Reacties voor: Rapport arbeidsomstandigheden Apple-fabriek noemt ook plastic iPhone

Een onderzoek naar de arbeidssituatie in Pegatron-fabrieken (we schreven er vanochtend al over) bevestigt dat Apple bezig is met een goedkope plastic iPhone. In het rapport (in PDF-formaat) wordt meermaals de goedkopere iPhone genoemd. “Pegatron assembleert voornamelijk telefoons en tablets voor Apple. Het heeft gewerkt aan producten zoals de iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5 […]

Reacties: 15 reacties

  1. Klinkt goed!

  2. Zullen ze vast niet blij mee zijn in Cupertino dat het op deze manier uitlekt 😉

  3. Apple en budget..
    Steve Jobs draait zich om in zijn graf..

  4. En komt er Ios 6 op of android ? Want als er android op komt is het toch geen iPhone vind ik ?

  5. Heb het rapport even snel doorgelezen. Er staan mijn inziens toch echt veel belangrijkere zaken in dan dat er een goedkope iPhone aankomt.

    Discriminatie, zware onderbetaling, zwangere vrouwen die niet met verlof mogen, afvalstoffen gedumpt in drinkwater, kinderarbeid enz.

    Maar hé, er komt een goedkope iPhone! Joepie!

  6. En, dit is niet uitgelekt, maar geplaatst op de site van de CLW.

  7. Origineel geplaatst door Joeri
    En komt er Ios 6 op of android ? Want als er android op komt is het toch geen iPhone vind ik ?

    De kans dat Noord-Korea morgen ‘sorry’ zegt tegen Zuid-Korea lijkt me nog groter dan Apple die Android op een iPhone zal zetten…

  8. @Ramon: Dacht het niet de iPad Mini was ook goedgekeurd door Steve en hij heeft een 5 jaar plan voor het bedrijf achter gelaten pas 2016/2017 zal Apple het zonder Steve zijn ideeen moeten doen.

  9. Origineel geplaatst door Peabz21
    Heb het rapport even snel doorgelezen. Er staan mijn inziens toch echt veel belangrijkere zaken in dan dat er een goedkope iPhone aankomt. Discriminatie, zware onderbetaling, zwangere vrouwen die niet met verlof mogen, afvalstoffen gedumpt in drinkwater, kinderarbeid enz. Maar hé, er komt een goedkope iPhone! Joepie!

    Amen

  10. De iPad mini is niet een budget tablet! Vergeleken met de Samsung is de mini niet goedkoop. Dat zal dus ook Jobs niet zo gezien hebben, vermoed ik. Overigens kan Jobs wel een 5 jarig plan hebben achtergelaten, maar ook hij kon niet zien hoe de technologie er over 5 jaar uitziet. Maw je kunt een visie neerleggen, maar Jobs visie was al wel duidelijk lijkt me, maar een concreet plan voor 5 jaar …Lijkt me ook niet leuk en prettig voor Cook en consorten.Ook tijdens Jobs ziekteperiode draaide Apple gewoon door (en steeg het aandeel zelfs …) en stond Cook al aan het roer. Persoonlijk begrijp ik heel goed dat ze meerdere iPhone’s op de markt brengen. Het is gewoon een bedrijf wat winst wil maken en daar goed in is. Ik ben het wel eens dat het om meer gaat dan een nieuwe telefoon, als er zoveel grenzen/wetten mbt mensenrechten worden overschreden. Dáár iets aan doen lijkt me belangrijker dan meer winst ….

  11. JAMMER!

  12. @Peabz21: Alsof apple dit alleen kan oplossen…bedrijven zoals foxconn en pegatron maken wel voor meer bedrijven producten…
    En ja , natuurlijk kijkt Apple (en de anderen) naar winst, anders is het geen bedrijf, maar een liefdadigheidsinstelling. Wees blij dat apple er een beetje aan meewerkt, want uiteindelijk is het de plaatselijke overheid die er verantwoordelijk voor is.

  13. zucht … en maar (hoogwaardige) kunststoffen blijven betitelen als plastic … het gekke is dat je nooit leest dat Ferrari ook “goedkope” plastic auto’s. bouwt, of chevrolet … of plastic F1 auto’s …. etc etc

  14. Toch leuk om te zien dat de mock ups zijn uitgekomen.
    Net zoals bij de iphone 5 wisten we het al ver van tevoren en ook daar twijfelde iedereen aan de dubbel kleurige achterkant.

    Een iPod Touch met belfuctie maar dan gedowngrade om andere producten nog te kunnen verkopen, anders hadden ze wel aluminium gebruikt.
    Zoals de ipad mini, een slechter scherm om toch nog ipad retina te kunnen blijven verkopen.

  15. Origineel geplaatst door Peabz21
    Heb het rapport even snel doorgelezen. Er staan mijn inziens toch echt veel belangrijkere zaken in dan dat er een goedkope iPhone aankomt.Discriminatie, zware onderbetaling, zwangere vrouwen die niet met verlof mogen, afvalstoffen gedumpt in drinkwater, kinderarbeid enz.Maar hé, er komt een goedkope iPhone! Joepie!

    Waarom zegt en denkt iedereen steevast dat dit alleen bij firma’s is die voor Apple werken, ginder zijn de arbeidsomstandigheden gewoon voor ALLE merken zo ! En iedereen die iets koopt wil het steeds goedkoper, wat tot zo’n situaties leidt, maar dat beseft niemand.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.