Reacties voor: Professionele audiotest bewijst dat de HomePod overal even goed klinkt

Een professionele akoestische test van NTi Audio bewijst dat de HomePod overal in de kamer even luid klinkt, zonder dat je daar zelf moeite voor hoeft te doen. De HomePod komt daarmee Apple's belofte na.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Wel grappig dat lab opstellingen het gelijk bewijzen van Apple en een subjectieve luisteraar van Consumer Reports dan twijfels uit. Nu hoeft het één het andere niet te bijten natuurlijk want subjectieve ervaringen bepalen eigenlijk ons wereldbeeld. Toch opmerkelijk dat Apple zo’n geluid uit de speaker weet te persen. Ik was niet tot nauwelijks geïnteresseerd maar zoals altijd begin ik nu toch weer te twijfelen. Als de eerste versie al zo goed is… dat belooft wat.

  2. Als sommigen ervaren dat de bass te heftig zou zijn, is dat dan niet regelbaar zoals op alle Sonos players kan?

  3. Klopt klingt uit elke hoek perfect
    Heb hem nu een paar dagen maar wat een geluid
    En Siri doet het prima

  4. Ik kan bijna niet wachten om de HomePod te hebbhuuu❤️❤️❤️❤️💕

  5. @Paul538: HomePod past automatisch equalizer instellingen toe per muziek nummer, maar vanaf bijvoorbeeld iTunes kan je ook zelf regelen.

  6. Alle discussies over de geluidskwaliteit van de HomePod zijn verschrikkelijke “non” discussies die helemaal niets toevoegen. We zijn het er allemaal over eens dat over zaken als smaak, kleur, reuk en geluid eigenlijk niet te discussiëren valt omdat de beleving zeer persoonlijk is. Toch heeft menigeen klaarblijkelijk de mening van een ander nodig (en moet er zelfs een laboratorium aan te pas komen) om van een aankoop te genieten…is toch belachelijk!! Een Lab opstelling bewijst helemaal niets!! Een lab opstelling bewijst ook niet welke appel het lekkerst is…dat bepaal je altijd nog zelf. Wanneer jouw oren het geluid van de HomePod goed vinden is het goed geluid..punt.
    Doe jezelf straks een groot plezier door eerst zelf te gaan luisteren en JOUW mening over de HomePod te vormen voordat je er eentje aanschaft en hecht wat minder waarde aan de mening van ANDEREN.

  7. Ik ben zelf heel kritisch qua geluid. Heb electrostaten staan en een reference boxen van KEF. Heb in de slaapkamer en badkamer Sonos play 1. Vond ik al beter klinken als de 3 en oude 5. Maar nu ik de HomePod heb, gaan mijn Sonos spullen op marktplaats. Wat een geluid!! Ben echt verbaasd.

  8. Ik wilde hem niet aanschaffen, maar ben steeds meer geneigd om het wel te doen.

    Maar wat ik nog niet gezien heb, kan ik ook mijn Mac muziek en video’s luisteren via deze speaker ?

    Ik heb alleen gelezen dat je een iphone moet hebben om te koppelen.

  9. Hahahaha, ik ben toch bang dat een HomePod een leuk speeltje is voor de echte audiofiel die voor tienduizenden euro’s aan apparatuur heeft staan, zijn huis om zijn installatie heen laat bouwen, maar ik geloof nooit dat de HomePod zo’n installatie evenaart, please prove me wrong, want dan kan ik voor een paar honderd euro mijn huidige installatie vervangen.

  10. @Tobias: Dat gaat nooit lukken, tenzij Apple een exclusieve versie maakt voor audiofielen met dezelfde electronica, exclusief kleurtje en de prijs opschroeft naar 10.000 Euro.

  11. @Tobias: Nee Tobias helemaal gelijk. Is natuurlijk niet om als vervanging van al je serieuze apparatuur te zien. Maar ik ben wel erg verbaasd over de geluidskwaliteit. Heb ook het idee dat het klankbeeld dynamisch wordt aangepast bij muzieksoort en volume.

    @Mark: Je kan via AirPlay muziek naar de HomePod sturen.

  12. Zal wel 63 Hz zijn i.p.v. 6,3 Hz

  13. Net test gedaan met ATV4. Netflix gekeken en geluid naar de HomePod. Geen vertraging dus straks prima met 2 HomePods naast mn tv

  14. Origineel geplaatst door Carel
    Alle discussies over de geluidskwaliteit van de HomePod zijn verschrikkelijke “non” discussies die helemaal niets toevoegen. We zijn het er allemaal over eens dat over zaken als smaak, kleur, reuk en geluid eigenlijk niet te discussiëren valt omdat de beleving zeer persoonlijk is. Toch heeft menigeen klaarblijkelijk de mening van een ander nodig (en moet er zelfs een laboratorium aan te pas komen) om van een aankoop te genieten…is toch belachelijk!! Een Lab opstelling bewijst helemaal niets!! Een lab opstelling bewijst ook niet welke appel het lekkerst is…dat bepaal je altijd nog zelf. Wanneer jouw oren het geluid van de HomePod goed vinden is het goed geluid..punt.

    Doe jezelf straks een groot plezier door eerst zelf te gaan luisteren en JOUW mening over de HomePod te vormen voordat je er eentje aanschaft en hecht wat minder waarde aan de mening van ANDEREN.

    Het is voor onervaren oren misschien zoeken naar wat nu goed geluid afgeeft. Je kan jezelf op dat gebied steeds beter ontwikkelen maar wellicht gaat het sneller als laboratoriumtesten je de goede richting op wijzen. Mensen weten niet alles, hebben misschien niet onbeperkt geld om alles te kopen en zo hun oor te ontwikkelen.

    Ik vind het persoonlijk fijn als uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat je kwaliteit koopt, zonder dat je dat zelf had kunnen weten en dus nog niet had kunnen beoordelen. En natuurlijk blijven smaken verschillen, maar daar gaat het niet om vind ik.

  15. Heb een grote sub en speakers staan van KEF. Vraag me af of zijn heel klein dingetje dezelfde bass kan produceren als mijn sub.

  16. Origineel geplaatst door Aag
    Ik vind het persoonlijk fijn als uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat je kwaliteit koopt, zonder dat je dat zelf had kunnen weten en dus nog niet had kunnen beoordelen. En natuurlijk blijven smaken verschillen, maar daar gaat het niet om vind ik.

    In de marketing is het zo dat ‘men’ een bevestiging wil hebben dat men een (liefst) goede keuze heeft gemaakt van een aankoop. Prima toch, niks mis mee.

  17. @Patrik: Nee Patrick dat gaat niet.

    Ik heb zelf 2 Reference speakers en een Rel sub.. daar kan deze box niet tegenop.

    Voor de prijs van deze set met versterker, voorversterker en interconnects van XLO koop je ruim 10 HomePods.

    Desalniettemin is het geluid verbazend goed.

  18. In de marketing is het zo dat ‘men’ een bevestiging wil hebben dat men een (liefst) goede keuze heeft gemaakt van een aankoop. Prima toch, niks mis mee.

    Dat heet idd “Cognitieve dissonantie” iedereen is opzoek naar rechtvaardigheid voor de gedane aankoop.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.