Reacties voor: Haptic Touch breidt verder uit: Quick Actions ook op iPhone XR en iPad

Meer aanwijzingen voor verdwijnen 3D Touch
Haptic Touch breidt verder uit en neemt nog een aantal functies van 3D Touch over. Het lijkt er dus op dat het einde van 3D Touch nu echt nabij is. Zo kun je ook op toestellen zonder drukgevoelig scherm Quick Actions gebruiken.

Reacties: 12 reacties

  1. Ik heb de beta van ios 13 geïnstalleerd en ik moet spijtig mededelen dat 3d touch vrijwel volledig verdwenen is. Zeer jammer want gebruikte de functie in Safari dagelijks, even snel een preview van een pagina bekijken zit er niet meer in.

  2. Blij mee dat Quick actions terug komen op de XR! Peek mis ik eigenlijk niet, maar soms wel handig om er weer bij te hebben.

  3. Heel goed Apple 👏👏👏👏👏

  4. Origineel geplaatst door Jimmy Schings
    Ik heb de beta van ios 13 geïnstalleerd en ik moet spijtig mededelen dat 3d touch vrijwel volledig verdwenen is. Zeer jammer want gebruikte de functie in Safari dagelijks, even snel een preview van een pagina bekijken zit er niet meer in.

    Werkt hier wel hoor. Pagina in t klein en kleine klik en weg is ie

  5. Ipad pro ios 12 al een tijd mogelijk….

  6. Perfect, helemaal in lijn met verwachting. Haptic touch werkt prima.. laten ze hem maar maximaal benutten.

    XR was gewoon een soort testcase lijkt het

  7. Ik vraag mij af of je nog steeds, in het toetsenbord, met 3D touch je cursor kan verplaatsen? Iemand ervaring mee? Dit gebruik ik dagelijks echt wel verschillende keren.

  8. Gewoon je spatiebalk langer indrukken. Dan kun je de cursor ook verplaatsen. Ik gebruik dit op mijn XR.

  9. Het omgekeerde is nu ook mogelijk. Toestellen met 3D Touch werken nu ook met “Haptic Touch”. Dus daar kun je kiezen of je hard wilt drukken of tap-en-hold wilt gebruiken. Maar dit kan een overgangsfase zijn.

    @Jimmy Schings: 3D touch het werkt nog steeds. Misschien druk je te lang? 😉

    @Jan: Ja, Touch ID werkt (in iOS 13) nog als voorheen.

    Probleem met 3D Touch is eigenlijk dat iOS er weinig mee heeft gedaan. Hier en daar een paar trucjes en dat was het. Dan ga je het ook niet snel missen. En tap-en-hold is natuurlijk altijd al een prima alternatief geweest.
    Ander probleem is dat door minimalistische plat UI design het voor de gebruiker maar raden is welke UI elementen iets doen als je er hard op drukt. (Dit zelfde geldt voor allerlei gestures, en soms is het zelfs onduidelijk dan lijstje of panellen (horizontaal) kunnen scrollen.) Je moet er al spelend zelf maar achter komen.

  10. Origineel geplaatst door Airswing
    Gewoon je spatiebalk langer indrukken. Dan kun je de cursor ook verplaatsen. Ik gebruik dit op mijn XR.

    Ah super. Bedankt voor de tip! Op mijn X lukt het sowieso maar bij mijn vriendin haar Xr wist ik niet hoe het moest.

  11. Peek actie in huidige vorm ga ik zeker missen. Altijd handig om snel bijv mail of andere berichten even als preview te bekijken zonder bericht volledig te openen.

    Op de foto hierboven ‘nieuwe vorm’ zie je dat enkel nog titel te zien is bij preview door tabel met acties (levert ruimte in).

    Kan iemand bevestigen of dit hetzelfde geval is bij e-mail? Of is het alsnog mogelijk om volwaardige preview te bekijken zonder actie tabel eronder?

  12. Origineel geplaatst door Airswing
    Gewoon je spatiebalk langer indrukken. Dan kun je de cursor ook verplaatsen. Ik gebruik dit op mijn XR.

    En hoe doe je dan text selecteren via het toetsenbord zonder 3d touch? Want dat is wat ik het meest ga missen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.