Reacties voor: Vanaf nu geschikt: de Rabobank creditcard voor Apple Pay en zo stel je het in

Vanaf nu werkt de Rabobank creditcard met Apple Pay, zo kan iCulture exclusief als eerste melden. Dat betekent dat iedere Rabobank-gebruiker met zijn of haar creditcard kan betalen met Apple Pay.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 57 reacties

  1. Gefeliciteerd Rabobank klanten. Ik heb de ICS kaart. Zijn er mensen die Curve hiervoor gebruiken en is het 100% betrouwbaar?

  2. Origineel geplaatst door Ed
    Gefeliciteerd Rabobank klanten. Ik heb de ICS kaart. Zijn er mensen die Curve hiervoor gebruiken en is het 100% betrouwbaar?

    Ook van harte gefeliciteerd Rabobank klanten! Jup ik gebruik Curve. Het werkt prima! Ik gebruik het in combinatie met mijn ING creditcard.

  3. Da’s mooi nieuws! Was hier al een tijdje op aan het wachten. Helaas lukt het instellen via de Rabo nu nog niet.. zal straks weer eens proberen.

  4. Zojuist geprobeerd, aanvankelijk kreeg ik wel de keuze tussen betaalpassen en creditcard, maar volgde na de keuze creditcard niets. Op dit moment is de keuze tussen betaal en creditcard verdwenen.

  5. Dit is een goede zaak van de Rabobank. Eindelijk een keer de eerste ergens mee.

    Alleen beetje jammer dat de uitvoering (ik zou haast zeggen : natuurlijk) weer te wensen overlaat. Zoals ook in dit geval. Bij mij werkt het out-of-the-box natuurlijk weer niet 🙁

    Maar weer eens gaan bellen (tot je een ons weegt) tot je iemand aan de lijn hebt die het snapt en ook kan oplossen.

  6. Wauuuwie Gefeliciteerd Rabo’ers.

    In eerste instantie was ik ff blij denkende dat als de Visa- en Master- Cards van Rabo toegang krijgen tot Apple Pay dan zal er snel van ICS ook gebeuren.

    Maar mijn fout, net als ING heeft Rabo zijn eigen Creditcard icm Visa/Master. Dus eigen Rabo ICT Ingenieurs zullen dit hebben geregeld!

    En ICS is best Sloom, ik hoop dat ze snel overnemen en ook overgaan naar Apple Play met hun kaarten.

    Ik verwacht dat ING de 2e partij in NL zal zijn die haar Creditcards in Apple Pay krijgt.

    Cross My Fingers dat ABN/ICS snel volgt 🥲

  7. Origineel geplaatst door Ed
    Gefeliciteerd Rabobank klanten. Ik heb de ICS kaart. Zijn er mensen die Curve hiervoor gebruiken en is het 100% betrouwbaar?

    TrustPilot geeft Curve een Score van 4,5 ster uit 5 uit reviews van 3750 Stemmen!

    Ik denk niet dat dat slecht is.

    Op Geldhamster.nl staat een Mooie en Uitgebreide Review van Curve Cards en zijn Voor- en Nadelen en Werking ervan.

  8. Rabobank app wil bij mij niet de creditcard tonen. Waarschijnlijk beetje druk daar. Maar gewoon via “Instellingen” dan “Wallet en Apple Pay” daarna “Voeg kaart toe” wou het wel lukken met behulp van “sms verificatie”

  9. Denk dat ING ook iets te vertellen heeft vandaag..  Pay toevoegen werkt niet meer in de app.. 🧐

  10. Bij mij werkt het niet. Alles op-to-date maar helaas. Suggesties?

  11. Zijn er dan mensen in Nederland die echt hier om staan te springen, gebruik je creditcard zo vaak ?.
    We hebben ondertussen sommige nu wel een CC ja, in mijn geval gebruik zo weinig meer moeite is hem toe te voegen dan 1 keer per jaar pasje te gebruiken.

    Buitenland is CC veel meer dus als je daar ben oké, hier zal misschien handig zijn dure aankoop of een vliegreis ofzo misschien(dat verzekerd ben).

  12. @Rosh: De ontwikkelingen gaan anders erg snel hij ICS… we kunnen sinds kort gebruik maken van FaceID in de ICS app… ze volgen de ontwikkelingen op de voet!

    ABN mag een voorbeeld nemen aan ING en in dit geval ook aan de Rabo! Daar staan mensen aan het roer die de techniek vóór de klant wil laten werken in plaats van tegen de klant… geen oude mannen in grijze pakken die denken dat het zo’n vaart niet zal lopen met de nieuwe ontwikkelingen. Mooi voorbeeld daarvan is de introductie van ApplePay bij de ABN en de bijzondere move om te kiezen voor een volslagen idioot kaartnummer om het de gebruiker vooral gemakkelijker te maken, het lijkt er op dat de abn board zelf geen applepay gebruikt!

  13. Een ding begrijp ik niet dat hier zo op wordt gereageerd.
    Als of het een unicum is dat een creditcard op Apple Pay werkt
    Ik werk al geruime tijd met mijn CreditCards van ICS , ABNAMRO enz. Met Apple Pay.
    Voormij is dit niet echt iets nieuws.
    Geruime tijd wordt kosteloos de CureCard aangeboden waar CreditCards van derden op Apple Pay werken.
    Dus eigenlijk geen echt nieuws.

  14. Geprobeerd maar activeren lukt nog niet.

  15. Nou hier werkt het anders niet. In de app van de Rabobank wordt mijn creditcard niet getoond bij Apple Pay.

  16. Origineel geplaatst door Dennis
    Zijn er dan mensen in Nederland die echt hier om staan te springen, gebruik je creditcard zo vaak ?.
    We hebben ondertussen sommige nu wel een CC ja, in mijn geval gebruik zo weinig meer moeite is hem toe te voegen dan 1 keer per jaar pasje te gebruiken.
    Buitenland is CC veel meer dus als je daar ben oké, hier zal misschien handig zijn dure aankoop of een vliegreis ofzo misschien(dat verzekerd ben).

    Heel vaak. Ik boek vakanties, huurauto’s, vliegtickets, hotelovernachtingen, skipassen, grote internetaankopen met de cc. Ik ben dus heel blij met deze toevoeging.

  17. Hier ook wit scherm bij de credicards…

  18. @Dennis: Nou, ik ben meerdere keren per maand voor werk in het buitenland. Daarnaast geregeld aankopen met de cc via het internet. Ik zou het zeker vaker gebruiken dan 1 keer per jaar. Dat jij het misschien niet gebruikt betekent niet dat jij de standaard bent, tevens ben ik dat ook niet(wat ik ook niet claim).

  19. Hier ook wit scherm.

    Contact gehad met de klantenservice. Op later moment proberen werd mij gevraagd. Anders weer contact opnemen.

  20. Origineel geplaatst door Marco
    Nou hier werkt het anders niet. In de app van de Rabobank wordt mijn creditcard niet getoond bij Apple Pay.

    Had ik ook. Vervolgens handmatig toegevoegd via instellingen op iPhone voor Apple Pay en daar werkt het wel!

  21. Ook bij mij is de creditcard niet zichtbaar. Wit schermpje.

  22. Mijn creditcard is nog niet zichtbaar in Apple Pay in de Rabo app.

  23. Lekker belangrijk ook om tot twee keer toe te vermelden dat Rabobank het exclusief aan iCulture heeft verteld.

  24. @Dennis: Ja Dennis, er zijn inderdaad mensen die staan te springen om deze mogelijkheid en die hun CC veel gebruiken. Persoonlijk ben ik enorm blij met deze ontwikkeling en zie ik de ING ook graag snel deze mogelijkheid aanbieden. Scheelt mij dagelijks tijd 🙂

  25. Net ook geprobeerd te activeren maar helaas, net zoals boven vermeld een blanco scherm wanneer ik mijn creditcard wil toevoegen.

  26. Leuk dat het groot gebracht wordt op i-culture maar beetje jammer dat je de cc nog niet kan toevoegen. Apple pay selecteren en dan credit card en constant wit scherm, denk dat de Rabo nog wat werk te doen heeft.

  27. American Express werkt trouwens ook prima!

  28. Via de Rabo bankieren app lukt het nog niet maar wel door in de wallet app te kiezen voor:
    Voeg andere kaart toe.
    Scan de kaart door de deze in kader te plaatsen of handmatig de kaartinfo in te vullen.
    Nadat je alle gegevens toe hebt gevoegd kies sms als activerings methode ipv de app.
    Daarmee lukte het bij mij wel.

  29. Origineel geplaatst door Piet
    Lekker belangrijk ook om tot twee keer toe te vermelden dat Rabobank het exclusief aan iCulture heeft verteld.

    Verder gaat alles goed?

  30. Als zakelijke gebruiker die binnen het bedrijf geen toegang tot Internetbankieren heeft (wat ook niet nodig is), blijkt nu al dat je er dus geen gebruik van lijkt te kunnen maken. Je kunt de Rabo business card wel toevoegen aan de Apple Wallet, maar aan het einde de pas daadwerkelijk activeren voor Apple Pay kan alleen via de Rabobank app (waar ik dus geen toegang toe heb) of middels het bellen van de bank. Dat laatste heb ik gedaan en zoals het een goed stel bureaucraten betaamt wist niemand ergens van. Na een hoop uitzoekwerk kwam men er dan uiteindelijk op uit dat het alleen voor de accountbeheerder mogelijk was. Ik heb ze gewaarschuwd dat ze gerust een paar telefoonlijnen bij mochten gaan prikken dan, want er zullen meer bedrijven zijn met vertegenwoordigers op de weg met een credit card, zonder toegang tot het Internetbankieren van het bedrijf. Ze snapten het probleem niet helemaal geloof ik. 🙂

  31. Wauw, mijn bank is een keer de eerste bank met iets vernieuwends. Ik had bij Rabo verwacht dat sowieso ING en andere Nederlandse banken weer eerst voorgingen met de credit card voor Apple Pay.
    Ik ben er erg blij mee, voor werk reis ik alleen maar, en zeker nu contactloos betalen ivm het corona het meest veilige is.

  32. Origineel geplaatst door ronald
    Via de Rabo bankieren app lukt het nog niet maar wel door in de wallet app te kiezen voor:

    Voeg andere kaart toe.

    Scan de kaart door de deze in kader te plaatsen of handmatig de kaartinfo in te vullen.

    Nadat je alle gegevens toe hebt gevoegd kies sms als activerings methode ipv de app.

    Daarmee lukte het bij mij wel.

    Kan aan mij liggen, maar bij mij is met deze methode niet de optie Sms beschikbaar, alleen app of bellen…

  33. Ik heb zojuist 21 minuten met de Rabobank helpdesk aan de lijn gezeten: Ik kreeg nl. hetzelfde: wit scherm, Creditcard niet zichtbaar zowel via Rabobank app als via Wallet app. Er lijkt een momenteel een probleem met de koppeling van de creditcard database aan zowel de Rabobank- als de Wallet app. Zowel Rabobank als de creditcard maatschappij waren nog niet op de hoogte van het probleem. Ik heb ze naar deze pagina verwezen dat ik toch echt niet de enige ben. Ze gaan hier intern melding van maken maar konden niets zeggen hoe lang het gaat duren voor het probleem is opgelost. Dus bellen tbv verificatie heeft (nog) geen zin. Er lijkt momenteel dus nog geen mogelijkheid te zijn om een Rabobank creditcard te activeren.

  34. Werkt bij mij niet en ik heb recent een nieuwe VISA card van de RABO gekregen. Er worden helemaal geen creditcards getoond, ook m’n oude Mastercard niet.

  35. Bij mij verscheen zojuist niet meer het witte scherm maar de creditkaart en dus alles kunnen activeren!

  36. Alles lijkt inderdaad te werken nu. Super handig dat je zowel consumenten als zakelijke kaarten kunt gebruiken!

  37. @Mazinho: ik nu dus ook alleen sluit het na een paar seconden het “Adding card” scherm en is er niets toegevoegd. Maar ze zijn er duidelijk mee bezig.

  38. In eerste instantie had ik ook het witte scherm in de Rabobank bankieren app, maar zojuist kan ik ook mijn credit card aan de Wallet toevoegen.

  39. Bij mij is het inmiddels ook gelukt!

  40. Ik heb de 2e aanmeld poging gebruikt en moest even wachten op verificatie maar kreeg na minuut of 10 een melding van Wallet dat ik mijn kaart kon verifiëren.

    Ook op Apple Watch is de kaart nu gereed!

    Werkt dus nu!

  41. Probleemloos geactiveerd. Mooi, ik vroeg ze hier vorige week nog naar.

  42. Origineel geplaatst door Ed
    Gefeliciteerd Rabobank klanten. Ik heb de ICS kaart. Zijn er mensen die Curve hiervoor gebruiken en is het 100% betrouwbaar?

    Ik gebruik Curve naar volle tevredenheid en ook met een ICS card.

  43. Hier net toegevoegd, via de Rabo app, geen probleem en geactiveerd, alles werkt.

  44. In de ochtend steeds een wit scherm. Rond 14:00 werd cc info getoond en lukte het om cc toe te voegen.

    Mooie aanvulling.

  45. Ik heb mijn normale Rabobank pasje al een tijdje ingesteld voor Apple Pay, en binnen de wallet wordt hij herkend… maar als ik af wil rekenen ziet hij hem niet.

    Beetje vreemd allemaal!

    Of is het zo dat Apple Pay alleen werkt met een creditcard?

    (wel een beetje vreemd dat de wallet mijn normale Rabobank pasje dan gewoon als Apple Pay beschouwd)

  46. op zich handig, maar het loopt voor geen meter.

    Ik heb precies hetzelfde als anderen hier. Eerst dat je alleen een wit scherm te zien kreeg. Nu kom ik wel in Apple Pay scherm van de Rabo app waar ik kan kiezen om een betaalpas of creditcard toe te voegen, maar wanneer je CC kiest en zegt toevoegen aan de wallet dan gooit hij je terug naar het vorige scherm zonder verificatie via SMS o.i.d.

    Servers zullen wel staan te roken of zo.

  47. @Mtouch: @Edward: Update: nav de berichten hierboven heb ik het zojuist nog maar een keer geprobeerd. Verificatie via de Rabobank app lukte niet, maar via de Wallet app (die uiteindelijk weer teruglinkt naar da Rabobank app) lukte het me zojuist wel om de creditcard toe te voegen.

  48. @Edward: Dat teruglinken naar de Rabobank app is juist het probleem. Ik heb daar geen toegang toe, ik ben slechts werknemer met een creditcard van de zaak, maar de Rabobank account staat niet op mijn naam. Dus ik kan niets in die app. 🙁

  49. Als mensen nu ook even geduld hebben om hun CC toe te voegen aan Apple Pay. Natuurlijk werkt het niet als tig mensen tegelijk hun CC gaan toevoegen. Dat dagje/of weekje wachten overleef ik igv wel 😂

  50. Ik ben een Rabobank klant. Ik gebruikte tot voor kort altijd mijn Rabo CC in het buitenland. Maar dat was vervelend met de extra kosten die het met zich meebracht omdat zij, maar ook andere banken, een extra percentage pakken. Blij dat ‘mijn’ bank als eerste hiermee komt maar ik ga het zeker niet gebruiken.

    Sinds ik de travelcard van bunq heb, heb ik mijn Rabo CC niet meer nodig 🙂

  51. blijkbaar is er een alternatief pad wat je kunt volgen om hem toegevoegd te krijgen wanneer het op de normale manier niet wil lukken (ik krijg op dit moment niet eens meer de optie om een CC aan Apple Pay toe te voegen in de Rabo app).

    Wallet App –> + –> Voeg andere kaart toe (dus niet Rabobank)

    het proces vanaf dat moment is voor iedereen te volgen en werkt. Zojuist gebruikt om hem aan mijn iPhone en Watch toe te voegen.

  52. Zojuist toegevoegd en geen problemen gehad. Ook gelijk op de watch.

  53. Origineel geplaatst door Rob
    > [Origineel geplaatst door Ed](#comment-865819)

    > Gefeliciteerd Rabobank klanten. Ik heb de ICS kaart. Zijn er mensen die Curve hiervoor gebruiken en is het 100% betrouwbaar?

    Ik gebruik Curve naar volle tevredenheid en ook met een ICS card.

    Oké top

  54. Origineel geplaatst door Mtouch
    Als zakelijke gebruiker die binnen het bedrijf geen toegang tot Internetbankieren heeft (wat ook niet nodig is), blijkt nu al dat je er dus geen gebruik van lijkt te kunnen maken. Je kunt de Rabo business card wel toevoegen aan de Apple Wallet, maar aan het einde de pas daadwerkelijk activeren voor Apple Pay kan alleen via de Rabobank app (waar ik dus geen toegang toe heb) of middels het bellen van de bank. Dat laatste heb ik gedaan en zoals het een goed stel bureaucraten betaamt wist niemand ergens van. Na een hoop uitzoekwerk kwam men er dan uiteindelijk op uit dat het alleen voor de accountbeheerder mogelijk was. Ik heb ze gewaarschuwd dat ze gerust een paar telefoonlijnen bij mochten gaan prikken dan, want er zullen meer bedrijven zijn met vertegenwoordigers op de weg met een credit card, zonder toegang tot het Internetbankieren van het bedrijf. Ze snapten het probleem niet helemaal geloof ik. 🙂

    Hier exact hetzelfde, beetje jammer… maar bij Curve houden dan want daar staat m’n zakelijke kaart wel in

  55. Origineel geplaatst door Genesis
    Ik heb mijn normale Rabobank pasje al een tijdje ingesteld voor Apple Pay, en binnen de wallet wordt hij herkend… maar als ik af wil rekenen ziet hij hem niet.

    Beetje vreemd allemaal!

    Of is het zo dat Apple Pay alleen werkt met een creditcard?

    (wel een beetje vreemd dat de wallet mijn normale Rabobank pasje dan gewoon als Apple Pay beschouwd)

    Je kunt volgens mij ook niet betalen vanuit de Wallet app je moet Pay activeren door 2 keer op de zijknop te tikken. Dan zie je de pasjes verschijnen. Gebruik FaceID of TouchID en je hebt betaald!

  56. @Gertje: Werkt niet. Als ik op creditcard drukt in Rabo app zegt hij jammer je kunt geen applepay gebruiken.
    De kaart is een gold card van de Rabobank.

  57. @Johan: Ik heb de goldcard met visa van de Rabobank
    Werkt prima hier

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.