Reacties voor: Zo bedien je de iPhone 6 met één hand (video)

Reachability is een nieuwe functie in iOS 8, waarmee je het hele scherm op de iPhone 6 kunt bereiken. In video's is te zien hoe het werkt.
Lees het complete artikel → Zo bedien je de iPhone 6 met één hand (video)
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. Dit is mijn grootste zorg voor de nieuwe iPhone. Past het toestel in de (mijn) hand? Ik had bewust gekozen voor de iPhone, onder andere omdat hij met 1 hand is te gebruiken. Nu zie ik wel dat ze in het filmpje ook opereren met 1 hand, maar ligt de telefoon ook lekker in je hand? We gaan het zien.. Ik hoop het in ieder geval wel.

  2. ik ben echt een apple dan maar ik vind het er toch op de een of andere manier omslachtig uit zien.

  3. Interessante functies.
    Ik mis in het artikel wel het onderscheid tussen de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Aangezien bijvoorbeeld de landscapemodus voor het homescreen alleen op de iPhone 6 Plus werkt…

  4. Handig? Foeilelijk! Geef mij maar de oude formaten. 4″ is meer dan zat, pak anders wel een iPad mini. Hoop dat Apple een klein scherm houdt. Voorlopig bevalt mn 5S nog altijd prima, maar een snellere chip zal tzt wel nodig zijn.

    Ben wel benieuwd naar de Apple Watch, maar hoop niet dat je steeds je iPhone bij je moet hebben. Lijkt me voor hardlopen mooi om via de Watch op de hoogte te worden gehouden van afstand en snelheid.

  5. Let even op, dat landschap modus alleen voor de iphone 6 plus is.

  6. En Display Zoom, werkt dat alleen op de 6 of op alle modellen waar IOS 8 op kan?

  7. Origineel geplaatst door Stang65
    Ben wel benieuwd naar de Apple Watch, maar hoop niet dat je steeds je iPhone bij je moet hebben. Lijkt me voor hardlopen mooi om via de Watch op de hoogte te worden gehouden van afstand en snelheid.

    Ik dacht verstaan te hebben dat de iwatch de gps van de iphone gebruikte… dus vrees dat je je iphone alsnog op zak zal moeten hebben…

  8. Origineel geplaatst door Stang65
    Handig? Foeilelijk! Geef mij maar de oude formaten. 4.7″ is meer dan zat, pak anders wel een iPad mini.

    Amen! Voor groter dan 4,7” pak je inderdaad maar lekker een ander apparaat erbij. Ik vind dat dubbeltappen op de home knop maar een rare workaround.

  9. Ik vind dat dubbeltappen ook geen mooie oplossing. De telefoon is gewoon gemaakt voor twee handen. Dat is nu eenmaal wat je krijgt met zo’n groot scherm.

  10. De landschapsweergave geldt alleen voor de iPhone 6 Plus.

  11. Ik houd het lekker nog een paar jaar bij m’n 5S. Vind de 6 echt niet mooi! En ook niet echt bepaald revolutionair.. Wat moet ik met een barometer bijvoorbeeld?

  12. Origineel geplaatst door Mike
    En Display Zoom, werkt dat alleen op de 6 of op alle modellen waar IOS 8 op kan?

    Misschien op de 5s. In t filmpje wordt gezegd dat de touch is ring wordt gebruikt :). Die hebben eerdere toestellen natuurlijk niet.

  13. Ik weet nog dat ik een van de eerste personen was met een iPhone en toen vond iedereen het gadget-achtig en niemand snapte wat ik er mee moest. Een paar jaar later wil iedereen de iPhone. Hierboven zie ik weer hetzelfde gebeuren.

    Wacht nou even met klagen voordat je de iPhone in je handen hebt gehad en ontwikkelaars de kans hebben gekregen hun apps te optimaliseren voor het toestel. Dan pas reageer ik.

    Voor nu…well done Apple! Wederom moet jij het goede voorbeeld geven voor de fabrikanten die weer braaf achter de iPhone aanlopen en maar domweg gaan kopiëren!

  14. Nog steeds niet makkelijk en snel nog steeds te veel handelingen.

    Ik wil gewoon lekker snel mijn telefoon met 1 hand kunnen bedienen en niet steeds 2 maal op de home knop te tikken.

    En daarnaast ziet het er niet uit halve scherm zwart…

    Dit word denk ik de minste Iphone van allemaal.
    (en dan heb ik het niet over de verkoopcijfers want er zullen vast genoeg mensen de Iphone 6 kopen)

  15. @Mellie Mel: Ben zelf een apple fan, maar ik ben toch erg geschrokken van wat ze nu gedaan hebben op telefoongebied. Is persoonlijke smaak natuurlijk, maar Steve had een uitgesproken visie over de iPhone. Zo moest die met één hand te bedienen zijn. Dat is die nu niet meer. Deze ‘oplossing’ is een aanfluiting; verklein het werkgebied en gebruik de overige ruimte niet. Verder vind ik het ongelofelijk dat er gekozen is voor een uitstekende camera. Dan maar liever een fractie dikkere telefoon met meer accu en een egaal oppervlak.

  16. Leuke functie. Origineel en goed bedacht. Echter is mijn probleem niet de hoogte maar de breedte. Ik kan met mijn kleine handjes nu al niet tot nauwelijks bij het knopje linksonder op het toetsenbord om leestekens te kiezen.

    Ik vrees dus dat hij voor mij te groot is :'(
    Echt jammer dat ze niet ook nog een 4″ uitgebracht hebben.

    Ik twijfel nu over de iPhone 6 en de Sony Z3 compact.

  17. Die bediening met 1 hand was toch ook maar een soort van ‘excuus’ om het bij een ‘klein’ scherm te houden (al dan niet omdat Steve Jobs daarop stond), niet?

    Typen doen we in 90% van de gevallen met z’n allen met twee handen, lijkt me? Voor mij is het absoluut no big deal om de ganse telefoon met twee handen te gaan bedienen. Kwestie van gewoonte en gewenning.

    Voor mezelf ben ik ervan overtuigd dat het scherm van m’n 4S snel als minderwaardig en mini zal aanvoelen tegenover dat van de iPhone 6. Laat dus maar komen!

  18. elke keer maar geklaag en als dat ding er eindelijk is dan is iedereen weer happy.. elke keer weer. 🙂

  19. Het is allemaal leuk en aardig dat de iPhone van oorsprong met 1 hand bedienbaar zou moeten zijn, maar deze visie van jobs ontstond in 2007. Dat is 7(!) jaar geleden. Ik persoonlijk vind een groter scherm heerlijk, het wordt een fantastisch mooi scherm. Apple kan nou eenmaal niet op een gedachtegang van jobs blijven leven. Het is zowat een decennia geleden tov van de eerste iPhone…

    Wellicht dat er op andere gebieden revolutionaire producten gevonden zullen worden!

  20. Helaas is het nu eenmaal zo dat grotere beeldschermen de markt absoluut domineren. Apple was de enige fabrikant die nog aan het kleine formaat vasthield. Ik weet wel zeker dat Apple alleen daardoor al flink wat klanten heeft misgelopen. Ik begrijp de voorkeur voor een kleiner beeldscherm, maar Apple staat bekend om het productportfolio overzichtelijk te houden en slechts een of twee modellen per jaar te introduceren.

    Ik gebruik sinds een tijdje een 4.2-inch BlackBerry Z10. Geloof mij, deze is niet zoveel groter dan de iPhone 5S, alleen wat breder. De meeste obstakels worden door de software veroorzaakt, omdat je steeds met je vingers naar alle kanten van het scherm moet gaan. Dat is nou juist iets wat Apple bij de iPhone 6 anders doet: je kunt vanuit elk scherm makkelijk swipen en de bovenkant kun je met ‘reachability’ bereiken. Dat maakt echt een verschil.

    Het positieve daarvan is dat je écht merkt hoeveel fijner een groter scherm is. Zoals gezegd is het verschil tussen de 4.2-inch BlackBerry Z10 en de iPhone 5S niet zo groot, maar toch geeft de iPhone 5S een gevoel van volgepropt.

    Ik vind het erg jammer dat Apple een aantal functies alleen voor de iPhone 6 Plus beschikbaar stelt. Dat vind ik echt zeer teleurstellend. Waarom kan de iPhone 6 niet ook de homescreen in landschapsformaat tonen?

  21. ik heb erg kleine handen en heb nu 2,5 jaar een samsung s3. Eindelijk komt apple met een vergelijkbaar schermformaat als die s3 (=4.8inch). Linkerbovenhoek, pri-ma te bereiken hoor, tis een weekje wennen daarna wil je niet anders meer

  22. Ik wil ze allebei eerst even zien, maar door alle spechs weet ik eigenlijk nu al dat voor de 6 plus ga.

  23. @Mike: Een combinatie van hard- en software: de touch-/vingerafdruksensor van de iPhone 6 kan “taps” registreren (dus niet het volledig indrukken van de home-knop; dat is de tweede functie van deze knop). Aangezien de iPhone 5(s) ook een touch-senor heeft, zou het kunnen dat de 5 dit ook ondersteunt. Maar ja, het kan ook zijn dat het een hardwarematige uitbreiding van de sensor is en dus alleen op de 6 werkt.

  24. Origineel geplaatst door Mathieu
    Typen doen we in 90% van de gevallen met z’n allen met twee handen, lijkt me? Voor mij is het absoluut no big deal om de ganse telefoon met twee handen te gaan bedienen. Kwestie van gewoonte en gewenning.

    Ik typ met 1 hand. En ik ken ook niemand die met 2 handen typt. Dus ik denk dat je met die 90% er wel erg ver naast zit.

  25. Origineel geplaatst door koen
    Het is allemaal leuk en aardig dat de iPhone van oorsprong met 1 hand bedienbaar zou moeten zijn, maar deze visie van jobs ontstond in 2007. Dat is 7(!) jaar geleden. Ik persoonlijk vind een groter scherm heerlijk, het wordt een fantastisch mooi scherm. Apple kan nou eenmaal niet op een gedachtegang van jobs blijven leven. Het is zowat een decennia geleden tov van de eerste iPhone…

    Wellicht dat er op andere gebieden revolutionaire producten gevonden zullen worden!

    Jobs is nu bijna 3 jaar doet. Dus wat lul je over 7 jaar? Denk je dat jobs alleen de eerste iPhone heeft gemaakt?

  26. Origineel geplaatst door Donovanaray
    Ik typ met 1 hand. En ik ken ook niemand die met 2 handen typt. Dus ik denk dat je met die 90% er wel erg ver naast zit.

    Misschien een leuke poll voor op iculture. Ik typ namelijk wel in 90% van de gevallen met twee handen.

  27. Origineel geplaatst door thijs
    ik ben echt een apple dan maar ik vind het er toch op de een of andere manier omslachtig uit zien.

    Ik ben een kiwi en ben dezelfde mening toegedaan.

  28. Het constante gezeur begint mij langzaam maar zeker de strot uit te hangen.

    Het is elke keer weer hetzelfde.. Bij elke nieuwe iPhone een hoop gezeur. En achteraf koopt de meerderheid van de zeurpieten hem zelf ook en dan is het allemaal geweldig.

    Wacht lekker af totdat je hem zelf eens in de hand kan pakken en oordeel dan. Het design speelt ook een rol dus vergelijken met de andere (ik zeg nu maar) 4,7 inch telefoons heeft ook geen zin.

  29. Die dubbelklik was al voor multi-tasking, dus dat gaat in het filmpje ook al een paar keer mis…

  30. Meeste zeikerds hier gaan m alsnog kopen (als ze het kunnen betalen). Totaal geen vooruitziende blik. Ze snappen nog steeds de eenvoud niet. Zodra je dat ding ervaart piep je anders. Elke keer weer hetzelfde gezeik. Wat hadden ze bij de 5? Hij zou te licht zijn. Zielig. Nu hoor je er niet 1 persoon over. Als je die rondingen straks voelt, als je ervaart hoe gaaf zo’n groot scherm is, dat het makkelijker leest, op een apparaat dat we de hele ganse dag gebruiken verandert die kortzichtige gedachte!

  31. Nou nog een trucje om snel naar de onderkant van een lange webpage te gaan. Omhoog werkt wel met klikken
    Op de bovenste balk met klok, maar naar beneden scroll je je wezenloos

  32. Waarom zou je aan de onderkant van een pagina wille zijn? Content staat bovenaan-midden, vanonder is er alleen een footer/semi-navigatie menu wat je dus vanboven ook hebt.. ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.