Reacties voor: Quote 500: check welke rijke stinkerds bij jou in de buurt wonen

De Quote 500 is ook als app te downloaden. Kijk welke steenrijke Nederlanders er bij jou in de buurt wonen of blader door de lijsten met rijke Nederlanders, rijke families of rijkaarden in het buitenland.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Onderwerpen

Reacties: 12 reacties

  1. Is dit geen app speciaal voor inbrekers bedoelt, zodat hun werkzaamheden gemakkelijker wordt gemaakt?
    Wat hebben we eraan om te weten wie hoeveel heeft.
    Jaloezie? Nee hoor, ik gun ze enig privacy.

  2. Flauwe titel. Veelal mensen die door hard werken hun geld bij elkaar gehaald hebben (uitzonderingen daargelaten).
    Daarnaast snap ik werkelijk niet het nut van vol afgunst zitten zoeken wat anderen hebben. En daar nog voor betalen ook.

  3. Wat een belachelijk titel: Quote 500: check welke rijke stinkerds bij jou in de buurt wonen. Beetje jaloers misschien? Ik kan dit niet serieus nemen.

  4. Willen ze van de Quote snel zelf in hun eigen lijstje komen? Belachelijke prijs voor een nutteloze app…

  5. Origineel geplaatst door E…
    Veelal mensen die door hard werken hun geld bij elkaar gehaald hebben (uitzonderingen daargelaten).

    Je kunt het woord ‘stinkend’ ook op een positievere manier bekijken: dit zijn mensen die hun stinkende best hebben gedaan en daardoor rijk zijn geworden 😉

    Hier trouwens de oorsprong van de uitdrukking: Wikipedia. Het zou te maken hebben met het feit dat rijke mensen vroeger in de kerk werden begraven (en dat niet altijd even goed werd afgedicht). Armere mensen lagen buiten op het kerkhof. Dat gaf ook stank, maar het viel minder op.

  6. Sta er weer niet in 😂

  7. @Gonny van der Zwaag: Off-topic, rijke stinkerd zou voortkomen uit het feit dat vroeger men niet zo vaak douchte als nu en dat men dan parfum gebruikte om de stank te verdoezelen. Hierdoor werd door de niet zo rijken al snel gezegd ‘Rijke stinkerd’. Zij konden immers de parfum veroorloven. Stukje geschiedenis op de vrijdagavond;)

    Beetje dure app..:/

  8. Origineel geplaatst door E…
    Flauwe titel. Veelal mensen die door hard werken hun geld bij elkaar gehaald hebben (uitzonderingen daargelaten).
    Daarnaast snap ik werkelijk niet het nut van vol afgunst zitten zoeken wat anderen hebben. En daar nog voor betalen ook.

    Ik krijg al kippenvel als ik de VVD mantra hoor “door hard werken” Ik ken genoeg mensen die heel hard werken maar niet veel betaald krijgen. Ik krijg er de bijsmaak van dat mensen die niet rijk zijn niet hard zouden werken. Er zijn genoeg mensen die rijk worden door niet hard werken.

    Het interesseert mij helemaal niks of mensen rijk zijn of niet. Uiteindelijk eindigt iedereen hetzelfde. De Quote 500 tja je moet echt tijd teveel hebben.

  9. Doet me weer denken aan dit filmpje.

  10. @Gonny van der Zwaag: Maar ondanks de oorsprong vermeld in Wikipedia zijn de meeste rijken onder ons welriekend door het gebruik van odeuren als Gucci, Chanel, Armani en consorten…

  11. Rijke stinkerds komt van heel vroeger.

    Mensen met geld werden in/onder de kerk begraven en dat begon op den duur te stinken. Zo heb ik het vroeger op school geleerd.

    https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Rijke_stinkerd

  12. Oh dat was al gezegd…

    Het was trouwens in een kerk waar mij dit verteld werd schiet me net te binnen. Tijdens een of ander feest in de stad. Met een biertje teveel op. Want ik kom normaal nooit in de kerk. :’)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.