Reacties voor: Push notificaties onbruikbaar op de eerste generatie iPhone?

Op de eerste generatie iPhone kunnen push notifications problemen opleveren. Dit toestel kan namelijk niet gelijktijdig telefoongesprekken en dataverbindingen aan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Niet als een je een eerste generatie iphone icm een tmobile provider hebt. T-mobile scheidt namelijk uit zichzelf de gesprekken en internetverbinding. Als enige provider een uitzondering dus.

  2. wat zijn nu eigenlijk een beetje nuttige push apps?

  3. Dat komt puur omdat GRPS niet in staat is verbinding te maken als de telefoonverbinding actief is, 3G kan dat wel tegelijk… is dus niet een exclusief probleem van de iPhone…

    Origineel geplaatst door Henk
    Niet als een je een eerste generatie iphone icm een tmobile provider hebt. T-mobile scheidt namelijk uit zichzelf de gesprekken en internetverbinding. Als enige provider een uitzondering dus.

    Vreemd, ik kan het, als ik 3G uitzet, toch echt niet tegelijk doen, ook niet met mijn Nokia toentertijd.

  4. Origineel geplaatst door Mauze
    wat zijn nu eigenlijk een beetje nuttige push apps?

    Vooralsnog alleen TapTap en Hey Where Are You

  5. We kunnen ons massaal aanmelden voor HeyWAY om push uit te testen haha 😀

  6. Hihi, laat die hamburgers maar lekker staan! ^^

  7. Dat is ook de reden waarom ik mail ophalen niet minder dan een kwartier instel. Anders ben ik namelijk nooit berijkbaar (dat ben ik al slecht als ik ook maar iets met data doe)

  8. Push Notifications werken ook in het geheel niet voor gebruikers met een hacktivated (lees, niet geactiveerd bij de officiële carrier) 2G iPhone.
    Screenshot en informatie van BigBoss is hier te lezen : http://brambourgonjon.wordpress.com/2009/06/18/push-2g/
    (Misschien handig om ook in het artikel te vermelden…)

  9. Bellen en internetten tegelijkertijd werkt helaas ook niet altijd op de iPhone 3G; die heeft namelijk niet altijd 3G verbinding.
    Zodra je op GPRS zit, heb je als iPhone 3G bezitter hetzelfde probleem.

  10. @peter
    Daar heb ik echt totaal geen last van en ben ten alle tijde bereikbaar. heb t-mobile.

  11. er is bij mijn weten maar 1 netwerk in NL die gelijktijdig bellen en gegevens ophalen via de gsm lijn aankan en dat is T-mobile. is ooit al eens een artikel over geschreven of een forum onderwerp aan gewijd. rest vd NL netwerken kunnen het technisch niet aan staat me iets van bij.

  12. Via Proximus heb ik ook geen problemen. Bellen en pushen werkt zonder enig probleem.

  13. Als ik bel met mijn iPhone 3G en tegelijkertijd een website probeer te openen krijg ik de melding dat ik niet tegelijk een dataverbinding kan opzetten tijdens een telefoongesprek… ? Ik heb T-Mobile en OS 3.0

  14. Hier heb ik nooit problemen mee gehad, eigenlijk op zowel mijn 2G als 3G (beide op T-Mobile) altijd kunnen bellen en internetten tegelijk. Zoals meerdere mensen hierboven al aangeven, dit komt inderdaad door het netwerk van T-Mobile. Heeft volgens mij te maken met het feit dat T-Mobile class A GPRS of zogenaamde Dual Transfer Mode ondersteunt of iets dergelijks en de rest dit niet doet.

  15. Je bent alleen niet bereikbaar als je net data verzend of ontvangt. Als je gewoon connectie hebt met het GPRS/EDGE netwerk, kan je wel bellen en gebeld worden.

    Bij push wordt er gewacht op data(het pushbericht). Er is dus connectie met het netwerk, maar er wordt op die moment geen data verzonden/ontvangen. Dus ben je bereikbaar. Om de 10min ofzo, wordt er wel nog eens een aanvraag gestuurd, maar dit is een heel klein pakketje. Dit duurt minder dan een seconde. Je bent dus minder dan een seconde niet bereikbaar 😉

  16. Ik heb problemen met mijn Push voor AP (Associated Press)
    Ik heb ook Tap Tap Revenge, en Push dus geactiveerd, maar AP Mobile komt niet in de lijst van Push notificaties voor. Mail gestuurd naar AP, en die zeggen, opnieuw installeren en dan zou je bij de eerste keer opstarten een melding krijgen dat je push kunt activeren. Bij de eerste keer opstarten van AP nog steeds geen push. Komt ook nog steeds niet in mijn lijst voor. Wie heeft dezelfde ervaringen.

  17. Dus … als je EDGE/GRPS gebruikt (ik heb een iPhone 3G maar 3G in België is 1) duur en 2) heeft een slecht bereik), kan je:
    – niet gebeld worden terwijl je je data binnenhaalt/verstuurt via EDGE, dus bvb. tijdens het browsen
    – geen push notifications ontvangen terwijl je aan het bellen bent

    Wat een ***land is België toch voor alles wat betreft telecommunicatie. 3G ontvangst belabberd, internet datalimieten en nog eens alles duurder dan in Nederland ook.

  18. @rob:
    Geen push als je Europe kiest, verander het in USA en voilà.

  19. Dus,

    Als ik op internet zit kan ik ook niet gebeld worden?

  20. Origineel geplaatst door Thomas
    Dus,Als ik op internet zit kan ik ook niet gebeld worden?

    Ja dat vraag ik me dan ook af, dat zou verklaren waarom af en toe mijn telefoon helemaal niet overgaat en ik ineens voicemail heb..

  21. Dat is dan heel erg fijn voor jou en andere mensen die wel goed bereik ervaren.

    Origineel geplaatst door Henk
    @peter
    Daar heb ik echt totaal geen last van en ben ten alle tijde bereikbaar. heb t-mobile.

  22. @bramzo:

    Bedankt! Het werkt! Ik heb wel AP gemailed, dat ze dat bij de volgende versie zouden kunnen verbeteren, want wij zijn toch geneigd om Europa als local in te stellen.

  23. Nog nooit zoiets belachelijks gehoord, simpele Nokia’s uit het jaar 0 kunnen ook gewoon tegelijk bellen, internetten en sms ontvangen. GPRS staat los van het signaal dat gebruikt wordt door telefonie. En de eerste iPhone zou dit niet kunnen? Kom op zeg. Even nadenken.

    Zou toch algemene kennis moeten zijn, maarja, als je kwakkeloos alles overneemt van andere sites zal het er wel doorslippen… :’) Beetje nadenken voordat je iets plaatst zou geen kwaad kunnen… :/

    TUAW had het bericht al snel gerectificeerd nadat mensen in de comments daar wél nadachten, zie ook dit bericht:

    http://www.tuaw.com/2009/06/20/about-the-1st-generation-iphone-push-notification-post-an-apolo/

  24. @Gerard: Ik zie dat TUAW het bericht gerectificeerd heeft. Ik ben afgegaan op de informatie die bijvoorbeeld in dit boek te lezen is: daaruit blijkt dat klasse A, B- en C-apparaten niet gelijktijdig GPRS en spraak aankunnen. De originele iPhone is een psuedo-Class A device, wat inhoudt dat data en voice alleen tegelijk gebruikt kunnen worden als het netwerk dat ondersteunt (via DTM, wat destijds in Nederland niet altijd het geval was; KPN ondersteunde het bijvoorbeeld niet, voor zover ze dat nu al doen).

    Bij de iPhone 3G was één van de grote pluspunten (zoals bij de lancering gepresenteerd) dat het wél mogelijk was om gelijktijdig voice en data toe te staan (want 3G, dus gescheiden radio’s voor voice en data) en dus ook omdat onze situatie verschilt van die in de US waar ze nog via het EDGE-netwerk van AT&T gebruik kunnen maken.

    Ik hoor graag waar jouw bronnen te vinden zijn. Je beweert dat dit algemene kennis is, maar ik betwijfel dat. Dus waar kan ik het vinden?

    Verder bestrijd ik dat we zomaar informatie online kwakken. We zijn doorgaans zorgvuldiger met informatie dan andere blogs. Maar als je vind dat we alleen maar bezig zijn met klakkeloos overnemen: prima, ik vraag me dan alleen nog af waarom je jezelf dan opzettelijk ergert door de website toch te bezoeken…

    En met dank aan netwerkspecialist en voormalig iPhoneclub-blogger Richard Ijzermans nog wat extra achtergrondinformatie: iPhone in gesprek tijdens mobiel internet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.