Reacties voor: Problemen met iPhone firmware 2.2 stapelen zich op

Na de update naar firmware 2.2 melden veel gebruikers problemen: applicaties zijn zomaar weg, Wi-Fi doet het niet meer en er kan geen verbinding met iTunes worden gemaakt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 151 reacties

  1. Nergens last van…

  2. Lol.. me neither..

  3. bij mij ook niet…

  4. Werkt hier primo.
    Merk geen verschil verder tussen de vorige en de nieuwe.

  5. Ook geen klachten hier. Lijkt juist stabieler. Mis alleen copy&paste elke dag weer 🙁

  6. Ik heb ook nergens last van, ik ben juist heel blij met de update 🙂

  7. Goed om te horen, maar alleen “Ik ook niet” zeggen voegt op zich niet zoveel toe 😉 Dus graag enige onderbouwing indien mogelijk.

  8. ook nix last van
    ik vind zelfs da men iphone sneller is geworden :p

  9. Vreemd, nergens last van hier en alles orgineel gelaten.

    Zeker veel mensen met jailbreak met hun gepruts….tjah…

  10. Bij mij werkt 2.2 juist veel soepeler. Geen problemen, betere 3G ontvangst (verspreid over grote regio). En ook het updaten van applicaties kan nu eindelijk zonder dat ik handmatig de oude versie hoef te deleten. Heerlijk!

  11. mijn agenda synchroniseert niet goed met mijn outlook agenda. Hebben jullie hier ook last van?

  12. Wifi valt hier wel af en toe weg nu, eerder niet! Verder no complaints!

  13. Wat ik zelf gemerkt heb is dat het maken van Reservekopieën in iTunes weer trager is geworden. Tenminste, bij mij in iedergeval. Daarin merk ik toch wel een verschil tussen FW2.1 en FW2.2

    Misschien brengt Apple binnenkort ook wel FW2.2.1 uit om het op te lossen ofzo 😉

  14. Ik heb na de 2.2 update dat 3G slechter ontvangst heeft en sneller over gaat op GPRS. Eigenlijk wel jammer omdat ik met 2.1 altijd goed ontvangst had op deze locatie.. alle streepjes vol en super snelle verbinding

  15. Gewoon FM 2.2 met quickpwn 2.2.. werkt supergoed. Vind het heerlijk dat je de updates van de applicaties nu 1x kan bijwerken op de iPhone, ik zie alleen maar voordelen met de 2.2 verschijnen.. op naar 2.3!

  16. Volgens mij heeft het probleem met het terugzetten van de reservekopie te maken. Toen ik na de update mijn oude reservekopie terugzette, ging mijn iphone ook raar doen.
    Nadat ik de iphone als nieuwe telefoon synchroniseerde en de programma’s opnieuw er op zette ging alles goed.

  17. ik heb ook nergens last van, mn batterij gaat zelfs langer mee!

  18. Ik ben zelf zeer tevreden over firmware 2.2 het heeft voor mij het 3G verbeterd en heb nergens last van de bovenstaande errors, ook is die van mij gejailbreakt!

    Tevens wat ik ook gemerkt heb ik dat firmware 2.2 het trage telefoonfunctie oploste, in 2.1 als je de telefoon functie opstarte en dan naar contacten of nummeriek wou, moest je even wachten, nu is het direct!

    Quote Jake: inderdaad ook bij mij Itunes reservekopie duurt weer wat langer dan met 2.1

    tot nu toe, prima update voor mij!

  19. K zit nog op 2.1. Vond de wijzigingen te weinig toevoegen om ook weer opnieuw te jailen. 2.1 was wel de moeite waard.

  20. @ Gonny..

    Doel is ook niet inhoudelijke bijdragen te leveren.. hiermee voorkomen we dat het weer vol zou staan met alleen maar negatieve reacties 8-).. Wél constructief bijgedragen aan de sfeer dus ;).. Maar gelukkig geen klachten aan de iPhone; mijn kindje..

  21. Ik had alleen last met het upoaden van versie 2.2 en toen moest mijn hele telefoon opnieuw geinstalleerd worden. Gelukkig deed hij toen zelf versie 2.2 erop zetten en had daar voor al nieuwe iTunes geinstalleerd op mijn pc.

    Oh ja, had ook last dat ik mijn WiFi niet meer kon vinden. Dus eigenlijk twee klachten: 1) kon niet makkelijk installeeren – 2) WiFi was opeens verdwenen (doet het nu wel weer)

    En ja… mijn batt is wel iets sneller leeg en 3G geeft ook nog wel eens problemen, dat is wel gekomen na het installeren. Mmm, kom dan toch aan 4 puntjes die niet lekker liepen/lopen.

  22. Een aantal zaken waren me opgevallen:
    De snelheid van het zoeken is toegenomen. Ik reis regelmatig met een lift en daarna kon het minuten duren voordat ik weer verbinding had. Dat is nu een paar seconden.
    Daarnaast is de algemene snelheid wat toegenomen. Je hebt met 2.2 wat minder vaak dat wat je op het toetstenbord doet pas na een paar seconden verschijnt.

    Maar…
    Muziek afspelen op de speaker gaf altijd een redelijk goed geluid, dat is nu een stuk minder.
    Downloads lopen constant vast, zowel via 3G als via WIFI.
    Als ze niet vastlopen gaat het in ieder geval niet snel, ook niet via WIFI.

  23. Heb geen last van de gemelde dingen in de post.
    Waar ik wel last van heb, is dat als ik gebeld heb, dat ik iedere minuut een raar geluid uit de boxen hoor komen. Het blijft doorgaan, heel vreemd.

    Hebben meerdere mensen hier last van?

  24. No problemos met 2.2 🙂

    Maar errug boeiend vind ik de update overigens niet……

  25. Bij mij het zelfde beeld, geen problemen. Opvallend: batterij gaat veel langer mee!

  26. ik heb idd last van weggevallen wi-fi terwijl er wel een wi-fi icoontje staat en het synchroniseren gaat ook niet helemaal goed

  27. Heb een iPhone 2G, en vind het alleen maar beter geworden! Gewoon als nieuwe iPhone gesynchroniseerd, quickpwn eroverheen!!.. en ales werkt lekker:) 2.2 opzich… alleen de autocorrectie uitzetten is wel fijn 😉

  28. Hier ook geen problemen met versie 2.2, de stabiliteit is verbeterd. Het aantal nieuwe functies is jammerlijk wat achtergebleven maar dan zetten we onze hopen wel weer op 2.3 hé.

  29. Al die tegenstrijdige berichten hier :-d!

  30. Ik heb geen service en op het scherm staat alleeen het itunes logo met een usb kabel daarnaast kan ik no alleen een alarm nummer bellen. Dit na aansluiten en itunes openen ging itunes zelf 2.2 installeren

  31. Ik heb nergens klachten over. Alles draait naar mijn gevoel net een pak soepeler. Mijn 3G verbinding via Proximus is zeer goed momenteel. Geen applicaties die crashen, geen verlies in Wifi … kortom “a mean draaing machien” (vlaams) 😉

  32. Ik heb dus wel problemen met me iPhone apps. Alle applicaties kunnen niet meer worden geupdate, of worden verwijderd, tenzij ik me iPhone synchroniseer met iTunes.

    Dan komen ze weer terug, maar zodra ik me tel loskoppel, krijg ik weer t zelfde.

    VOor de rest is me iPhone wel merkbaar sneller geworden etc

  33. Ik vraag me af of alle mensen zónder problemen wel alle genoemde problemen getest hebben. Misschien hebben ze die problemen gewoon niet, omdat ze die functies niet gebruikt hebben sinds de update?
    Just a question en een oproep aan mensen om dit ook even te testen voordat je aankomt met “geen problemen”.

    (Ik heb nooit problemen met mijn iPhone… als ik ‘m uitzet en in de kast leg 😛 😉 )

  34. het enige wat me nu opvalt is, dat als ik mijn iphone unlock/ aanzet, het gewoon lang duurt voordat hij verbinding heeft met mijn WIFI.

    Dus iphone aanzetten en safari aantikken resulteert eerst in verbinding via gprs of 3G en dan na 10-20 seconden pas via wifi. Heb ik op dezelfde locaties voorheen geen last van gehad….

    Het lijkt alsof bij het locken, de wifi verbinding ook uitgezet wordt en dus bij aanzetten eerst weer geactiveerd moet worden….

  35. +1 Mijn 3g verbinding en gewoon GSM verbinding is butt! Na de update hier met vodafone alleen maar problems! Heb een simlockvrije 16Gb uit belgie!

  36. Ik kan sinds de update geen mail meer wissen. Op 2.1 werkt dit gewoon prima…

  37. Ik krijg mijn map met afbeeldingen niet meer terug op mijn iphone, tenminste hij syncroniseerd wel maar de foto map is niet terug te vinden!!Uiteraard is de camera map wel gewoon aanwezig.

    Iemand anders ook dit probleem??Zo ja, hoe heb je het opgelost??

    Thanx!!

  38. Ik vind het allemaal maar erg vaag die klachten.

  39. Origineel geplaatst door sNicker
    Ik vraag me af of alle mensen zónder problemen wel alle genoemde problemen getest hebben. Misschien hebben ze die problemen gewoon niet, omdat ze die functies niet gebruikt hebben sinds de update?
    Just a question en een oproep aan mensen om dit ook even te testen voordat je aankomt met “geen problemen”.

    (Ik heb nooit problemen met mijn iPhone… als ik ‘m uitzet en in de kast leg 😛 😉 )

    Zonder problemen hier en alles (uitvoerig) getest. Erg blij met 2.2 Vervelend dat sommige mensen problemen hebben.

  40. ik heb het idee dat ie zeker sneller is geworden. 3G verbinding is minder stabiel, gesprek valt sinds update soms weg. de melding betreffende iTunes heb ik wel al een paar keer gehad.

    de mogelijkheid om alles in een keer te updaten is geniaal!

  41. Ik heb ook geen problemen. Het enige dat ik merk is dat het duidelijk langer duurt voor hij mijn wifi gevonden heeft als ik em uit sleep haal, dat is wel irritant af en toe.

  42. Geen problemen. Wellicht omdat ik de iphone herstelt heb en gekozen voor nieuwe iphone. Daarna jailbreak e t voila. Wel heb ik het idee dat 3g ontvangst minder is.

  43. Zijn het problemen met de 3G toestellen of ook met de het oude 2G model?

  44. Ik ben blij dat ik nog met 2.1 zit. Lang leve Dev Team

  45. Ik heb wel gemerkt dat de wifi traag reageert hij gaat eerst op gprs voor een paar seconden en dan pas naar wifi, mischien om batterij te besparen dat als je unlockt hij niet gelijk wifi gaat zoeken maar pas als je het nodig hebt;)
    Greets glenn

  46. @bigbud68
    Ik heb ook last van dit probleem. Alleen bij mij duurt het maar een paar seconde eer hij verbindng heeft met wifi

  47. Gisteren was ie bij mij wel vastgelopen, na de firmwareupdate, en ITunes herkende hem niet niet. Somehow is, na een aantal uur, iTunes mijn Iphone weer gaan herkennen en een restore gedaan. Maar van de problemen die hierboven zijn geschetst helemaal geen last van gehad.

  48. Ik ben alleen van mening dat mijn 3G gebied minder is geworden dan bij 2.1. Hoop dat dat opgelost wordt. Voordeel is dat ie nu in 2.2 automatisch switch naar GPRS netwerk. Voorheen blijf het op geen service staan, totdat ik de switch van 3G omzette. Laten we hopen dat we met 2.2.1 allemaal die japanse icoontjes kunnen gaan gebruiken.

  49. Ik heb ook nergens last van op mijn 2G iPhone, werkt prima en lijkt zelfs sneller dan met 2.1

  50. Hooguit dat mijn accu weer iets minder lang meegaat, maar het hele OS is sneller en stabieler en smoother geworden, dus ik vind het allang best!

  51. Heb ook geen klachten. M’n 3G-verbinding is zelfs aanzienlijk verbeterd. Had eerst nagenoeg geen 3G in huis (ja, of ik moest heeeeel erg dicht bij het raam gaan staan… pfff…) en nu zowaar door de hele toko heen, heel fijn 🙂
    Heb na de installatie van 2.2 (custom firmware van het forum geplukt) m’n iPhone als een nieuwe geconfigureerd… Met het oog op wat iPhoneclub als oplossingen voor bep. problemen geeft heeft dat wellicht verschil uitgemaakt.

    @Surfer: Mijn tel. is zo jailbroken en tweaked als maar kan… ‘Prutsers’ die wel weten wat ze doen hebben zelden of nooit gel#l vanwege de jailbreak.
    Als je toch zo graag over 1 kam wilt scheren, neem dan het haar op je voorhoofd (en/of je wenkbrauwen) sff grondig onder handen… je blik is nl. nogal wat aan de kortzichtige kant vriend…

  52. Ik heb vandaag iets vreemds ondekt.. Als ik met mijn vinger over het toetsenbordje ga, worden zoals gewoonlijk de letters groter. Maar alleen bij de ‘s’ lukt dit niet!

  53. Ik heb een nog niet eerder genoemd probleem: Ik kan niet meer smsen. Het invoervakje verschijnt niet en ik kan niet meer helemaal naar beneden scrollen. Ik ben er achter gekomen dat je het kunt oplossen door het gesprek te wissen.

    Ook heb ik het idee dat de WiFi verbinding verbeterd is. Voorheen had ik op de meeste plaatsen in huis geen verbinding en nu wel. Aan het netwerk is niks veranderd.

    Overigens nog steeds geen 3G in mijn woonplaats, maar dat probleem ligt bij T-mobile.

    Voor de rest geen onverwachte dingen. (iPhone 3G met t-mobile abbo en jailbreak)

  54. Hier ook geen problemen met 2.2.
    ik heb een legale iphone 16GB van t-mobile.
    gewoon geupdate via itunes en daarna gejailbreakt met Qwickpwn. wifi en 3G doen het gewoon goed zelfs iets beter heb ik het idee.

    misschien een idee om een poll te beginnen ?

  55. Ik heb tot op dit moment weinig problemen met 2.2 hij is redelijk sneller geworden na de update dat wel. Had alleen dat hij plots weer om mijn pin code vroeg zonder dat hem ooit uitgedaan had, maarja hopelijk komen ze snel met oplossingen.

  56. Net als Vincent is er bij mij sinds 2.2 heel af een toe een letter die niet ‘pop-upt’. Omdat het zo sporadisch is heb ik er nog geen patroon in kunnen ontdekken, maar het lijkt alsof het alleen voorkomt bij het invullen van webformulieren.

  57. Gelukkig heb ik geen problemen!

    Met 2.1 had ik wel problemen dat verschillende (via NL + US account) aangeschafte Apps niet meer werkte, na de update gelukkig weer wel. 🙂

    3G heb ik nu overal en heel stabiel.

    Apps kunnen lkkr samen worden geupdated.

    Wel een mededeling gekregen over aangeschafte Apps via US-account. Niet gelezen, gewoon weggelikt… Doe ik meestal. Maar merk er niets van.

    Dus conclusie, 2.2 werkt bij mij goed! Pfff, gelukkig.

  58. Origineel geplaatst door Mikeeeay
    Heb een iPhone 2G, en vind het alleen maar beter geworden! Gewoon als nieuwe iPhone gesynchroniseerd, quickpwn eroverheen!!.. en ales werkt lekker:) 2.2 opzich… alleen de autocorrectie uitzetten is wel fijn 😉

    Ik heb hetzelfde!!

    en ik heb Emoji :D:D

    Ben zeer tevreden.

  59. De update is goed gegaan. Ik heb een italiaanse iphone.
    In eerste instantie vond ik hem absoluut sneller. Na de overigens ook soepel verlopen jailbreak met Quickpwn vind ik dat hij wel weer trager is geworden. Voor zover ik tot nu toe heb gemerkt werken alle apps. prima.

  60. Gezeik met wifi..onthoudt geen verbindingen en kan op werk helemaal geen verbinding meer maken..baal baal

  61. Nergens geen last van alles werkt gewoon ook op de PC op het werk en die thuis

  62. 2.2 werkt perfect hierzo. Mijn accuduur lijkt significant te zijn toegenomen (gezien de uren in het Settings menu). Ik doe nu makkelijk 1 dag met 3G en 2 dagen met GPRS 😀

  63. Na de update van 2.2 werkt de applicatie trailers niet meer, nog iemand dit?

  64. – internet stuk trager
    – na opnemen telefoon soms even vervormde stem
    – accu veel sneller leeg
    – meldt “geen verbinding” terwijl er wel verbinding is
    – schakelt vaker tussen 3G en GPRS

  65. Gek genoeg is dit in mijn ogen de beste update ooit geweest.

    Dit keer is mijn safari veel sneller, applicaties zijn er, autocorrectie, alles werkt soepel en snel. Het voelt echt weer als de goede oude 1.1.4.

    Misschien dat 2g phones nergens last van hebben…?

  66. Ik hou het nog even op 2.1!

    Geen problemen, alleen mis ik dus dat autocorrectie uitzetten… 😉

  67. het enigste probleem dat ik had was dat al starte ik me telefoon app op en kwam die op de dialer fuctie dat hij vast liep en terug ging naar me spring board ook heel vreemd en ik heb een 2g iphone

  68. Accu is veel sneller leeg lijkt het. Komt denk ik ook door iPod die na pauzeren van nummer gewoon je batterij blijft leeg trekken.

  69. Het downloaden van podcaats wil maar niet deftig lukken bij mij; hij doet het wel maar kan ze niet afspeleen…

  70. Mijn probleem is dat ik niet kan weten of ik problemen heb, omdat als ik de update download, hij als ‘ie klaar is een error geeft. (-3259)

  71. Bij mij loopt hij vaker vast

  72. Geen problemen wel gejailbroken iets slechter 3g en in het begin miste ik wat applicaties maar verder oke

  73. denk al zeg… netwerk krijg ik niet meer te pakken…

    Dus ligt aan die 2.2 versie grrrrr

  74. Ik kan me aansluiten bij die nergens last van hebben. Mijn 3G werkt eigenlijk zoals met de vorige firmware.

  75. Bij mij is het WIFI wat rete onstabiel is. Valt soms compleet weg terwijl ik op dezelfde plek zit.

    Ook schakelt hij idd vaker tussen HSDPA en GPRS terwijl ik op precies dezelfde plek zit. Iets wat ik tot 2.1 totaal niet had.

  76. Wat weer wederom opvalt is vooral de mededelingen
    “Ik heb nergens last van” dus zoek het maar lekker uit.

    Bah zo types Nederlands. Ik zit goed, mijn straatje is schoon.

    Wat ik zelf per definitie heb gedaan bij updates, is op de telefoon zelf. Alles verwijderen en schoon maken. En hem naar de update hem inderdaad als nieuwe telefoon instaleren.

    Werkt ook bij alle andere problemen die hardnekkig zijn.

  77. Geen problemen. Zit nu zelfs op Vodafone ipv Tmobile. Oeps! Ciao ; )

  78. Ik weet zeker dat de verdwenen applicaties te maken heeft met het programma categories of bossprefs of iets in die vorm. In beide gevallen is het mogelijk de knoppen te verbergen. Als je dan je iPhone update naar 2.2 en je doet geen volledige restore, zullen de programma’s die weer geinstalleerd worden niet op je springboard staan!

    Oftewel: voordat je naar 2.2 gaat, categories gebruiken om je apps icoontjes weer terug te zetten en dan pas naar 2.2 en weer jailbreaken met quickpwn.

  79. restoren from backup = problemen….

    sync al je rotzooi gewoon met je pc/mac van je iphone

    doe je ding met 2.2 (quikpwn of pwnage)

    dan gewoon lekker fresh… en -> set up as new iphone….

    sync dan alles weer terug…. (contacts, email, calender, music, video & apps)

    OK ik geef toe je bent dan je sms-jes, app data, en jailbreak apps data kwijt, maar die zou je eventueel nog (vooraf) kunnen redden (via ssh, google maar), mij kan het niet schelen, ik wordt niet zo geil van highscores…

    en zo lastig is het toch niet om je settings weer terug te zetten? zo zie je meteen of je nieuwe dingen kunt wijzigen

    zeg maar “handmatig back up”
    werkt echt het best, met die back-ups restoren heb je een gare iphone vol met bugs.

    suck6

  80. Nou ik had wel problemen. synchroniseren werkte niet meer. Dus alles maar opnieuw gedaan. Voordeel is wel dat je alle shit kwijt bent. En mijn email instellingen zijn nu echt goed gesynchroniseerd met mijn imap instellingen. Maar klote is het wel.

  81. @Joost

    De meest bizarre is het verdwijnen van applicaties: zowel zelfgeïnstalleerde applicaties als Safari en Camera bleken verdwenen. Honderden gebruikers met en zonder jailbreak kregen ermee te maken.

    Need I say more?

  82. wegvallen van wifi daar heb ik vooral last van 🙁

  83. Hier op een 2g een paar probleempjes:
    Wifi verbinding duurt ff (aangezien iedereen dit heeft zal het wel bewust Zijn
    Updaten van apps niet mogelijk, blijft op laden staan, app verwijderen en opnieuw installeren gaat sneller..
    Typen in Safari is een end trager geworden
    Soms wordt ie niet herkend door iTunes op mijn Mac, op mijn (ahum) vista pc wel altijd..
    ICal synct soms niet (en dus soms wel)
    Die emojidingen zijn trouwens helemaal te gek!
    Ik heb het idee dat wifi wat krachtiger is, geen idee of dat ook echt kan. Kan nu op bed op beide zijden inetten terwijl dat eerder alleen op mijn rechter kon..

  84. Ik heb alleen 1 probleem en dat is als ik een beller moet neerleggen dat dat niet gaat. Na reset kon het gelukkig weer.

    Voor de rest ben ik een zeer tevreden 2.2 gebruiker 😉

  85. Heb een officiele Belgische iPhone op Proximus. Upgrade zonder problemen verlopen, maar na enkele dagen kreeg ik plots “no service”. Telefoon rebooten maakte niets uit.

    Uiteindelijk op een Apple forum gevonden dat je 3G moet uitschakelen en je dan terug service krijgt. Dat klopte, maar bij inschakelen 3G na enkele seconden opnieuw “no service”.

    Dan de telefoon nog maar eens gesynchroniseerd met iTunes en probleem bleek verholpen. Enige mogelijke oorzaak die ik zie is dat hij net voordien gecharged was met m’n autolader, maar heb het nog niet opnieuw geprobeerd.

  86. Enige probleem wat ik had was dat tijdens de upgrade actie een back up meot worden gemaakt, hier kreeg ik een foutmelding dat de actie was onderbroeken, onbekende fout ^0, de oorzaak zat em in een niet officiele MobileInstallation file, na de originele terug te hebben gezet kon ik syncen en updaten.

    Echt spannend vindt ik 2.2 tot zover overigens niet op het uitzetten van sde meest iritante spellcheck ooit na en als je geluk heb de streetview van Google niet heel veel spannende dingen als je t mij vraagt…

  87. Bij mij werkte FRING niet meer, maar er i intussen al een update gekomen. Alles lijkt nu zoals voorheen.

  88. Alles werkt nog goed.

  89. Alleen maar verbeteringen met 2.2 Alle programma’s werken na update. Accu gaat stukken langer mee.
    De mogelijkheid de automatische “correctie” uit te zetten is toch veruit de grootste verbetering.

  90. Het probleem met verdwenen apps heb ik hier ook gehad.. Na synchronisatie waren er een stuk of 20 weg.. Ga er verder ook niet mee lopen klooien, ik install ze wel opnieuw.. Ik merk zelf dat de batterij nu juist langer meegaat, en dat t bereik ook verbeterd is. Vraag me wel af waar die problemen ineens vandaan komen, mes heeft t iets met de vernieuwde baseband te maken ofzo..

  91. Ik heb al sinds 2.1 het probleem dat personen aan de andere kant van de telefoon mij niet horen, ik hen wel.
    Na herstel komt dit wel goed maar na een week terug hetzelfde, zonder enige reden…hoopte dat 2.2 dit zou oplossen maar NEEN!!

  92. Ik heb soms engelse app store , dan nederlands en dan weer engels? Iemand ook last van dit probleem

  93. heb nog geen foutmeldingen gehad, dit had ik helaas wel op 2.1! Dus tot nu toe nog niets ontdekt. Verder inderdaad vrij weinig nieuws helaas.

    Street view is leuk, maar je moet wel echt geluk hebben zeg, wil je het ergens kunnen bekijken.

    Kijk al uit naar de volgende update, hoop dat ze deze keer wel naar iedereen luisteren daar bij apple. Bijv landscape mode bij standaard email programma.

  94. Ik heb ook last van steeds wegvallende wifi..ZEER irritant. Duurt soms 20 seconden of langer voor dat hij terug is.

  95. ik heb geen echte problemen nu met 2.2 gaat me bat langer mee kan ik sneller internetten en heb ik geen verbroken gesprekken vandaag had ik alleen gemiste oproepen sms jes van tmobile terwijl mn foon niet aangaf een gesprek gemist te hebben en ik m ook niet over had horen gaan ,tmob gebeld die hebben me opnieuw op t netwerk gezet moest foon aan en uit zetten en nu maar afwachten tot ik weer gebeld wordt 😉 maar ben blij met 2.2

  96. Nergens last van..

    Kan alleen VPN niet aan de praat krijgen, maar weet niet of het aan 2.2 ligt want op 2.1 nog niet geprobeerd.

    Verder zeer tevreden over 2.2! Ben er blij mee.

  97. Origineel geplaatst door Fran
    Wat weer wederom opvalt is vooral de mededelingen
    “Ik heb nergens last van” dus zoek het maar lekker uit.

    Bah zo types Nederlands. Ik zit goed, mijn straatje is schoon.

    Ik zie alleen reacties van mensen die (vrij zakelijk) melden dat ze geen problemen hebben. Mag dat niet? Volgens mij heb je dan een beter beeld van de omvang van de problemen dan wanneer alleen de mensen met problemen reageren.

  98. Ik onderrvind ook met wifi problemen “wel zichtbaar” maar ik kan dan niet connecten daarna ineens wel wifi icoon zichtbaar en batterij is zeker sneller leeg.

    En het intoetsen van een sms is echt slomer letters “poppen” langzaam op

  99. Origineel geplaatst door Yvetskie
    ik heb geen echte problemen nu met 2.2 gaat me bat langer mee kan ik sneller internetten en heb ik geen verbroken gesprekken vandaag had ik alleen gemiste oproepen sms jes van tmobile terwijl mn foon niet aangaf een gesprek gemist te hebben en ik m ook niet over had horen gaan ,tmob gebeld die hebben me opnieuw op t netwerk gezet moest foon aan en uit zetten en nu maar afwachten tot ik weer gebeld wordt 😉 maar ben blij met 2.2

    Heb dus sinds 2.2 hetzelfde probleem, zie geen gemiste oproepen meer in beeld, en krijg zelfs een dag later de melding van de ingesproken voicemail´s. Beetje irritant !!!!!
    Suggesties voor een oplossing zijn welkom….

  100. 100ste reactie.

  101. 2.2 werkt prima hiero 😉 enige is dat ik niet meer via mediamonkey muziek op mijn iPhone kan zetten, hij ziet de iPhone niet meer 🙁

  102. 2.2 werkt prima bij mij. Hij wil nu eindelijk weer back-ups maken wat ik nooit kon doen toen ik 2.1 erop had staan (dit kan ook komen door itunes 8.0.2 dat ik het nu weer kan). Verder lijkt het synchroniseren bij mij sneller te gaan en ik krijg minder crashes van cydia applicaties. Goede update dus voor mij. Alleen met het erop krijgen van 2.2 had ik heel wat problemen.

  103. De update heeft mijn iPhone stabieler en sneller gemaakt ik heb nergens last van teminste nog niet

  104. Mijn conf. call wordt verbroken als ik een sms binnenkrijg of email.

  105. Ik kan via de Appstore app op de iPhone geen updates installeren op mijn iPhone. Onder het icoontje blijft de tekst “installing” staan maar verder niets. Ik moet eerst via iTunes de app van de iPhone af syncen en daarna er weer op syncen met verlies van opgeslagen gegevens tot gevolg. Iemand een oplossing??

  106. Origineel geplaatst door Vincent
    Ik heb vandaag iets vreemds ondekt.. Als ik met mijn vinger over het toetsenbordje ga, worden zoals gewoonlijk de letters groter. Maar alleen bij de ‘s’ lukt dit niet!

    Dat had ik gister ook. Bij de letter E. Maar op een gegeven moment deed hij het gewoon weer wel goed, dus dat valt allemaal mee. Merk wel dat Safari er nog redelijk vaak uit vliegt. En das wel irritant.

  107. Mijn 3g netwerk is 50% trager. eerst zat ik rond de 780kbit/s en nu aan 315kbit/s tijdens downloaden.

    219kbit/s en nu aan 79kbit/s tijdens uploaden.

    Ik heb naar Mobistar gebeld en zij vertelden mij dat het rechtstreeks aan de nieuwe firmware ligt en dat ze apple gecontacteerd te hebben om de nieuwe firmware voor het einde van het jaar uit te brengen, anders gaan ze stappen ondernemen.

  108. Mijn grootste verslechtering was van 1.1.4 naar 2.0 en 2.1: Wifi bereik minder, traag startende applicaties zoals camera, fotoalbum, sms en vooral ook het settings scherm. Moest elke dag wel 1x rebooten om de vertraging weer kleiner te krijgen.

    Nu naar 2.2 lijken een aantal dingen wel iets beter.

    Functionele veranderingen ben ik wel blij mee: podcasts over the air is super, alle apps in 1 keer updaten, en streetview. Op zich natuurlijk dingen die er al in hadden moeten zitten, maar toch leuk dat het nu kan.

  109. hahahaha
    ik heb ook nergens last van 2.2jailbreak
    maar wel al mn fotos en smsjes kwijt van 2.0 🙁 hij wil deze niet herstellen, geeft aan dat t beschadigd is niet compatible is :S:S:S

  110. Iemand anders ook problemen met cycorder? Deed het prima, maar in 2.2 helemaal niets meer???

  111. Ik ben eigenlijk best te spreken over 2.2, maar ik moet er wel bij zeggen dat ik nog steeds de baseband van 2.1 gebruik.
    De grootste bug in 2.1 was dat mijn Gmail niet automatisch werd opgehaald ondanks dat de fetch instelling op 15 minuten stond. Die bug is in 2.2 verdwenen.

  112. Na twee keer Pwnen heb ik een derde keer ge-restored en toen werkte het allemaal. Heb totnutoe geen problemen met firmware 2.2. Wél viel me wat op. Voorheen als ik in Winterboard een nieuw thema instelde en op de homeknop drukte, werd het homescreen opnieuw opgestart. Nu doet ie dat niet meer en moet ik de iPhone handmatig herstarten om het nieuw gekozen thema werkend te krijgen. Verder zette ik vandaag de iPhone uit met de home-knop én sleep-knop ingedrukt: normaal gaat ie dan echt uit, nu werd ie zwart, even het draaiend radje en toen automatisch mijn lockscreen. Wel vreemd.

  113. Na installeren van 2.2 waren mijn contacten helemaal verstoord, er stonden allerlei emailadressen bij uit mijn computer.
    Verder eigenlijk geen problemen, althans nog niet…..

  114. Ik heb absoluut geen problemen na 2.2,dat kan dus ook. 😀

  115. na de installatie van 2.2 ging iphone 2G veel soepeler, maar als ik een smsje krijg tijdens dat ik muziek luister gaat het geluid harder en dan pas zacht en blijft na de sms-toon op dat zachte geluid staan. dus moet ik hem terug luider zetten :s, en het duurt nog steeds lang eer de camera is opgestart.

  116. Ik wacht met updaten tot het blijkt dat het allemaal perfect loopt.

  117. Wat ik gemerkt heb is alleen positief,de batterij gaat nog langer mee!
    Dat nog niemand precies heeft uitgeteld dat 2.2 nog langer met de batterij draait.

  118. Ik kom even op mijn eerdere post terug, ik ben helemaal NIET zo tevreden…:(

    want ondank dat alles wel echt goed werkt zonder verdwijende apps en verbindingen want dat doet t allemaal goed en mn leuke emoji icons is mn batterij echt DRASTISCH achteruit gegaan.. mn tel is nog nooit uit gegaan omdat mn batterij leeg is en dat heb ik nu voor t eerst sinds ik mn iphone heb.. meegemaakt.
    heb m sinds september 2007.

    daar baal ik van.. want bij 2.1 kon ik m bijna 3 dagen gebruiken en nu niet eens 1 dag!!!!

    hoe kan dat?

  119. Moest herstellen. 10 gig aan muziek en albumhoezen worden niet of maar gedeeltelijk getoond of komen niet meer in beeld. It sucks

  120. Origineel geplaatst door Rudra
    want ondank dat alles wel echt goed werkt zonder verdwijende apps en verbindingen want dat doet t allemaal goed en mn leuke emoji icons is mn batterij echt DRASTISCH achteruit gegaan.. mn tel is nog nooit uit gegaan omdat mn batterij leeg is en dat heb ik nu voor t eerst sinds ik mn iphone heb.. meegemaakt.
    heb m sinds september 2007.

    daar baal ik van.. want bij 2.1 kon ik m bijna 3 dagen gebruiken en nu niet eens 1 dag!!!!

    hoe kan dat?

    Je iPhone 3 dagen gebruiken zonder te laden? Wauw! Ik moet elke dag opladen. Maar goed. Ieder gebruik is anders en natuurlijk je instellingen.

    Ik heb overigens geen enkele achteruitgang ontdekt met FW2.2
    Wacht alleen nog maar geduldig af op landscape mode voor sms

  121. Goede morgen
    Ik heb mijn 1e gen. Iphone ( usa) gewoon naar 2.2 geupdated, via quickpw opnieuw unlocked en.. het werkt beter en sneller.
    Grote wijziging is: de toevoeging van de “zoekregel” in de Safari adresbalk. Dat is superhandig en werkt snel.
    Toetsenbord werkt ook sneller.
    Nu alleen noghorizontaal kunnen mailen!

  122. Ik heb ook totaal nergens last van.
    mijn telefoon is ook officieel simlock vrij al (italiaanse) en werkt gewoon super met 2.2 firmware..

    alleen aanmelden bij itunes apps store werkt niet zonder creditcard.. das het enige waar ik me aan erger nog.

  123. Ik kocht in de VS de 1e versie iphone en simvrij gemaakt. Per ongeluk geupdate en toen begonnen de problemen. Weer gejailbraked alles werkte fantastisch alleen hij telefoneerde niet. Nu na 2e poging 2.1 versie terug gezet naar 1.4 (nooit doen!! )en wederom proberen te installeren.

    Vanaf nu is alles donker. Hij start niet meer (enkel apple-icon zichtbaar) en is ook via de computer niet meer in beweging te krijgen.

    Wie helpt?

  124. Soms moet ik op de iPhone eerst een app deleten, om de geupdate app via de itunes store er weer op te zetten. Ik kan dan niet gewoon updaten omdat “er een fout is opgetreden bij het updaten van (app)”. Ik denk ok dat het komt door restoren ipv nieuw opzetten als tel, bij vroegere updates kreeg je dan ook weleens vage problemen.

  125. Sinds 2.2 lukt het me niet meer om met wifi te connecteren op een 3com accessoiunt.Achakel ik daar wpa/wep uit, zijn de problemen over. Ook het wifi ap ‘vergeten’, heeft geen positief effect. Op andere merken wifi ap’s geen problemen met beveiliging.

  126. Totaal geen problemen met 2.2
    Loopt voor m’n gevoel iets soepeler en rapper dan 2.1 en alles werkt nog immer prima.

    Ik heb zowieso geen issues. Ook geen hangers of zo maar ja, ik loop dan ook niet te modderen met jailbreaken enz.

    Ik vind het een fantastische telefoon. It just works en draait zo stabiel als een huis, wat ik er ook mee doe. Ik heb intussen toch een behoorlijke collectie aan apps draaien (uit de AppStore). Het OS en de telefoon-functie werken prima. Ook qua ontvangst enz.

    Ik heb toch het sterke vermoeden dat de klagers voornamelijk mensen zijn die met dat ding lopen te kloten.
    Hou het ding gewoon standaard, dan klopt het referentie-kader waar een update mee werkt en dan is het okay. Door dat ding te hacken verander je bepaalde zaken waar een update geen weet van heeft en dus ook geen rekening mee kan houden.
    Het gevolg is wel dat de telefoon, door toedoen van een paar klootviolen, in een negatief daglicht wordt gesteld. Er mankeert weinig tot niets aan dat ding als je em maar gebruikt waar het voor bedoeld is en niet gaat zitten prutsen.
    Als je gaat prutsen dan neem je een risico, en moet je niet gaan roepen dat het een bagger apparaat of update is als er wat scheef loopt.

    Op m’n werk haal je de vogelaars en de mensen die em “gewoon gebruiken” er zo uit. De laatste groep hoor je niet met ach en wee. Die zijn er happy mee want het ding doet het gewoon.

  127. Vind het zo vreemd dat er zoveel mensen problemen hebben met de iPhone. Althans dat wordt zo geschetst, door TROS Radar en op diverse fora. Het weerhield mij er een aantal maanden van om de kat uit de boom te kijken. Was bang voor de overstap van Nokia naar een merk dat nog niet zoveel ervaring heeft op dit gebied. Vrienden zeiden: gewoon doen je krijgt er geen spijt van. En inderdaad, ik was binnen een uur gewend en het is mijn vetste telefoon ooit. Heb er toch zo’n 10 gehad (laatste N73). Ondanks de problemen die hierboven genoemd worden, heb ik nergens last van! Het bevalt me prima en ik heb er absoluut geen spijt van 😀 .

  128. Zet het feit dat ik geen visual voicemail meer heb dan ook maar op het lijstje.

  129. je kan in fotoalbums geen foto’s meer deleten. Alleen in de album filmrol staat nog het prullenbakje.

  130. Firmware draait bij mij echt veel beter dan 2.1. Vooral de toegang tot sms is sneller. Scrollen in mijn contacten ook. Het enige probleem is dat het geluid bij al mijn applicaties verdwenen is.

  131. De melding op de foto (Opvragen downloadgegevens niet mogelijk. Verbind met iTunes) kreeg ik ook toen ik mijn Apps wilde updaten na de firmware update van 2.1 naar 2.2. Ik heb hem toen niet aangesloten op iTunes maar de iPhone herstart, en daarna heb ik de melding niet meer gezien, en kon dus mijn Apps weer bijwerken.
    Ik heb een 3G iPhone (geen jailbreak).

  132. Origineel geplaatst door wil
    je kan in fotoalbums geen foto’s meer deleten. Alleen in de album filmrol staat nog het prullenbakje.

    Volgens mij was dit altijd al zo, in ieder geval vanaf 2.0

    En verder ben ik het helemaal eens met Hercules 😉

  133. Geen problemen ondervonden behalve met het pwnen.
    Hier moest ik de eerste partitie vergroten anders paste het niet?

  134. Geen probleem hier, batterij zelf langer mee met 3g aan! Snelheden hetzelfde. En…. eindelijk een goeie bluetooth verbinding met mijn Parrot in de auto!

  135. Ik merk wel duidelijk dat Safari anders reageert er is een soort lag bij het laden van pagina’s en het is ook trager :S

  136. Eindelijk kan ik de telefoon normaal aannemen met mijn Parrot Rythm and Blue zonder dat het mute symbool aangaat en iedereen “hallo? Hallo¿ “roept…

  137. Nou het is dus echt een ramp 2.2:(
    Heb vodafone erin liggen, heb nog amper 2 streepjes bereik. leg ik m’n vodafone in een 2.1 iphone dan werkt het perfect gewoon vol bereik. Hoop dat apple snel met wat beters komt.

  138. Bij mij geeft hij geen coverflow meer dan zie je alleen maar zwat. Hebben meerden daar last van?

  139. Iets meer research doen mag ook wel. Puur zeggen “hard krasgeluid”, klinkt namelijk alsof je een hard krasgeluid uit je iPhone kan krijgen na een update naar 2.2… Als je het topic goed doorleest blijkt het probleem zich voor te doen in combinatie met een BT headset.

  140. ik heb alleen mijn contactpersonen opnieuw moeten bijwerken. deze waren allemaal zo ongeveer verdwenen. achja

  141. de slechtste firmware ooit. sinds ik de iphone gekocht heb, heb ik nooit hersteld. met deze firmware heb ik twee keer hersteld. dat komt doordat het scherm blijft op de telefoon menu hangen. damn 2.1 was de beste release ever..

  142. mensen let op
    turbosim werkt NIET met firmware 2.2.2 !!!

    dus als je een turbosim hebt en die wil je blijven gebruiken, dan zou ik nog even niet gaan update naar 2.2.2

  143. Origineel geplaatst door Tom
    Ik heb na de 2.2 update dat 3G slechter ontvangst heeft en sneller over gaat op GPRS. Eigenlijk wel jammer omdat ik met 2.1 altijd goed ontvangst had op deze locatie.. alle streepjes vol en super snelle verbinding

    Ik heb nu echt zware problemen met 3G, de verbinding valt constant weg! Met EDGE geen probs! Nog iemand die hier last van heeft?

  144. Probleemloze update van 2.1 naar 2.2 en dit op minder dan 10 minuten (jailbreaked iphone 2G). Daarna gewoon terugzetten via herstel in itunes 8.0.1. Prima dus !

  145. @wil – hmmmm kweet niet hoor maar alleen in filmrol kan je foto’s deleten heeft nooit bij de foto’s gekund die je r via synchronisatie op heb gezet als je ze dr af wilt hebben kan t via je pc/mac 😉

  146. Ik heb ook echt veel problemen na 2.2.
    3G verbinding valt de hele tijd terug naar GPRS.
    Ook als ik muziek aan het luisteren ben en een beetje op internet ga loopt ie echt niet lekker (muziek blijft hangen etc).Dit had ik voorheen absoluut niet.
    Ik snap niet dat Apple een verslechterde firmware kan maken….maargoed…hopen dat er snel een nieuwe komt!

  147. man mij hele 3g is gewoon naar de knoppen door deze Update!

    En tmobile zeggen ze zijn er mee bezig en dat ik de 2g moet installeren handmatig.

    Geen idee HOE dat moet =.=’

  148. Mijn 3 g is ook helemaal weg!!
    Mijn man met een 8 gig. heeft wel 3 g.
    Ik dacht dat het zo verholpen zou zijn dus heb nog even gewacht maar het duurt nu al wel heel lang!

  149. Blijkbaarzijn er toch en aantal mensen waarbij de 3G verbinding niet meer werkt na deze update… Zijn er al oplossingen? Iemand al iets gehoord van een volgende firmware update? Of is dit probleem op een andere manier op te lossen?

  150. Hoi klopt het ook dat als je de iphone update naar 2.2 je daarna niet je telefoon meer helemaal mag uitzetten? Ik heb een ge-unlockte iphone van tmobile zonder hulp simkaartjes. Maar als ik hem helemaal uit zet en weer aan doe na 4 min dan zegt hij: GEEN SERVICE hebben meer mensen hier last van??

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.