Reacties voor: Recente tweaks: DropCall Eliminator, Homescreen Settings, iNetUsage, PocketMode, RunningList, SMSEnhancer & WiFi Booster

In dit artikel worden de recente tweaks DropCall Eliminator, Homescreen Settings, iNetUsage, PocketMode, RunningList, SMSEnhancer en WiFi Booster besproken.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Inplaats van wifi booster zijn er ook gewone legale programma’s die precies hetzelfde doen zoals wifitrack

  2. @LightPhoenix: Legaal? Wifitrak is al lang niet meer in de AppStore te krijgen omdat het tegen de nieuw opgestelde voorwaarden is. Dus legaal?
    Daarbij kan je afvragen in hoe ver dit dan illegaal is. Jailbreaken mag je als legaal zien en met dit programma schend je niets of niemand, op iOS zelf na.

  3. @LightPhoenix: er is niets illegaals aan WiFi Booster hoor. Niet toegestaan door Apple is gelukkig niet hetzelfde als illegaal. De meeste Wi-Fi apps die uit de App Store zijn geknikkerd, zoals ook WiFiFoFum en yFy Network Finder, zijn in Cydia terug te vinden maar die hebben geen integratie met het onderdeel Wi-Fi in het menu Instellingen.

  4. Wifitrak werkt NIET meer op iOS5, dus misschien is die laatste tweak wel handig in de toekomst!

  5. Euh misschien een hele domme vraag, waar kan ik deze apps vinden? De apps zijn niet te vinden in de AppStore van apple. Ik zie in subject line/header niets over Jailbreak of Cydia.

    De tweaks zijn in Cydia te vinden.

  6. Kan iemand mij even uitleggen waarom je voor sommige Cydia tweaks moet betalen?
    Dacht dat Cydia gratis was… in zo goed als alles?

  7. Origineel geplaatst door Delvenaartje
    Kan iemand mij even uitleggen waarom je voor sommige Cydia tweaks moet betalen? Dacht dat Cydia gratis was… in zo goed als alles?

    Dat heb je dan verkeerd gedacht! 😉

    Nee Cydia zelf is gratis (is zeg maar de Appstore voor jailbreakers) maar alle daarin aangeboden apps kunnen gratis of betaald zijn, dat bepaalt de programmeur/aanbieder. Net als in de Appstore gebruikelijk is.

    BTW: Er zijn wel mogelijkheden om ook betaalde apps/tweaks gratis te kunnen downloaden en installeren, maar dat valt onder de categorie ‘illegale activiteiten’ 😉

  8. Trouwens nu ik SMSenhancer zie:

    Er is ook een ‘MailEnhancer’ (pas diverse wijzigingen doorgevoerd, ben tijdje beta-tester geweest). Zou ook in dit rijtje moeten staan, ideale tweak! Grootste pluspunt voor mij is de mogelijkheid om mail te kunnen laten uitspreken (afzender en subject in NL). hoef je je iPhone niet eens meer uit je broekzak te halen om te weten wie je gemaild heeft.

    Wil je nog meer spraak? Kijk eens naar ‘Calltell’. Deze kondigt aan wie je belt en spreekt ontvangen smsjes uit.

    Voor mij alleen al een reeden voor een JB.

  9. @Delvenaartje: in Cydia kun je alles vinden waarvoor in de App Store geen plaats is, dat hoeft dus zeker niet gratis te zijn. Veel simpele tweaks zijn gratis, tweaks waaraan langdurig gewerkt is kosten vaak een klein bedrag.

    @iNick: het einde van je eerste post is op het randje van wat we toestaan op iPhoneclub. Verdere discussie op dat punt zal niet worden toegestaan.

    @iNick: ja dat zijn allebei leuke tweaks. Mail Enhancer hebben we overigens in een eerder overzicht besproken.

  10. @Paul Pols: Beste Paul,

    Ik wil verder ook geen discussie uitlokken, wel vind ik jouw reactie beetje vreemd. Het is een algemeen goed/’geheim’ en ik geef verder geen links of wat dan ook. Alleen het woordje ‘illegaal’ en dat onderschrijf ik nota bene zelf ook nog eens hierdoor!

    Dus m.i. een totaal overbodige toevoeging van jou, ik weet wat mijn grenzen zijn. En trouwens het bespreken van JB in zijn algemeenheid door IPC is ‘op het randje’. Wil je discussies vermijden over illegaliteit dan moet je je als IPC sowieso onthouden van JB.

    Verder geen kritiek, moest het alleen even kwijt! 😉

    P.S.: Van Mailenhancer wist ik niet dat dat al een keer gemeld was.

  11. @iNick: het verkrijgen van root-toegang op jouw eigendom is juridisch niet op het randje en is in de VS zelfs expliciet van de DMCA uitgezonderd.

    De opmerking dat het einde van je eerste post op het randje is, ligt in het verlengde van deze dienstmededeling. Wij staan op iPhoneclub niet toe dat er expliciet verwezen wordt naar methodes om auteursrechtelijk beschermd materiaal wederrechtelijk te installeren.

    Jouw reactie past net binnen dat kader, maar zou zonder waarschuwing op dit punt al snel leiden tot verdere reacties in de trant van “hoe dan?”. Door daarvoor al te verwijzen naar het beleid heb ik willen voorkomen dat de discussie uit hand loopt en ik deze reacties op een later stadium moet verwijderen.

  12. Ik had ze allemaal al

  13. @Paul Pols: En omdat het nu toch een kleine discussie aan het worden is 😉 :

    Tuurlijk weet ik dat een jailbreak formeel niets illegaals in zich herbergt. Zijn juridische uitspraken over gedaan en daardoor is het toegestaan om te jailbreaken. Maar je weet net zo goed als ik dat een JB niet alleen inhoudt dat je via root access de volledige controle hebt over je iDevice. Dit is slechts de technische kant van het verhaal. JB zelf behelst veel meer dan dat, het is de cultuur die er omheen hangt.

    En eenieder die jailbreakt weet dat je dan ook andere dingen kunt doen (die ik uiteraard niet bij naam zal noemen). En juist dat laatste heeft JB populair gemaakt.

    Dus als je je als IPC ‘waagt’ aan het opnemen van JB artikelen, dan meng je je in feite ook indirect in het grijze circuit wat zich tussen wel en niet toegestaan bevindt. Dus m.i. Wel degelijk ‘op het randje’ ook al zou IPC nooit expliciet vermeldingen doen in die richting. Het aangeven en beschrijven van HOE je kunt jailbreaken biedt de jailbaker daarna de mogelijkheid om zich met minder geoorloofde zaken bezig te houden. Wil het niet direct ‘aanzetten tot’ noemen, maar het grenst er wel aan.

    Maar ik ben geen moraalridder (moet er niet aan denken om de hele dag in een harnas rond te lopen ;-)) dus is ook verder geen oordeel, is alleen een impliciet feit. Vergelijkbaar met opvattingen die FTD hanteerde toen het nog bestond. Helaas heeft Brein daar toen behoorlijk misbruik van gemaakt.

    Dat bedoel ik dus met balanceren op het randje…

  14. @iNick: ik vermoed dat we het niet eens gaan worden op dit punt. Ja, je hebt een jailbreak nodig om auteursrechtelijk beschermde software te kunnen installeren, maar daar heb je ook een iPhone, iPod touch of iPad voor nodig. Betekent het dan ook dat Apple zich op het randje begeeft met het uitbrengen van iDevices? Is de fabrikant of verkoper van een mes deels verantwoordelijk voor een moord die daarmee gepleegd wordt?

    Wat relevant is hier, is de intentie van de partijen. Apple heeft niet de opzet om auteursrechteninbreuk op deze manier toe te staan en is daar dus niet voor aansprakelijk. Jailbreak devs hebben zich breed uitgesproken tegen auteursrechteninbreuken en leiden daar zelf ook schade van (door mensen die hun tweaks zonder te betalen installeren bijvoorbeeld). Ook zij hebben dus geen opzet op het maken van auteursrechteninbreuken. Tot slot, iPhoneclub heeft zeker geen opzet op het bevorderen van auteusrechteninbreuken, vandaar dat wij het genoemde beleid hanteren.

    Maar goed, ik heb het kader dat op iPhoneclub van toepassing is duidelijk geschetst. Voor verdere discussie: @paulpols

  15. Get a room, you two! 😀
    (of open een topic op forum)

  16. @Paul Pols: You’re absolutely right!
    (*** discussion closed ***)

  17. @iNick: Ik heb ook een jailbreak, inclusief bijbehorende proogramma’s, maar ik koop bijna alle apps gewoon in de AppStore

  18. Origineel geplaatst door Raxi
    @iNick: Ik heb ook een jailbreak, inclusief bijbehorende proogramma’s, maar ik koop bijna alle apps gewoon in de AppStore

    Doe ik zelf meestal ook, net nog Green Screen Studio FX aangeschaft via de Appstore…

  19. Werken deze tweaks ook op iOS 5 JB?…..

  20. WiFi Booster maar eens aangeschaft. Goede tweak voor als je een iPod Touch hebt en in het openbaar moeilijk een netwerk te vinden is. Heb namelijk bij gratis WiFi spots dat ze soms wegvallen.

  21. Handig, dat Pocketmode. Staat je telefoon op tril omdat je in een vergadering zit, gaat íe alsnog kabaal maken.

  22. Wat een onzindiscussie… Iedereen met een jailbreak weet dat hij alles gratis kan installeren op zijn/haar iPhone… Geen enkele reden om daarover te gaan zeuren…

  23. Vond het dit keer juist een leerzame discussie tussen twee mensen die op een duidelijk en volwassen manier visies geven.

    Ontopic. Direct Homescreen Settings aangeschaft! Fantastische app waar ik al heel lang naar op zoek was. Eundelijk snelkoppelingen makrn van een bepaald Bluetooth device of wifi verbinding. Ik ben er blij mee. De twee euro is de ontwikkelaar van harte gegund.

  24. Zoals altijd een leuke post!

  25. Misschien een domme vraag over iNetUsage
    Maar als ik deze installeer, kan ik dan nog steeds 3g gebruiken?
    Aangezien er vermelding word gemaakt over “GSM” en ik geen hoge mate van kennis heb over netwerksystemen

  26. Helaas geldt voor al deze tweaks: ze vergroten het standaard benodigde geheugen van iOS en maken het systeem (op den duur) toch trager.
    Omdat ik wil tetheren heb ik m’n iPhone 4 recent gejailbreakt (de laatste keer dat ik jailbreakte was m’n 3G die daardoor stroperig traag werd) en hoe je het ook wendt of keert: ook m’n 4 wordt er langzamer door, zeker zodra ik extra tweaks tweaks installeer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.