Reacties voor: Proxy wil toegangspasjes op kantoren vervangen door een app

De makers van Proxy hopen met hun app bedrijven te overtuigen om toegangspasjes eruit te gooien. Met de app kan je dankzij Bluetooth deuren openen.
Thijs van Nieuwenhuizen -

Reacties: 11 reacties

  1. Zeer slecht idee! Heel gevoelig voor hacken en niet veilig. Voor bedrijf ook niet goed voor hun bedrijfs veiligheid. Want telefoons zijn het meest gestolen product.

  2. Ik vind ook niet zo’n geweldig idee. Waar worden al die pasjes in de Cloud opgeslagen en is dat wel veilig.

  3. Ik kan hier verder niets van vinden op het internet. Ik ben wel benieuwd wel bedrijf erachter zit.

  4. Origineel geplaatst door Edwin
    Zeer slecht idee! Heel gevoelig voor hacken en niet veilig. Voor bedrijf ook niet goed voor hun bedrijfs veiligheid. Want telefoons zijn het meest gestolen product.

    Elke single factor toegangspas is gevoelig voor diefstal en de huidige passen op basis van RFID of magneetstrip zijn dat ook en zijn daarnaast vaak makkelijk te kopieren.

  5. Die pasjes om de deur te openen worden voor alles gebruikt. Van het tijd registratie systeem, tot het copieer toestel. Dan gaan ze al die fabrikanten ook moeten overtuigen, om dat te implementeren. Veel succes

  6. Ha ha ha veel succes !! De starheid van de bedrijven gaat dit blokkeren, ik werk al 20 jaar bij bedrijven met nfc gebaseerde toegangs systemen, en ze weten zelf niet eens wat ze gebruiken, als ik een koppeling vroeg met mijn Swatch nfc horloge snapten ze niet waar ik het over had, laat staan dat ze snappen wat de technologie inhoud … Ze snappen niet eens dat ze rondlopen met nfc in hun telefoon … (IT “managers” hé)

  7. Foutje in het artikel. De pasjes worden niet uitgelezen door zogeheten ‘tags’, de pasjes ZIJN de tags.

  8. Origineel geplaatst door Evad1st
    Ha ha ha veel succes !! De starheid van de bedrijven gaat dit blokkeren, ik werk al 20 jaar bij bedrijven met nfc gebaseerde toegangs systemen, en ze weten zelf niet eens wat ze gebruiken, als ik een koppeling vroeg met mijn Swatch nfc horloge snapten ze niet waar ik het over had, laat staan dat ze snappen wat de technologie inhoud … Ze snappen niet eens dat ze rondlopen met nfc in hun telefoon … (IT “managers” hé)

    IT managers die niks snappen? Google is naar BOFH. XD doet me daaraan herinneren.

  9. @David: Daarom zitten die passen in een beveiligd portemonnee, z’n secure id portemonnee + de nfc functie staat uit van passen waarvan het kan pinpas etc.

  10. Origineel geplaatst door Stardust
    Die pasjes om de deur te openen worden voor alles gebruikt. Van het tijd registratie systeem, tot het copieer toestel. Dan gaan ze al die fabrikanten ook moeten overtuigen, om dat te implementeren. Veel succes

    En dat niet alleen, in veel bedrijven moet je ze zichtbaar dragen zodat men kan zien dat er werkt en geen vreemde bent.

  11. Ik kan sloten vrij geven met mijn telefoon via BLE

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.