Reacties voor: Push notificaties ook voor normale post

Het tijdschrift MAKE heeft een idee uitgewerkt om push notificaties te krijgen wanneer je fysieke post in je brievenbus krijgt.
Lees het complete artikel โ†’ Push notificaties ook voor normale post
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 26 reacties

  1. Jammer dat ik geen iphone en dus niet overal internet heb, anders had ik dit ZEKER gedaan!

  2. Hmm, ook handig voor beveiliging, of om te weten wanneer er iemand gewoon bij je thuis binnenkomt, alleen je moet dus wel een server hebben, maar toch klinkt dit heel gaaf!

  3. Leuk idee, maar moet hiervoor je pc 24/7 aanstaan??? Beetje zinloos lijkt me… De app prowl, dat lijkt me dan wel weer super vet! Kun je zoekt inbouwen op een server die bepaalde taken uitvoert en het resultaat pushed

  4. Haha wat mooi!

  5. Heel vet!!

  6. @Bram: Met een iPhone heb je niet overal internet hoor…

  7. Heb hier nog een microcontroller ADuC832 liggen. Zou dat daar ook mee gaan? ๐Ÿ˜‰

  8. Zou mooi zijn als er ook nog een soort van dubbele scanner achter de brievenbusgleuf zou zitten, die de voor- en achterzijde van de enveloppe of ansichtkaart scant en naar je iphone (mail) stuurt.
    Kun je zien wie je post heeft gestuurd en wat voor foto er op je kaart staat. Grappig ook: een scan van je opgevouwen krant.
    Ook voorkom je dat je naar huis of je brievenbus moet, omdat er zojuist een reclamefolder in de brievenbus is gestopt…

  9. Origineel geplaatst door Marnick: Heb hier nog een microcontroller ADuC832 liggen. Zou dat daar ook mee gaan? ๐Ÿ˜‰

    Vast wel. Zolang je het signaal door kan geven ๐Ÿ™‚

  10. @ovi-maps.nl: Neen, je computer hoeft niet 24/7 aangesloten te zijn – je kunt volgens mij ook gebruik maken van een webserver op een externe locatie (zoals gewoon wat webruimte).

    Het apparaatje bestaat uit twee printplaten: 1. De Arduino, en 2: Het Ethernetshield. Kortom: het apparaatje zit zelf dmv. een netwerkkabel zelf op internet aangesloten!

  11. Ik hoor altijd de brievenbus klepperen, werkt ook.

  12. Arduino’s zijn cool!!

  13. Origineel geplaatst door ovi-maps.nl
    Leuk idee, maar moet hiervoor je pc 24/7 aanstaan??? Beetje zinloos lijkt meโ€ฆ De app prowl, dat lijkt me dan wel weer super vet! Kun je zoekt inbouwen op een server die bepaalde taken uitvoert en het resultaat pushed

    Nee hoor. Is een los bordje welke je aan je netwerk hangt. Maak een php pagina (met je prowl key en tekst) op een website die het boardje aanroept en ziedaar je krijgt een update. Ikzelf heb zoiets gemaakt, naar aanleiding van dit artikel, met een embedded linux bordje (mini2440). Het touchscreen op dit bordje vertaalt een touch naar een event welke deze doorstuurt naar mijn iPhone.

  14. Leuk idee, maar niet betrouwbaar, bijvbld geen internet op je iphone, of thuis een provider probleem, maar wel geappig

  15. Geweldig! Maar eens gaan brainstormen wat hier allemaal mogelijk mee is. Ik wist niet dat er zulke simpele kastjes waren die met het internet kunnen praten.

  16. Het kan ook iets simpeler door gebruik et maken van een I/O contact.
    Een magneet contact naar je brievenbus en deze op de RS232 poort van je PC aansluiten.

    Soortgelijke technieken gebruik ik sinds 2005.
    Eerste instantie via SMS, nu via Push! op de Iphone.
    Via Push worden de volgende meldingen doorgegeven.
    -Telefoon (binnenkomende gesprekken)
    -Alarm
    -Rookmelders
    -Voordeurbel
    -Brievenbus
    -Voicemail (thuis)

    Ik krijg tevens een foto van de persoon voor de deur doorgestuurd via mail.

    In totaal heb ik er ruim 300 devices in huis die melding kunnen maken.

    zie mijn blog en de laatste Iphone interface
    http://www.youtube.com/watch?v=8ptDvbVM31o

  17. Heb zelf al eens iets soortgelijk gemaakt. Heb een ipcamera die draadloos verbonden is met mijn netwerk en met een soortgelijke app (pushme) kreeg ik een push notificatie als er beweging was voor de camera. Ik kon dan ook via het programma 5 snapshots zien die men camera had genomen bij de beweging dus weet ik meteen of het echt of vals alarm is. Leuk om eens werkend te hebben maar gebruik het eigenlijk al niet meer.

  18. Haha geweldig
    iPhone blijft de beste รฎโ‚ฌยข

  19. Misschien leuk als je een oprit voor je huis hebt, sensor onder een steen waar je met het voorwiel van je auto op parkeert.. zodra je auto weg rijd krijg je een notificatie ๐Ÿ™‚ mocht je op dat moment zelf niet in de auto zitten of weten dat iemand je auto leent dan weet je dat’ie gejat word ๐Ÿ˜› of iig zonder toestemming meegenomen word.

  20. Of gewoon een sensor in je auto als je niet in bereik bent weet het je systeem dat je niet thuis bent.
    Dergelijk systemen bestaan onder de naam RFID (actieve)
    bereik is 60-300 meter.

    Applicatie die ik gebruik Homeseer-HSTouch draait ook op de Android
    http://www.youtube.com/watch?v=HKWPPv_zXyY

  21. Origineel geplaatst door Tane
    Het kan ook iets simpeler door gebruik et maken van een I/O contact. Een magneet contact naar je brievenbus en deze op de RS232 poort van je PC aansluiten.Soortgelijke technieken gebruik ik sinds 2005. Eerste instantie via SMS, nu via Push! op de Iphone. Via Push worden de volgende meldingen doorgegeven. -Telefoon (binnenkomende gesprekken) -Alarm -Rookmelders -Voordeurbel -Brievenbus -Voicemail (thuis)Ik krijg tevens een foto van de persoon voor de deur doorgestuurd via mail.In totaal heb ik er ruim 300 devices in huis die melding kunnen maken.zie mijn blog en de laatste Iphone interface http://www.youtube.com/watch?v=8ptDvbVM31o

    Enver! wat een leuke plek om je te ontmoeten. ๐Ÿ™‚ Net nu ik bezig ben om een camerasysteem in m’n huis te plaatsen en ook een foto naar m’n iPhone wil sturen als er iemand aanbelt of iets in de brievenbus stopt.

  22. whoohoo mijne werkt nu op de fez cobra! met touchscreen! ga binnenkort mn eigen iphone app maar maken en heel dat prowl maar omzeilen!

  23. Had dit filmpje al gezien ๐Ÿ™‚
    Binnekort ga’k ff Arduino-tje kope ๐Ÿ˜‰

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.