Reacties voor: Proefproductie van A6-processor gestart

TSMC zou begonnen zijn met de productie van de A6-chip. Deze chip zal pas in 2012 in Apple-apparaten worden gebruikt. De komende iPhone 5 maakt er waarschijnlijk nog geen gebruik van.
Lees het complete artikel → Proefproductie van A6-processor gestart
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Apple is druk bezig en denk dat een mooie toekomst($$$$$) wel vast staat:p

  2. Als de iphone 5 uit komt is hij alseerste bij mij 😀
    Volgend jaar dan met de ipad 3 (ipad 3D xD)

  3. @Benno: Nee bij mij!!

  4. Dit kan me allemaal nu gestolen worden. We zien volgend jaar wel wat voor proccesor er in de iphone komt. Laat ze nu maar de vijde generatie uitbrengen. !!!!

  5. Logisch dat ze overstappen. Ze moeten wel ze hebben de samenwerking zelf om zeep geholpen. Met al die rechtszaken tegen Samsung en nu het Import en Exportverbod van het Samsungtablet… Als ik Samsung was zou ik het dan ook wel weten bij de productie van Apple producten in de toekomst. Dus denk niet dat het verstandig is als die twee samen blijven werken…

  6. Is deze dan quad-core ofzo?

  7. @whitte(wolf): Ik denk dat je reactie voortkomt uit ergernis over Apple en niet uit feiten.. Zonder Apple zou Samsung volgens mij nauwelijks winst maken, dan wel verlies. Apple is hun grootste klant. Daarnaast stond gister nog een artikel waarin werd beweerd dat Samsung door het produceren van de onderdelen, de techniek erachter zelf ook gebruikt.

    Vrij logisch, aangezien het design bij de Galaxy-reeks (hun stokpaardje) is gekopieerd van de iPhone en de onderdelen en zelfs het OS er ook aardig op lijken.

    @Rick Kerkhof: “which could be 28-nanometer SoCs that feature dual or quad-cores and ARM-based architecture according to earlier reports”

  8. Ik moet altijd een beetje lachen om de reacties hier.

    De rest staat ook niet stil mensen. Dat de iPhone (en alle apparatuur) zo lekker ‘soepel’ draait (al erger ik me nog steeds kapot aan de responsetijd hier en daar in OS4), is omdat Apple haar hardware en software op elkaar afstemt.

    Op een Intel CPU kun je alles draaien (OS’en). Op een A6/A5 etc etc gaat dat niet lukken. Intel heeft dus al jaren (zo lang als ik me kan heugen) een voorsprong. NVIDIA en Qualcomm op hun beurt ook. En ook de Cortex liep een aantal jaar geleden al een straatlengte voor op de A-series van Apple. Voor de A4 gebruikte ze een Cortex (3GS/3G). Deze was niet van Apple, simpelweg omdat Apple dit niet kon. En Apple kan dit nog steeds niet. Samsung bijvoorbeeld wel. NVIDIA en Qualcomm idem.

    Dus allemaal fantastisch dat men een gat in de lucht springt, maar de concurrentie is al uitgelopen. Al jaren. Alleen, puur omdat ze bij Apple bijvoorbeeld iOS afstemmen op de hardware, is het soepeler.

    Want qua rekenkracht legt een iPhone het al af tegen een 200 euro HTC apparaat.

  9. Haha iPhone 5 met dual core dan komt die er niet in Bin mij dan ga ik maar na me 4 naar HTC met qoud core CPU

  10. @ Vincent: :’)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.