Reacties voor: Farmacie-reuzen willen met ResearchKit medicijnen ontwikkelen

Farmaceutische bedrijven willen ResearchKit gebruiken voor de ontwikkeling van medicijnen. Voorheen moesten ze testpersonen geld betalen voor dergelijk onderzoek.

Reacties: 5 reacties

  1. En Apple wist niet dat dit zou gebeuren toen ze het als open source vrijgaven? Sure! Dat was hoogstwaarschijnlijk de enige reden…

  2. Kijk daar komt de eerste aap al uit de mouw. Hé Tim je zei toch prive is privé?

    Volgende stap de verzekeraars onder het motto van de klant beter te bedienen maar onder het gras de adder om de klanten te weren of premies te verhogen.

    De gevaren van wearables.

  3. Diegene die dit artikel geschreven geeft weet werkelijk niets van clinical trials en de farmaceutische industrie.

    Kan research kit een rol spelen in clinical trials? Jazeker wel.

    Echter de selectie van patiënten en dergelijke gebeurt straks ook nog steeds door artsen evenals het medisch toezicht. Ook dat veranderd niet. Enkel in de data gathering kan het een rol spelen en daar is niets mis mee.

  4. Goed dat de schrijfster in de laatste zin vermeldt dat patiënten toestemming moeten geven. Laatst was in het nieuws dat artsen via Whatsapp gegevens van patiënten hadden gedeeld. Het is uitkijken geblazen als je niet wilt dat je gegevens op straat kunnen komen te liggen. Voor mij dus geen health kit.
    Er zijn inderdaad kritische kanttekeningen te maken bij de waarde van zo’n farmaceutisch onderzoek via health kit. Ik vermoed dat de fabrikanten hopen op veel deelnemers en op grote getallen.

  5. @Knarf: Researchkit is alleen maar een in between platform. Jij, als gebruiker van een Iphone, tekent zelf al of niet in op deelname aan een studie. Is niet andersom. Dus er is geen enkel privacy issue.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.