Siri Remote 2022 met usb-c en Apple TV 4K 2022

Reacties voor: Problemen met nieuwste Siri Remote en Apple TV eindelijk opgelost

Al een aantal maanden spelen er veel problemen met de verbinding tussen de Apple TV en de nieuwste Siri Remote. Het probleem speelt specifiek bij de nieuwste Apple TV 4K 2022 en de Siri Remote. Maar goed nieuws: Apple heeft het probleem eindelijk opgelost.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Het probleem is er ook met de Siri Remote zonder usb-c. Ik heb de remote gewisseld met een andere Apple TV en het probleem bleef bestaan. Ik heb gisteren de Apple TV terug gestuurd.

  2. Ik had ook problemen met de app tv 4K en de Remote. Volume en mute deden het zomaar niet meer. Heb de remote gereset en het was opgelost.

  3. we hadden problemen met de oude afstandsbediening, contact gehad met apple,

    advies een afgeschermd hdmi kabel gebruiken. Een niet afgeschermde kabel kan het Bluetooth signaal van de afstandsbediening verstoringen.

    Na het vervangen van de hdmi kabel zijn alle problemen verholpen 😁👌

    • @Frans: Dat zal niet bij iedereen de oorzaak van het probleem zijn. Wij gebruiken de hdmi-kabel die Apple zelf ook verkoopt (van Belkin), dus daar kan het dan niet aan liggen. Bij andere modellen van de Apple TV ook nooit problemen gehad.

  4. Ik heb hetzelfde probleem met mijn (antieke …) AppleTV 1 en de bijbehorende afstandsbediening.

  5. Klopt het duurt even voordat er verbinding is
    Maar weg vallen nog niet mee gemaakt
    zoveel gebruik ik hem niet… er is ook niet zoveel te zien op de nieuwe apple tv

  6. ik heb de nieuwste Apple TV 4K 2022 en ik herken geen enkele problemen die er word beschreven alles functioneert goed.

  7. Hier ook geen werkende mute en volumeknop op Apple TV/Remote 2021, tvOS 16.1.3

  8. Ik heb inmiddels de A12 Apple TV en de A16 chip ik heb nog geen problemen ervaren

  9. Hier Apple TV 4K met nieuwe Remote (Lightning). Wordt gek van het ding. Verbinding valt steeds weg, komt niet terug. Spijt van de upgrade naar deze Remote…

  10. Ik heb sinds eind december 2022 ook de meest recente AppleTV 4K maar gelukkig dit soort problemen met de afstandsbediening nooit gehad.

  11. Persoonlijk denk ik dat het aan de Apple TV ligt maar Apple snapt het zelf ook niet denk ik. Ik heb werkelijk alles geprobeerd en nu werkt het maar geen idee wat ik gedaan heb waardoor het probleem nu opgelost heeft.

  12. Ik herken het ook (nog) niet..

    Blijft nog wel op de oude firmware staan (0x…)

  13. Gebruik dat kastje middels hdmi-cec.
    De afstandsbediening van mijn Loewe tv schakelt volledig over voor bediening van de Apple tv. Véél handiger en werkt altijd prima.

  14. @RobertvH: Probeer de Remote te resetten.

  15. Gewoon goede kabels gebruiken mensen. Geen Ali meuk dus.

    • @Jeroen: Het probleem zit hem echt niet alleen in de kabels. De draadloze Bluetooth-verbinding valt gewoon bij een groot aantal gebruikers om de haverklap weg, wat voor hdmi-kabel je ook gebruikt. Zoals eerder gezegd gebruik ik zelf een hdmi-kabel van Belkin van €40,-, dus daar kan het niet aan liggen.

  16. @Jan: bedankt, dat heeft geholpen. Hij doet het weer!

  17. Ik heb 2 remotes en met beide geen last. Maar wat is dat Siri een drama! Is mij tot op heden nog maar zelden gelukt een goede opdracht op te geven in YouTube voor de Apple TV! Buiten de Apple TV is het trouwens ook niet echt geweldig…

  18. Precies dit probleem heb ik ook met de nieuwe Apple TV + USB-C remote. Laatst een keer de afstandsbediening opnieuw gekoppeld en de remote gereset. Lijkt vooralsnog te werken, maar is al vaker gebeurt dat het een weekje of twee goed werkt en dan ineens is de verbinding weer weg.

    Heb sinds mijn upgrade naar deze Apple TV ook regelmatig dat de remote app op mijn telefoon niet 100% functioneert. Kan dan bijvoorbeeld het volume van de tv niet aanpassen. Enige oplossing is dan de Apple TV opnieuw opstarten.

  19. Ik heb dit probleem ook op de nieuwste Apple TV. Gelukkig nog maar een keer gehad maar moest veel moeite doen ‘m weer aan de praat te krijgen.

  20. (Red.) Artikel bijgewerkt na verschijnen van tvOS 16.3.3 met oplossing voor verbindingsproblemen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.