Reacties voor: QuarkXPress 9.2 maakt ePub- en iPad-publiceren makkelijker

Quark heeft een update van QuarkXPress aangekondigd, waarmee het makkelijker wordt om ePub-boeken en ePub 3-boeken te maken. Ook het publiceren voor de iPad wordt makkelijker, met ondersteuning voor Newsstand (Kiosk) en allerlei nieuwe tools.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. “Quark wordt in de uitgeefwereld veel gebruikt om bijvoorbeeld tijdschriften op te maken”

    Moah, dat valt wel mee 😉 Hierin is Adobe toch marktleider en laat Quark ver achter zich. -iets met gebruikersgemak-

  2. Laatste stuiptrekking. Van monopolist naar bijna deaud

  3. Heeft niets met gebruikersgemak te maken. Een van de eerste versies van InDesign werd verkocht voor enkele luttele tientjes. Dit heeft ervoor gezorgd dat dtp-ers nieuwsgierig werden. De grote overstap kwam toen InDesign overweg kon met .psd bestanden. Dat zijn de photoshop bestanden in lagen. Dus de samenwerking met Adobe photoshop en illustrator werd beter dan Quark Xpress dat deed. Quark heeft hier de boot gemist en pas veel later (toen velen de overstap al hadden gemaakt) zag Quark er het nut van in.

  4. Quark heeft toch vooral de grafische wereld naar InDesign gejaagd door absurde bedragen te vragen voor de meest onbenullige updates. En dat konden ze inderdaad doen omdat ze het monopoly hadden.

  5. En wat moeten we nu doen? Inderdaad: ook absurde bedragen betalen voor Indesign terwijl er niet heel veel beter aan is geworden behalve snelheid. Instappen deden we geloof ik voor 200 gulden destijds, voor een krakkemikkige versie die er minuten over deed om bestanden te importeren, maar nu mag je je knip flink opentrekken!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.