Reacties voor: Nog geen QuickType in het Nederlands, maar wat kun je met ‘bilingual dictionaries’?

Apple heeft in iOS 10 nieuwe 'bilingual dictionaries' voor Nederlands toegevoegd. Komt QuickType daarmee beschikbaar in het Nederlands? Daar lees je in dit artikel het antwoord op.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Voor mij werkt dit wel. Als je je toetsenbord in het Engels zet en in het Nederlands typt, dan zie je toch Nederlandse woorden voorbij komen.

  2. Ik vind het heel erg jammer dat we nog geen QuickType in het Nederlands krijgen. Ik heb soms moeite met de Nederlandse taal en dan is Quick Type een super aanvulling! En ik wil er geen aparte app voor aanschaffen.

  3. Jammer! Hopen dat het wel snel gaat komen, zit er al een tijdje op te wachten..

  4. @Mike: Wie weet in de komende beta’s voor de officiële release, ik hoop het! Zo’n aparte app werkt ook niet super.

  5. @Mike: SwiftKey heeft dit allemaal al en je kunt (als je wilt) ook swipen. Ennuh, gratis. Op mijn 6s plus werkt het super.

  6. Ik heb aan het artikel nog een paragraaf toegevoegd over de woordenboeken.

  7. Mooi van die woordenboeken. Soms wil je, al lezend in iBooks, toch even een betekenis opzoeken van het Engels naar het Nederlands, maar is geen woordenboek te vinden (althans ik heb die nog niet gevonden) die dat met iBooks integreert. Als dit goed gaat werken in iBooks zie ik nu al uit naar ios10.

  8. Dat QuickType lijkt me niks. Hoe weet QuickType nou of ik in een informeel gesprek ben of een zakelijk gesprek. Één foutje kan desastreus zijn. 15 jaar geleden had Nokia al zoiets in z’n telefoons. Toen vond ik het ook al niks. Het automatisch wisselen van keyboard als je van taal wisselt vind ik veel belangrijker, want ik schrijf regelmatig wel in drie of vier talen. Maar gaat dat goed? Hoe weet je iPhone in welke taal je bezig bent? Het Nederlands heeft ook veel Engelse woorden.

  9. Ik zit ook te hannesen met vier talen. Eigenlijk zou het woordenboek moeten afhangen van de landcode van de ontvanger (telefoonnummer, e-mailadres of zelf in te stellen) of website.

  10. Origineel geplaatst door Mick
    Voor mij werkt dit wel. Als je je toetsenbord in het Engels zet en in het Nederlands typt, dan zie je toch Nederlandse woorden voorbij komen.

    Hoe heb je dit werkend gekregen? Voor mij werkt dit niet …

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.