Reacties voor: Kort geding Samsung tegen Apple leidt niet tot iPhone-verbod

De rechtszaak van Samsung tegen Apple is door de rechter afgeblazen. De vergoeding die Samsung eiste voor het gebruik van patenten was zo onredelijk, dat het bedrijf op andere dingen uit zou zijn.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. 2-0 voor Apple!

  2. Indd! Ook al gaat dit niet om een spelletje… Ik vind het jammer dat Samsung zo doet tegen Apple, het had een mooie vruchtbare samenwerking kunnen zijn! Het enige waar ze nu nog mee bezig zijn is kopiëren.

  3. Net goed voor Samsung. Ik hoop voor ze dat Apple voor de productie van onderdelen nu ook eens wat vaker voor de concurrenten van Samsung kiest. Wie kopieert moet maar voelen zeg maar…

  4. Mensen is toch simpel , samsung kopiert alles dus apple is begonen met rechtzaken en nu doet samsung het dzefde dus kopieren.

  5. Hah! Ik was al bang dat ik naar Duitsland moest gaan voor een iPhone 4S.

  6. YES! Eat that Samsung!

  7. En dus mag Samsung geen inbreukverbod eisen, “zeker nu de gevolgen van een verbod voor Apple zeer ernstig zouden zijn en de gestelde inbreuk door Samsung al geruime tijd is gedoogd”, constateert de magistraat.

    (Webwereld)
    Ik had dit al verwacht, maar wist niet zeker of het zo werkte. Mooi dat het wel zo werkt, want anders kun je ze te pas en te onpas gebruiken tegen een willekeurige concurrent en meet je met 2 maten.

  8. “redelijk verbod”? Moet dat niet “bod” zijn?

  9. Take that, ***holes. En Apple had gelijk, die patenten waren FRAND.

  10. Ik vind dit sowiezo nogal zielig, elkaar een beetje aanklagen en met patentjes lopen gooien.
    Natuurlijk is kopieren van elkaar niet netjes, maar het begon allemaal met de klacht van apple tegen de Galaxy s2, wat ik zelf nergens op vond slaan.
    Sindsdien is t alleen maar elkaar aanklagen om echt helemaal niets.

  11. Hmmm zelfs de rechter heeft een complete apple collectie thuis(iphone, ipod, ipad, (i)mac, apple tv).

  12. Redelijk bod, niet verbod.

  13. Ik grote apple fan. En heb ook 3 producten. Maar dit vindt zo kinderachtig allemaal. Stop nou eens met dit gedrag. En ga samen werken dan bereik je meer. Kleuters snappen dat nog beter.

  14. Apple heeft de rechter omgekocht!!

  15. Als Samsung wil winnen van Apple gaan ze eerst verliezen moeten incasseren. Dat houdt in, tablets voor 100 of 200 euro weggeven. Liefst in landen waar mensen weinig te besteden hebben.

  16. Het punt is dat Apple beweert dat de licenies reeds betaald zijn door de fabrikant van de chips. Het is namelijk verboden om dubbel dezelfde licenties te laten betalen … (versta fabrikant betaalt, assambleur betaalt, … ) want dan zou de volgende stap kunnen zijn dat Samsung alle telecom providers ook laat betalen want die licenties worden uiteindelijk ook door hen gebruikt …

    Hieraan zie je dat de materie van licentieverdediging een jonge (versta nog niet mature) markt is … maar wel een markt waar degelijk geld mee verdiend kan worden.

    En hou kinderachtig wij “gebruikers” dit vinden, zowel Samsung als Apple zijn in eerste instantie uit op geld … en dus alle markten die aangesproken kunnen worden zullen dan ook zoveel mogelijk ontwikkeld worden.

    Dit maakt enkel duidelijk dat de regels beter, strenger en meer eensluitend moeten opgemaakt worden … meer niet …

  17. @Gerbrand: Over het eerste: wie begin er?
    Volg je het nieuws wel?!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.