Reacties voor: Push notificaties moeten wachten op Snow Leopard?

Push notifications zijn nog steeds niet geïntroduceerd door Apple. Misschien geeft de XMPP-ondersteuning in Snow Leopard de doorslag, omdat je daarmee ook gegevens kunt pushen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Dat zou egt mooi zijn als push eindelijk is egt tot mens beschikking komt….

  2. Is dat niet omdat Microsoft patent heeft op EAS (het gebruik van push zoals Apple dat ook wil gaan gebruiken)?

    Microsoft wil geld zien, maar Apple wil of kan dat niet betalen. Iets in die geest. Ergens ooit eens gelezen.

    Vandaar dat ze het constant uitstellen. Ze waren eerder bezig met onderhandelen, maar besluiten zelf een server en manier te ontwikkelen. Mogen ze wel opschieten.

  3. offtopic:
    die nieuwe google sync, is ook push toch?
    heb er tot nu toe problemen mee met GCal->iphone-iCal, hij pakt maar 1 agenda, en de contacten van men gmail heb ik netjes in groepen gesoorteerd, en men iphone plurd alles in 1 groep, leuk…

    maar ze zijn blijbkaar bezig met het groep probleem!

  4. Mail kan nu toch ook nog niet met Push, maar alleen met Fetch?

  5. Wellicht een domme opmerking, maar SMS is toch al PUSH? Waarom zou je die functionaliteit dan niet bieden? Dan heb je alleen een sms-server nodig. Of zit daar te veel vertraging in?

  6. Origineel geplaatst door Le0
    Is dat niet omdat Microsoft patent heeft op EAS (het gebruik van push zoals Apple dat ook wil gaan gebruiken)?Microsoft wil geld zien, maar Apple wil of kan dat niet betalen. Iets in die geest. Ergens ooit eens gelezen.Vandaar dat ze het constant uitstellen. Ze waren eerder bezig met onderhandelen, maar besluiten zelf een server en manier te ontwikkelen. Mogen ze wel opschieten.

    ik kan het mij niet voorstellen, aangezien microsoft niet de enige is met deze technologie. er is ook zat opensource (GPL) software te vinden die hetzelfde doet, zoals zpush. ik ben zelf bezig te testen met zarafa en zpush, om de iphone agenda en contacten te synchroniseren met een linux server.

  7. Origineel geplaatst door Ben
    Wellicht een domme opmerking, maar SMS is toch al PUSH? Waarom zou je die functionaliteit dan niet bieden? Dan heb je alleen een sms-server nodig. Of zit daar te veel vertraging in?

    nee SMS is geen push. SMS werkt hetzelfde de telefoon. als je gebeld word gaat je telefoon af, en als je een sms krijgt gaat je telefoon ook af. als ik de afgelopen 5 minuten 5 mails heb binnen gekregen, gaat mijn telefoon niet 5 keer trillen, maar 1 keer voor 5 mails.

  8. @Arawn:
    Maar kost Push dan niet veel batterij?

  9. Even terzijde:
    Ik blijf me toch afvragen wat het ultieme doel is van Push mail.

    Waarom moet een mailtje direct op mijn device afgeleverd worden? Kan ik niet elk uur even mijn mail synchroniseren? Er zijn tegenwoordig mensen genoeg die mail gebruiken als een IM tooltje.

    zie ook The (non)sense of push communication voor een uitgebreider artikel.

    Over IM tools, daar is push technologie natuurlijk een vereiste 🙂

  10. Origineel geplaatst door Ben
    Wellicht een domme opmerking, maar SMS is toch al PUSH? Waarom zou je die functionaliteit dan niet bieden? Dan heb je alleen een sms-server nodig. Of zit daar te veel vertraging in?

    Volgens mij in zekere zin wel inderdaad, smsjes worden vast gehouden als je telefoon niet aan is.

  11. Origineel geplaatst door Gilliam
    @Arawn:Maar kost Push dan niet veel batterij?

    iets, het ligt er aan of je veel data binnen krijgt. gmail heeft eigenlijk geen echte push, omdat deze omgekeerd werkt (de telefoon controleert of er data klaar staat, en niet andersom), maar het is de server die het werk doet, en niet de telefoon. de telefoon ontvangt het alleen maar, en verteld alleen om het kwartier / uur etc, dat de telefoon aan staat. de server gaat dan kijken, staat er iets klaar? zo ja dan stuurt deze de gegevens, die je dan op je mobiel ontvangt.

  12. Het gaat hier toch om push voor 3thparty software?
    want mail agenda en contacten zijn push sinds mobile me bestaat.

    En wat betreft apps als hyves die laten toch alleen via het getal zien hoeveel nieuwe berichten je hebt. dit kan hij ook alleen aangeven als je de app hebt gestart en daarna weer afsluit zonder deze berichten te openen.

  13. Origineel geplaatst door Arawn
    Origineel geplaatst door Le0Is dat niet omdat Microsoft patent heeft op EAS (het gebruik van push zoals Apple dat ook wil gaan gebruiken)?Microsoft wil geld zien, maar Apple wil of kan dat niet betalen. Iets in die geest. Ergens ooit eens gelezen.Vandaar dat ze het constant uitstellen. Ze waren eerder bezig met onderhandelen, maar besluiten zelf een server en manier te ontwikkelen. Mogen ze wel opschieten.ik kan het mij niet voorstellen, aangezien microsoft niet de enige is met deze technologie. er is ook zat opensource (GPL) software te vinden die hetzelfde doet, zoals zpush. ik ben zelf bezig te testen met zarafa en zpush, om de iphone agenda en contacten te synchroniseren met een linux server.

    Omdat de anderen er allemaal voor betalen. Microsoft heel volledige controle om te beslissen wie het kan gebruiken tegen welke vergoeding.

  14. Origineel geplaatst door Arawn
    Origineel geplaatst door BenWellicht een domme opmerking, maar SMS is toch al PUSH? Waarom zou je die functionaliteit dan niet bieden? Dan heb je alleen een sms-server nodig. Of zit daar te veel vertraging in?nee SMS is geen push. SMS werkt hetzelfde de telefoon. als je gebeld word gaat je telefoon af, en als je een sms krijgt gaat je telefoon ook af. als ik de afgelopen 5 minuten 5 mails heb binnen gekregen, gaat mijn telefoon niet 5 keer trillen, maar 1 keer voor 5 mails.

    mag ik je er op wijzen dat je opmerking over 5 mail op 5 min fout is!
    als ik stuk per stuk mails naar een blackberry stuur
    dan word er vanuit het netwerk stuk per stuk een signaal naar de BB gestuurd dat hij mails moet ophalen

    ik had dit al eens gepost
    kort en bondig: waarom is er nog geen push op de iPhone,
    bij push moet er vanuit het internet een signaal gestuurd worden naar de iPhone zonder dat de iPhone daar eerst actie voor moet ondernemen.
    maar via internet is dit niet mogelijk,
    het internet kan niet bepalen
    iphone x is momenteel in de buurt van Wifi-accespoint Y

    blackberry doet dit anders: dit is gebonden aan een netwerk:
    je krijgt een mail -> mail verwittigd provider -> provider stuurt via zendmasten signaal naar telefoon ‘haal u mails op’ -> telefoon haalt mails op

    conclusie: apple zou contact moeten leggen met alle providers
    jij moet je telefoonnummer registreren bij apple

    jij krijgt mail => signaal naar provider gsmnr 1234 ‘haal mail op’ => signaal word doorgestuurd naar iPhone
    en u mails worden opgehaald…
    maar dit is niet simpel!
    maar providers kennen het exchange protocol dus dit is een goede stap!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.