Reacties voor: Raketu brengt nieuwe VoIP-applicatie voor iPhone uit

Alweer is er een bedrijf, dat een VoIP-oplossing voor de iPhone heeft ontwikkeld. Je moet wel eerst een tegoed storten voordat je kunt gaan bellen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Wel moet je eerst $9,95, $24,95 of $49,95 storten om je account te kunnen gebruiken. Je krijgt daarvoor maximaal 1.200 gratis belminuten.

    GRATIS voor 9.95, 24.95 of 49.95…niet gratis dus maar voor 9.95, 24.95 of 49.95!
    Haha, mooi hoe mensen denken dat ze vanalles “gratis” krijgen!
    Kan je niet gewoon Fring of Skype draaien op je iPhone? Fring heb ik nu op mn Nokia 6110 en dat werkt gewoon met je Skype contacten, werkt perfect en kost niks.

    ps: nog een nieuwsmeneertje nodig voor op de website?

  2. Volgens mij is dit weer zo’n Call Back voip systeem. Zoals eerder besproken op het forum (zie bijvoorbeeld Jajah) geen nieuwe, geen handige en zeker geen goedkope manier om via je iphone in het buitenland te bellen. Je betaald namelijk gewoon de dure roamingkosten van je mobiele provider. Of mis ik nou wat? Op de manier waarop het in het bericht (en op de site) staat krijg je erg de indruk dat er eindelijk een native voip-applicatie is uitgebracht… Beetje valse hoop volgens mij.

  3. @Luque, Raketu beweert zelf: “…allows Apple iPhone and iPod Touch users to make international calls totally free…” Mmmmja, het staat er inderdaad wat misleidend: eerst een tegoed storten en daarna “gratis” bellen, dat klopt natuurlijk niet. Ik heb er “goedkoop” van gemaakt. De voorwaarden zijn ook wat raar: als je $9,95 stort kun je drie maanden lang elke maand 1200 minuten bellen, dus 3600 minuten in totaal. Dat zou betekenen dat je 0,2 eurocent (dus €0,002) per minuut betaalt als je alles opmaakt. Dat is bijna 10x goedkoper dan Skype. Raar is wel weer dat, als beide telefoons in de gratis belzone zitten, dat je geen 1.200 maar 600 ‘gratis’ belminuten hebt. Kortom, verwarrende aanbieder. Het nieuws is niet dat dit een nieuwe dienst is, maar een nieuwe aanbieder.

    @Benno, natuurlijk is het bij dit soort diensten de bedoeling dat je via Wi-Fi gaat bellen en niet via je normale belbundel. Dan heb je inderdaad nog steeds de dure belkosten.

  4. Dat is juist het punt wat ik wil maken. Via deze diensten (Raketu, Jajah enz) is het juist NIET mogelijken om via Wifi te bellen. De verbinding wordt tot stand gebracht via je regulieren telefoonnetwerk. Het enige waarbij je WiFi gebruikt is bij het bezoeken van de site voor het opgeven van 2 telefoonnummers (je eigen nummer en het nummer wat je wilt bellen). Deze 2 nummers worden vervolgens via het reguliere telefoonnetwerk met elkaar doorverbonden. Alleen achter de schermen wordt het gesprek (net als bij veel carier-preselect providers) via voip verstuurd. Roamingkosten blijf je dus betalen als je in het buitenland zit, je wordt immers vanuit Nederland in het buitenland teruggebeld. Zoals iedereen weet zijn roamingkosten niet mals.

    Dat is ook de reden waarom je de iPod Touch kunt gebruiken. Het maakt bij dergelijke diensten namelijk niet uit of je het gesprek laat lopen via je iPhone of via een willekeurige andere lijn. M.a.w. in het geval van de iPod Touch geef je een vaste lijn in de buurt op en het nummer wat je wilt bellen. De vaste lijn gaat over en nadat je deze hebt opgenomen gaat het toestel over wat je wilt bellen.

  5. Wellicht een aardig idee om het verschil tussen voip en nietszeggende telefoontikkenverkopers eens uit te leggen. Het schijnt dat er een VOIP applicatie in de maak is in Frankrijk, een prototype staat al ergens op het web. Deze ontwikkeling is waar we op wachten en de berichtgeving (ook hier) zou daar op gericht moeten zijn.
    De rest is een waste of time.

    Mikemike

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.