Reacties voor: Rechtszaak: ‘Apple probeert de notch te verbergen’

Als je een iPhone XS wil kopen, dan kun je alle stappen in het aankoopproces doorlopen zonder ooit een afbeelding van de 'notch' te zien, de inkeping bovenin het scherm. Twee Amerikanen willen daar verandering in brengen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 36 reacties

  1. Wat een onzin..

  2. Ze moeten weer wat hebben om ze erop te pakken hoor…

  3. Terecht, oplichting onder de vlag van marketing

  4. Tsja, als je verder niks zinnigs met je leven te doen hebt…het is maar waar je je druk om maakt.

  5. Wat wordt de wereld zuur. Zo kan je op alles iets gaan vinden. Mensen zijn tegenwoordig alleen op geld uit als ze iets extra zouden kunnen krijgen. Pure onzin.

  6. @JK: oplichting? 😂😂😂

  7. Ik zie nots…

  8. Belachelijk ik heb zelf de iPhone xr maar iedereen weet dat er een noch op zit

  9. Span dan een rechtszaak aan voor wat betreft de macht die zij hebben. Mensen kopen een iPhone X en kunnen niet genieten van de voordelen die XS heeft. Dat is pure oplichting. Nieuwe features aanbieden in een ander product. Of Apple Pay, News, NFC, Iets waar wij voor betaald hebben, maar na jaren nog niet gebruik van kunnen maken.

  10. Only in America. Pfff

  11. Een rechtszaak gaat me wat ver, maar men heeft beslist een punt. Natuurlijk is het geen toeval dat Apple heeft gekozen voor deze wallpaper om de spuuglelijke notch ‘te verbergen’. Apple is gewoon een multinational die zijn handel wil slijten en probeert z’n zwakke punten te verbergen. Wat ik niet begrijp is de slaafse houding van Apple gebruikers, die alles maar accepteren, allen omdat het om Apple gaat. Blijf toch kritisch, daar wordt Apple alleen maar beter van. Een bedrijf en/of z’n product wordt nooit beter met klanten die alles voor zoete koek slikken.

    • @KM: Prachtige reactie. Volledig gelijk.
      Zelden treffen we zo’n eerlijke, juiste en constructieve antwoorden op een reactie-forum aan.
      Meer van dat !!

  12. Typisch een Amerikaans reden voor nog maar eens een rechtzaak te kunnen beginnen.. het is een manier om geld te verdienen natuurlijk 😅

  13. Natuurlijk kunnen gefrustreerde Apple-haters hier weer even hun gram kwijt, maar……. je zou ook gewoon even verder kunnen kijken dan je neus lang is, op de website. Dan kom je vanzelf plaatjes tegen waarin het toestel is afgebeeld met een Notch. Maar om je gelijk te halen, ga je dat natuurlijk niet doen want anders zal je moeten toegeven dat hier over een rechtszaak aanspannen het meest zielige is wat je kunt doen.

  14. Pff.. iedereen weet toch gewoon dat dat stukje lelijkheid daar bovenin zit? 😅

  15. @T: Moeten mensen die ooit betaald hebben voor een Ford T-model nu ook klagen omdat ze niet de houten wielen op hun Ford GT hebben?

  16. Ik snap de problemen van de notch niet.
    Stoort me voor geen centimeter.

  17. Weinig lelijks aan de notch!

    Die 2 grote zwarte banden op de iPhone 8…Das pas lelijk.Wat een verademing de X! Hadden ze 10 jaar eerder moeten doen ✌🏻

  18. We geven hier allemaal Apple fan antwoorden maar het is wel een feit dat alle smartfones dus ook de Androids met notch minder bruikbaar scherm hebben dan ze opgeven door die notch.
    Ik wilde van mijn iPhone 8 plus overstappen naar de XS max maar buiten dat die een groter scherm heeft is het aantal icoon rijen hetzelfde dus de winst is minder dan gehoopt.

    De schermafmeting wordt altijd diagonaal gemeten en ik ben dan ook benieuwd hoe men dit bij Apple doet immers die heeft geen hoeken bij de XS en XR serie dus gebruikt men denk ik de denkbeeldige hoeken en dan is het weliswaar azijnzeiken maar het klopt niet.

    In de Android wereld zie je al gaatjes in het scherm voor de camera en vingerafdruk sensors onder het scherm om maar een hoger beeldoppervlak over te houden.
    We zitten nu aan het eind van de smartfoon innovatie en men begeeft zich nu steeds meer in de minieme marges om elkaar nog af te troeven… wen er maar aan.

  19. En wat staat er als opmerking bij de specificaties van de toestellen: “Het display van iPhone XS Max heeft ronde hoeken die de vorm van het stijlvolle design volgen. Deze hoeken vallen binnen een normale rechthoek. Als rechthoek meet het scherm 16,40 cm diagonaal (het daadwerkelijke display is kleiner).”

    En op die pagina kun je de de notch ook heel goed zien zitten. Maar ik kan me voorstellen dat je niets weet of gezien hebt van die toestellen en direct (via een link) op de besteld pagina uitkomt en zonder ook maar even verder te kijken ~ $1000,= uitgeeft. 🙃

    Verder geeft Apple wel aan wat de resolutie horizontaal een verticaal is, maar nergens het totaal aantal pixels zoals dat b.v. bij camera’s wel het geval is.

  20. Het verhaal over de (sub)pixels is wel een heel mooie…
    Ik zou wel eens een compleet scherm in subpixels willen zien. Zou mij namelijk niets verbazen dat wanneer je de pixels 1/8 slag roteert, er zomaar VIER subpixels per pixel zitten; een rode en een blauwe en twee kleinere groene.
    Maar dat is in zo’n kleine uitsnede natuurlijk nooit te bepalen…

  21. Origineel geplaatst door Steve with no job
    Weinig lelijks aan de notch!

    Die 2 grote zwarte banden op de iPhone 8…Das pas lelijk.Wat een verademing de X! Hadden ze 10 jaar eerder moeten doen ✌🏻

    Dat is jouw mening, tv fabrikanten zijn decennia bezig geweest om schermen “vierkant” te krijgen, en nu wil iedereen afgeronde hoeken … leg het mij maar uit. Daarom heb ik ook een 8+ en een Xx is aan mij niet besteed ook al vanwege die ontsierende notch. (Idd mijn mening)

  22. Wat zijn mensen toch verpest! Ga een een paar jaar terug in de tijd, en zie de vooruitgang! Kennelijk nog steeds niet goed genoeg! Men wil MEER!

  23. 😂Get a life.
    Je MAG Apple producten kopen het MOET niet.

  24. Even gekeken op de site van de XS. Staan gewoon veel foto’s op waarop de notch duidelijk te zien is. Kansloos dus.

  25. Man man man! Wat een idioten. Jawel idioten!

    Als een fabrikant zijn product al niet meer van zijn beste kant mag laten zien, schaft men beter elke vorm van reclame af.

    Zouden die jongens overigens al eens een hamburger hebben besteld bij een fastfood-keten en bij het openen van het doosje de inhoud ervan al eens vergeleken hebben met hoe diezelfde hamburger afgebeeld staat op de reclame/prijsborden? 🤔 Die mannen moeten ter plaatse toch een geraaktheid krijgen dan?

  26. @Steve with no job: 10 jaar geleden moeten doen?😂 Jij snapt dus totaal niet hoe je een product ieder jaar een beetje verbeterd en zo een bestaande product blijft verkopen.

  27. Dan moet Apple voor die mensen maar een iPhone XS maken zonder notch en zonder frontcamera’s en zonder face ID. En natuurlijk ook de meerprijs voor die aanpassingen doorrekenen.

    Iedereen weet toch dat de iPhone X modellen een notch hebben. Als je dat niet wil, lig dan niet te zeiken en koop een Samsung!
    Zelf ben ik perfect gelukkig met mijn notch. I Love It !!!!

  28. Origineel geplaatst door Jeroen
    Dan moet Apple voor die mensen maar een iPhone XS maken zonder notch en zonder frontcamera’s en zonder face ID. En natuurlijk ook de meerprijs voor die aanpassingen doorrekenen.

    Iedereen weet toch dat de iPhone X modellen een notch hebben. Als je dat niet wil, lig dan niet te zeiken en koop een Samsung!

    Zelf ben ik perfect gelukkig met mijn notch. I Love It !!!!

    Eens hoor.. hoe wil je anders face ID? Genoeg android fabrikanten die notch gekopieerd hebben om op iphone te lijken. Iphone 8 en ouder lijken gewoon superlomp nu met die grote schermranden en thuisknop. Leve de vooruitgang en Face ID

  29. Valide punten, hoe klein ook.

    Natuurlijk had Apple ook liever geen notch nodig gehad. Hoe je het wendt of keert, het blijft gewoon een ‘hap’ uit het scherm. Je kunt dit hinderlijk vinden of niet, maar objectief gezien heb je gewoon een stukje uit je beeld. En inderdaad, Apple heeft behoorlijk wat promotiemateriaal waarin de notch wegvalt (bijv. door handig gekozen zwart vlak in videomateriaal).

    En ja, ook resolutie is een punt. Al denk ik dat niemand hier écht heel veel last van zou moeten ondervinden.

    Maar om hier nou een rechtzaak voor te moeten aanspannen? Je hoeft de telefoon niet te kopen en je kunt altijd de telefoon weer inleveren binnen 2 weken.

  30. Origineel geplaatst door Thomas
    @KM: Prachtige reactie. Volledig gelijk.

    Zelden treffen we zo’n eerlijke, juiste en constructieve antwoorden op een reactie-forum aan.

    Meer van dat !!

    Inderdaad, helemaal mee eens!
    Heb bijna elk model iPhone hier in huis gehad, vanaf het prille begin, maar de notch komt hier niet in, NEVER!
    Ives heeft altijd design hoog in het vaandel gehad, maar de notch is een design-draak van de bovenste plank.

  31. @KM: Het blijft een mening. Jij doet net alsof je altijd moet bashen tegen een bedrijf om iets te veranderen. Ik heb net de XS max en eerlijk die hele notch heeft me nog geen moment geïrriteerd. Uiteraard zijn er mooiere manieren om het op te lossen, maar ik vind dat Apple nog redelijk slim mee om is gegaan om elementen in de notch te zetten. Valt niet eens op.

    Uiteraard ben ik het wel eens met de specs sheet. Die klopt gewoon niet en is misleidend. Apple is wel duur geworden, maar hey, dat is de prijs voor privacy.

    Ik zal wel een Apple sheep genoemd worden. Prima, ik ben er trots op.

  32. Deze lui proberen gewoon geld te vangen. Niet meer en niet minder.

  33. Ik vindt niet dat de notch een stuk uit het scherm is, ik vindt dat er extra scherm zit links en rechts van de notch 😉

  34. Origineel geplaatst door Erik
    @T: Moeten mensen die ooit betaald hebben voor een Ford T-model nu ook klagen omdat ze niet de houten wielen op hun Ford GT hebben?

    Jouw opmerking slaat werkelijk nergens op. We hebben het niet over iets mechanisch, maar software. Dit zijn twee verschillende takken.

  35. Origineel geplaatst door Erik
    @T: Moeten mensen die ooit betaald hebben voor een Ford T-model nu ook klagen omdat ze niet de houten wielen op hun Ford GT hebben?

    Origineel geplaatst door T
    Jouw opmerking slaat werkelijk nergens op. We hebben het niet over iets mechanisch, maar software. Dit zijn twee verschillende takken.

    Uhm volgens mij hebben we het over hardware? En dus iets mechanisch. Maar het slaat nergens op. Alsof je niet kunt zien op product foto’s hoe het product echt is😛

    De spec-sheet klopt niet en dat mag natuurlijk niet. Maar je kunt niet tegen een bedrijf zeggen: je mag je product niet op zijn best adverteren😛 dat slaat nergens op. Dan ken ik er nog wel 1. MacDonalds die zijn hamburgers overheerlijk adverteert met een dikke hamburger ertussen, maar in werkelijkheid een slap ding volgeplempt met zout en vet aflevert om er nog iets van te maken. Zeik ik ook niet over want als ik naar de Mac ga, weet ik wat ik krijg.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.