Reacties voor: Radiopaq: elke muzieksoort z’n eigen oordopjes

Radiopaq gaat oordopjes lanceren, die zijn afgestemd op een bepaalde muzieksoort. Daardoor hoor je een beter geluid, waarbij het verlies door mp3-conversie weer wat wordt hersteld.
Lees het complete artikel → Radiopaq: elke muzieksoort z’n eigen oordopjes
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Leuk marketing ding maar ik denk dat er wel meer mensen zijn zoals ik die zich niet beperken tot een genre.
    Maar goed als het werkt is de prijs wel ok. 🙂

  2. Is voor mij zeker interessant, aangezien ik toch alleen maar naar Metal luister. Ik ga ff Googlen naar de praktijk ervaring van deze dingen.

  3. Wanneer je een muzieknummer naar mp3 omzet, gaan hoge en lage frequenties verloren. De fabrikant belooft dat de oordopjes die frequenties weer herstellen, waardoor je 25% meer detail hoort. Later deze week zal ik in een review vertellen in hoeverre het verschil hoorbaar is.

    Wat een onzin! Dat kan helemaal niet.
    Ik luister ook alleen maar metal (en punk rock) en heb m’n iPod equalizer altijd op “Akoestisch” of “Meer hoge tonen” staan. Dat zijn toch echte de standen waar je het meeste detail hoort. Alles klinkt dan een stuk zuiverder

  4. @UnrealDevyl
    Ik luister metal en heb hem op R&B staan, ook mooie equalizer moet ik toegeven :p

    Klinkt toch wel leuk vind ik persoonlijk. Maar ik ben tevreden met mijn vmode(Die helaas wel snel kapot gaan, dus na afsluiting van de garantieperiode is dit misschien wel een optie)

  5. Het oogt in ieder geval erg mooi! Toch net weer wat strakker dan de V Moda’s (die ik op dit moment in bezit heb).

    Gaan jullie ze ook verkopen via de iphoneclub store, Gonny?

  6. Dat is juist hoor, vergelijk s-Jays t.o.v. q-Jays: bass t.o.v. helderheid

  7. Haha, ik heb ze om twee redenen niet nodig;
    – ik luister veel te veel verschillende muziek (van singer songwriter tot drum ‘n bass en van vuige rock tot old scool computerdeuntjes)
    – ik heb niet zo’n absoluut gehoor

    Vooral met het tweede ben ik blij; ik vind iets al gauw goed klinken, zo lang het maar niet te blikkerig is en er geen vervorming te horen is ben ik tevreden.

    Eigenlijk is er nog een derde reden;
    – ik zing overal zo hard mee dat ik de muziek zelf toch niet zo goed meer hoor 😉

  8. Geniaal idee. Lanceer het buiten de crisis om en idereen koopt gelijk zes earplugs en wisselt in een random playlist ook steeds van oordopjes.

    Welke idioot verzint dit soort dingen?

  9. Ben benieuwd naar de review, want mijn AKG oorddopjes hebben het begeven en ik zoek dus weer nieuwe 😛

  10. Origineel geplaatst door Fonzie
    Ben benieuwd naar de review, want mijn AKG oorddopjes hebben het begeven en ik zoek dus weer nieuwe

    zie andere merk dat in het bericht staat 🙂

    Wanneer je een muzieknummer naar mp3 omzet, gaan hoge en lage frequenties verloren. De fabrikant belooft dat de oordopjes die frequenties weer herstellen, waardoor je 25% meer detail hoort. Later deze week zal ik in een review vertellen in hoeverre het verschil hoorbaar is.

    onmogelijk!

    ik blijf lekker bij mijn Shure oordopjes, betere geluidskwaliteit uit in-ears is niet mogelijk! (naja, er zijn mensen die etymotic research de voorkeur geven boven Shure, en ze zijn ech taan elkaar gewaagd, maar toch.)

  11. @Julian: Ik heb geen idee of iPhonecentre ze wil gaan verkopen. Zo ja, dan komt het ook in onze shop.

  12. Interessant…eigenlijk stel ik persoonlijk weinig eisen aan m’n geluid als ik dopjes in heb, het is toch nooit geweldig en kan nooit tippen aan een goede hifi set of een paar lekkere actieve studio monitors.. in dat geval stel ik weinig eisen en vind ik de standaard iPod oortjes prima. Meer dan 60 euro uitgeven aan doppen vind ik dan ook zonde. Wat ik vooral niet gebruik zijn de eq functies in een ipod, als producer kan ik bevestigen dat dit een mix helemaal omgooit.. hou je instellingen liever neutraal, en luister naar het over een geluidsbron met een neutrale sound, dan weet je wat de producer / mixer van het liedje bedoelde toen hij het maakte. EQ presets gebruiken is eigenlijk andermans werk niet leuk genoeg vinden klinken en naar je eigen smaak aanpassen / opjuicen, dit ‘opjuicen’ wordt meestal al gedaan door de oortjes zelf. Alles is een kwestie van smaak hoor! Maar ik vind het vaak zonde wat mensen doen met hun presetjes e.d…Wat betreft het herstellen van een geluidsspectrum; wat er niet aan audio is, kan ook NOOIT meer terugkomen dus ook niet dmv aangepaste doppen…Wat betreft de EQ plaatjes in dit artikel, zegt eigenlijk vrij weinig, vrij lachwekkend zelfs..de verticale as niet is ingevuld dus in welke gebieden we een benoemenswaardige hoeveelheid winst hebben (ik ga uit van decibels, maar het kan net zo goed volume in liters bier zijn) is onduidelijk 🙂

  13. Wanneer je een muzieknummer naar mp3 omzet, gaan hoge en lage frequenties verloren. De fabrikant belooft dat de oordopjes die frequenties weer herstellen, waardoor je 25% meer detail hoort. Later deze week zal ik in een review vertellen in hoeverre het verschil hoorbaar is.

    Dat ligt er puur aan in wat voor bitrate jij die MP3 wegschrijft. Het verschil tussen 320 kbps Mp3 en een CD/ WAV is voor een mens namelijk niet hoorbaar. De bitrates die daaronder zitten zoals 192 en 128 natuurlijk wel.

    Ik heb persoonlijk een hekel aan EQ over de EQ die al bij de afmix van een track is gedaan, maak gewoon zo neutraal mogelijke oordoppen.

    De “bass pomp” rond de 60 tot 80 hz die mensen vaak gebruiken zorgt er alleen maar voor dat de hoge frequenties alleen maar wegvallen door de dan toegepaste overmatige hoeveelheid bass.

    In principe zijn de tracks die je “koopt” al dusdanig goed afgemixed dat EQ niet meer nodig zou moeten zijn, indien je dat wel nodig hebt voor je oordoppen geeft dat eerder aan wat de kwaliteit van de oordopjes betreft.

  14. Origineel geplaatst door arawn
    Origineel geplaatst door FonzieBen ik blijf lekker bij mijn Shure oordopjes, betere geluidskwaliteit uit in-ears is niet mogelijk! (naja, er zijn mensen die etymotic research de voorkeur geven boven Shure, en ze zijn ech taan elkaar gewaagd, maar toch.)

    Er zijn al lang IEMs die een stuk betere geluidskwaliteit bieden dan de beste shure oortjes; Weststones UE11 etc etc. Een jaar of wat geleden waren shure oortjes zeker bij de top, maar in vrijwel alle prijscategoriën zijn er zo langzamerhand wel iems gekomen met betere geluidskwaliteit dan hun shure tegenhanger.

    Ontopic:
    Dit systeem lijkt wel verdacht op het systeem van de SA6 van sleek audio. Die hebben kleine treble buisjes en veranderbare basskamertjes als soort van hardware equalizer.

  15. Ben tevreden met mijn V-Moda Vibe Duo’s, wellicht binnenkort een extra setje Nixon Wire’s aanschaffen (omdat die dopjes weergaloos mooi zijn.)

    Maar ook voor mij geldt; Ik luister teveel genres door elkaar dat dit totaal niet boeiend is. Gewoon een neutrale ‘equalizer’ opzoeken waar alles prima mee klinkt en je zit goed. 🙂

  16. Origineel geplaatst door Denni
    @UnrealDevyl
    Ik luister metal en heb hem op R&B staan, ook mooie equalizer moet ik toegeven :pKlinkt toch wel leuk vind ik persoonlijk. Maar ik ben tevreden met mijn vmode(Die helaas wel snel kapot gaan, dus na afsluiting van de garantieperiode is dit misschien wel een optie)

    Dat kan ook ja, ligt er aan welke oordopjes je gebruikt.
    Ik gebruik Sennheiser CX500 doppies. Deze hebben standaard best wel veel bass.

  17. Ik gebruik van die zwarte in-ear dopjes van Sennheiser.. prima spul.. weet niet meer welk type maar komt geweldig geluid uitgezet

  18. Ben erg benieuwd naar de review! Maar toch zullen er veel zijn die een te diverse muziekcollectie hebben (met name de downloaders onder ons)

  19. @Tim: Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Die EQ presets op bijvoorbeeld een iPod zijn eigenlijk enkel bedoeld om de ‘kwaliteit’ van de oordopjes te verbloemen. Hoe neutraler de oordopjes (of koptelefoon) hoe minder je aan die EQ-presets hoeft te doen, en kun je ze inderdaad op neutraal laten staan.
    Maar jij weet ook dat echt neutrale oordopjes behoorlijk aan de prijs zijn, dus met de standaard Apple oordopjes is het niet vreemd dat mensen allerlei EQ-presets proberen om er toch een redelijk geluid uit te krijgen.

  20. Waardeloos! Waarom geen oordopjes voor Dance/Trance?? Moeten ze weer alleen het populairste kiezen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.