Reacties voor: Professioneel filmen met de iPhone 3GS

Alex Lindsay is blij met de videofunctie op zijn iPhone 3GS, maar had problemen met het stevig vasthouden van het apparaat. De oplossing bleek de PED3 TriPhone in een constructie waarbij je de iPhone op een camerastatief kunt bevestigen.
Lees het complete artikel → Professioneel filmen met de iPhone 3GS
Emiel Janson - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Kan het filmpje niet afspelen…

  2. Wat een onzin, de film kwaliteit van de iphone is erbarmelijk, waarom in godsnaam zo’n constructie mee sjouwen terwijl je met de eenvoudigste digi camera superieure opnames maakt.

  3. Ik kon er smakelijk om lachen. Het is natuurlijk een vete overkill en je staat mijn inziens redelijk voor l* uh Aap met zo’n mega constructie om een filmpje stabiel te kunnen krijgen. Maar het is geweldig om te zien hoe mensen met de iphone bezig zijn!

  4. Ge-wel-dig! Hoe help ik alle voordelen van de iPhone weer vakkundig om zeep 🙂

    Doe mij overigens maar de grote cam, zeker in dit h264 formaat zie je dat de videokwaliteit van de iPhone nog een aardige ontwikkeling door moet maken.

  5. no offence, maar ik vind dit eigelijk wel heel erg slim bedacht!

    dit is zo als die man al zegt, gemaakt omdat de iphone nogal klein is, waardoor het beeld niet altijd vloeiend is maar meer schuddend is. dit is gewoon om het beeld soepeler te maken.

    vind het er niet uit zien, dat wel.
    maar toch erg stoer gemaakt! 😀

  6. Dat ding is nu bijna net zo groot als een kleine compacte video camera met beeld stabilisatie en hoge megapixels. *hint* *hint* Nog even en we gaan ook opzet lenzen, een statief, een printer, een muis, een extern 105+ toetsenboard en een 22 inch beeldscherm rechtstreeks aansluiten om de opgenomen beelden direct te monteren op de iPhone compleet met effecten en geluidsfragmenten. Kunnen we misschien het nieuws straks helemaal op de iPhone monteren. Welterusten.

  7. Verwijderd, geen argumentatie.

  8. Als de beste man eerst eens begint de iPhone aan een ander over te dragen, dan is ie al een heel end!
    Mijn god, wat is dat een onrustig type! Die heeft zelf een stabilisator nodig…!

  9. Origineel geplaatst door Amph
    Wat een onzin, de film kwaliteit van de iphone is erbarmelijk, waarom in godsnaam zo’n constructie mee sjouwen terwijl je met de eenvoudigste digi camera superieure opnames maakt.

    Helemaal mee eens. Koop een normale camera… Ik draai onder in mijn camera zo’n mini tafel statiefje, daar hou ik m aan vast en dan heb ik ook supermooi beeld.

  10. Hier komt een mooiere oplossing voor die ook meteen de kwaliteit verbeterd.

    http://www.wantowle.com

  11. Pff nou kan je nu al vertellen dat dit toch niet gaat werken want om hem steady te krijgen moet er wel gewicht op je schouder liggen anders stuiterd hij alsnog alle kanten op als je beweegt. Verder is het wel grappig maar idd voor filmen zou ik echt geen iphone gebruiken… dan liever een RED a 4000 euro en met 12 MP filmen in hoge resolutie 😀

  12. Misshien eerst een even googlen wat Alex Lindsay allemaal nog meer doet. Een RED zal hij vast wel in zijn bezit hebben. De houder had hij liggen en uit pure fun heeft hij deze constructie in elkaar gezet. Ik meen zelfs dat hij dit heeft gedaan op de dag dat de 3GS uitkwam. Mi puur voor de FUN.
    Ik kan het wel waarderen.

  13. Mooi dat chill en zielig zo harmonisch samen kunnen gaan.

  14. @@win: Precies.

    Origineel geplaatst door Gaston
    Origineel geplaatst door AmphWat een onzin, de film kwaliteit van de iphone is erbarmelijk, waarom in godsnaam zo’n constructie mee sjouwen terwijl je met de eenvoudigste digi camera superieure opnames maakt.Helemaal mee eens. Koop een normale camera… Ik draai onder in mijn camera zo’n mini tafel statiefje, daar hou ik m aan vast en dan heb ik ook supermooi beeld.

    Denk ‘s even na, hij bedoelt helemaal niet dat dit de beste camera ooit is en dat het geen enkele camera moet gaan vervangen, hij heeft dit gewoon in een aar uurtjes in elkaar gezet.

  15. Leuke aktie maar helaas niet praktisch 😉

  16. In de filmwereld wordt ook wel met opzet materiaal gechoten met lage resolutie cameras. Dit voor de unieke look en feel die dat met zich mee kan brengen.

    Bijvoorbeeld Hamlet, Slacker en Nadja zijn volledig geschoten met een Fisher Price PLX-2000.

    Zie o.a: http://en.wikipedia.org/wiki/PXL-2000

  17. @@win: Mwah naja hij heeft een greenscreen dus ging er al wel vanuit dat ie vast betere spullen heeft dan alleen de iphone maar bedoel ermee te zeggen zou zo’n constructie eerder gebruiken voor de RED dan voor een iphone. De iPhone is te licht dus tenzij je de boel zwaarder maakt gaat dit niet werken en voor de lol vind ik het wel grappig…als je tijd over hebt wat hij duidelijk heeft. Volgens mij kan je btw dat hele onderstel kopen en is deze universeel te gebruiken voor diverse handheld camera’s. Hij heeft hem een beetje aangepast door via het schroefdraad een iphone houder erop vast te zetten en een lampje. Leuk gedaan maar kom op totaal onzinnig. Tegenwoordig heb je voor 400 euro al een simpele HD camera waarom zou je dan je iphone gebruiken? Alleen voor snelle klussen als er genoeg licht is is een iphone te gebruiken om filpjes te kunnen uploaden naar youtube

  18. @E. roossien: Mee eens, maar als ik een eenvoudige shoulder mount van van slechts een kleine 400 USD, dan had ik ook mijn goedkopere iPhone erop gemonteerd voor de pure ‘fun of it’ en er een filmpje van gemaakt.

  19. Hahaha echt te grappig. 😀

    Alex Lindsay FTW!! 🙂

    Hij is een host/producer van http://www.pixelcorps.tv podcast over mac development enzo, erg goeie podcasts en hij is een panellid van de MacBreak Weekly podcast bij http://www.twit.tv.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.