Reacties voor: Rechter verbiedt Samsung Galaxy Tab 10.1 in Verenigde Staten

De rechter heeft in een rechtszaak tussen Samsung en Apple bepaald dat de Galaxy Tab 10.1 niet meer in de Verenigde Staten verkocht mag worden. De tablet zou inbreuk doen op patenten van Apple.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 28 reacties

  1. kan maar een ding zeggen… “Hahahaha alstublieft meneer Samsung!”

  2. Alleen al uit recalcitrantie zou je nu een Samsung moeten gaan kopen.

    Apple begint een patent troll te worden.
    Laten ze hun energie steken in het maken van superieure producten.

  3. Eindelijk gerechtigheid!!!!
    Eindelijk worden die Koreaanse copycats eens op hun plek gezet.
    Samsung is een goed bedrijf en maken mooi spul…maar verzin zelf eens wat nieuws! Toen de eerste ipad uitkwam stond de hele wereld ze uit te lachen. Maar na al dat succes willen ze allen een graantje meepikken. Best maar doe het origineel.

    CEO Foxxcon heeft gelijk. Die Koreanen hebben een geschiedenis van alles na-apen.

    En nu aan alle Android-geeks:

    Kom maar kom maar kom maar!!!!!! hahahha
    Want het zal hier regenen van anti Apple berichtjes!

    Prachtig!

  4. Ik zeg “Hou op met die onzin en stop deze tijd in innovatie”.
    Gebruikers hebben toch hun zinnen gezet op het systeem dat ze trouw zijn. Probeer dan die gebruikers te behouden met innovatieve ontwerpen en toepassingen! En als er toevallig eens iets lijkt op dat van de concurent, so be it.

    De hetze in Europa heeft er toe geleid dat een ontwerp van Samsung marginaal werd aangepast zodat het wel verkocht mocht worden. Ik heb zo’n koelkast van Samsung gezien bij een maat en in een uur liep hij driemaal vast! Joepie die wil ik ook…..

  5. Waar je je druk om kan maken….

  6. @ Jan
    Pfffffffffffffffff daar gaan we weer met die kleuterschoolpraatjes, kijk mijne is sneller, beter, origineler dan de jouwe….

    Kom op zeg, dit is toch van alle tijden!
    Toen bv Philips de cd/speler uitvond, stond toen ook de hele wereld op zijn kop toen Sony en alle andere producenten dit na gingen maken?

    Jantje, je mag weer verder gaan met kleuren…

    Btw ik heb een iPad en een Samsung gsm en dat gaat prima samen.

  7. @jan

    Heb je van je pappie en mammie je Ipad gekregen of heb je 3 jaar gespaard met je zakgeld. Ik heb de mijne iig zelf gekocht.

  8. Ik vind het nog steeds een beetje kinderachtig.
    Iedereen weet dat de verkoopcijfers van de iPad met kop en schouders uitsteekt tegenover de Samsung Galaxy Tab.
    In mijn ogen is de iPad nog steeds een iPhone die iets groter is uitgevallen en laat Apple nou ook niet de eerste zijn met een mobiele telefoon.

    Als je 10 televisies op een rij zet, zonder het merk te laten zien is er geen onderscheid in te zien. Bij de iPad en Galaxy Tab zie ik wel duidelijke verschillen.

    Of denk ik nu heel kort door de bocht?

  9. Origineel geplaatst door Zeeley
    Toen bv Philips de cd/speler uitvond, stond toen ook de hele wereld op zijn kop toen Sony en alle andere producenten dit na gingen maken?

    Fauwtje! De Compact Disc was een project van Philips én Sony.

  10. @Michel

    Pfffffff Toen bv Philips/Sony de cd/speler uitvonden, stond toen ook de hele wereld op zijn kop toen alle andere producenten dit na gingen maken?

    Zo goed??

    ga je dan nu braaf naast Jan zitten? wel binnen de lijntjes kleuren hoor!!
    Als jullie braaf zijn krijgen jullie een Appel!

    trouwens nog weinig antiApple berichtjes gezien, zitten ze soms allemaal nog in de ballenbak??

  11. @zeeley

    Nee Philips en Sony vonden het helemaal niet erg toen andere producenten cd spelers gingen maken….
    Misschien wel omdat er rechten op de cd en de techniek zaten en dat er dus netjes betaald werd voor het gebruik van hun vinding. Dit is alleen allemaal binnenskamers afgehandeld en niet in de media.

    Als samsung was gekomen met een vierkante cd als “nieuwe vinding” dan was het ook oorlog geworden.

    nu Ontopic; Fout zit natuurlijk bij de patent verstrekker. Hoe kun je zon algemeen patent afgeven. Maar blijkbaar is de fout gemaakt en daar maakt apple gebruik van.

  12. Weer een beetje een papieren overwinning voor apple want dit gaat over de “oude” galaxy tab 10.1 die al lange tijd te koop is en end of life is want er komt een nieuwe en die valt niet onder het verkoop verbod. Dus erg veel financiele schade zal samsung niet lijden.

  13. Origineel geplaatst door Jeffrey
    Ik vind het nog steeds een beetje kinderachtig. Iedereen weet dat de verkoopcijfers van de iPad met kop en schouders uitsteekt tegenover de Samsung Galaxy Tab. In mijn ogen is de iPad nog steeds een iPhone die iets groter is uitgevallen en laat Apple nou ook niet de eerste zijn met een mobiele telefoon.Als je 10 televisies op een rij zet, zonder het merk te laten zien is er geen onderscheid in te zien. Bij de iPad en Galaxy Tab zie ik wel duidelijke verschillen.Of denk ik nu heel kort door de bocht?

    Het is gewoon lastige materie. Maar laten we het even simpel maken. Stel, jij zit op je zolder een jaar lang te pielen. Je zit een geweldig design voor een apparaat uit te denken. Je zit maanden software te schrijven. Op een regenachtige zondagmiddag besluit je je buurman uit te nodigen en laat hem terloops het apparaat zien met al zijn features. De buurman is laaiend enthousiast en vraagt, “Mag ik er wat fotootjes en een videootje van maken? Dit is gewoon een geweldig apparaat!”. Jij denkt, naïef, ja hoor. Misschien krijg ik zo alvast wat extra publiciteit. Wanneer ik dit apparaat in Maart volgend jaar ga verkopen dan heb ik de boel al wat opgewarmd.
    De volgende weken merk je dat je buurman wat vaker bij je op de stoep staat. Iedere keer stelt ie, tijdens een kopje koffie, nog wat vraagjes over je apparaat. Jij bent nog steeds erg happig op publiciteit, dus je geeft eerlijk antwoord.
    Ineens, op een winderige Februari-ochtend sla je de krant open en op pagina 3 zie je een grote advertentie staan, voor jouw apparaat!!! Je buurman heeft wat zitten onderhandelen met Indiase sweatshops (nee, niet *dat* soort! 😉 ), heeft een Chinese fabriek in Guandong ingeschakeld en is er in geslaagd een exacte replica te maken van jouw apparaat. Dat is behoorlijk zuur!!!

    Dussss .. ik snap de behoefte aan bescherming van IP. Je moet per slot van rekening kunnen profiteren van jouw gedachtegoed. Of alles rücksichtslos te patenteren moet zijn, dat is dan weer een ander ding. Maar behoefte aan bescherming van jouw IP lijkt me redelijk genoeg. En datzelfde geldt natuurlijk ook voor patenten die in handen zijn van Samsung! Patenttrollen daarentegen (personen/bedrijven die patenten opkopen zonder daar iets fysieks mee te doen behalve dan geld voor een patent op te strijken), daar heb ik geen goed woord voor over!

  14. @Zeeley:
    Philips heeft indertijd zijn patenten verkocht aan de andere merken om zo de nieuwe standaard te zetten
    Alleen was dit niet gelukt…

  15. Samsung is de hoofdleverancier voor essentiële onderdelen van de iPad… Het zal me niet verbazen als die leveranties wat vertragingen op gaan lopen… Daarnaast is de 10.1 lang niet de enige tablet van Samsung… al die anderen blijven gewoon verkocht worden.

  16. Ik moet hier alleen maar hard om zuchten. Ik ben tevreden gebruiker van zowel de iPad als m’n Samsung Galaxy S2, dus hoef me gelukkig niet in kamp A of B te scharen.

    Wat is nu de volgende stap, dat Samsung straks Apple aanklacht omdat je in iOS6 ook telefoongesprekken kunt wegdrukken met een automatische sms (‘ik zit in de auto’)?

    En schiet je daar als consument wat mee op? NEEN!

    Natuurlijk moeten patenten op baanbrekende inovaties of unieke technieken beschermd worden. Maar ik heb, als leek zijnde, het idee dat er veel achter de komma gevechten plaatsvinden. Rechtzaken over of de icons in het startscherm wel of niet 4×3 mogen zijn bij de concurrent. Of dat de tablets op elkaar lijken (goh, veel scherm en een USB-ingang, poeh poeh).

    Wij als consumenten hebben er slechts last van als de grote spelers elkaar de bewegingsruimte ontnemen, en het op de markt brengen van nieuwe producten wordt vertraagd of zelfs verboden omdat partij X een patent heeft op het gebruik van aansturing met behulp van je pink (of iets ander triviaals.

  17. @Jan van den Huygevoort: Heb jij iets origineels gedaan in je leven?
    Volgens mij lopen we allemaal alles te kopieren beste man.
    Maar ja, bleef maar schreeuwen hoe goed je Apple vind hoor. Wij schieten in ieder geval niets op met die onzin!

  18. @Jan van den Huygevoort, U bent schijnbaar ook in twee jaar tijd volledig ge-hersenspoeld door Apple. eerst nog objectief maar nu een fanatieke Apple fanboy.

    Ik citeer:
    Jan van den Huygevoort zei op 13 mei 2010 om 02:38

    “Koop wat jij het beste lijkt en laat anderen in hun waarde. En wat betreft die patenten, laat ze het daar maar lekker uitzoeken”

    Ben zelf ook groot fan van Apple spullen maar vind ze qua rechtzaken nu wel behoorlijk doorslaan. Daar komt nog bij dat als Samsung ect. echt zulks rommel is dan kan het toch ook geen kopie zijn van het volgens vele superieure Apple?

  19. Ik ben heel erg tevreden met mijn ipad, zelfs de typische Apple problemen heb ik wel opgelost, maar dit soort kinderachtige gedrag van Apple doet mij er toe bewegen om de volgende keer niet voor het juk van Apple te kiezen. Apple maakt zo meer kapot dan ze lief is.

    Het gaat niet om kopieen, het gaat gewoon om de concurrent kapot maken, hier hebben al heel wat advocaten veel te veel geld aan verdiend.
    Apple is gewoon een 2e Microsoft geworden! Bah bah bah!

    Degene die het verschil tussen een ipad en een galaxy tab niet zien kan mag niet klagen, de verschillen zijn zo extreem groot dat een kleuter het nog kan zien qua buitenkant en qua os.

  20. Ipad 3 is een geweldig ding niets anders dan lof. Maar Apple is daarintegen niets anders dan gezeik. Er zit wel degelijk verschil in de tablets! Laat Apple liever wat extra opties doorontwikkelen ipv te trollen.

  21. @Ronald: …En vele anderen die de essentie hier missen…

    Het gaat hier om innovatie. Dé reden van het bestaan van oa je iPhone, iPad of imitaties hiervan ligt in innovatie.

    Apple is zo’n beetje het meest innovatieve bedrijf van de wereld. Lees wat échte literatuur (bijv. Cooper en NPDP boeken). Kort samengevat: er gaan miljarden per jaar om in innovatie. Dit mag en moet je beschermen. Zéker als het gaat om patenten waar gemakkelijk alternatieven voor verzonnen kunnen worden en dus niet essentieel zijn. Dit in tegenstelling tot 3g standaarden en hieraan gerelateerde technologien waar je niet zonder kan. Veel te veel jatwerk door concurrentie (kijk naar Google en Samsung), maar gelukkig zijn er ook bedrijven als Apple en MS die er wèl in slagen originele, in dit geval, mobiele hardware en SW te maken.

    Al met al een zeer terecht besluit en een winst voor heuze innovatie.

    Maar koop gerust een slap aftreksel van het origineel als je je daar beter bij voelt. Niemand die daar wakker van ligt behalve jij.

    En voordat je weer wat in het wilde weg loopt te klagen, eerst een beetje verdiepen in de materie…

    .(punt ;-))

  22. @EOTB:

    Apple meest innovatief ??
    Dat wáren ze ja…maar dat zijn ze niet meer.

    De tablet is overigens ook niet door Apple uitgevonden. Ze zijn wél het bedrijf die er met een hele handige userinterface een succes van hebben gemaakt.

    Apple is wel de onbetwiste marketingkampioen.

  23. Ik weet niet precies over welke patenten het in dit geval gaat, maar ik herinner me nog stukken uit het proces in Duitsland, waar Apple aan Samsung via patenten wilde opleggen dat ze alleen een “niet-rechthoekige” tablet mochten maken, zonder afgeronde hoeken die er “rommelig” uit moest zien (met andere woorden, met heel veel knoppen erop op een rommelige manier).

    Ik stel me bescherming van innovatie toch enigszins anders voor …

  24. Wel, ik heb het eens opgezocht en ook in het Amerikaanse proces gaat het om het design.
    Eerder werd deze aanklacht verworpen met de stelling dat Apple zelf hun design “geleend” hebben bij veel oudere tablets en dat het design weinig met innovatie heeft te maken, maar eerder met evidentie (je maakt ook geen vierkantige wielen).
    Zoek maar eens de Fidler tablet op die 18 jaar geleden op de markt kwam en zet de foto’s naast die van de iPad : een bijna perfecte kopie.

    Maar ze zijn er blijkbaar toch in geslaagd om in beroep een rechter zo ver te krijgen dat het iPad design wel origineel zou zijn.

    Als dat de nieuwe trend wordt …

  25. @EOTB bullshit natuurlijk. Literatuur heeft niets te maken met innovatie vooral met betrekking tot Apple welke niets zelf bedacht of gemaakt heeft. Daar staan ze bekend om. Je bent duidelijk niet bekend met andere merken en een echte fan boy , jammer.
    Even voorbeeld: ik heb lange tijd gehad en was icoontjes op start pagina gewend. Ik ben alleen over gestapt op de 3 vanwege stabiliteit en snelheid.

    Innovatie? bedoel je vast.

  26. Origineel geplaatst door remcootje
    @EOTB bullshit natuurlijk. Literatuur heeft niets te maken met innovatie vooral met betrekking tot Apple welke niets zelf bedacht of gemaakt heeft. Daar staan ze bekend om. Je bent duidelijk niet bekend met andere merken en een echte fan boy , jammer. Even voorbeeld: ik heb lange tijd gehad en was icoontjes op start pagina gewend. Ik ben alleen over gestapt op de 3 vanwege stabiliteit en snelheid.Innovatie? bedoel je vast.

    Geen probleem remcootje. Begrijpend lezen is klaarblijkelijk niet je sterke punt, maar op school zullen ze je over een paar jaar hier vast mee kunnen helpen.

    Verder snijden ook je argumenten helaas geen hout. Verdiep je eens in de geschiedenis. Je zult ontdekken dat Apple inderdaad bijzonder veel heeft bijgedragen aan de huidige technologie, standaarden en last but not least lifestyle.

    Het is overigens opmerkelijk dat mensen die waardering tonen voor innovatie meteen als ‘fanboy’ bestempeld worden.

    I rest my case.

  27. Vreemd, ik mis een lap tekst welke ik op de ipad getypt had 😉

    Mijn bedoeling was meer dat jij literatuur tevoorschijn haalt terwijl er qua innovatie bij Apple niets van te merken is als je me begrijpt. Maargoed je wil persee bijdehand gaan doen. Nog steeds jammer.

    Verder miste ik het stukje over de HTC welke ik lange tijd heb gehad (voordat de iphone bestond) en zij zijn al veel langer bezig met icoontjes en startpagina’s alleen hebben ze de patenten nooit aangevraagd.
    Wist je dat de technology helemaal niet van Apple zelf is? Ze zijn er zelfs over aangeklaagd maar niemand kreeg hun zin. Weer die patenten he…. Ik denk echt dat jij de helft gewoon niet weet dus vandaar de stempel. Ik heb een hekel aan mensen die alles toejuichen zonder enig benul.

  28. @remcootje: Sorry hoor, maar hij doet zo “bijdehand” omdat jij ook zo tegen hem bezig bent.

    “Je bent duidelijk niet bekend met andere merken en een echte fan boy , jammer”

    En dat is niet bijdehand zeker?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.