Reacties voor: Proximus gestart met 4G-netwerk voor consumenten

Proximus biedt vanaf vandaag een 4G-netwerk voor particuliere klanten. Je moet wel de juiste internetbundel hebben en je binnen het dekkingsgebied bevinden.
Lees het complete artikel → Proximus gestart met 4G-netwerk voor consumenten
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Iphone5 kan 4G aan, maar niet op de frequenties in Belgie… Dus iedereen met een Iphone5 in Belgie kan NIET van die 4G gebruik maken…

  2. Origineel geplaatst door stekki
    Iphone5 kan 4G aan, maar niet op de frequenties in Belgie… Dus iedereen met een Iphone5 in Belgie kan NIET van die 4G gebruik maken…

    Toch wel. De iPhone 5 ondersteunt de 1800mhz band die Proximus gebruikt

  3. Ik kom regelmatig in Antwerpen stad, als ik nu roam met een NL Vodafone abonnement, kan ik dan wel 4G ontvangen op de iPhone 5? De 1800mhz frequentie wordt degelijk ondersteund door de iPhone 5.

  4. Zelfs de Belgen zijn eerder met 4G… Wat loopt Nederland hierin toch achter zeg!

  5. Origineel geplaatst door stekki
    Iphone5 kan 4G aan, maar niet op de frequenties in Belgie… Dus iedereen met een Iphone5 in Belgie kan NIET van die 4G gebruik maken…

    Google anders eerst eens voor je dingen post die niet juist zijn.
    Edit: Verder meldt de provider dat ook de iPhone 5 via het lte-netwerk van Belgacom werkt. Dat ligt voor de hand, omdat Belgacom werkt met de 1800MHz-band, die de iPhone 5 ondersteunt.

  6. Een 4G-smartphone – momenteel is enkel een Samsung beschikbaar, luidde het – kost netto 599 euro. Met Apple-toestellen (iPad, iPhone) heb je momenteel nog geen toegang tot het 4G-netwerk.

    Nutteloos dus voor iPhone gebruikers.

  7. Of de Belgen lopen voor? 😉 In 1992 woonde ik in Brussel en had al ADSL!!!, was toen een proef.

    On topic: graag dan wat 4G ervaringen van onze vrienden uit Belgie, ben erg benieuwd!

  8. Ikzelf heb een abonnement dat gebruik kan maken van 4G, zit in Gent centrum en heb een iPhone 5. Echter maakt hij geen gebruik van 3G, of ik zie het alleszins niet. Ook in de instellingen mij ‘mobiel netwerk’ zie ik geen optie om LTE aan- of uit te schakelen.

  9. K ben eens benieuwd naar de snelheden dat ge haalt in belgie 🙂

  10. 3 weken Telenet KING en al genoeg van die hun zever!!!! Zaterdag Generation Connect sim besteld… Nu dit bericht lezen, ZALIG! Dagelijks in Hasselt… Hier zal wel dekking zijn…. Ik hou jullie op de hoogte indien er hier dekking is 🙂

  11. Zoals aangegeven door Belgacom, werkt 4G niet op de iPhone 5 totdat Apple deze functie activeert. Aangezien Belgacom geen partner is van Apple lijkt me de kans klein dat dit snel zal gebeuren.

    http://twitter.com/tomschouteden/status/265409399978356737

  12. Origineel geplaatst door Tom Schouteden
    Zoals aangegeven door Belgacom, werkt 4G niet op de iPhone 5 totdat Apple deze functie activeert. Aangezien Belgacom geen partner is van Apple lijkt me de kans klein dat dit snel zal gebeuren.http://twitter.com/tomschouteden/status/265409399978356737

    iOS 6.1 Beta 1 activeert blijkbaar 4G in meerdere Europese landen. Misschien dat Proximus hier ook bij zit. Iemand die dit kan testen met 6.1?

  13. Nog wat extra stralingen erbij. Lekker gezond!!! Marja we moeten mee he

  14. Is hiervoor een Carrier update nodig van Proximus of een iOS update van Apple?
    Op wie moeten we nu wachten?
    Is er een of ander bestandje dat op de iPhone moet aangepast worden?

  15. Origineel geplaatst door Gaston
    “Een 4G-smartphone – momenteel is enkel een Samsung beschikbaar, luidde het – kost netto 599 euro. Met Apple-toestellen (iPad, iPhone) heb je momenteel nog geen toegang tot het 4G-netwerk.”Nutteloos dus voor iPhone gebruikers.

    soms heb je toch echt mediaslaven die alles klakkeloos overpakken zonder zelf wat research te doen he 🙂

    De iPhone 5 werkt wél op het 4G netwerk van Proximus. Proximus zegt dit niet omdat ze de iPhone niet mogen verkopen maar hun grootste concurrent, Mobistar, wél. BMW maakt toch ook geen gratis reclame voor Mercedes. Jongens toch…

    Bovendien neem je de tekst over van HLN.be … zegt genoeg niet? Die webredacteurs hebben het verstand van een goudvis…

  16. @kd: Net iOS 6.1 even geïnstalleerd, werkt nog steeds niet.
    Dat wordt wachten op iOS 6.2 vrees ik. Apple breng voor zover ik weet geen carrier updates uit voor Proximus omdat dat niet het partner-netwerk van Apple is.

  17. Ik heb Generation Connect, heb de iPhone 5 en woon in Gent.
    Via Twitter heb ik Proximus gecontacteerd en hebben mij (zoals in de comment van Jean-Paul Horn) verteld dat ze wachten op een respons.

  18. Hopelijk deblokkeert Apple dit snel voor de iPhone 5, ik hoop echt snel op het 4G netwerk te kunnen surfen. Met hun samsungbrol altijd..

  19. Origineel geplaatst door GastonM
    Zelfs de Belgen zijn eerder met 4G… Wat loopt Nederland hierin toch achter zeg!

    Wij lopen in veel zaken gelijk met nederland maar belgacom-proximus is nu eenmaal de grootste provider van de benelux. Waardoor zij meer middelen (geld) hebben om te investeren. Ze hebben vorig jaar over gans belgië hun masten aangepast voor een nog betere 3g dekking. En van maart zijn ze al bezig geweest om die masten weer aan te passen aan LTE 4G. Als je weet dat 60% van belgie belgacom klant is en we in belgië met 11.500.000 mensen zijn met een gemiddelde factuur van 60€ in de maand dan nog niet gesproken van digitale tv en internet en vaste telefonie van belgacom

  20. Internet voor thuis van belgacom trekt nog altijd op niets in vergelijking tot telenet :p @Gio:

  21. Hier kan Base (KPN) nog eens iets van leren….

  22. Ik lees intussen allerlei geruchten. Het zou Belgacom/Proximus zijn die tegen het gebruik is van iPhones op hun LTE netwerk. Aan de andere kant zou het dan weer Apple zijn die de carrier-update niet wil releasen. Ik weet het eerlijk gezegd niet.

    Ik heb wel deze thread gevonden op het Apple forum. Ik zou de gedupeerden dan ook aanraden om ook hun commentaar op die thread the geven.

    Al betwijfel ik sterk dat het iets zal uithalen.

  23. @Christophe Maertens: Bij Mobistar werkt dit ook niet ! Dus ligt aan Apple

  24. @Jan: Dat het bij Mobistar niet lukt lijkt me normaal aangezien ze nog geen (commercieel) 4G/LTE netwerk hebben.
    Of bedoelde je iets anders ?

  25. ^^ Mobistar heeft ook een 4G netwerk, maar momenteel enkel in Antwerpen en slechts beschikbaar voor een klein testpubliek. In 2013 zouden zij dit openstellen, met meer steden uiteraard. Ik heb inmiddels ook al een reactie gelaten op de support pagina van Apple. Een proximus medewerker zegt er dat Apple de carrier update wel wilt releasen maar pas als het netwerk openbaar is. Inmiddels is dat laatste gebeurd maar Apple heeft de kans nog niet gehad om de update te pushen. Het zou me niet verbazen moest de carrier update in IOS 6.1 beta 2 zitten. Laten we alvast hopen.

  26. Discussie met verantwoordelijke van Proximus.

    Let op! Enkel Proximus klanten!
    Niet zeuren over andere operators.
    Proximus is momenteel de enige LTE (=4G) aanbieder.

  27. @Pieter: denk dat jij niet moet zeuren en je huiswerk moet maken !! Test begonnen in juli al

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.