Reacties voor: Rabo Mobiel verhoogt datasnelheid en houdt vast aan fair use policy

Rabo Mobiel blijft als een van de weinige aanbieders vasthouden aan fair use policy en onbeperkt gebruik. Wel verhogen ze de snelheid van de databundel van 128 kbps naar 2 Mbps.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. Als je nu 250mb voor 6 euro zou betalen, dan is het interressant. Nu niet.

  2. 6 euro voor 25 MB???

  3. @Ronald1959: het is zeker interresant voor een tientje heb je onbeperkt internet met snelheid van 2mb. Dat is voor snel genoeg. Je kan er foto’s mee downloadeh en goed surfen. Ik heb nu 2mb snelheid maak ik amper gebruik van omdat 3g van tmobile niet deugt. Voor belangrijke dingen of grotr bestanden zet ik 3g aan. Voor mail weer en msn whatsspp kan dat zelfs prima op trage 346 kb gprsverbinding van tmobile. Dus ik zeg topdeal 10 euro onbeperkt internet

  4. Ik neig het eens te zijn met misterr

  5. Dus internet wordt steeds sneller waardoor je steeds sneller aan je limit zit… De datalimieten worden steeds strenger waardoor je steeds sneller over je bundel heen zit…

  6. @Misterrr: Ik had het even niet goed gelezen. Inderdaad heb je voor 10 euro per maand internet en snel genoeg. Je kan daarnaast nog bundels aanschaffen om de snelheid te verhogen.

  7. snelheid is prima en onbeperkt internet is ook goed, ik kan binnenkort mijn simonly verlengen zit bij telfort nu nog onbeperkt internet.
    Ga wel denken om over te stappen naar Rabobank, prijs van de simonly is wel wat duurder bij Rabobank 225 min met internet kost 25 euro.
    Weet iemand misschien nog een andere optie??

  8. Het gaat om bundels van 25 en 250 MB per maand (…)
    Op papier heet de bundel overigens ‘Onbeperkt Mobiel Internet’.

    Is “onbeperkt” het nieuwe “gratis”?
    Dus net zoiets als een restaurant waar je onbeperkt mag eten, als je maar niet meer dan 1 bord bestelt.

  9. Ook mooi voor de iPad: onbeperkt voor 16 euro (75 min + internet).

  10. Niet verkeerd van de rabo. Een andere optie is Hyves. Ik zit sinds 1 maand bij Hyves mobile. Dit is gewoon via t-mobile, maar wel erg interessant. Veel smsje (standaard 1.000) en onbeperkt internet (2gb). Voor 5 euro per maand heb je sneller internet (helft van de snelheid van iphone abonnementen van t-mobile, maar voldoende voor de apps op je iphone).

  11. Ik heb eenS even gekeken naar mijn verbruik.
    Ik heb een abbo bij hollandsnieuwe voor 10,00 euro, 1 jaar, 275 min/sms/mb. Ik heb nu nog meer dan 400 over en ik krijg er over een paar dagen weer 275 bij. (3 maanden houdbaar) Dus dat betekend dat ik ruim voldoende heb. Ik gebruik dus niet zoveel. Voordeel van dat abonnement is dat ik voor die 10 euro alles kan en kan kiezen of ik het opmaak aan sms-en, bellen of internetten. Ik ben dus gewoon helemaal tevreden. Ik ga even lekker bellen…….

  12. Ik gebruik Rabomobiel ong. 2 jaar en ben zeer tevreden. Internet is snel zat om onderweg Waze of Spotify te gebruiken.

  13. @Frank: Zou je even helpen met lezen. Het onbeperkt slaat op het standaard abbo waar een fup voor is:

    Vanaf deze week gaat Rabo Mobiel er iets aan doen. Klanten kunnen nu internetten met een snelheid van 2 Mbps (down) en 384 kbps (up).

    Hetgeen wat jij quote zijn de extra bundels waar wel een databundel voor is…

  14. KPN heeft ook nog steeds surf en mail met fup met 2 snelheden bij de sim only abo’s!!! Ieder geval beter netwerk!!!

  15. @MarcelXXX: Beter netwerk???
    De Rabo gebruikt het KPN netwerk…

  16. Dat doet Telfort ook… Maar dat is ook niet altijd je-van-het 🙂

  17. Het is dan wel 10 euro voor onbeperkt internet, echt een goede deal! Maar die fair use policy is een beetje vreemd… Er staat niet duidelijk wat er gebeurt als je bijvoorbeeld 3000mb gebruikt, wat ik gemiddeld per maand verbruik…

  18. Origineel geplaatst door Misterrr
    @Ronald1959: het is zeker interresant voor een tientje heb je onbeperkt internet met snelheid van 2mb. Dat is voor snel genoeg. Je kan er foto’s mee downloadeh en goed surfen. Ik heb nu 2mb snelheid maak ik amper gebruik van omdat 3g van tmobile niet deugt. Voor belangrijke dingen of grotr bestanden zet ik 3g aan. Voor mail weer en msn whatsspp kan dat zelfs prima op trage 346 kb gprsverbinding van tmobile. Dus ik zeg topdeal 10 euro onbeperkt internet

    Je moet echt ff opnieuw lezen.. Als je 150% van het gemiddelde bereikt (wat op dit moment heel goed kan liggen op 300 MB met die oude Rabo databundels voor feature phones), krijg je een waarschuwing. Als je daarop geen actie onderneemt en je blijft te veel over het gemiddelde heen gaan, zul je natuurlijk extra kosten krijgen of worden afgesloten.

    Dus dit is helemaal niet “onbeperkt”, zoals je klakkeloos aanneemt omdat het zo heet op papier. Maar ik vind het prima, als er nog meer van die T-Mobile zeikerds naar Rabo gaan, zullen ze alleen nog gaan zeiken over dat ze niet wisten dat die FUP zo laag zat en dan begint het huilen pas echt, want dan wordt je afgesloten van dat KPN netwerk en mis je wel dat oh zo slechte, maar wel daadwerkelijk onbeperkte (soft limit) netwerk van T-Mobile. Bovendien wordt ons netwerk verlicht als jullie snel naar Rabo wieberen 😀

    Daarnaast moet je onthouden dat Rabo op een KPN netwerk zit. Want Rabo zit op een KPN netwerk. Dus het KPN netwerk draagt Rabo. Heb je het onderhand al door? Onbeperkt internet bestáát niet op dat netwerk. Voor zover ik weet is er geen enkele provider meer waar je wél onbeperkt internet kan krijgen zoals de T-Mobile i-Abonnementen ’08.

    Vervolgens komen we aan bij jouw vage bewering dat GPRS een snelheid van 346 kb/s heeft. Nou dit is dus niet mogelijk, tenzij je een EDGE verbinding hebt (dat in de praktijk denk ik ook geen 346 zal halen hoor). Geen enkele provider in Nederland heeft nog een landelijk ondersteund EDGE netwerk voor zover ik weet. Dus tenzij je een E symbool hebt in plaats van een stipje, heb je geen EDGE maar GPRS en heb je een snelheid van iets rond de 10-50 kb/s. WhatsApp e.d. kun je al nauwelijks tot verbinding dwingen met een zwakke GPRS verbinding, maar aangenomen dat je je in een optimale situatie bevindt van geen bewolking en geen storing, dan kan dat best snel ja.

    Kortom, je hebt géén 346 kb/s als je op het GPRS-netwerk zit. EDGE is er hier nauwelijks. Dus wat overblijft is een 3G netwerk om die snelheid die je noemde te behalen.

    Heb ik het juist of zei ik nog iets verkeerd? 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.