Reacties voor: Hoortoestellen nu op afstand instelbaar via iPhone-app

De nieuwe ReSound LiNX 3D-gehoorapparaten werken met een iPhone- en Apple Watch-app en zijn op afstand aanpasbaar door een gehoorexpert.

Reacties: 7 reacties

  1. Mooie ontwikkelingen!

    Ik probeer geregeld de nieuwste apparaten met sterk wisselend succes. (Kanttekening: audiciens zijn tegenwoordig bijna allemaal merkgebonden dealers geworden. Om goed te vergelijken zal je dus verschillende merken bij verschillende audiciens moeten uitproberen). Mijn ervaring met de ‘made for iPhone’ hoortoestellen (van Oticon in dit geval) waren niet zo best: de directe verbinding tussen iPhone en hoorapparaat geeft veel meer storing dan mijn huidige oplossing via een zogenaamde ‘streamer’ (in mijn geval van Phonak).

    Anyway, zo te zien wordt het tijd om eens een ReSound dealer te bezoeken!

  2. Eindelijk, het wordt tijd dat deze gehoorapparaten leverbaar zijn op de Nederlandse markt. Alleen vindt ik de prijs van ca €2500,- ronduit schofterig. Ik weet dat dergelijke apparaten voor ca €20,- geproduceerd worden in Azië. Onwikkeling-kosten zijn er niet daar de techniek reeds langer bestaat. Een dergelijke prijs zorgt ervoor dat ze onbereikbaar zijn voor de gemiddelde particulier. Bovendien zijn dergelijke onnodige hoge verkoopprijzen de reden dat we steeds meer ziektekosten premie moeten betalen. De enige die hier garen bij spint is de opticien die zijn teruglopende omzet probeert te compenseren.

  3. ReSound had al een tijd de toestellen welk met de iPhone bediend konden worden maar op afstand met de audicien vind ik ook een erg goede ontwikkeling maar die prijs is inderdaad wel erg hoog.

  4. @Peppijn: Ik denk dat je audicien bedoeld…

  5. Handig voor al die mensen welke nu alleen nog muziek beluisteren via de koptelefoon!

    Ik las net dat gehoorschade enorm toe neemt de komenden 10 jaar, doordat veel jongeren geen muziek meer beluisteren via stereo speakers thuis, maar via enorme koptelefoons onderweg. Wat blijkbaar erg belastend is voor de oren.

    Dan komen die gehoorapparaten straks voor hun van pas! 😜📻👍

  6. @Nick Seamore: Hoi Nick, scherp opgemerkt Ik bedoel de opticien die het audicien deel erbij is gaan doen.

  7. @Nick Seamore: Hoi Nick, De LiNX 3D is ook van ReSound. Dit is volgens mij de verbeterde versie van de LiNX 2 die jij waarschijnlijk bedoeld.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.