Reacties voor: Raspberry Pi geeft elke televisie AirPlay-functionaliteit voor 35 dollar

Raspberry Pi is een miniatuur Linux-computer, die ervoor zorgt dat je AirPlay-functionaliteit op een gewone televisie krijgt. Het is een goedkopere oplossing dan de 119 euro kostende Apple TV.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Jullie weten toch wel dat op de Raspberry Pi B alleen een Ethernet-slot zit? Je hebt dus een USB dongle nodig om het internet draadloos te ‘betreden’. Volgens mij is een dongle nog duurder dan het computertje op zichzelf. Hopen dat er een wifi module in versie C zit ;).

  2. @hoi: euhm nee, er zit HDMI en zelfs RCA op, dus er is een beeldscherm aansluiting mogelijk. Je moet alleen zelf de juiste drivers knutselen/vinden, en je kan er een hoop aan uitbreiden en aan sleutelen. Sowieso een leuk product!

  3. En voor uitbreidende informatie is het handig te vermelden dat XBMC hier ook voor geport is die gewoon films in 1080p vloeiend kan tonen.

  4. @Chris: hahah euhm nee? Weet je wel waar je het over hebt? HDMI is een aansluiting voor audio en video signalen. Ik had het over internet. En aangezien Airplay alleen tot z’n recht komt met draadloos internet heb je een USB dongle nodig. Beter lezen volgende keer hé?

  5. Kickstarter projectje?

  6. Ik zie het AirPlay gebeuren niet voor me, behalve dat je dan via een andere pc/laptop via de tv met dit ding audio/video via iTunes kan afspelen? Daar schiet je niks mee op lijkt me. Atv2 met jailbreak veel beter.

  7. Origineel geplaatst door hoi@Chris: hahah euhm nee? Weet je wel waar je het over hebt? HDMI is een aansluiting voor audio en video signalen. Ik had het over internet. En aangezien Airplay alleen tot z’n recht komt met draadloos internet heb je een USB dongle nodig. Beter lezen volgende keer hé?

    Wat een onzin, je kan de Apple Tv ook gewoon via UTP aansluiten. En nog steeds AirPlay gebruiken. Als je iPhone maar wifi heeft.

    Verder mooi ding die Rasberry Pi, je kan er nog veel meer mee.

  8. Dit project is veel beter dan een atv2 met jailbreak.
    Ten eerste kan het full hd uitvoeren, en is het klein genoeg om achter de tv te tapen (eventueel in een mini doosje). Uit het zicht is beter dan iets in het zicht.
    Ethernet is noodzakelijk voor serieuze full hd streaming, en met digitale televisie hebben we toch ethernet aansluiting tot de router aan de tv.

  9. En zinds wanneer is 700Mhz ARM genoeg voor FullHD?

  10. Origineel geplaatst door Jan
    En zinds wanneer is 700Mhz ARM genoeg voor FullHD?

    Sinds dat voldoende is.

    Zie hier; XBMC die FullHD draait op de Raspberry Pi ;).
    Gaat er bij mij zeker komen, wou eerst een Apple TV, maar hier heb je net ff wat meer aan, kan je op zetten wat je wilt, en Full HD video :).

  11. De Raspberry Pi is een leuk project. De vergelijking met Apple TV vind ik niet helemaal terecht. Een Apple TV is helemaal af. Plug & Play zoals Plug & Play bedoeld is. Als je een Raspberry Pi koopt, zul je nog wat installatie/configuratie moeten doen. En als je het helemaal netjes wilt hebben, zul je het in een behuizing moeten bouwen.

    Qua functionaliteit zul je er ongetwijfeld veel mee kunnen doen. Zelf heb ik een Home Automation project gedaan met Arduino, maar ik zou dat project graag uitbreiden met een Raspberry Pi. Daarover heb ik ook een artikeltje geschreven op mijn blog.

    Dus als je wat minder geld te besteden hebt en wat meer tijd en kennis hebt, moet je zeker een Raspberry Pi kopen. Als je geen zin hebt in knutselen maar wel AirPlay naar je TV wilt, dan koop je een Apple TV. Hoewel ik dan zou wachten tot eindelijk een versie komt die wèl full hd ondersteund! 🙂

  12. @Pedro C: Dus moet de Raspberry Pi aangesloten worden om draadloos te gaan, en dat was mijn punt. En dat kan dus met USB of op jou manier. Maakt niet echt verschil. Ik heb niet zulke bedrading bij me tv dus heb een dongle nodig, maar dat is dus onzin? 😉

  13. De meeste video wordt gedecodeerd via hardware, de 700mhz cpu maakt dus niet zo veel uit.

    Een draadloze dongle hoeft nu niet zo veel te kosten, op dealextreme vanaf 13€. Dus voor een kleine 55€ heb je hetzelfde als een appletv2 (met nog een sd kaartje erbij van 8gb)

  14. ben toch blij met mijn Apple tv 2 voor 70,- uit de us of a maar toch zijn dit leuke experimenten… leuk voor erbij ..

  15. Maar zie ik nu dat er ook een toetsenbord aan vast zit om de airplay applicatie te starten? Zo ja, moet je dit elke keer doen of eenmalig? Met zo’n toetsenbord erbij wordt het er niet mooier op…vind ik 😉

  16. Origineel geplaatst door jaeger
    Maar zie ik nu dat er ook een toetsenbord aan vast zit om de airplay applicatie te starten? Zo ja, moet je dit elke keer doen of eenmalig? Met zo’n toetsenbord erbij wordt het er niet mooier op…vind ik

    Dit komt omdat ze AirPlay er pas op hebben weten te werken door software gewoon met code op te starten, later komt er wel een GUI omheen om het aan en uit te zetten via een fatsoenlijke interface. Het is nog een concept, wat nog door gebouwd moet worden naar een beetje redelijk software pakket. Wellicht als plugin voor XBMC.

  17. @Redactie: Jullie weten dat het project zo goed als af is hè? Ze zijn nu bezig met productie van de computers. Hij gaat er ook niet mooier op worden, de case zul je zelf in elkaar moeten knutselen, iets met kosten besparing.

  18. Jammer dat het plaatje (met het printje) niets met de Pi te maken heeft. De Pi is creditcard formaat, niet USB stick formaat.

    En board A ($25) kun je ook gebruiken om aan te sluiten op de TV, alleen heeft deze geen ethernet aansluiting. Maar als je ‘m toch wilt gebruiken met een USB WiFi dongle maakt dat niks uit.

    Board B ($35) heeft trouwens 256MB RAM.

  19. Of je gebruikt het gratis iMedia control en je maakt van je iPad een DLNA gecertificeerd devces die naar vele connected TV’s content kan pushen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.