Reacties voor: Apple vraagt zich af: ‘Wat is een computer?’

Apple laat in een reclamespot voor de iPad Pro zien dat het een goede pc-vervanger is. Ook staan nieuwe functies van iOS 11 centraal in het filmpje.
Lees het complete artikel → Apple vraagt zich af: ‘Wat is een computer?’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 23 reacties

  1. Dat is ook de reden dat ik hoogstwaarschijnlijk mijn MB Pro uit 2010 (die overigens nog erg goed werkt met zijn SSD) niet ga vervangen voor een nieuwe MBP. Het zal volgend jaar de nieuwste iPad Pro worden met FaceID.

  2. Ook met MBP-2010 geprobeerd om met een iPad en extern toetsenbord aan de gang te gaan. Ik vond het niet heel handig. Ondertussen is iOS veel verder ontwikkeld dus misschien moet ik het nog eens gaan proberen. Ondertussen wel een 2015 MBP gekocht, ouder model want ik wilde per se geen touchbar maar wel 15″.

  3. Dit is inderdaad lastig te zeggen tegenwoordig, het is er echt net aan wat je doet.
    Voor de meeste mensen zal thuis tegenwoordig Ipad genoeg zijn, je doet er eventueel een toetsenbord bij bluetooth of samen in een hoes klaar.

    Het is niet meer iedereen een ngewone laptop voor de emailtjes en nu.nl, er zijn zoveel verschillende doelen tegenwoordig.
    Ik heb ook een macbook pro 2015 nog en kan prima met een ipad overweg tegenwoordig thuis, want wat doe ik.

    – Beetje email bekijken
    – downloadje kopiëren na de nas
    – ibeetje internetten als ik thuis kom.

    Zal ik mijn macbook 13 inchje van 2015 weg doen nee zeker niet, maar mocht geen updates meer krijgen komt er alleen een tablet voor terug.

  4. Google had net zo’n reclame voor chromebooks kunnen maken.

  5. Hee, weet iemand wie of wat de Apple commercials maakt. Ze gebruiken imo een bepaalde filter, etc. Dat vind ik erg cool en wil ik meer over weten.

    Ontopic. Heb beiden gehad. Voorkeur is nog wel Macbook Pro 2017 tov Ipad Pro.

  6. Origineel geplaatst door Rembert Oldenboom
    Ook met MBP-2010 geprobeerd om met een iPad en extern toetsenbord aan de gang te gaan. Ik vond het niet heel handig. Ondertussen is iOS veel verder ontwikkeld dus misschien moet ik het nog eens gaan proberen. Ondertussen wel een 2015 MBP gekocht, ouder model want ik wilde per se geen touchbar maar wel 15″.

    Tweedehands? Zo niet kun je een link geven?

  7. @N: Dat model kun je nog gewoon bestellen bij Apple zelf.

  8. Voor sommigen zal een iPad een computer volledig kunnen vervangen. Voor anderen, waar ik toe behoor, niet. Ik breng steeds minder tijd door op de PC maar voor bepaalde zaken blijft hij onontbeerlijk.

  9. Tja ik zal iMac blijven gebruiken als grafisch vormgever. Hoe cool iPad pro ook is, het is allesbehalve praktisch als je met Adobe software moet werken.

  10. Misschien moet ik Apple een beetje met het antwoord helpen. Een computer is een apparaat waar Adobe photoshop of Adobe première op kan draaien. Een iPad (hoe leuk het ding ook is) kan dat niet, en heet dus gewoon iPad, met een beetje multitasking, zoals we dat al kende van Windows 95.

    Ik zie overigs liever niet mijn dochter met een iPad pro in het Vondelpark tekenen. 😔

  11. “what’s a computer?” Really?

  12. En appels eigen app ontwikkeling loopt alleen op een Mac. Geen Xcode op iOS. Hoezo PC vervanger als ze het zelf niet zo zien zitten.

  13. @Patrik: tot je een mbp retina hebt. wil je nooit meer terug

  14. Origineel geplaatst door Ruud
    Ik zie overigs liever niet mijn dochter met een iPad pro in het Vondelpark tekenen. 😔

    Haha, mee eens. Spèlen zullen ze! iPad Pro is voor thuis / werk / onderweg. Niet zo op trap tussen wat zooi en helemaal niet in zo’n achterbuurt-achtig wijk.

  15. Ik denk wel de hele tijd, moet ze niet even niet op de iPad werken? En gewoon even met aandacht aan die counter staan wachten op je bestelling? Maar hey, dat is natuurlijk niet de strekking van deze commercial. 😉

  16. Zo lang Apple zijn systeem waterdicht houdt en weinig tot niets toe staat is de Ipad nog bij lange na geen vervanger voor pc of laptop.

    Blijft een hulpmiddel voor internet, mail, films etc. Goede foto of video bewerking doe je op een mac of pc niet op een apparaat waar het wemelt van restricties of apps bepaalde handeling niet mogen uitvoeren.

  17. Origineel geplaatst door Ralf
    Google had net zo’n reclame voor chromebooks kunnen maken.

    How is that stylus working for ya?

  18. Kan er nog steeds geen route’s op maken en verzenden naar m’n navigatie.

  19. Origineel geplaatst door deef
    @Patrik: tot je een mbp retina hebt. wil je nooit meer terug

    Daar heb ik al op gewerkt, is geweldig, maar zal uiteindelijk toch voor de iPad Pro kiezen met FaceID.

  20. Tja een iPad is heerlijk om een filmpje enz op te kijken. Maar het kan nooit een laptop of pc vervangen voor bepaalde functies. Ik als security specialist ben echter geen typische gebruiker.. 🙂

  21. Ik wil een los toetsenbord, trackpad en groot scherm (27″). Zodra ik die kan gebruiken ga ik mogelijk wel over. En dan mag dat best met de huidige iOS interface (zal wel even wennen zijn).

    Ik wil als ik aan mijn bureau zit geen klein scherm waar ik ook nog eens op moet tikken ipv een trackpad.

    Voor de rest is iOS tegenwoordig wel in staat om mijn behoeftes voor thuis 90% te vervullen, alleen jammer dat vooral xcode er nog niet op werkt, denk dat het dan wel 100% zou zijn.

  22. Ik vind mijn iPad Pro 10.5 wel echt ideaal! Gebruik hem thuis en heb hem altijd bij me. Heb de pencil wel, maar het toetsenbord niet. Die wil ik wel aanschaffen over een tijdje, al vind ik de prijs belachelijk hoog….

    Heb thuis wel mijn macbook air. Maar die gebruik ik steeds minder. Vooral nog als ik langere documenten moet typen…

  23. Werk sinds de ipadpro niet meer op een computer/laptop en heb ze nog geen dag gemist – en ik doe vooral meer dan filmpje kijken 👌🏼

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.