Reacties voor: Rabobank gaat Rabo Scanner afschaffen

App met vingerafdruk en gezichtsherkenning is de toekomst
De Rabobank gaat de bekende Rabo Scanner afschaffen. Je hebt deze scanner nodig om de Rabo Bankieren-app te activeren, maar ook voor het overmaken van grote bedragen. Je kon al steeds meer doen zonder tussenkomst van dit kastje, maar binnenkort verdwijnt deze helemaal.
Lees het complete artikel → Rabobank gaat Rabo Scanner afschaffen

Reacties: 21 reacties

  1. Nou dat wordt wel echt eens tijd hoor! Ik jaren geleden weggegaan bij de Rabobank vanwege het zoeken naar maar ook het gebruiken van het kastje. Vreselijk vind ik hem

  2. Oma’s en Opa’s met een iPhone X, ik zie het al voor mij….
    (al heeft mijn hippe oma van 83 wel een iPad Air 1 voor haar Appie bestellingen)

  3. Dus eerst maken ze een nieuw kastje en nu schaffen ze het af.

    Goed bezig, klanten kunnen wel zien waarvoor ze betalen bij de rabobank. 👍

  4. Tjongejonge, welkom in het DigitaleTijdperk, Rabobank….
    Hoewel….”vanaf het eind van dit jaar gaat de Rabobank het uitfaseren…”. Ben ik even blij dat ik bij de ING zit, waar je betalingen vanaf webstores op je iMac al sinds tijden met je QR scanner kunt overnemen in je handige ING-app. En waar Touch ID al vanaf dag 1 in de app zit. Nooit van die rare kastjes nodig gehad. Mijn moeder van (bíjna) 90 gebruikt ook al tijden een iPad met ING-app voor al haar betalingen en internet-bestellingen.

  5. 🤔Welkom Apple Pay

  6. Ik hoop het toch niet, dan kan iedereen die een beetje vingervlug is m’n rekening leegtrekken door enkel m’n telefoon op m’n gezicht te richten. Gebeurt al bij de helpdesk in telefoonwinkels … dat FaceID is qua beveiliging vrij waardeloos

  7. Origineel geplaatst door JustinK
    Nou dat wordt wel echt eens tijd hoor! Ik jaren geleden weggegaan bij de Rabobank vanwege het zoeken naar maar ook het gebruiken van het kastje. Vreselijk vind ik hem

    Ik ben ook een aantal jaar geleden overgestapt naar de ING vanwege het kastje. Nu ben ik reeds overgestapt naar Bunq vanwege Apple Pay. 👌🏻

  8. Origineel geplaatst door Freaky
    Dus eerst maken ze een nieuw kastje en nu schaffen ze het af.

    Goed bezig, klanten kunnen wel zien waarvoor ze betalen bij de rabobank. 👍

    Rabobank is nog steeds de goedkoopste in hun producten voor particulieren.. dat ze iets achter lopen qua ontwikkeling is dan niet zo erg! Beter dat dan een bunq die enorm vooroploopt in de techniek maar achteraf hun prijzen verhonderdvoudigen.. 🙄

  9. Origineel geplaatst door Eduard Wustenveld
    Ik hoop het toch niet, dan kan iedereen die een beetje vingervlug is m’n rekening leegtrekken door enkel m’n telefoon op m’n gezicht te richten. Gebeurt al bij de helpdesk in telefoonwinkels … dat FaceID is qua beveiliging vrij waardeloos

    Ok laten we eens kijken:
    1. De dader moet je telefoon te pakken zien te krijgen.
    2. De dader moet jouw gezicht scannen (met je ogen open) om in je telefoon te komen.
    3. De dader moet je gezicht scannen (met je ogen open) om de Rabobank app te openen.
    4. Daarna moet de dader genoeg tijd hebben om gegevens in te voeren om een bedrag over te boeken naar een andere rekening.
    5. De dader moet weer je gezicht scannen (met je ogen open) om de overboeking te bevestigen.

    Dan moet die dader inderdaad wel heel vingervlug zijn ja.

  10. Origineel geplaatst door Eduard Wustenveld
    Ik hoop het toch niet, dan kan iedereen die een beetje vingervlug is m’n rekening leegtrekken door enkel m’n telefoon op m’n gezicht te richten. Gebeurt al bij de helpdesk in telefoonwinkels … dat FaceID is qua beveiliging vrij waardeloos

    Mobiel bankieren is een stuk veiliger dan via een pc of laptop. Wat jij zegt is dus klinkklare onzin.

  11. Origineel geplaatst door Eduard Wustenveld
    Ik hoop het toch niet, dan kan iedereen die een beetje vingervlug is m’n rekening leegtrekken door enkel m’n telefoon op m’n gezicht te richten. Gebeurt al bij de helpdesk in telefoonwinkels … dat FaceID is qua beveiliging vrij waardeloos

    U heeft zeker nog uitgeprinte A4’tjes met hele Tan code lijsten liggen? Qua beveiliging is Face ID juist het meest veilig.

  12. Ken genoeg mensen die geen smartphone hebben en ‘ouderwets’ inloggen via de laptop of pc.
    Hoe moeten zij nu verder dan?

  13. Allemaal leuk en aardig maar wacht al eeuwen op  pay. Schiet eens op zou ik zeggen. 😃

  14. Jammer. Dat “kastje” is wel een 2e factor, niet te manipuleren door iets op een telefoon of laptop. Er mist straks dus een niet te manipuleren controle factor. Slechte zaak.

  15. Wat een gemopper toch.
    Wat ik wel laatst naar de Rabo heb aangegeven als punt voor de app is dat het mooi zou zijn als je buitenlandse valuta zou kunnen selecteren. Moest laatst gel over maken naar Schotland maar moest om in ponden te kunnen betalen naar de website.

  16. Inderdaad, wat een gemopper over zoiets futiels. Ik gebruik dat kastje en vind het totaal geen issue. Prima trouwens dat het op termijn ook weer vervangen wordt door iets nieuws.

  17. Ben overstapt naar Bunq. Erg leuk, veilig.

  18. Sja, vind het kastje geen reden om naar een andere bank te gaan. 1 thuis, 1 in de tas.
    En als ik hem toch niet mee heb, en niemand anders zo een ding bij zich, en ik nog niet eerder naar die persoon betaald heb. Dan zet ik even in de wacht en betaal ik gewoon een paar uur later.

    Daarintegen, Rabo is geen koploper, maar blijft ook niet stilstaan. Even de kinderziektes weg laten halen door een ander en dan niet dezelfde fouten maken.

    Heel degelijk eigenlijk.

  19. Wat een zeurpieten hier. Als je al voor een kastje overstapt naar een andere bank, hoe triest ben je dan. Alsof dat het belangrijkste is. Belangrijker is veiligheid en stabiliteit en daarbij werkt zowel de Rabo app als de ING app prima.

  20. Origineel geplaatst door Knallerd
    Wat een zeurpieten hier. Als je al voor een kastje overstapt naar een andere bank, hoe triest ben je dan. Alsof dat het belangrijkste is. Belangrijker is veiligheid en stabiliteit en daarbij werkt zowel de Rabo app als de ING app prima.

    Spijker op de kop.

  21. Graag ondersteuning van de Watch terug in de Rabo app voor checken saldo. En vervolgens draadloos betalen via horloge (en Iphone).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.