Reacties voor: Reserve Strap mag poort op Apple Watch niet langer gebruiken

De fabrikant van de Reserve Strap zit in de problemen, omdat Apple het gebruik van de diagnostische poort niet langer toestaat. Daardoor werkt het horlogebandje met ingebouwde batterij niet meer.

Reacties: 13 reacties

  1. Bravo apple

  2. Origineel geplaatst door toineenzo
    Bravo apple

    synisch neem ik aan? :p

  3. Er gaat een tijd komen dat ontwikkelaars en accessoire producenten Apple laten schieten met dit soort praktijken van Apple. Klinkt raar maar ik wacht met smart op dit moment om te zien dat die arrogatie tegen over gebruikers, ontwikkelaars, prodcenten van accessoires Apple terug zet met beide voeten op de vloer.

    Apple beseft nog steeds jiet dat ze bestaan bij de gratie van de gebruikers, ontwikkelaars en overige derden. Winst maken door dat kleine Apple freaks groepje zal er niet in zitten.

    Of het zover gaat komen? Men kan alleen maar hopen. Gatverd… Wat krijg ik toch een vieze smaak soms in mijn mond bij dit soort berichten over / vanuit Apple. Bah.

  4. Het wachten is op een IOS versie die alleen nog maar synct met een Apple computer met OSX.
    En een IPhone die niet meer werkt als er een ander-merk hoesje om zit 😉

  5. @Henk: Ook ik ben brakende…

  6. Typisch Apple. Zou ook kunnen zijn dat Apple zelf een dergelijk idee heeft. Doen ze tenslotte ook met software. Eerst een ontwikkelaar weren (Flux) en daarna de feature standaard in iOS inbakken.

  7. Wat een onzin reacties. Apple heeft van te voren aangegeven dat deze poort nog niet gebruikt kon worden en stelt deze binnenkort wel beschikbaar voor ontwikkelaars zoals ook in het bron artikel staat:

    For the time being, Apple has suspended use of this port until they unveil an official MFi program for Watch.

    Beetje dom om een product te bouwen terwijl Apple aangeeft dat deze beter nog niet gebruikt kan worden

  8. Beetje jammer om opeens de toegang tot die poort te blokkeren voor derden.

  9. Bah, wat een arrogantie ten top! Boehoee!

  10. Origineel geplaatst door Bart
    Beetje dom om een product te bouwen terwijl Apple aangeeft dat deze beter nog niet gebruikt kan worden

    Exact zo is het… Daarnaast snap ik Apple heel goed dat ze de poort nu nog dicht houden terwijl ze zelf voor deze poort nog helemaal geen officieel gereleased product hebben.

  11. Apple is idd arrogant, maar wat deze poort betreft geef ik ze gelijk. Deze poort is immers nooit officieel opengesteld voor ontwikkelaars.

  12. Deze poort lijkt zo clueless als je zelf er niks mee doet en anderen ook tegenhoudt
    Ze moeten bij Apple toch zelf ook inzien dat je klanten dan “boeie” denken

  13. Is hetzelfde als gebruik maken van private API’s, dat kan geen enkele producent, ook Google niet, goed vinden.

    Als Apple hier straks, bijvoorbeeld softwarematige, aanpassing opmaakt worden zij er op aangekeken. Dat heeft dus helemaal niets met arrogantie te maken maar juist je gebruikers behoeden voor misbruik.

    Flux is een ander geval. In het verleden heeft Apple wel kleine ontwikkelaars overgenomen (Coverflow bijvoorbeeld) die innovatieve oplossingen bijdroegen, voor iTunes bijvoorbeeld. Geen idee waarom dat hier niet is gebeurd.

    Een ander issue is bijvoorbeeld de Mac App Store. Daar worden sommige ontwikkelaars ook niet echt vrolijk van. Ook daar mag je zeer kritisch zijn naar Apple, maar hier over? Dan ken je je zaken niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.