Reacties voor: Providers laten je vanaf 1 juli bundels kopen bij roamingproviders

Vanaf 1 juli kun je een eigen roamingprovider in het buitenland kiezen. Hierbij sluit je een buitenlandabonnement af of koop je een bundel.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 8 reacties

  1. De kosten zijn wel wat minder maar nog niet echt om over naar huis te schrijven. Van 0,30 naar 0,23 is wel iets maar nog niet echt lekker goedkoop.

    Waarom niet gewoon uit je normale bundel, dat is toch veel makkelijker. Mogen ze van mij gelijk invoeren ๐Ÿ™‚ Gelukkig zit ik bij T-Mobile, kan ik voor 14,99 per week een bundel aanschaffen en gewoon op internet in het buitenland. Bellen doe ik wel via WiFi in het hotel ๐Ÿ™‚

  2. Ik ben nu in Thailand en als ik bel betaal ik 1 THB per min en heb voor 12,50 euro voor een maand 6 GB internet snelle 3G waarom kan dit hier wel en bij ons niet als ik op vakantie ga dan neem ik lekker een sim uit het land blijft veel goedkoper

  3. Ze kunnen de pot op! Vuile zakken vullers zijn het allemaal. Als mijn abo afgelopen is neem de goedkoopste sim only.

  4. Bij de opmerking “zakkenvullers” sluit ik mij volledig aan! Maar bij T-Mobile zit je met een samengesteld sim-only nog met een addertje onder het gras.

    Als je ooit voor bijvoorbeeld 500MB internet hebt gekozen en, dooor gewijzigde gebruiksomstandigheden, wil je bij je verlenging van je abonnement naar 250MB, dan is dat niet mogelijk.

    De opmerking van T-mobile is dan: “Dan had je maar lager moeten beginnen”. Dus…. tijd om over te stappen naar jarenlange tevredenheid bij T-mobile.

    Iemand een goed idee?

    PS! Mevrouw Kroes zou ook eens iets aan de verduisterde niet gebruikte belminuten en internet MB’s moeten doen.

  5. Dit is gewoon een laatste stuiptrekking, want ergens in de loop van volgend jaar moeten de tarieven in het buitenland gelijk zijn aan de binnenlandse tarieven. Daar hoef je dan dus geen bundel meer voor aan te schaffen, hoewel je verbruik waarschijnlijk (onze lieve providers cq. zakkenvullers kennende) niet uit je bundel wordt afgeboekt, maar als buiten-bundel verbruik wordt berekend.

  6. @Peterfrans: Klopt niet wat je zegt, heb ondanks een mindere data bundel genomen dan ik eerst had!

  7. Betekent dit dan ook dat ik zelf mijn provider kan kiezen wanneer ik NL of elders kom? Nu zoekt mijn iPhone het netwerk waar mijn huidige provider Mobistar een (voorkeurs) overeenkomst mee heeft gemaakt, in dit geval T-Mobile, switch ik manueel naar Vodafone of KPN dan is dit maar tijdelijk en krijg ik de melding “geen service”, dus genoodzaakt om toch bij T-Mobile te blijven met soms weinig bereik tot gevolg. Hopelijk is met deze wet dit probleem ook van de baan ๐Ÿ™‚

  8. En het grappige is: nergens bij buitenlandse providers kun je op internet lezen (Belgie, Duitsland, Zweden, Denemarken heb ik bekeken) hoe je zo’n buitenlandse bundel dan aanschaft en aan je NL-nummer koppelt. Je leest bij KPN wel ‘zet je APN op ‘EUInternet, en koop een locaal LBO aanbod’. Maar hoe je dat doet???

    Zo laten de providers de gebruikers gewoon in de kou, terwijl ze zich strikt juridisch wel aan de nieuwe EU richtlijn houden…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.