Reacties voor: Radiofunctie van Last.fm wordt betaald

Last.fm heeft vandaag bekendgemaakt dat ze de radiodienst in de meeste landen niet langer gratis gaan aanbieden. Alleen de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland kunnen gratis gebruik maken van alle diensten van Last.fm, in andere landen gaat het €3 per maand kosten.
Lees het complete artikel → Radiofunctie van Last.fm wordt betaald

Reacties: 46 reacties

  1. Geldklopperij..

  2. Dat gaat ze gebruikers kosten.

  3. Kga alvast zien of ik mijn account kan stopzetten.

  4. Jammer dat we voor de radio’s moeten gaan betalen. Ze zullen wel te weinig verdienen aan subscriptions.

    Ik heb gelijk mijn landinstellingen op Germany gezet. Ik hoop dat het helpt om te voorkomen dat ik voor radio moet gaan betalen.

  5. … gebruik het te weinig !!

  6. Jammer, ik ken heel wat mensen die de radio functie gebruiken. Zelf heb ik sinds een tijdje al wel een betaald account daar, dus ik kan gewoon door blijven luisteren op m’n iPhone 😀

  7. Dat scrobblen werkt bij mij trouwens wel redelijk, je iPhone houdt zelf automatisch bij hoe vaak je een nummer hebt geluisterd, en als ik dan mijn iPhone verbind via USB-kabel, merkt de Last.FM-app op mijn PC dat er nummers geluisterd zijn, en Scrobbled hij ze naar mijn account (of hoe je dat werkwoord ook gebruikt).

  8. Hmm, daar gaat mijn promotie-platform… Ik ben bezig met het promoten van een nieuw album op Last.FM. Een prachtig podium juist vanwege de radio-functie. Jammer.

  9. Dit vind ik echt érg jammer. Ik gebruik Last.fm veel en via de site heb ik ook behoorlijk wat nieuwe muziek ondekt. De radiofunctie vind ik juist erg handig op m’n werk waar ik wel over internet, maar niet over een radio beschik. Ik gebruik die functie echter niet vaak genoeg om 3 euro te rechtvaardigen. Dan wijk ik wel uit naar gratis streaming radio via bv. nederland.fm

  10. Daar gaat mn favoriete stukje software…

  11. Ik denk dat het een 1 april grap is…

  12. Oow ik heb hem al door, hoop ik 😛

  13. Zeg maar dag tegen last.fm. De generatie jongeren die dit platform gebruiken willen hier niet voor betalen. Gevolg: veel minder gebruikers, minder aantrekkelijk voor artiesten, einde last.fm!

    Er zijn zoveel manieren om zo’n service online winstgevend te maken zonder dat gebruikers ervoor hoeven te betalen.

    Wie helpt er mee de nieuwe last.fm te ontwikkelen?

  14. Dit doe ik altijd al:
    http://www.nederland.fm het zijn er een hoop en het is gratis. En je heb in bv frankrijk nederlandse radio!

    Werkt op desktop en iPhone/iPod Touch

  15. om het met “crediteuren-debiteuren” te zeggen:

    toedeledoekie, LAST.FM…

  16. Grappig dat ze aannemen dat met 3 euro per maand alles is betaald…. Waarschijnlijk neemt maar zo’n 10% een abbonement, dit zijn dan alleen wel de gebruikers die het meest de service gebruiken en dus de meeste bandbreedte opnemen. Denk dat goede reclames tussendoor, afhankelijk van land veel beter werkt. En met reclames bedoel ik 10/20sec 1x per 10min ofzo.

  17. Als ze nu gewoon een paar ads in de advertentie zetten.. dat verdient toch bijna evenveel?

  18. Ik heb zoveel top nummertjes gevonden via Last.FM allemaal nieuwe tunes…….en nu verdwijnt dit ook……zo zonde, ik houd er niet zo van om hele albums te luisteren dus tja……..wat dan….dokken? nope..luister daar weer net te weinig voor..zonde :S

  19. Dit is inderdaad heel jammer nieuws… Oke, het scrobblen is ‘handig’ (zie mijn stukje op iFoneguide) maar de radio was super om nieuwe muziek te leren kennen alsook snel muziek voor die ene ‘mood’..

    Helaas…

  20. Raar bericht. Op hun website wordt met geen woord gesproken over betaling per 30 maart a.s.

  21. @rob
    Kijk op blog.last.fm

  22. @Simon:
    Dat gaat niet werken je land veranderen.

    @rob:
    De hele website staat vol over dit onderwerp. Maar natuurlijk niet op de mainpage.

    Ik ben zelf een subscriber dus eigenlijk verandert er niets voor mij. Maar het geeft wel een onplezierig gevoel. Ga ik nu betalen voor de luisteraars in UK, US en Duitsland? Word ik gestraft omdat ik in een ander land woon?

    Het is een zakelijke (misschien noodzakelijke) beslissing en dat kunnen we accepteren of niet. Helaas is er geen alternatief. Veel wannabees maar nog geen die last.fm kan evenaren 🙁

    Ik vraag me ook af of de beperkingen in de iphone app sinds een aantal weken hier ook mee te maken heeft.

  23. Dan installeer je toch gewoon Tunein.fm. Lekker gratis en zeer veel zenders

  24. Sorry ik bedoel tunin.fm.
    Gr Bernadette

  25. $#!#% meen niet :S
    gebruik dagelijks last.fm en de radio toch wel paar keer per week.. app heb ik ook uit de US store.. Laat ze die app eens in NL uitbrengen.. betaal ik daar wel 10euro voor maar dan wel eenmalig.

  26. De applicatie van Deezer doet toch hetzelfde (gratis)?

  27. gebruik je toch gewoon http://www.nederland.fm met alle nederlandse zenders. Pop classic beat enz. En alles gratis via wifi wereldwijd

  28. Tja,daar ga ik niet voor betalen,ik vond die aanbevelingen toch all tegenvallen,veel van hetzelfde.

    Dan maar weer lekker internet radio luisteren in iTunes.

  29. Bye bye LFM

  30. Dag Last.fm, ‘t was leuk, heb je veel gebruikt, maar ik ga d’r echt niet voor betalen!

  31. @Jean-Paul Horn: Spotify is voorlopig alleen gratis in Engeland. Buiten Engeland kost het €9,99 per maand, dus voorlopig ben je dan met Last.fm goedkoper uit 😉

  32. Helaas niet mijn eigen scherpheid, maar wat dachten we van een 1 april grap met een hoop gratis publiciteit?

  33. Origineel geplaatst door bvdhoek
    Sorry ik bedoel tunin.fm.
    Gr Bernadette

    Idd heb daarom ook nooit last fm gebruikt. Top app

  34. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    Origineel geplaatst door thinkbeyondWie helpt er mee de nieuwe last.fm te ontwikkelen?In de reacties bij Last.Fm (en op Twitter) wordt Spotify vrij vaak genoemd als mogelijk alternatief. Ik heb er zelf nog niet naar gekeken, maar zie de naam steeds vaker langskomen.

    Ik heb Spotify werkend gezien bij een kennis. in 1 woord: fantastisch! Helaas is dat ook een betaalde dienst. Er is een gratis gesponsorde versie, maar nog niet beschikbaar in NL. Je typt een willekeurige artiest, track of album in, en hij Spotify vindt het. Daarna kun je alles luisteren (streamen) per album, per artiest. Er schijnt ook een Spotify voor de iPhone te komen! Zoek maar eens op YouTube (spotify iphone)

    Edit: wat is dat met die bijdehante reacties hierboven “dan luister je toch lekker nederland.fm / Tunein.fm” ? Last.fm radio is heeeeel wat anders dan gewoon radio luisteren….

  35. Aan alle bands:
    Ik zal vooralsnog mijn muziek maar van Last FM afhalen, want dit (quote uit hun stukkie: “which is how we earn money to pay artists and labels for their music”) is enorme bullshit: driekwart van de Last FM bands zit vast niet bij Buma Stemra (ook zo’n uitzuigersgedoe) dus er worden nauwelijks tot zeer weinig royalties betaald…

    Zij gaan dus geld verdienen met jouw en mijn muziek, zonder dat ze betalen en terwijl jouw en mijn promotiepodium (want daar gaat het natuurlijk om als band) ineens heeel veel kleiner wordt (want betalen betekent minder luisteraars). Daar wordt maar één partij beter van: de eigenaars van Last FM.

    Mag ik anders nu alvast even royalties vangen?!

  36. Origineel geplaatst door peter
    Origineel geplaatst door Jean-Paul HornOrigineel geplaatst door thinkbeyondWie helpt er mee de nieuwe last.fm te ontwikkelen?In de reacties bij Last.Fm (en op Twitter) wordt Spotify vrij vaak genoemd als mogelijk alternatief. Ik heb er zelf nog niet naar gekeken, maar zie de naam steeds vaker langskomen.Ik heb Spotify werkend gezien bij een kennis. in 1 woord: fantastisch! Helaas is dat ook een betaalde dienst. Er is een gratis gesponsorde versie, maar nog niet beschikbaar in NL. Je typt een willekeurige artiest, track of album in, en hij Spotify vindt het. Daarna kun je alles luisteren (streamen) per album, per artiest. Er schijnt ook een Spotify voor de iPhone te komen! Zoek maar eens op YouTube (spotify iphone)Edit: wat is dat met die bijdehante reacties hierboven “dan luister je toch lekker nederland.fm / Tunein.fm” ? Last.fm radio is heeeeel wat anders dan gewoon radio luisteren….

    Radio is radio. Tun in is ook radio met 100en stations. Een van de verschillen is dat je bij Last bijv. scrobbler hebt, maar om daar nou voor te gaan betalen (ieder zn meug zeggen we dan)

    Over bijdehand gesproken…

  37. @bvdhoek: Zenders van anderen ja met de muziek die zij bepalen. Deze functie van last.fm was je eigen zender met muziek die op jouw muzieksmaak aan zou moeten sluiten. Last.fm is namelijk niet een of andere radiozender maar een algehele muziekdienst. De muziek die je via iTunes luistert kun je naar de website sturen waardoor anderen kunnen zien wat voor muziek je draait. Dat hebben ze bij last.fm deels geautomatiseerd zodat je ook aanbevelingen van concerten, artiesten en gebruikers krijgt die op jouw muzieksmaak lijken. Daardoor is het heel makkelijk om je muziekcollectie uit te breiden. Daarnaast kun je op last.fm de nodige profielen van artiesten zien met daarin een bio, foto’s, video’s, overzicht van de albums/singles, wie er liefhebber van zijn en ook de score van de liedjes (welke is het populairst), etc.

    Even heel wat anders dan een radiozender als radio 538, 3fm, etc. dus. Het is nu een beetje een auto voorstellen om een rekensom uit te rekenen als je dan met dingen als tunin.fm en nederland.fm aan komt zetten. Doe dan allereerst eens wat moeite door de last.fm site te bezoeken en daar rond te neuzen wat het is voor je ontzettend gruwelijk domme kreten gaat doen zoals het aanraden van tunin.fm en nederland.fm.

  38. Origineel geplaatst door sander van der schaaf
    Aan alle bands:
    Ik zal vooralsnog mijn muziek maar van Last FM afhalen, want dit (quote uit hun stukkie: “which is how we earn money to pay artists and labels for their music”) is enorme bullshit: driekwart van de Last FM bands zit vast niet bij Buma Stemra (ook zo’n uitzuigersgedoe) dus er worden nauwelijks tot zeer weinig royalties betaald…Zij gaan dus geld verdienen met jouw en mijn muziek, zonder dat ze betalen en terwijl jouw en mijn promotiepodium (want daar gaat het natuurlijk om als band) ineens heeel veel kleiner wordt (want betalen betekent minder luisteraars). Daar wordt maar één partij beter van: de eigenaars van Last FM.Mag ik anders nu alvast even royalties vangen?!

    Hmm, dit is niet correct. Last.FM heeft zijn eigen royaltiesprogramma en staat los van BUMA/STEMRA. Iedere artiest die muziek bij Last.FM heeft staan kan daar gratis aan meedoen.

  39. Helaas werken ook allerlei 3rd party applicaties niet meer. Alleen officiele clients werken nog. Stel je voor dat je alleen mag MSNen met Microsoft’s MSN client…

    Het is kinderspel om een client te laten authen, ook voor een betaalde account.

    Omzeilen zou kunnen via een proxy oid.

  40. inmiddels heel wat accounts gesloten als je de opmerkingen in hun blog mag geloven. zelf heb ik mijn account ook opgezegd, de enige manier om een protest kracht bij te zetten..ook al is het maar een klein beetje.

  41. Origineel geplaatst door SinusFiction
    Origineel geplaatst door sander van der schaafAan alle bands:
    Ik zal vooralsnog mijn muziek maar van Last FM afhalen, want dit (quote uit hun stukkie: “which is how we earn money to pay artists and labels for their music”) is enorme bullshit: driekwart van de Last FM bands zit vast niet bij Buma Stemra (ook zo’n uitzuigersgedoe) dus er worden nauwelijks tot zeer weinig royalties betaald…Zij gaan dus geld verdienen met jouw en mijn muziek, zonder dat ze betalen en terwijl jouw en mijn promotiepodium (want daar gaat het natuurlijk om als band) ineens heeel veel kleiner wordt (want betalen betekent minder luisteraars). Daar wordt maar één partij beter van: de eigenaars van Last FM.Mag ik anders nu alvast even royalties vangen?!Hmm, dit is niet correct. Last.FM heeft zijn eigen royaltiesprogramma en staat los van BUMA/STEMRA. Iedere artiest die muziek bij Last.FM heeft staan kan daar gratis aan meedoen.

    Ah hoe dan?! Ga ik gelijk uitzoeken. Buiten dat…

    Gratis meedoen fijn…
    Maar wat ik bedoel is dat ik het niet erg vind om gratis mijn muziek te openbaren, als dat vervolgens publicititeit oplevert. Op het moment dat iemand geld verdient met mijn muziek, terwijl dat MINDER publicititeit oplevert dan gaat er iets scheef. En dat is wat last fm nu doet….

  42. Origineel geplaatst door Sander
    Origineel geplaatst door SinusFictionOrigineel geplaatst door sander van der schaafAan alle bands:
    Ik zal vooralsnog mijn muziek maar van Last FM afhalen, want dit (quote uit hun stukkie: “which is how we earn money to pay artists and labels for their music”) is enorme bullshit: driekwart van de Last FM bands zit vast niet bij Buma Stemra (ook zo’n uitzuigersgedoe) dus er worden nauwelijks tot zeer weinig royalties betaald…Zij gaan dus geld verdienen met jouw en mijn muziek, zonder dat ze betalen en terwijl jouw en mijn promotiepodium (want daar gaat het natuurlijk om als band) ineens heeel veel kleiner wordt (want betalen betekent minder luisteraars). Daar wordt maar één partij beter van: de eigenaars van Last FM.Mag ik anders nu alvast even royalties vangen?!Hmm, dit is niet correct. Last.FM heeft zijn eigen royaltiesprogramma en staat los van BUMA/STEMRA. Iedere artiest die muziek bij Last.FM heeft staan kan daar gratis aan meedoen.”

    Om je ongelijk of in ieder geval de lage prioriteit die Lats FM aan royalties geeft te bewijzen, dit is het antwoord van de helpsectie op last Fm op de vraag over royalties:

    We’re sorry, but your search for “royalties” returned no results. Try browsing all our questions below.

    Tot zover dus de goede bedoelingen…

  43. 1 April grap 🙂

    Of de dood van hun eigen product.

    Zal even kijken of we dan LastFM.eu kunnen starten 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.