Reacties voor: Reacties die ik krijg op mijn fijne 1e generatie leeniPhone (Column)

Rutger was weer eens zijn iPhone kwijt aan de verzekering en ging zich opeens afvragen waarom de massa de originele iPhone zo raar vindt en wat valide koopmotieven zijn voor een nieuwe iPhone.
Rutger de Quay -

Reacties: 97 reacties

  1. Leuke colom die ik elke keer weer met plezier leest.

    Suc7 ga zo door..!

  2. Beste column tot nu toe imo!
    Hier direct een 3G gekocht, nu ah twijfelen om de nieuwe te kopen deze zomer :-D!!

  3. Mijn eerste iPhone was een zelfde 2G en inderdaad, het grootste nadeel blijft toch dat het internet zo traag is, ik zal geen moment twijfelen als de nieuwe iPhone leverbaar wordt aangezien de 2G nu aardig ‘op’ is, de knopjes zijn stuk gegaan en die worden nu gerepareerd maar toch. Ik vind de 2G eigenlijk ‘cooler’ dan de 3G/3GS omdat hij exclusiever is en haast niemand hem kent en natuurlijk omdat hij veel mooier is door de metalen achterkant, jammer van dat stukje plastic maar dat neem ik graag op de koop toe.

  4. Dat de iPhone (2G dus) net uitkwam heb ik er meteen 1 aangeschaft.. dus ik heb de iPhone 2G hier nog trots naast me liggen.. Alleen gebruik ik nu wel de 3GS haha.
    Maar hij doet dienst aan me Hi abbo 🙂

  5. Leuke colum. Vooral doorgaan. Heb Een 1e gen iPhone sinds nov 2007 en deze vorig jaar aan mn vriendin gegeven. Heb toen een 3G wit aangeschaft met een eigen telnr. Je ziet nog af en toe die 1ste. Blijft idd toch stiekum de mooiste. Zij gqat waarschijnlijk ook over op wat nieuws als de kpn abbo is verlopen. Kan ik die ouwe als reserv gebruiken

  6. Ik heb een 3G en heb de telefoon naar T-mobile gebracht ter reparatie van de redelijk grote haarscheur in te achterkant. Zit nu dus al een week zonder mijn iPhone en mis um zeker.

    Mijn vorige telefoon was een LG Viewty (die ik deze week ook weer gebruik :(), deze telefoon werkt simpelweg niet. Een jaar geleden heb ik mijn 3G gekocht, dit was een verademing in vergelijking met de LG. Een vriend van mijn had ook toentertijd een 3G en daar heb ik ook mee mogen spelen. Dit was de reden dat ik een 3G heb gekocht. De 3G wordt nu wel is langzamer(mede door JB) maar ik vind het nog steeds een van de beste telefoons ooit!

    Mooie column

  7. Wat ik erger vindt is dat mijn iPhone was gestolen (raampje ingetikt), ik heb toen de iPhone van me broertje gekregen. omdat hij een andere toestel had gekocht. Zonder te overdrijven, de toestel werkte op eens niet meer, op dezelfde dag dat ik het kreeg.
    Ik heb het naar de GSM-Dokter gebracht want ik dacht dat het softwarematig of aan het scherm lag. Geen van beide is waar, softwarematig is het niet omdat iTunes de iPhone herkent, ook niet aan de scherm omdat deze vervangen was om het uit te testen, en dat hielp hellaas ook niet. ze zeiden dat het waarschijnlijk aan de moederbord ligt, en dat kost wat geld.
    Dus ik heb nu een iPhone zonder garantie in zijn doosje, hier thuis liggen. Geef mij maar de 1e generatie, dan heb ik tenminste iets totdat de nieuwe iPhone uitkomt.

    Voor de rest een leuke column, heb het met plezier gelezen.

  8. Ik heb ze alledrie gehad en ja,de derde is veel beter.
    Maar het bijzondere van de eerste is er wel af.

  9. Overwogen om voor te veel geld de eerste iPhone te kopen, toch niet gedaan omdat ik t geld ergens anders voor nodig had. Wel in de ‘rij’ gelegen voor de 3G, dus die heb ik nu. En gezien mijn abo bijna afloopt ga ik straks echt wel voor de 4G! Zodra het kan 🙂 Als cadeau voor mezelf omdat ik dan afgestudeerd ben.

  10. R.I.P LeeniPhone!

  11. Beste column tot nu toe Rutger!

  12. Ben begonnen met de eerste iPhone, die heb ik in mei 2008 gekocht. Vond hem geweldig en hij was uniek. Je zag hem niet op elke straathoek en sowieso in geen enkele winkel.
    Je had echt iets unieks/revolutionairs in handen. Een stuk techniek wat nog niet officieel verkrijgbaar was in Nederland. Vergelijk het met de mensen die nu een iPad uit Amerika hebben gehaald.
    Ik was de eerste in mijn dorp met een iPhone en heb sindsdien ongeveer 10 mensen overtuigd ook een iPhone te nemen.
    Ten tijde van de 3.0 update en de jailbreak/unlock die opnieuw moest uitvoeren ging er echter iets mis. Het leek alsof de iPhone aan zijn einde was.
    Toen een 3G gekocht, maar later bleek de iPhone 2G nog te werken. Die verkocht voor het bedrag waar ik de 3G had aangekocht. Dus een mooie ruil.
    Toch vind ik het ontwerp van de originele iPhone mooier. De ronding aan de acheterkant van de 3G ligt wel een stuk beter in de hand, maar het aluminium straalt toch meer kwaliteit uit.
    Als het gelekte prototype ook zo in de winkel komt te liggen vind ik dat het mooiste design tot nu toe. De 3G en 3GS vind ik persoonlijk minder geslaagd.
    Vreemd overigens dat je zoveel negatieve reacties krijgt op de 2G. Dat ding is onder de motorkap bijna hetzelfde. Het enige wat ontbreekt is 3G en GPS.
    En daar kun je goed zonder.
    Waar het op neer komt is dat je nu tweedehands voor 150 euro een interessantere telefoon kunt kopen (2G) dan veel van de nieuwste telefoons van de concurrent.

    Moet zeggen dat je deze keer een leuke column hebt geschreven!

  13. heb al sinds 3 jaar een 1G iPhone. ben er erg tevreden mee. wordt alleen wat traag en ik mis wat functies maar voor de rest een prima iPhone. Ga wel dit jaar overschakelen naar de 4G iPhone. iPhone rulezz.

  14. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Luc Schram — Valt gelukkig best mee achteraf. Ligt hier nu naast mij met firmware 3.1.3 en volledige activatie en gaat morgen weer richting Rutger, zodat hij nog iets langer van dit fantastische model kan genieten

    Haha, dat is een service!

  15. Niks mis mee, met deze column.
    De vraag wat een gadget met mij doet versus wat ik met mijn gadget doe. Goed gevonden Rutger.
    Toen mijn 2g kaduuk ging stapte ik over op de 3gs. Ja het ding ging lang mee.
    Op marktplaats vond ik een 2g met een ander defect en ik kon het niet laten om met wat onderdelen mijn oude weer te repareren. Nu heb ik er dus een voor de muziek in de auto en een om me mee te vertonen.
    Bellen doe ik er nauwelijks mee. T-mobile in de omgeving van Rotterdam, waar ik werk, is een ramp.

  16. Wat mij dus verbaast, hoe krijg je het voor elkaar om (alweer) je iphone op te laten sturen?….

  17. Geboren 1995, die is dus 15 jaar?
    Proficiat jongen. 🙂

    Leuke column.

  18. Ik heb al vanaf het begin een 2g uit amerika en het werkt nog prima allemaal, wel geunlockt, en ik zit op de 4g te wachten en dan eigenlijk alleen om het feit dat die van mij nu gewoon sommige apps niet kan draaien en bijvoorbeeld bij Tap Tap Revenge bijna smelt. Verder is de 2g gewoon veel mooier qua uiterlijk natuurlijk.

  19. leuk stukje om te lezen! Zelf zou ik ook niet zonder iPhone kunnen. Ben begonnen met een 2G en daarna verder gegaan op een 3g. Mijn 2G ging naar mijn vriedin die ik daarmee een nieuwe verslaving gegeven. We hebben alle 2 nu een iMac, iPad en een iPhone. Binnenkort natuurlijk ook de iPhone

  20. Ik gebruik nog steeds de iphone 1e generatie. Qua model blijf ik dit de mooiste vinden. Wie weet ga ik ooit een andere aanschaffen, maar deze werkt nog prima en ik zal het wel missen als ik het weg moet doen. Misschien ga ik dan zelfs weer op zoek naar een 1e generatie iphone.

  21. Wederom heb ik weer genoten van je column Rutger!!!
    Ik ben zelf pas sinds de 3GS aan de iphone, maar zon leeniphone lijkt me wel avontuurlijk 🙂

  22. Tja, ik heb een 3GS en ik zit te overwegen om een iPhone 1G te kopen met gebroken beeldscherm om daarmee beetje te prutsen, nieuw beeldschermpje kopen in amerika voor $30 en daarna beetje kijken, lijtk me best leuk voor iphone van 30 euro ? niet?

  23. Ik had hiervoor ook een iPhone 2g, gelijk in amerika grkocht, nu heb ik een 3Gs vanwege de snelheid, 3G verbinding en GPS….
    Al moet ik gelijk geven dat de alu achterkant inderdaad mooier is;)

  24. @Floris Drapers: Ik zou het niet doen. Scherm er op kost al gouw €100,- en dan kom je niet meer heel veel goedkoper uit.

  25. 2G, ik gebruik hem nog steeds volop, het ligt ook veel mooier naast mijn MB pro i.p.v. Een zwarte plastic achterkant!

  26. Ik ben begonnen met de 3GS, mijn vrouwtje met de 3G, hoe krijgt ze het toch altijd voor elkaar als eerste iets te hebben…., in eerste instantie was ik sceptisch over de iPhone, ik vervloek de uitvinding van mobiel eigenlijk, maar inmiddels sta ik er mee op en ga ermee naar bed, niet zozeer om het bellen maar om alle andere dingen die ermee kunnen. Weer leuke column!

  27. Ik heb een 3G, t is m’n eerste. De 2G zag ik 2 maanden nadat ik m’n G3 had voor het eerst. Toen bedacht ik mij: ik ga ze sparen, alle types iphones… Het gezeik over batterijen die snel leeg gaan of slechte ontvangst of ander gezeik, daar trek ik mij niets van aan, de iPhone is voor mij de mooiste hebbeding ooit… Een compact fraai eenvoudig designdingetje waarmee je jan bellen, sms’en, mailen, iets opzoeken op internet, een route checken… Je kan het zo gek niet bedenken of het kan gewoon… Toen een oud collega mij voor het eerst haar iPhone 3G liet zien was ik opslag verliefd, en niet veel later kocht ik er ook een en tot op de dag van vandaag geen enkele spijt, ik raad hem iedereen aan, sterker, je bent gek als je een HTC, BlackBerry of ander onhandig smartphone koopt.

  28. 2g hier, nog steeds in gebruik, misschien van de zomer maar eens naar de 4G kijken.
    Ik zal de zilveren achterkant dan wel missen!

  29. Rijswijk! Mijn stad. De 2g is de mooiste iPhone van allemaal! Die metallic achterkant is te sexy.

  30. Ik heb ook nog een eerste generatie iphone hier:D (Bijna 3jaar oud) En hij doet het nog maar hij wordt wel traag. Dus ik wacht op de nieuwe iphone dan koop ik die en kan deze de deur uit:D

  31. Eerst de 1e generatie iPhone, voor (veel te) veel geld op de zwarte markt in Beverwijk gekocht. Toen de 3G kwam die gekocht, mijn vrouw kreeg de eerste. Die 3G is een keer vervangen (compleet zwart, reageerde nergens meer op) keurig door t-mobile. Daarna scherm gekraakt, zelf vervangen met veel moeite. Tenslotte de 3GS gekocht omdat mijn zoon zijn iPhone kwijt was, en hij mijn 3G voor een zacht prijsje over kon nemen, en ik dus relatief goedkoop een 3GS uit België had. Die 4G (of HD) wacht ik nog maar even mee.

  32. Zit nu op mijn iPhone 2G(klopt eigenlijk niet gaat alleen maar over 2G verbinding dus is het 1G?) En deze iphone blijk ik gebruiken tot 4G komt. Snelheid etc. Boeit me niet heel veel (al is het wel fijner!) en heb simpelweg niet het budget als 16 jarige om elk jaar een nieuwe iPhone 1G,2G,3G,3Gs,4G/HD te kopen. Dus ik wacht gewoon op de 4G. 🙂

  33. Haha, ik heb nog steeds de 1e gen Iphone in gebruik! Zelf in USA gekocht en unlocked. ( ik ben 65 en geen enkele moeite gehad)
    Dagelijks internetten etc met wifi gaat prima! Leuke spelletjes voor mijn kleinkinderen en… de accu gaat nog steeds lang mee.

  34. De reactie die ik vaak krijg op m’n twee en een half jaar oude ‘First Gen’ iPhone is juist “is dat de nieuwe die je daar hebt?”. De meeste kennen m gewoonweg niet.

  35. Heerlijk om deze column te lezen!

    Zelf heb ik een Samsung “Touchwiz” F480 al ruim 2 jaar in mijn bezit. Ik heb er toch wel een beetje een hekel aan. Werkt niet altijd goed, reageert vaak traag en ziet er ook niet zo mooi meer uit als in het begin (ondanks dat ik er heel voorzichtig mee ben). In mijn directe omgeving zijn er al een tijdje wat iPhones te vinden en ben ik er dus ook al wel een tijdje mee bezig. Ik mag al een nieuw abonnement maar ik wacht toch nog even op wat meer bericht van de kant van Apple. iPhone werkt gewoon lekker. Erg veel op mogelijk en goed te syncen met andere apparaten.
    Hopelijk ben ik dit jaar ook nog de trotse bezitter van een iPhone!

  36. Mijn 1st gen ging stuk en heb als vervanging een Nokia e72 aangeschaft. Top toestel en toch… na 3 maanden heb ik kort en intensief gezocht naar een betaalbare iPhone 3g.

    Stuk sneller alleen batterij dood. Ligt nu bij MacRepair.. Week zonder iPhone… RAMP!

    Iemand een iPhone te leen?

  37. Wacht nu trouwens op de 4g. Deze 3g is tijdelijk (maar wat heb je eraan als de batterij dood is :S )

  38. Ik ben ook begonnen met de iPhone 2G, heb hem laten inporteren uit amerika;) Ik heb hem helaas onlangs verkocht. Eigenlijk vind ik hem ook stiekem mooier. De 2G is gemaakt voor duurzaamheid, alluminium in de plaats van plastic. Mijn 2G ging nooit kapot, ook niet na een val van 1,5 meter! Mijn nieuwe 3GS zit onder de haarscheuren! Die moet ook terug voor garantie dinsdag:( helaas kan de iPhone 3GS meer en is ie sneller, en hij heeft niet te vergeten GPS, daarom moet ik hem wel gebruiken. Met Gadgets kan je helaad niet achterblijven! Maar ik wil wel heel graag weer een iPhone 2G erbij, gewoon voor het strakke design en de degelijkheid!

  39. Met m’n iPhone 2g was ik begin 2008 helemaal hip 🙂 vooral de accelorometer was echt iets unieks!
    Net als vele anderen ga ik wel serieus een 4g overwegen, maar niet met t mobile!
    Af en toe kom je n andere 2g tegen, dat is altijd wel gaaf! Ook laatst met vrienden van n vriendin lieten 2 hun 3g zien om te laten zien wat t kon, trok ik m’n 2g uit m’n broek, houd de achterkant onder hun neus en hun monden vielen open “dat is een originele iPhone, kwijl” :p

  40. Wat een leuk stuk!

    Ik gebruik al sinds januari 2008 de originele iPhone en voel eigenlijk nog steeds niet de noodzaak up te graden. Hij doet het nog goed, is net zo snel als een 3G, op het internet na natuurlijk en hij is bijna Old School – wat ‘m weer uniek maakt.

    Steeds als er een nieuwe komt denk ik ‘nu ga ik upgraden’, maar ik vind ‘t het upgraden eigenlijk nog niet waard.

    Dat een telefoon die 3,5 jaar geleden geintroduceerd werd nu nog steeds cool kan zijn…
    Dat kan alleen Apple.

    Hoor trouwens al 2,5 jaar lang niets dan lof over mijn iPhone, vorige week was nog iemand helemaal ondersteboven van het scrollen! =P

  41. Hij is een stuk trager dan een 3g hoor (die heb ik nu zelf) zowel op het web als in algemeen gebruik.

  42. Ik loop nu nog steeds met een 2G. Ik vind hem tot op de dag van vadaag nogsteeds heel fijn. Ik vind het design van deze iphone ook mooier, vanwegen de achterkant. Internet is inderdaad wat traag, maar kan er goed mee overweg.

    Respect voor je collums trouwens ;), erg leuk!

  43. Ik heb nog wel een 1g over hoor. Als iemand hem wilt lenen? 5 euro per dag 😉

  44. Lurk hoe de reacties vooral om de cosmetica gaat … Eerlijk gezegd is de 2g een best aardig toestel.
    Ik gebruik nu wel veel gps en dat zit daar niet op … En dat was dan ook mijn belangrijkste reden om niet in te stappen met 2g en dus te wachten voor de 3g.
    3g is nu naar mijn vrouw en heb nu een 3gs … eigenlijk allemaal moeie toestellen.
    De volgen 4g … ben benieuwd of er functioneel een groot genoege meerwaarde zal zijn om mijn 3gs te vervangen ( lees ik denk het niet)

  45. Amai, al die postings, mijn iphone tot op heden was een 2G ik had er 2 nu nog 1, laatst een 3GS gekocht, ja rapper en vlotter werken, maar mijn 2G had ikzelf volledig aangepast, sorry maar de 2G blijft de meest afgewerkte iphone en mits aanpassing doet goed zijn werk. Ik heb er nu nog 1 en die gaat nooit weg. Mijn 3GS gebruik ik origineel niet aangepast, er bestaan nu genoeg mogelijkheden, apps om deze origineel te houden. De 2G blijft nog steeds mijn favoriet. En ik mag zeggen ken veel van iphone, macs en pc windows platform.

  46. Goede column dit keer 🙂

  47. Ben ik nou de enige die de columns niet erg sterk vind. Naar mijn mening hoort een column te gaan over een actueel onderwerp en daar dan een humoristische of bijzondere draai aan geven. Je moet door een column aan het denken gezet worden, niet door middel van vragen, maar door die bijzondere draai.

    Ik vind zeniet slecht, laat ik dat voorop stellen. Maar voor een grote site als iPc verwacht ik meer.

    Misschien moet je het niet elke week doen, maar eens in de maand een goede column. Dan blijft het exclusief en goed.

    Ik vind dit meer een verhaal dan ee n column. Dit is wat ik vind, doe ermee wat je wilt.

  48. Origineel geplaatst door Cliff
    Dat de iPhone (2G dus) net uitkwam heb ik er meteen 1 aangeschaft.. dus ik heb de iPhone 2G hier nog trots naast me liggen.. Alleen gebruik ik nu wel de 3GS haha. Maar hij doet dienst aan me Hi abbo

    Hier hetzelfde, al doet de mijne dienst als vodafone prepaid 😛 .

  49. IPhone 2g sinds februari 2008. En daar blijf ik voorlopig bij, vanwege de kosten maar zeker ook omdat ie zo lekker old skool is.

  50. Is het nou echt nodig om met grote letters God’s zoon’s naam te misbruiken…?

  51. In juni 2008 een 1e gen aangeschaft via marktplaats.
    Wat een uniek apparaat was dat destijds.
    Helaas in April vorig jaar mijn baan kwijtgeraakt en dus ook mijn abo van de baas, Dan maar op zoek naar een nieuw abo met www. Bij het abo een Sony X1 gehad. Hier heb ik het nog geen 3/4 jaar mee volgehouden wat een f**k gsm. Nooit meer een Windows toestel. In Januari een 3gs aangeschaft en dat voelde net als thuiskomen.

    Achteraf gezien miste de 1gen een hele hoop met als belangrijkste natuurlijk GPS en 3G, maar qua design en qua feeling is en blijft de 1e gen onovertroffen.

  52. Ik heb zelf ook een 2G. Ik denk dat apple zelf ook het trotst is op de 2G omdat deze gewoon beter vervaardigd is en steviger in elkaar steekt. je voelt echt dat het kwaliteit is. Als ik zo een 3G of 3GS vast neem dan denk ik altied … iew. Zo plastic!

    Dankzij de leak weten we dat de volgende iPhone opnieuw de aluminium look gaat hebben. En dat is dus goed nieuws voor de mensen (in de VS vooral dan) die nu upgraden van hun launch iPhone 2G.

    De meeste mensen die ik ken met een iPhone hebben overigens de 2G versie.

    En ik ben van plan te upgraden aangezien het nu wel een serieuze kloof zal zijn met de 2G.

  53. Eerst had ik een iphone 2g toen vond ik het de moeite niet waard om een 3g te hale, veel te weinig vernieuwing… En toen dus meteen 3gs gehaald, nu maar kijke naar de volgende:)

  54. Kijk ik begrijp je precies. De 2G is net als de oude mini. Wanneer je die gereden/ervaren hebt is de nieuwe ineens stom en blijf je (ookal snap je het zelf niet) die originele mini veel cooler vinden. Ondanks dat deze geen abs, electische ramen, airco, airbags etc heeft. (btw “originele” mini rijders zwaaien ook altijd naar elkaar 😉 )

    Ik zit momenteel aan mijn 2e 1st gen iPhone 😀 moet echt niets hebben van dat plakkerige plastic.

    Heb ik november 2007 mijn eerste 2g uit de US besteld. Tot voorkort heel veel plezier mee gehad alleen hielden m’n mic en me home button na een keer vallen er mee op. Helemaal uit elkaar gehaald! en dat ligt tie nu nog :p

    Vervolgens maar een 2e hands 2g op de kop getikt 😀

    2G is en blijft de iPhone Elite! Het geeft je ook het gevoel van een ex prof voetballer te zijn. “Kijk die jonge lui eens met hun 3g” die snappen niet wat wij allemaal moesten doen in het begin om fatsoenlijk een iPhone geunlocked/jailbreaked hier in NL te draaien. in het thema van “Vroeger hadden we geen bulten maar kuilen”. Tegenwoordig met tools als Spirit is jailbraken peanuts.

    Vergelijk de 2g maar met Clint Eastwood. Is nog steeds cool (ookal is hij 82). En zal de boeken ingaan als dé actieheld alletijden.

    Clint Eastwood, Chuck Norris, Johan Cruijff, 9/11, iPhone 2G, etc. :p

  55. Origineel geplaatst door Wessel
    Hij is een stuk trager dan een 3g hoor (die heb ik nu zelf) zowel op het web als in algemeen gebruik.

    Onzin, processor/geheugen is exact hetzelfde. Alleen internetsnelheid is idd langzamer, maar over WiFi preteren de 2G en 3G identiek.

  56. Zeer leuke column!!,
    Keep up the good work 😉

    Ben een trotse bezitter van de iPhone 2G, en persoonlijk vind ik de 2G ook echt de beste iPhone ooit.
    Niet als je naar hardware kijkt, maar gewoon de uitstraling en de kwaliteit! Vergeleken met de nieuwe iPhone’s.
    Ik weet zelf ook nog wel toen ik mijn iPhone in september 2007 had gekocht, wat was ik blij met dat ding!! En niemand wist wat het was! ze geloofde niet eens dat het een telefoon was. Mijn vrienden lachten mij uit omdat ik maar “zo blij deed met mijn iphone”.
    Nu hebben hun er zelf een en kunnen ze er maar geen genoeg van krijgen. Beetje raar vind ik het, hun antwoord daarop was, wij wisten toen nog niet wat voor ding dat het was.
    Beetje zielig antwoord, haha maarja, ik wacht op de nieuwe iPhone, ik hoop maar dat hij mooier is dan dat ze zeggen, want eerlijk gezegd vind ik dat model totaal niet mooi!

  57. Het begon dus allemaal toen de 3G uitkwam, lange wachtrijen bij de release, maar ik had geluk. mijn vader werkt namelijk bij T-mobile (vrij hoge functie zegmaar) en kwam de avond voor de release al thuis met een 3G, maar zoals iedereen die als zakelijke mobiel een blackberry heeft, wilde hij hem niet. jammergenoeg kreeg mijn moeder de 3G. Maar aangezien die Digibeet is ongeveer moest ik alles uitleggen, ik ook weer blij. zo ging het een langetijd door TOT mijn vader met het voorstel kwam om mij ook een iPhone te geven! ( ietsjss zelf bijbetaald, dat wel) ik mocht kiezen 3G of 3GS… nou niet moeilijk obviously. sindsdien loop ik overal met mn iPhone, altijd in mn broekzak( waardoor de lak er raargenoeg af is gesleten). en nu, tjaa ook kwijlen naar de 4G of HD of welke naam die ook krijgt.

    om even terug te komen op de 2G. mooi apparaat natuurlijk, zeker wel een van de belangrijkste “eerste” smartphones naar mijn mening.

    nog 1 ding: jammer dat ik nog een jaar moet wachten totdat ik de 4G/HD krijg, heb 3GS ook pas sinds augustus en mn pa wil wel het abbonament afmaken zegmaar… wachten op de 5G/whatever dus. 😀 me and my iPhone lived happily after…

  58. Ik heb onwijs lang moeten wachten tot ik eindelijk toestemming kreeg om m’n iPhone te kopen! Nu ik eenmaal mijn 3GS heb is het ook onwijs handig! Slechte momenten hebik ook, zo zal iederen wel zijn of haar eerste valpartij van de iPhone herinneren! Ook heel rotvan mij in het begin op school met m’n iPhone, mijn klas was namelijk nietzo van de iPhone en kraakte hem ook vaak af, of van die lullige momenten dat het schakelaartje van je volume aan/uit net een stukje omhoog gaat en tijdens de toets een smsje krijgt….
    Achja ik kan niet wachten tot de 4G!! Ik koop hem, en deze “oude” 3GS gaat dan een jailbreak krijge, en wordt mijn reserve en fun iPhone
    Tot zover mijn ervaring met mijn iPhone

  59. Heb sinds maart 2009 een 3G 16GB. Moest wachten tot abo (met Nokia N73) afliep. 3G doet het uiteraard prima. Contrast met de N73 (Symbian 6) kon bijna niet groter. Alleen De opslagcapaciteit is wat weinig. Gebruik daarom een iPod classic 120GB voor de broodnodige muziek. Synt allemaal lekker m’n Mac mini. Volgend jaar maart zal ik zeker een 4G hebben. En mogelijk ook nog een iPad, hoewel ik afwacht hoe het gaat met uitgevers en contracten…

  60. Heb de iphone altijd gevolgd sinds het begin. Na mislukte pogingen van kennissen om het apparaat mee te nemen heb ik het vorige jaar maar zelf geprobeerd bij de Best Buy in Amerika. Daar waren ze heel makkelijk en kreeg ik er 2 mee (1 voor een vriend). Sindsdien ben ik ook de trotse eigenaar van een iPhone, en ik moet zeggen, ik kan niet meer zonder. Ik kan mij niet meer voorstellen dat ik ooit nog met een nokia zal lopen. Ook htc niet meer, hoe mooi android ook wordt. Ik heb zoveel plezier en handigheid van mijn iphone met zn eindeloze apps. Dit is, ondanks voor mij generatie een dure, mijn beste investering ooit. Mijn iphone is gewoon mijn minilaptop. Weinig dingen die ik er niet mee kan. Tuurlijk zijn e-mails typen op de pc makkelijker, maar het kan ook met de iphone. Gewoon omdat het kan xD. de 4g wordt voor mij niks, aangezien ik mn 3gs nog niet zo lang hebt, maar volgend jaar loop ik gewoon weer met de nieuwste iphone.

    Leuk column. Vind ze sowieso altijd leuk om te lezen….

    (unlock nieuwe baseband is wel supernieuws :D)

  61. Leuke collumn dit keer! Zo doorgaan dus!

  62. @Rick: misschien kan het geen kwaad om even toe te lichten wat je “cool” vind aan 9/11 of wie daar in jouw beleving “dé actieheld alletijden” was?

  63. I wil nog steeds een 2G aanscaffen, vind dat model vele malen mooier dan de 3G en 3Gs. Denk dat het er nog wel van komt, neem ik ook meteen een double of triple iPod Dock:)

  64. Origineel geplaatst door Indra van Davelaar
    Ik heb ook nog een eerste generatie iphone hier:D (Bijna 3jaar oud) En hij doet het nog maar hij wordt wel traag. Dus ik wacht op de nieuwe iphone dan koop ik die en kan deze de deur uit:D

    Het zelfde hier, toch ga ik mn oude iPhone wel missen denk ik 😛

  65. Elke keer ik mijn 2G terugzie ben ik opnieuw verliefd op het toestel. Nu heb ik een 3GS omdat er een probleem is met het scherm en ik niet veel zin had vorig jaar om een nieuw scherm te laten plaatsen. Ik had naar mijn vriendin moeten luisteren en een nieuw scherm moeten kopen in plaats van een nieuwe iPhone…

  66. Heb sinds maart 2008 een iPhone 2G en hij is nog in superstaat. Alleen werkt trillen niet meer als de silence switch niet aan staat. Ik heb mijn werk-SIM er in gedaan en hij doet nu dienst als werk-GSM met mail. Hij is uiteraard gejailbreakt en unlocked, maar verder erg kaal gehouden.

  67. Origineel geplaatst door Marco
    Origineel geplaatst door WesselHij is een stuk trager dan een 3g hoor (die heb ik nu zelf) zowel op het web als in algemeen gebruik.Onzin, processor/geheugen is exact hetzelfde. Alleen internetsnelheid is idd langzamer, maar over WiFi preteren de 2G en 3G identiek.

    Cijfers zeggen (mij) niets. Ik merk gewoon dat het zo is.

  68. Wat een bout stukje man. Get a life! Om nou met zulke vragen rond te lopen in je hoofd. Beetje zielig om te lezen dit.

  69. mijn eerste iPhone was de iPhone 2G, ik kocht deze omdat mijn iPod touch kapot was gegaan door waterschade. Na de 2G kwam er een iPhone 3G omdat weer mijn iPhone kapot was gegaan door waterschade, toen kwam er een 3GS omdat mijn 3G gestolen was (die overigens nu teruggevonden is maar de politie weet niet welk bureau). Van alle iPhones tot nu toe vind ik nog steeds de eerste iPhone het mooiste, de mooie aluminium achterkant het subtiele zwarte plastik stukje aan de onderkant, plat maar tegelijkertijd had hij ook rondingen, hij was erg robuust dus kon je hem veel laten vallen zonder echt ooit het design te verpesten en ook was hij lekker zwaar dus je hebt het gevoel alsof je echt iets van waarde in je hand hebt. De iphones van tegenwoordig zijn lang niet zo mooi zijn veel lichter en krassen veel sneller ook vind ik die plastik ronding vreselijk je hebt echt het idee alsof je iets waardeloos in je hand hebt. Van wat we tot nu toe van de 4G hebben gezien ziet hij er wel mooier uit dan de huidige maar kan niet tippen aan de eerste.

    iPhone 2G #1!

  70. heb nog steeds een iPhone 2G. buiten dat hij een beetje traag is mis ik verder niets. Dankzij de TomTom carkit navigeert hij ook prima.
    Toch overweeg ik om de volgende iPhone te halen, al was het enkel voor de snelheid.

  71. Origineel geplaatst door misterx
    leuk stukje om te lezen! Zelf zou ik ook niet zonder iPhone kunnen. Ben begonnen met een 2G en daarna verder gegaan op een 3g. Mijn 2G ging naar mijn vriedin die ik daarmee een nieuwe verslaving gegeven. We hebben alle 2 nu een iMac, iPad en een iPhone. Binnenkort natuurlijk ook de iPhone

    ROFL same here 🙂

  72. Mijn ouwe trouwe iPhone 2G werkt nog als een zonnetje naast mijn iPhone 3G, dat ding lijkt wel van tanks gemaakt zo goed is ie. Ik zie het als een Kevertje vergelijken met een New Beetle, de charmes van het eerste model of de snelheid van het nieuwe, je kan ze niet vergelijken. 😀

  73. Origineel geplaatst door Keepitfrosty
    Wat een bout stukje man. Get a life! Om nou met zulke vragen rond te lopen in je hoofd. Beetje zielig om te lezen dit.

    Blijkbaar vinden de meeste iPhoneclubbers dit stukje ‘geweldig’. Rutger voelt goed aan wat het nivo is van de lezers en gooit er wat spellings, stijl en grammatica foutjes door om het lekker leesbaar te houden.
    Perfekt toch?

  74. Heb nog steeds een iPhone 2g, 3 jaar geleden uit Amerika laten halen door een neef van me. Dat ik hem kreeg meteen een jailbreak gedaan. Tot diep in de nacht bezig geweest.
    Daarna met zo’n chip op de simkaart met kpn kunnen bellen. Dat was nog eens echt unlocken, die chip heb ik ook nog ergens liggen.
    Tegenwoordig software unlock en jailbreak.
    Wel al een keertje gerepareerd omdat ik op de motor werd overvallen door een stortbui, was drijfnat en helaas de iPhone ook…….
    Zoals ik al in de reacties lees, dit is #1! en deze gaat dus ook nooit de deur uit. Als ik hem echt niet meer gebruik lijst ik hem in en hang hem aan de muur.
    Ga dit jaar wel voor de 4g, vanwege 3g en de snelheid. Maar daar moeten we nog even geduld voor hebben. Daarnaast moet die 4g wel simlock vrij zijn omdat T-mobile hier geen goede 3g dekking heeft.

  75. Mijn eerste 2G kreeg ik van een vriend. Deze had hem uit Bejing meegenomen, maar gebruikte hem niet. Ik was meteen verliefd, hoewel het voor een leek als ik was lastig was om het te unlocken. Inmiddels van de 2g-3g naar de 3GS. De iPad is erook al ruim 6 weken. Helemaal verliefd op Apple geworden. Inmiddels de hele familie gek gemaakt en evenzoveel vrienden over de streep getrokken.
    Kan niet wachten op de 4G, die komt er zeker!

  76. Heb mijn 2g maand geleden verkocht, heb 3gs van de zaak gekregen…..maar vond het een erg fijn toestel al werd hij wel beetje langzaam door de firmware updates en jailbrakes.

    Je krijgt er inderdaad veel aandacht mee…zie nog wekelijks iemand op straat ermee lopen en dan denk ik….wat fijn, nog een echte die hard liefhebber van Apple! Of dat zo is? Misschien alleen de afgedankte telefoon gekregen van broer lief, geen idee!

  77. ik heb nog steeds mijn 2G! De enige echte 😀 Hij ziet er na 2,5 jaar wel verschrikkelijk uit, maar ik doe hem niet weg zolang hij nog werkt. Een stuk antiek, idd, maar we de allereerste die de hele mobielmarkt overhoop heeft gegooid 🙂 En buiten trager (tov van de 3GS), geen 3G (gebruik ik toch niet) en geen GPS (wat ik soms wel mis) is er helemaal niks mis met mijn oude iPhone 2G 😀 Ik ben dus nog steeds verliefd 😉

  78. Geweldig verhaal, ik gebruik nog steeds de 1e generatie iPhone en die reacties komen me bekend voor maar daartrek ik me niets van aan, aangezien mijn toestel het na elke val overleefd en in mijn omgeving lukt dat juist bij andere niet, die nieuwe generatie die wil ik dan wel gaan aanschaffen dit omdat mijn accu wat slecht begint te worden en de iPhone ook een snellere processor zou krijgen.

  79. Waardeloos verhaal!

  80. Ik gebruik mijn 2G nog steeds zeer intensief. Na 2,5 jaar ziet hij er echt wel slecht uit (de achterkant vol krassen). Maar hij werkt nog perfect. Er is nog niets stuk.

    Via patches zijn er ook heel wat functies enabeled van de 3G. (MMS, Tethering, A2DP, …). Ook push werkt perfect en gebruik ik constant.

    Ik ga toch voor de 4G wanneer deze uit komt, want de 2G wordt traag. (een 412Mhz processor en 128MB ram is gewoon te weinig tegenwoordig)

  81. @Djenghis iKhan: Mmm.. is inderdaad een beetje misplaats. denk dat ik bezig was met het formuleren van helden en belangrijke wereldmomenten door elkaar. excuses hiervoor.

  82. goede column (Y)

  83. Ik heb 2 weken geleden mijn 3G verkocht in de hoop dat ik over een maandje de nieuwe Iphone kan aanschaffen. Had er al na een dag spijt van, kreeg het gevoel dat mijn trouwe Bouvier mij was ontvallen. Zwetend werd ik ‘snacht wakker, kijkend naar mij nachtkastje of daar soms mijn Iphone lag. Maar nee..daar ligt nu mijn oude Nokia 3310 en daar zal ik het voorlopig mee moeten doen 🙁

  84. @Rick: Zo erg is het ook weer niet, je had het over iconen. 9/11 is echt wel een icoon. Als je het over het over iconen die de tijdsgeest bepalen hebt dan is er de iPhone in gadget land en 9/11 die de geopolitieke situatie in de wereld sterk heeft beïnvloed. Zo raar is het dus niet dat je die gebeurtenis noemt.

  85. Goed Colum!
    Ik gebruik nog steeds de 2g. Blijft de mooiste maar wegems staat van ontbinding ga ik toch deze zomer de nieuwe halen denk ik 😉

  86. ik heb een iphone 2g, maar ga waarschijnlijk als de nieuwe iphone uitkomt in nl. een abbo afsluiten + de nieuwe iphone:D aangezien ik toch meer internet wil gebruiken;)

  87. Ditzelfde hebbiknook nog steeds met mijn iPOd 1e generatie 5 GB. Niemand weet wat het is.

  88. 1st gen iPhone is cool.
    Ik heb tot nu toe alle modellen, maar die 1e was toch wel het meest innovatieve. De latere generaties hadden niet zo’n shock effect als de 1e.

  89. Ik hoop dat de volgende iPhone ook zo’n mooie achterkant krijgt zoals de iPod en eerste iPhone anders moet ik toch denken aan een HTC wat ik niet wil en er toch over droomde

  90. 2G toestel is gewoon veel cooler 🙂
    Dikke plus ook dat de accu veel langer meegaat, ik hoor vaak mensen ‘klagen’ over de 3G, maar deze doet het altijd en overal!

  91. Mijn eerste IPhone was een ‘geimporteerde’ uit de VS. En o, wat is ie nog steeds mooi. Heb hem in een wit dockje een ereplaats gegeven bij al mijn andere zieltjes op mijn bureau. En daar staat ie nu met al zijn charme: vol met gebruikssporen en een lege batterij.
    Heb er al twee keer een bod op gehad, maar zelfs voor de hoogste bieder, 150 euro, doe ik hem niet weg.
    Phoontje, je was een toppertje!!

  92. Iets na het schrijven van deze column overleed mijn fijne leeniPhone wegens een misverstand over hoe het apparaat was geünlockt.

    Gelukkig is de eerste generatie volledig ge-“0wned” en kan eigenlijk alle software & baseband vervangen en terugplaatsen mits je goed leest en navraagt hoe dat moet.

    Tenminste, dat heb ik begrepen 😉

  93. Ik heb mijn 2 G ook nog
    ik gebruik hem vooral enkel en alleen nog als ik aan het updaten /jailbraken ben ..
    Dwz dat ik eerst alles test op de 2G en als alles vlot daar werkt dan pas op men 3G;-)

  94. Ik gebruik de 1e generatie Iphone nu ongeveer 2 jaar. En het is wel, let op:

    Iphone 2g 4gb!

    Echt de allereerste en kleinste (in geheugen).
    En al meer dan 2 jaar bevalt hij meer dan prima. Soms in ongeduld zou ik wel willen dat die sneller was, maar het is niet anders.

    Wat ook zo mooi is. Je las/leest veel minder/ of zelfs niets over problemen met de Iphone 2g. Van de 3g(s) hoor ik vaak dat hij even naar reparatie moet. Zo ook weer in dit artikel.

    Van mij mag deze nog (heel) lang mee. Ik zou ook niet meer op een andere telefoon kunnen werken… denk ik.

  95. Ik vind de 2G nog altijd stukken mooier dan die plastic bakken. Wat natuurlijk wel zo is, dat de snelheid vast minder zal zijn. Maar wat ik dus doe is veel email en ipod op mn iphone. Sinds kort een Ipad om op de bank beetje te surfen; als je dit eenmaal hebt gedaan gaat de iphone echt niet meer wennen.
    Kortom: ik ben terug naar af en gebruik de iphone als telefoon en de ipad als netbook.

  96. Mijn koopmotivatie dit jaar is: mijn iPhone is gestolen, en ik wil hem weer terug! Vorig jaar had ik nog een 2G, en heb die toen ingeruild voor de 3GS vanwege het internet+camera, en het WOII-argument.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.