Reacties voor: Processor iPad 2 minder snel dan gedacht?

Apple's A5 processor is mogelijk gebaseerd op twee keer de core uit Apple's A4 processor en niet twee Cortex A9 cores, zoals gedacht.
Lees het complete artikel → Processor iPad 2 minder snel dan gedacht?
Elger van der Wel -

Reacties: 20 reacties

  1. Ik vrees dat hij maar 512 MB RAM heeft

  2. Wat jullie hier zeggen klopt niet helemaal hoor.

  3. Waarom niet?

  4. Ik hoop dat hij 1GB krijgt.
    Maar wat voor ram is dit? DDR2? Of DDR3?

  5. Maar 512mb? Mijn iPhone 4 loopt nooit vast en die heeft ook 512mb en heeft het zwaarder te voorduren dan mijn iPad. De software en hardware zijn bij apple op elkaar afgesteld dusja. Apple heeft mijn vertrouwen dus koop ik mij direct een iPad 2 van zodra ik niet meer hoef te reserveren.

  6. Ik ben benieuwd of de batterij ook software matig op 10 gehouden word. Maar grote kans dat iOS 4.3 voor de iPad 1 langzamer word gemaakt. 🙁

  7. Uit de tests blijkt juist dat de iPad 1 sneller wordt als 4.3 geinstaleerd wordt.

  8. Dit is een behoorlijk slechte test zover ik het zie. Was iOS 4.3 namelijk niet speciaal aangepast voor de dual core processor?? iOS 4.2 heeft dus nog geen dual core ondersteuning en gaat dan inderdaad 2x zo langzaam ja!

  9. Natuurlijk is iOS 4.3 een grote factor op de iPad2. iOS 4.2 kent geen support voor de multie core A5. En het grootste deel van de tijd is er dus maar 1 core actief.

  10. dual core heb je aleen iets aan als het OS het ondersteunt en ios 4.2 ondersteunt dit niet . ios 4.3 wel, logisch dus dat ie zo veel langzamer is op ios 4.2

  11. Volgens mij test deze methode alleen de snelheid van de browser en javascript. Wat zegt dit over de snelheid van de rest wat het apparaat kan? Heb iOS 4.3 GM nu een paar dagen draaien op m’n iPad en iPhone 4 en merk om eerlijk te zijn geen verschil in snelheid tov iOS 4.2.

  12. @Matjas: Ik sluit me bij je aan. Technische specs interesseren mij steeds minder. Zolang de ervaring goed is maakt het mij niets uit met hoeveel MB’s, GB’s en `GHz’en gaat.

  13. Hallo,

    Waar slaat dit nu weer op.
    Hoezo ga je iOS 4.2 op de iPad2 zetten?
    Als de iPad2 uitkomt dan staat iOS 4.3 er al op toch?

    Groetjes J@n

  14. Je haalt me de woorden uit de mond…:)
    Mischien er eventjes bij vermelden redactie? Zoals ik het nu lees kunnen mensen bang worden om te kopen,

    Origineel geplaatst door fruitfan
    dual core heb je aleen iets aan als het OS het ondersteunt en ios 4.2 ondersteunt dit niet . ios 4.3 wel, logisch dus dat ie zo veel langzamer is op ios 4.2

  15. Origineel geplaatst door Jordy
    @Matjas: Ik sluit me bij je aan. Technische specs interesseren mij steeds minder. Zolang de ervaring goed is maakt het mij niets uit met hoeveel MB’s, GB’s en `GHz’en gaat.

    Helemaal mee eens.

  16. Alsof Apple een stukje prul in de iPad2 zou stoppen en daarmee hun goede naam op het spel zetten?
    Nee hoor, eerst zien, dan geloven.

    De A4 in de iPhone icm de 512mb draait fantastisch, zeker als je multitasking uitschakeld. Dus ik zou niet eens teleurgesteld zijn bij 512mb.
    Eerlijk gezegd is de prijs er ook naar. 1gb zou wel heel verassend voor die 499 dollar waarmee ze beginnen.

  17. Jullie kunnen precies niet zo goed lezen. Ze tonen hier mee aan dat de Apple A5 processor gebaseerd is op twee Cortex A8 cores. Als het gebaseerd zou zijn op twee Cortex A9 cores zou de snelheid nog sneller geweest zijn, zelfs op iOS 4.2 waar slechts één core gebruikt wordt. Dit heb ik alleszins uit het artikel kunnen afleiden…

  18. Ik heb ook dat die specs me niet meer interesseren en alleen de prestaties. Goede specs met een slechte gebruikerservaring zijn waardeloos.

  19. Ik heb ook dat die specs me niet meer interesseren en alleen de prestaties. Wat heb ik aan goede specs als de gebruikerservaring waardeloos is?

  20. Het fijne van wat ik nu meegemaakt heb met zowel de iPhone 3GS als de iPad is dat een update het product niet langzamer maakt. Dat op een gegeven moment oudere modellen niet meer ondersteunt word is te begrijpen.
    Ik draai nu met iOS 4.3 en ben tevreden. Ik ben benieuwd wat iOS 5 te bieden heeft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.