Reacties voor: RedPad is het Chinese alternatief voor de iPad

De RedPad heeft in China voor ophef gezorgd. De communistische tablet is driemaal zo duur als een iPad en is bedoeld voor overheidspersoneel. De prijs is zo hoog om een gevoel van exclusiviteit te geven.
Lees het complete artikel → RedPad is het Chinese alternatief voor de iPad
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Ik kan me ergens voorstellen dat een communistisch land als China niet voor een Amerikaanse oplossing kiest. Maar om vervolgens zelf een peperduur alternatief te bouwen met het, jawel, Amerikaanse Android als OS te gebruiken snap ik dan weer niet.

  2. mooie hoes, datwel

  3. Beetje kort door de bocht weer, die apps kosten immers niets natuurlijk… CS5.5 voor de Mac kost alleen al € 3.687,81. En dat pakket wordt ook nog eens grootschalig afgenomen!

  4. Achterop elke tablet is de communistische slogan ‘Serve the people’ afgedrukt.

    Zou het er echt in het Engels opstaan? 😉

  5. Zoals Rop terecht opmerkt, dit is toch echt geen wereldnieuws. Natuurlijk zullen ze zich niet afhankelijk maken van 1 van de rijkste -nog usa ook- bedrijven ter wereld en iets zelf proberen te bedenken, en de andriod zal vermoedelijk tijdelijk zijn tot ze met iets chinees werkends komen.

  6. Tis natuurlijk ook een politiek spelletje.
    Zonder china kan amerika de broek amper ophouden. Door zo’n aktie te doen laat china maar weer es zien dat het het ‘suprieure’ U.S.A echt niet nodig heeft. Het zal me daarbij ook niks verbazen als er chinees geld achter Android zit. Of google zal speciale tools hebben ontwikkeld voor de chinese overheid.

  7. Groot gelijk, want met Apple in je overheids bedrijf moet je ook nog eens genoegen nemen met het censuur van Apple.

  8. Origineel geplaatst door neusje80Groot gelijk, want met Apple in je overheids bedrijf moet je ook nog eens genoegen nemen met het censuur van Apple.

    Wat een ondoordachte opmerking zeg..
    Hier in Nederland wordt op grote schaal de iPad uitgerold binnen het bedrijfsleven, en terecht. De iPad is de enige tablet waar een toekomst in zit. Al die android tablets zijn binnen een jaar door iedereen vergeten omdat er dan al weer 3 nieuwere versies overheen zijn gegaan. Hier kan je als bedrijf niets mee.

  9. Wil toch wel ff reageren, zit hier vanuit mijn vak middenin. En geen enkele ‘tablet’ is op dit moment geschikt voor meer dan het MKB. Op enterprise niveau (ongeacht welke omgeving daar als front- / backoffice draait) is er geen enkele tablet omgeving die voldoende integratie, security, controlle, etc geeft. Wij laten b.v. wel ipads toe, maar dat zijn allemaal unmanged devices met slechts zeer beperkte functionaliteit, omdat je geen bedrijfs-beleid t.a.v. de eerder genoemde zaken kunt doorvoeren.

    Het zou echter mooi zijn (en het maakt mij niet uit welke als een leverancier dit gaat doen Apple, Android, MS…), de ‘ business 2 IT’ allignment zou hier namelijk enorm mee geholpen zijn..

    Verder snap ik wederom het ‘fanboy gedrag’ van bepaalde mensen niet?! Je pakt toch gewoon de onderdelen die je het meest bevallen?? Dat gekke (bijna fundamentalistische gedoe….) (Ik heb een Android telefoon, een Ipad, en werk op een Microsoft gestandaardiseerde omgeving…)

  10. Jeetje!!!!

    je schrijft in één zin censuur en apple en je hebt gelijk mensen die het nodig vinden om te gaan flooden.

    Ja sensuur, je hebt het gelezen, zolang je niet de vrijheid hebt om alles er op te zetten en alle apps eerst goedkeuring moeten hebben spreek ik van sensuur.

  11. Apple = big brother = OOK censuur.
    Microsoft = big brother = OOK censuur.
    En vele andere grote (Amerikanen) = big brother = OOK censuur.

  12. @neusje80: dat klopt toch niet.. Als je als bedrijf/overheid je eigen programma’s schrijft voor specifieke (interne) toepassingen, en de apparaten beheert waar die op gebruikt zullen worden, dan zet je er toch op wat je wil? Dan passeren je programma’s toch niet langs de AppStore en Apple?

  13. Origineel geplaatst door Mv
    @neusje80: dat klopt toch niet.. Als je als bedrijf/overheid je eigen programma’s schrijft voor specifieke (interne) toepassingen, en de apparaten beheert waar die op gebruikt zullen worden, dan zet je er toch op wat je wil? Dan passeren je programma’s toch niet langs de AppStore en Apple?

    Okey ben ik wel mee eens, als je als bedrijf dat kan, maar toch het merendeel van het bedrijfsleven is daar niet toe in staat.

    @alex, mee eens het is allemaal Big Brother enigste manier om daar aan te ontkomen is ver in the middle of nergens te gaan zitten met een schrijfblok en een potlood 😉

  14. Origineel geplaatst door neusje80Jeetje!!!!je schrijft in één zin censuur en apple en je hebt gelijk mensen die het nodig vinden om te gaan flooden.Ja sensuur, je hebt het gelezen, zolang je niet de vrijheid hebt om alles er op te zetten en alle apps eerst goedkeuring moeten hebben spreek ik van sensuur.

    Is het nu censuur of sensuur?

    Volgens mij moet jij je eens verdiepen in wat CENSUUR betekent en nog belangrijker: wat dat betekent voor de iPad en voor een tablet met Android.

    Android is zogenaamd “open” maar als jij nou eens de moeite nam om eens precies uit te zoeken hoe Anroid zijn beleid voert dan zou je niet zo debiel reageren als je nou doet.

    Zo “open” is Anroid niet en zo “gesloten” is Apple niet.

    Maar goed de meeste mensen nemen niet eens de moeite om na te gaan hoe een bedrijf of OS nou werkt en gaan gewoon de media-kudde achterna en roepen maar wat.

  15. @marco:

    Dat is nu een kudde reactie, de kudde Apple liefhebbers die geen kritiek op Apple producten kan hebben.
    En ook nog een mensen proberen te begraven op een schrijf fout.

    Ik heb geen enkele vergelijking gemaakt met Android, doe ik ook niet want ik vind iOS en Android Apples en peren met elkaar vergelijken.
    Ik bekritiseer alleen de censuur nu bij Apple.

    Bevalt het je niet, prima maar ik val je niet persoonlijk aan en dat doe jij wel door te roepen dat ik een media kudde achterna loop.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.