Reacties voor: ‘Publiceren op de iPad’: zelf een ebook te maken voor de iPad

'Publiceren op de iPad' is het nieuwste boek van Wiebe de Jager. Hierin legt hij uit wat erbij komt kijken om je boek als ebook in iBooks te publiceren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Ik zeg mooie reclame voor Wiebe!

  2. Kijk ook eens naar lulu.com of nl. Je eigen boek uitgeven via allerlei kanalen en snackbar principe voor services. Van ebook tot hardcover.

    Overigens geen ervaring mee, maar het klinkt wel leuk

  3. Heeft iemand al boeken uit de Amerikaanse versie van iBooks op zijn iPad staan? Hoe kun je Amerikaanse boeken kopen?

    (dus heel concreet: hoe maak je een VS account aan met NL creditcard en hoe kun je dan iBooks kopen, via iTunes of op de iPad zelf?
    Ik heb geprobeerd betaalde apps te kopen (sommige Amerikaanse zijn in NL niet beschikbaar), maar liep ertegenaan dat een VS creditcard gevraagd werd (en VS adres overigens). Heb uiteindelijk wel een gratis app kunnen downloaden, maar weet nier meer hoe ik dat voor elkaar heb gekregen en heb ook nog niet door hoe ik een app in iTunes of een boek in iBooks kan kopen met een Nederlandse creditcard)

  4. @Marc:
    Informatie hierover is te vinden in het iPad forum (valt onder iPhone forum). Het komt erop neer dat je een Amerikaanse cadeaubon (virtuele giftcard) moet kopen via Internet. Daarmee kun je een tegoed creëren binnen iTunes en vervolgens aankopen doen.

    Let op: De bedragen in iTunes zijn ex BTW (tax) dus dat komt er nog bij. Bovendien betaal je meer geld voor zo’n cadeaubon dan de waarde in dollars (= winst voor verkopende organisatie).

    Vreselijk jammer dat er nog geen Nederlandse boeken in iBooks verkrijgbaar zijn. Die van andere firma’s zijn beveiligd dus niet (simpel) te gebruiken op de iPad. Het was voor mij een belangrijke reden om een iPad aan te schaffen.

  5. @Gonny van der Zwaag: Gonnie, je bent mij (en volgens mij niemand) een verklaring schuldig voor wat je schrijft hoor, het is jouw site en ik lees hem graag. Dit rook alleen een beetje heel erg naar “advertorial”, vandaar mijn opmerking. Maar ook die mogen erop 🙂

  6. Met wat zoek- en probeerwerk inmiddels uitgevonden hoe boeken die je bij Bol.com aanschaft toch op de iPad te krijgen zijn. Het is te doen en het maakt de iPad meteen nog veel interessanter.

  7. @Joost Hier Wiebe (die van de ‘advertorial’) – ben benieuwd hoe je de Bol.com ebooks op je iPad gekregen hebt. Waren het boeken zonder drm, of heb je die drm er zelf afgesloopt? Tot op heden is de txtr app volgens mij de enige manier om ebooks met Adobe drm op de iPad te lezen, maar dan wel op het formaat van de iPhone app…

  8. Helaas niet te vinden in de Belgische iBook store!

  9. Nou Wiebe ik heb je boek gekocht hoor, goed gedaan. Mijn eerste boek met plaatjes. Leuk dat jij uitlegt hoe je een link naar een boek in de iBookstore kunt maken terwijl Gonny schrijft dat dit niet mogelijk is.

    @Gonny: lees het boek eens 🙂

  10. Ik heb tot nu toe wel boeken gekocht voor mijn Ipad via de Kindle app. Dat werkt prima. Ik vind het erg onhandig dat de nederlandse app boek store nog geen nieuwe boeken heeft.

  11. Helaas zie ik alleen nog maar die gratis, auteursrechten vrije Amerikaanse boeken in de iBook Store als ik deze bezoek op mijn iPad. Ik heb gewoon een Nederlandse account (iPad wel aangechaft in de VS eind mei). Weet iemand hoe je bij dit boek komt?

  12. @Wiebe: Hmm, ik weet niet of het de bedoeling is om dat hier gedetailleerd neer te zetten, aangezien het een beetje een schemergebied is tussen wat mag en wat niet de bedoeling is. Ik hou het dus een beetje vaag.
    Ik ben van mening dat als je betaalt voor een ebook, je die moet kunnen gebruiken zoals je wilt. Dus als ik het ebook op mijn ipad wil, dan moet dat kunnen en niet beperkt worden door DRM.
    De manier om dat te doen is d.m.v. het installeren van Python op windows (of mac) en het uitvoeren van een aantal python scripts. Daar valt e.e.a. over te vinden als je zoekt en klinkt misschien ingewikkelder dan het is.

  13. Joost: Hij stuurde een mailtje, dus dan wil ik daar best iets over schrijven. Heb nog geen andere Nederlandse auteurs gevonden, die al een boek in iBooks hebben staan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.