Reacties voor: Qualcomm verwacht geen 4G-modems te leveren voor toekomstige iPhones

Vrees voor lagere snelheid
Apple gebruikt dit jaar geen iPhone-modems meer van Qualcomm, zo verwacht het bedrijf. Dat kan gevolgen hebben voor de netwerksnelheid, waarschuwt CNET.

Reacties: 5 reacties

  1. Ik zie maar 1 oplossing voor dit gezeur… Apple neemt Quelcomm over. Kiest dan de delen die ze willen houden en verkopen de rest weer aan Broadcomm.

  2. De snelheid van Intel is zo ruim dat het écht niet vlugger meer hoeft, het is en blijft een telefoon met klein scherm… wat is het nut om steeds nòg vlugger te willen zijn? Dat je data in enkele seconden op is? Je kan nu probleemloos 4k streamen, wat wil je nog meer doen, oneindig downloaden tegelijk? Ik zie daar echt het nut niet van in. Die ‘tests’ hebben theoretisch misschien wel gelijk maar de snelheid is reeds zo groot dat het niet meer hoeft. Typisch een “android gebruiker” uitspraak is, ik kan zoveel tegelijk doén en downloaden en streamen tegelijk, hoeveel % van de gebruikers wil dit, 0,00001% ? Ik denk heus niet dat Apple ooit enig probleem gaat hebben.

  3. Het is juist wel super belangrijk. Misschien wel een van de belangrijkste aspecten van de hele telefoon. We kunnen ons nu niet voorstellen wat je allemaal kan doen als data nog sneller binnen komt en verbindingen nog sneller gemaakt worden. Zelf rijdende auto’s gaan hier voor een groot deel van afhangen maar ook telefoons ga je anders gebruiken. Apps kunnen bijvoorbeeld dan ook gestreamd worden terwijl het lijkt of je ze gedownload hebt. Filmpjes bufferen niet eens meer maar spelen altijd direct af. Data wordt nog massaler op servers op geslagen en nog minder op de apparaten zelf. En je zal zien dat letterlijk alles maar dan ook alles verbonden gaat worden. Dus de chipoorlog met Broadcom is echt wel een dingetje. Benieuwd hoe de rechtszaken aflopen.

  4. Origineel geplaatst door Guido
    De snelheid van Intel is zo ruim dat het écht niet vlugger meer hoeft, het is en blijft een telefoon met klein scherm… wat is het nut om steeds nòg vlugger te willen zijn? Dat je data in enkele seconden op is? Je kan nu probleemloos 4k streamen, wat wil je nog meer doen, oneindig downloaden tegelijk? Ik zie daar echt het nut niet van in. Die ‘tests’ hebben theoretisch misschien wel gelijk maar de snelheid is reeds zo groot dat het niet meer hoeft. Typisch een “android gebruiker” uitspraak is, ik kan zoveel tegelijk doén en downloaden en streamen tegelijk, hoeveel % van de gebruikers wil dit, 0,00001% ? Ik denk heus niet dat Apple ooit enig probleem gaat hebben.

    Dat het snel genoeg is betekent niet dat we daar ook maar genoegen mee moeten nemen. Waarom zouden fabrikanten op moeten houden met het verbeteren van dingen, alleen maar omdat het ogenschijnlijk al genoeg is?

    ‘Geen vooruitgang is achteruitgang’

  5. Als je over een aantal jaren een aantal 8K schermen via de mobiele verbinding moet aansturen en je hele huis en auto er mee kunt ‘regelen’ dan is een snelle verbinding best belangrijk. NU maakt het inderdaad nog niet zo heel veel uit. Ik haal makkelijk snelheden van 150mbit of sneller op 4K maar dat is in de nabije toekomst niet meer genoeg. En het gaat niet alleen om de actieve snelheid maar vooral om de Ping !

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.