Reacties voor: Probleem: iPhone-alarm gaat niet af op nieuwjaarsdag

De wekker van de iPhone ging op 1 januari bij veel mensen niet af. Het probleem daarbij zijn niet-herhalende alarmen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 111 reacties

  1. Toch raar dat iets simpels als een wekker zo buggie en niet goed uitgedacht kan zijn.

  2. Hoe kan dit nu weer. Als nieuwe iPhone eigenaar ben ik erg blij maar krijg wel de indruk dat Apple een aantal basis telefoonfuncties niet goed heeft ingebouwd

  3. Ik vraag mij eigenlijk af hoe die alarmfunctie geprogrammeerd is, als er bugs in zitten die enkel op bepaalde dagen optreden.

    Ik hou het hier wel bij mijn goede oude klokradio. Die weigert nooit dienst 🙂

  4. check, wilde om 7 uur wakker worden en werd pas gewekt (niet door de iPhone) om 9.45 uur. Vrouwlief heeft nu haar ab kuur iets te laat gehad.

  5. Jongens, niet zo zeuren, omdat de wekker functie op 2 dagen van het jaar niet werkt, ook nog eens twee dagen waarop er relatief weinig mensen hun wekker zullen zetten, nieuwjaarsdag en een zondag, doen jullie moeilijk. Ga alsjeblieft iets anders afkraken, maar dan deze keer mét een goede reden.

  6. @Peter: ’tis Best te rechtvaardigen hoor. Het is dan tot nu toe inderdaad nog acceptabel geweest, maar dat betekend nog niet dat het een keer fout kan gaan op een tijd wanneer dat niet zo geweldig uitkomt.

    Dat mensen bezorgd zijn is logisch. Als ie niet afgaat op de dag dat je een examen of iets dergelijks hebt dan ga je vast wel brullen.

  7. Dit doet me zeer denken aan de voormalige millennium bug, dat zo een grote hardware/software gigant deze bug er nog in heeft zitten, is gewoon een lachertje.

  8. tja dit zijn van die dingen waaruit blijkt dat Apple eigenlijk geen telefoonmaker is. Net zoals dat er pas in latere generatie iPhones MMS kwam en een teken-teller in de sms applicatie. Dat is zulke BASIS functionaliteit dat het ongegrijpelijk was dat dat er niet direct in zat. Apple heeft onder een steen moeten hebben gelegen destijds. Daaruit lees je af dat Apple maar weinig van mobiele telefonie afwist. Inmiddels is dat na 4 iPhones natuurlijk wel anders, maar dit soort bugjes verbazen me daarom niets.

  9. Net ff getest en mijn niet herhalende wekker ging niet af.
    Maar de herhalende wekker ging wel af….
    Ook even de datum naar 4-1-11 verandert, zien of dat iets uitmaakt.
    En ja hoor hij werkt nu wel, dus als je een snelle fix wilt verander je ff de datum of je herhaalt de wekker gewoon op die dag.

  10. Origineel geplaatst door Peter
    Jongens, niet zo zeuren, omdat de wekker functie op 2 dagen van het jaar niet werkt, ook nog eens twee dagen waarop er relatief weinig mensen hun wekker zullen zetten, nieuwjaarsdag en een zondag, doen jullie moeilijk. Ga alsjeblieft iets anders afkraken, maar dan deze keer mét een goede reden.

    Ja jongens. Laten we het niet over al de gebreken van de iphone hebben. Anders is hier geen plaats meer voor goed nieuws over de iphone. 🙂

    Origineel geplaatst door Peter
    … omdat de wekker functie op 2 dagen van het jaar niet werkt, …

    + de overgang van winter naar zomeruur, + de overgang van het zomeruur naar winteruur.
    Dat zijn al 4 dagen op een jaar.

    Toch raar dat de BESTE / DUURSTE (smart)phone zo’n oerdomme fouten heeft.

  11. @amigo

    Het is dat je zelf zegt dat het de beste mobiel is! Als jij vind van niet wat doe je dan in godsnaam op een iPhone forum??

  12. mensen moet werken misschien!!!!@Peter:

  13. @Agieja:
    Er zijn verschillende reden dat ik hier kom kijken.
    – Ik lach graag
    – Ik ben benieuwd wanneer Apple iets echt revolutionair én werkend op de markt brengt.
    – Ik probeer de iKudde duidelijk te maken dat er betere/goedkopere alternatieven zijn. (Maar dat is vechten tegen windmolens dankzij de brainwash app van Apple)
    – ….

    Nogmaals, koop zoveel iDingen als jullie willen. Maar blijf niet verkondigen dat jullie de heilige graal in handen hebben. Want dat is het niet! Durf toegeven dat Apple fouten maakt. Sta open voor andere dingen die niet met een i beginnen. Het is voor jullie eigen bestwil 😉

  14. of kerk of met het vliegtuig mee of zoals iemand schreef een kuur ondergaan of …. Het moet toch niet zo zijn dat je voortaan twee wekkers op moet zetten voor het geval dat…..

  15. Ja bah, dat is dus twee keer!

  16. Ik merkte het inderdaad. Zojuist weer even geprobeerd en hij ging weer niet af. Behoorlijke amateurs bij Apple die aan de klok functie hebben gewerkt.

  17. wie laat zich dan ook wakker maken door een stukje software, word toch wakker !

  18. Ik had het ook voor.
    Moest om 5u15 op staan om te gaan werken.
    Gelukkig heb ik een lieve vriendin, die zelf wakker schrok om 6u15, dat er nog ‘n knappe vent naast haar in bed lag.
    Vreemd, want normaal was IK al weg…

    😉

    Maar nog net op tijd op ‘t werk geraakt, zelfs nog m’n broek op tijd dicht gekregen…

    Ja, sure, zou niet mogen met zo’n duur én goed toestel, maar als perfectie bestond, dan koopt er niemand nog een Iphone 5 of een klokradio.

    Bon, gaan we 2011 zagend beginnen?
    😉

  19. Net 2 uur te laat wakker geworden..

  20. Ik heb van mijn werkgever niet gehoord dat ik te laat op het werk verscheen vandaag! De natuurlijke klokwekker tegen de digitale 🙂

  21. Mijn herhalende wekkers gaan anders ook niet af…
    Gelukkig moest ik gewoon bij mijn ouders zijn vanmorgen en niet op het werk 

  22. als ze nog niet eens goed een wekker kunnen maken dan zet ik toch mijn vraagtekens hierbij.

  23. Ik had al verwacht dat er zoiets zou gebeuren. Daarom zet ik altijd een 2de wekker voor de zekerheid 😉

  24. Apple is gewoon door en door triest aan het worden in mijn ogen. Na abo vernieuwen maar een echt toestel aanschaffen. Ja ik was laat voor de artsenpraktijk en das niet fijn! Mensen rekenen op me.

  25. wat een prutsers

  26. Raar, ik werd vanochtend gewoon gewekt door mijn nieuwe iphone 4 met daarop 4.2.1 ( en een niet herhalende wekker).

  27. Je moet ook gewoon niet werken op nieuwjaarsdag, klaar.

  28. Herhalende wekker doet het ook niet bij mij, wel jammer dat apple vaak grote fouten maakt

  29. @Amigo:
    Zeg, ben jij er nu alleen op uit om het forum hier te vervuilen ????
    Ga eens lekker op zoek naar een HTC forum ofzo.
    Wat zul jij een beroerd jaar gehad hebben met alle successen die Apple geboekt heeft het afgelopen jaar.
    Nou ja, wat zei men ook al weer over de gemiddelde intelligentie van de Android gebruiker?

    Precies…

    Nou, laat je scheetapps maar weer brullen.

  30. Ik had een wekker ingesteld voor de vakantie dagelijks om half 10 m’n bedje uit. En deze deed het gewoon, dus ook vandaag?

  31. Sorry hoor maar iedereen kan toch een bugloze alarm klok maken? Daar hoeft niks fout voor te gaan, toch?

  32. Wat een grof schandaal! Omdat mijn telefoon mij in het weekend niet wekt ga ik meteen overstappen op een systeem met een gebruikersvriendelijkheid van 0 en dat er ook niet lekker mooi uitziet.

  33. @amigo, aangezien ik ook over een android beschik en alle iphones al heb gehad en voordien meerdere smartphones heb versleten heb ik wel een gefundeerde mening. Android is ook alles behalve fijlloos, de wekker gaat maar af en toe af en ik vind de reden maar niet. Ik heb al meermaals de batterij moeten uittrekken omdat hij vasthing (wat ik bij m’n iPhone nog nooit heb moeten doen, gelukkig want het gaat niet). Verder zijn er geen goedkopere alternatieven voor een iPhone. Als ik mijn htc (die nieuw 390€ kost) binnen 1jaar verkoop, heb ik er wss nog 100€ voor. Als ik mijn iPhone van 640€ binnen een jaar verkoop, heb ik er wss nog 450€ voor. De htc komt dus duurder uit, want geeft me een veel groter verlies op lange termijn.

    Verder is iPhone gewoon veel smoother en blijft het ook smooth werken in tegenstelling tot andere gsm’s. Versta me niet verkeerd, android en Windows mobile 7 zijn deftige besturingssystemen maar zeker niet even goed als iPhone. En zeker ook niet goedkoper (minder prijsvast).

  34. @HenkS.:
    En @Agieja:
    Wat wordt er weer ontzettend op de man gespeeld, alleen omdat ieman opmerkt dat de beste smartphone oerdomme fouten heeft. Probeer eens te ontspannen dit jaar.

  35. Ik wens voor iedereen die klaagt een Android, Blackberry of andere mobiele telefoon. Klagen is zo nineteens, los het op. Eigen initiatief siert, dan pas toon je karakter.

  36. Ik hou van Apple, door hun ben ik langer blijven liggen in bed op 1 januari. Lekker toch…

  37. @HenkS.: Je vergist je vriend. Ik heb me net rot geamuseerd dankzij de “successen” van Apple.
    Ik ben geïnteresseerd in psychologie en probeer uit te zoeken waarom het iVolk de fouten, visie en prijzen van Apple blijven verdedigen. In hun onderbewustzijn moeten ze weten dat ze hun telkens laten vangen door de marketing van Apple.
    Maar ik denk dat ik al een antwoord op mijn vragen heb. Volgens mij blijven ze hun iDing verdedigen omdat ze altijd al zo trots waren op hun iDing (en dit ook luidkeels verkondigden) en als ze zouden toegeven dat hun iDing toch niet zo perfect is als ze altijd geschreeuwd hebben zou dat een serieuze afgang zijn.

    Wat betreft die scheetapps. Ik denk dat er in vergelijking meer scheetapps in uw appstore staan, dan in de market van Android. In de Android market zijn ook niet-scheetapps gratis.

    Maar ik denk dat we een beetje OT gaan. Dit topic ging over de zoveelste blunder op de iphone. 😉

  38. Origineel geplaatst door Peter
    Jongens, niet zo zeuren, omdat de wekker functie op 2 dagen van het jaar niet werkt, ook nog eens twee dagen waarop er relatief weinig mensen hun wekker zullen zetten, nieuwjaarsdag en een zondag, doen jullie moeilijk. Ga alsjeblieft iets anders afkraken, maar dan deze keer mét een goede reden.

    Wat een verschrikkelijk domme reactie! Kom nou zeg….! Ik mag verwachten, dat een relatief eenvoudige wekkerfunctie op een duur apparaat gewoon werkt. Het zal je misschien verbazen dat dit mij doodeenvoudig een gemiste verkoopkans kan opleveren. In de USA krijg je hier doodgewoon een claim voor aan je broek.

    BTW: en niet altijd Apple zo verdedigen tegen beter weten in.

  39. Origineel geplaatst door joblamietja dit zijn van die dingen waaruit blijkt dat Apple eigenlijk geen telefoonmaker is. Net zoals dat er pas in latere generatie iPhones MMS kwam en een teken-teller in de sms applicatie. Dat is zulke BASIS functionaliteit dat het ongegrijpelijk was dat dat er niet direct in zat. Apple heeft onder een steen moeten hebben gelegen destijds. Daaruit lees je af dat Apple maar weinig van mobiele telefonie afwist. Inmiddels is dat na 4 iPhones natuurlijk wel anders, maar dit soort bugjes verbazen me daarom niets.

    Onzin! Het zijn geen wekker makers!

  40. @Amigo:
    Psycholoog, leg me dan eens uit waarom een fervent tegenstander van alles wat met Apple te maken heeft zich dag in en dag uit op een iPhone forum bevindt, zoekend naar foutjes om het merk dan de grond in te boren ????
    Je zult met me eens zijn dat dit toch iets gefrustreerds is, welk ander doel dient het???
    Je zult mij absoluut niet op een HTC forum aantreffen.
    Nu niet ons de schuld geven van jouw miskoop hoor ???
    Jaloezie is een nare eigenschap….

  41. Gelukkig ging mijn wekker niet af vandaag… Ik had die slaap hard nodig nu brak op de bank aan het hangen;-)

  42. @xortion: U koopt dus een mobiel met het gedacht om hem na een tijdje terug te kunnen verkopen? Dat had ik nog niet gehoord. Die moet ik onthouden 🙂

    Wat betreft uw HTC problemen; had jij alleen die problemen of had 70% van de Android community die problemen? Indien enkel jij de problemen had vrees ik dat de fout eerder bij u lag.
    Maar dat kan ik u niet kwalijk nemen. Bij een Android moet je namelijk zelf ook een beetje nadenken. Bij Apple denkt Steve J na voor zijn fans.
    (indien 70% van de community die problemen heeft/had zou ik graag een linkje krijgen)

  43. Origineel geplaatst door HenkS.
    @Amigo: Psycholoog, leg me dan eens uit waarom een fervent tegenstander van alles wat met Apple te maken heeft zich dag in en dag uit op een iPhone forum bevindt, …..

    Een “begrijpend lezen app” hebben ze blijkbaar nog niet in de appstore 🙂

    Origineel geplaatst door Amigo
    @HenkS.: Ik ben geïnteresseerd in psychologie en probeer uit te zoeken waarom het iVolk de fouten, visie en prijzen van Apple blijven verdedigen.

  44. Ben overigens benieuwd hoeveel mensen gaan klagen over Hyves. Krijg net een mail met een verjaardag notificatie van drie “vrienden” die jarig zijn op Zaterdag 7 januari, zondag 8 januari en maandag 9 januari. En voor de domme onder ons, 7 januari valt echt niet op zaterdag. Gaan we nu onze pijlen richten op Hyves?

  45. Zo raar is het toch niet. Dit was de eerste jaarwisseling met iOS 4, dat hebben ze nooit echt kunnen testen.

  46. Gutgut. Wat een gekrakeel weer. Ieder zijn ding. Ik vind het een grote blunder van Apple. Ze moeten zich gaan schamen. Maar voor mijn geen reden om acuut over te stappen op een ander systeem. Als mijn abonnement verloopt zal ik weer eens alle opties bezien.

  47. Ik word hier toch zo zwaarmoedig van, waarom moet zo’n klok/wekker functie zo complex zijn.

    Gewoon de tijd weergeven en indien een match een geluidje afspelen, klaar.

  48. @amsanten

    Volgens mij kun je een jaarwisseling heel gemakkelijk testen. Blijft een blunder.

  49. Origineel geplaatst door Amigo
    @HenkS.: Je vergist je vriend. Ik heb me net rot geamuseerd dankzij de “successen” van Apple. Ik ben geïnteresseerd in psychologie en probeer uit te zoeken waarom het iVolk de fouten, visie en prijzen van Apple blijven verdedigen. In hun onderbewustzijn moeten ze weten dat ze hun telkens laten vangen door de marketing van Apple. Maar ik denk dat ik al een antwoord op mijn vragen heb. Volgens mij blijven ze hun iDing verdedigen omdat ze altijd al zo trots waren op hun iDing (en dit ook luidkeels verkondigden) en als ze zouden toegeven dat hun iDing toch niet zo perfect is als ze altijd geschreeuwd hebben zou dat een serieuze afgang zijn.Wat betreft die scheetapps. Ik denk dat er in vergelijking meer scheetapps in uw appstore staan, dan in de market van Android. In de Android market zijn ook niet-scheetapps gratis.Maar ik denk dat we een beetje OT gaan. Dit topic ging over de zoveelste blunder op de iphone.

    ‘iDing’ gebruikers hoeven in ieder geval niet bang te zijn voor Malware op hun device. Dat noem ik pas een blunder van Android. Dan valt een niet werkende klok applicatie nog wel mee.

  50. Origineel geplaatst door Coen
    Gutgut. Wat een gekrakeel weer. Ieder zijn ding. Ik vind het een grote blunder van Apple. Ze moeten zich gaan schamen. Maar voor mijn geen reden om acuut over te stappen op een ander systeem. Als mijn abonnement verloopt zal ik weer eens alle opties bezien.

    Kijk, dat is nu eens een reactie van iemand wiens hersens nog niet zijn aangetast een volwassen persoon.
    Deze persoon heeft een iPhone, maar erkend wel dat er fouten in het toestel zitten. Hij begint niet onmiddelijk te roepen dat je een tweede wekker moet plaatsen, of dat het maar 4 dagen per jaar zijn dat de iClock het niet doet.
    Voor zo’n personen (met een iPhone) heb ik respect.

  51. @amigo

    Wij, als gezin, hebben een aantal iDingen in huis. Maar ook een Samsung Galaxy S en een Android tablet. Als telefoon gebruik ik op dit moment een Nokia 5800 (symbian). Ik ervaar de voordelen, maar zeker ook de nadelen van ieder systeem. En ik geniet van alle fora met welwillende en vriendelijke gebruikers. Van iDing gebruikers wordt altijd gezegd dat ze blind Apple volgen en niet openstaan voor kritiek. Jouw reactie bewijst dat dit ook onder Android gebruikers voor komt. Dank voor dit inzicht.

  52. Origineel geplaatst door Rik
    …‘iDing’ gebruikers hoeven in ieder geval niet bang te zijn voor Malware op hun device. Dat noem ik pas een blunder van Android. Dan valt een niet werkende klok applicatie nog wel mee.

    Geef mij toch maar malware die je enkel krijgt als je niet via de officiële market download, dan een alarm waar je niet op kan vertrouwen en apps die identiteitsgegevens uploaden naar vreemden.

  53. Wie bouwt eens een SDK voor deze mobieltjesbouwer oid.

  54. @PvdG: Wat ik met mijn reactie bedoel, is dat er in de reacties op nieuwsberichten met problemen aan de iPhone heel veel wordt gezeurd over alle dingetjes die niet helemaal werken, ondanks dit gezeur zijn er hier haast geen mensen die hun iPhone hebben ingeleverd en verder zijn gegaan met een andere mobiel. Iedereen blijft zeuren, en iedereen blijft iPhonen. Waarom? Iedereen blijft zeuren om het zeuren, om zich te laten horen. Als je kijkt naar al het gezeik in de reacties van dit soort berichten, vraag je je toch echt af waarom iedereen dan toch zo’n ding heeft/wil.

  55. Ben ik de enige ‘iDing’ gebruiker die er niet van wakker ligt :’)

    Lijkt mij ‘as simple as hell’ dat elke telefoon ergens wel gebreken heeft, of dat nou de wekkerfunctie is of iets anders…

    Ik kan mij er werkelijk niet druk om maken.
    Nobody is perfect.

  56. Nogmaals, als een toestel perfect zou zijn, waarom dan deze website mét forum?

    Ahja, een applicatie zoals een klok is eenvoudig, Apple maakt domme fouten.

    Hij/zij die dit bovenstaande beweert, talm niet en ga alsjeblieft zo snel mogelijk naar Cupertino om je deskundige hulp aan te bieden…

    Meer dan 8 miljard Amerikaanse dollar winst in 2009, daar gaan ze jou zeker ‘n heel stuk van geven, omdat jij dit -o zo eenvoudige- probleempJE heel eventjes gaat oplossen!

  57. @Coen: Ik sta echt wel open voor gefundeerde kritiek op Android hoor.
    Als alle kritiek op Android gefundeerd zou zijn (met bewijzen, links, feiten,…) zou ik misschien kunnen zeggen dat iphone bezitters gelijk hebben en dat iphone idd beter is dan Android.
    Spijtig genoeg werpen iphone bezitters enkel met loze beschuldigingen naar Android/Google. Geen enkele kritiek op Android staven ze met een link ofzo.

    FYI: Ik HAD een iPod Touch EN een iPhone. (totdat ik de voordelen van Android ontdekte)

  58. Een wekker moet gewoon werken,klaar uit! Geen geklets punt! Maar wat ik raar vind is dat niet alleen de iphone er last van heeft maar ook de HTC touch pro 2 en de Samsung diva. Ik had mijn iphone gezet en mijn vriendin haar telefoons en alle drie zijn niet gegaan. WTF………… In mijn geval was het dus wel heel vervelend.

  59. Na het lezen van dit artikel denk ik weer aan Jobs verhaal over iOS 4 met zijn “honderd nieuwe functies”
    Inmiddels weten we dat 95 functies verkapte beveiligingen zijn om de AppStore te beschermen. Prima maar een bug in een functie als “wekker” toont gewoon aan dat deze niet goed is getest. Hier lachen andere telefoonbouwers hard om. Amazing!

  60. Hetzelfde probleem.. Moest om 6u45 op men werk zijn.. Om 7u werd ik gewekt door mijn werk.. 🙂

  61. @amigo,
    het is een feit dat niks zo smooth werkt als bij iOS. Bij android hapert de boel zelfs al als je gaat scrollen. Persoonlijk vind ik dat belangrijker dan of de wekker werkt of niet.
    Beide OS’en hebben hun voor en nadelen. Uiteindelijk heeft niet het OS, maar de grootte van de interne opslag me over de streep getrokken. Dat gehannes met die MicroSD-kaartjes, bah.

  62. Dit is wel echt heel ruk geprogrammeerd dan zeg. Je hoeft voor een wekker toch alleen op tijd te checken, niet op datum. Hoe kan dit dan fout gaan? Checkt ie intern een wekker voor ‘datum X 10:00h’ als je 10 uur instelt? En waarom zou dat dan fout gaan bij een nieuw jaar? Zou die hem intern naar 1 jan 2010 hebben geschakeld ofzo.

    Lomp.

  63. @ iedereen die het voor Apple opneemt

    Als je een product koopt mag je gewoon verwachten dat het product conform is. Dus ook een onderdeel als een wekker.
    Apple heeft dit wel degelijk kunnen testen, gewoon door de datum aan te passen. Vergevingsgezindheid is prima, de producten van Apple zijn over het algemeen van uitstekende kwaliteit, maar hier maken ze toch echt grove fouten.
    Dat het er niet toe doet omdat het nieuwjaarsdag is, is nogal bekrompen bekeken, kijk maar naar de mensen die vandaag wel moeten werken, zoals artsen, verpleging, agenten, conducteurs, enz enz. Dat vandaag het gros van de mensen niet naar hun werk hoeft betekent niet dat er mensen niet afhankelijk zijn van de wekkerapp waar je kennelijk niet op kunt vertrouwen.

  64. Origineel geplaatst door bashie
    Een wekker moet gewoon werken,klaar uit! Geen geklets punt! Maar wat ik raar vind is dat niet alleen de iphone er last van heeft maar ook de HTC touch pro 2 en de Samsung diva. Ik had mijn iphone gezet en mijn vriendin haar telefoons en alle drie zijn niet gegaan. WTF………… In mijn geval was het dus wel heel vervelend.

    Had je nu maar een Android op je nachtkastje gehad. Dan was je op tijd wakker geweest.
    (Sorry, is een dom grapje van mij)

    Ik moet nu even vrienden gaan gelukwensen voor het nieuwe jaar. Maar maak jullie niet ongerust, ik ben straks terug 🙂

  65. @ bartje zei op 1 januari 2011 om 15:17

    Kom op, van een wekker mag je uitgaan dat hij werkt. Wat moet ik dan als ik tentamens heb? Maar 3 wekkers zetten zodat ik zeker weet dat ik wakker wordt? Van een wekker moet je gewoon op aan kunnen gaan, punt uit.
    Wat nou als je die presentatie of sales mist omdat er iets simpels als een wekkerfunctie niet naar behoren werkt op een duur toestel?

  66. @ Amigo

    Don’t feed the troll!!!

  67. Origineel geplaatst door Jeroen
    @amigo, het is een feit dat niks zo smooth werkt als bij iOS. Bij android hapert de boel zelfs al als je gaat scrollen. Persoonlijk vind ik dat belangrijker dan of de wekker werkt of niet. Beide OS’en hebben hun voor en nadelen. Uiteindelijk heeft niet het OS, maar de grootte van de interne opslag me over de streep getrokken. Dat gehannes met die MicroSD-kaartjes, bah.

    Check de ontelbare Youtube filmpjes over het “smooth”-zijn. Je moet wel vergelijken met een Android van tussen de 400 en 500 euro he. Jou iPhone kost ook zoveel. En dat jij het “smooth”-zijn belangrijker vind tegenover op tijd gewekt worden… Daar heb ik zelfs geen woorden voor.

  68. @Peter: Ik heb ook zo’n iDing natuurlijk, maar ben er niet afhankelijk van. Iedere keer als ik weer aan nieuw iDing toe ben, verken ik de markt en bepaal mijn keuze. Dit zijn natuurlijk geen goeie berichten voor mijn eventuele “vervolgaankoop” van een Apple product. Het zal je maar gebeuren, telaat bij je patient aankomen en vaststellen dat hij is overleden. Ik vind dan ook dat sommige iFans een soort van tunnelvisie hebben ontwikkeld, die heel erg eng aandoet.

  69. Hier op tijd gewekt deze morgen.

  70. @PvdG: Ja, ik ben een Apple-fan. Maar in mijn vorige post probeerde ik dus uit te leggen, dat ik ziek word van iedereen die zegt: “Het zal je maar gebeuren”. Ik heb hier nog niemand gezien bij wie het ook daadwerkelijk fout is gegaan, én er last van had.

  71. @ amigo
    Als jij hier alleen maar zit omdat je zo geintresseerd bent in de psychologie van iPhone gebruikers, sla je wel heel erg door in het meedoen in de discussie en promoten van android. Dit heeft niets te maken met objectief observeren! Wat een rotsmoes! Neem je zelf eens onder de loep, neppsycholoog!

  72. @amigo

    Yo dude, maakt natuurlijk niks uit wat je op je nacht kastje hebt liggen, het behoort het gewoon te doen. Vanochtend te laat en dan is het kloten om gehaast het nieuwejaar in te gaan.
    Simpel bugje………..gewoon dom!

  73. Origineel geplaatst door Amigo
    @Coen: Ik sta echt wel open voor gefundeerde kritiek op Android hoor. Als alle kritiek op Android gefundeerd zou zijn (met bewijzen, links, feiten,…) zou ik misschien kunnen zeggen dat iphone bezitters gelijk hebben en dat iphone idd beter is dan Android. Spijtig genoeg werpen iphone bezitters enkel met loze beschuldigingen naar Android/Google. Geen enkele kritiek op Android staven ze met een link ofzo.FYI: Ik HAD een iPod Touch EN een iPhone. (totdat ik de voordelen van Android ontdekte)

    @Amigo Kijk, deze opmerking is al een stuk genuanceerder. Op die manier ben ik bereid je opmerkingen serieus te nemen. Ik hou niet zo van bashen en trollen. Maakt me niet uit of het over iOS, Android of symbian gaat. Een stevige discussie over feiten ga ik echter niet uit de weg. Ik denk echter dat de discussie over iOS of Android nooit door iemand gewonnen zal worden. Het gaat niet alleen over feiten en specs namelijk, maar ook over emotie en smaak.

  74. Vanmorgen dus verslapen!!!! , moest helaas werken ( ploegendienst ) mooi kut van Apple dit !!

  75. Origineel geplaatst door Peter@…, vraag je je toch echt af waarom iedereen dan toch zo’n ding heeft/wil.

    Misschien vanwege apps die werken zoals het mot

  76. Ik vind het schandalig dat je zoiets simpels als een wekker bij een iphone niet kunt vertrouwen.

    Van deze had ik gelukkig geen last omdat ik lekker kon uitslapen. Bij de schakeling naar wintertijd was ik te laat op mijn werk.
    Sindsdien gebruik ik een oude nokia als extra wekker en niet voor niks zoals maar weer blijkt.

    Voorheen had ik een blackberry bold 9000 en mijn vriend een touchscreen android.

    De iphone werkt gewoon simpeler en hij doet het gewoon, alleen zoiets simpels als een wekker app kunnen ze niet fatsoendelijk maken.

    Buiten dat heb ik een jailbreak omdat de iphone enkele basis telefoon functies, zoals profielen.

    Stop controllig everything STEVE !!!

  77. @Amigo

    Sinds wanneer is een mobiel SLECHT als een wekker applicatie het niet doet? Ik weet nog lang geleden toen wekker applicaties EXTRA’s zijn. Persoonlijk vindt ik dat nog steeds. Daarom koop ik ook zelf een normale wekker voor ernaast. Die heeft de functie om mij wakker te maken ‘s ochtends. Als iphone eigenaar kijk ik niet naar mijn iphone als een apparaat die alles moet kunnen wat het als extra heeft. Ik heb een rekenmachine die VEEL beter werkt dan de calculator app van Apple maar ik ga ook niet huilen omdat die niet werkt. Al die applicaties zijn allemaal extra’s. Ik koop een mobiele telefoon om mee te BELLEN. Nu was er veel onzin over de Antennegate maar elke iphone die ik in mijn handen heb gehad van vrienden en etc heeft geen last van een Antennegate. Ik heb ook vrienden die een Android hebben en die mij dan zien met mijn iphone 4 en mij zien spelen erop en dan de volgende dag komen met dezelfde soort spel alleen veel lelijker en mij proberen wijs te maken dat android beter is. Nou fijn als jullie dat vinden dan vindt ik dat oke. Ik ga niet naar een Android forum om te gaan zeiken dat hun vinden dat android beter is. Het feit dat jij Amigo naar een iphoneforum komt om te gaan kijken wat voor fouten een Apple product heeft zegt al genoeg over hoe bezig jij bent met je android. Je bent geinteresseerd om de aankopen van Iphone bezitters. Wij weten allemaal dat Apple producten harstikke duur zijn, maar als ik er 1 koop dan weet ik ook zeker dat ik het mooiste product heb(mijn smaak) en ook het makkelijkste product heb. Zelfs mijn oma van 80 snapt een iphone. Wij betalen voor de service, het uiterlijk en de OS. Jij betaalt voor de processor die erin zit, de hoeveelheid geheugen die erin zit enzovoort. Dus ga ajb naar een android forum en ga daar eens lopen blaren wat jij van de iphone vindt. Dan heb je misschien nog genoeg vrienden die ook vinden wat jij vindt.

    Jo

  78. Ik denk dat de hele Android vs iOS-discussie hier nergens op slaat. Het gaat om een alarm-app die standaard wordt meegeleverd, niet het OS erachter.

    iPhone heeft nu problemen met z’n alarmpjes. Android-apparaten met de standaard sms-app van Google hebben problemen met sms versturen naar de juiste persoon.

    Zo heeft iedere smartphone wel wat. Ik vind het voor beiden niet kunnen dat zulke basic functionaliteit zo verschrikkelijk buggy blijkt te zijn.

  79. Mensen denken echt Apple te kunnen beoordelen. Als zij der niet was zaten we nog opgescheept met beperkte samsungs zonder internet, LG’s die uit pleuren en nokia’s zonder design…

  80. @Amigo

    Voor verder tijdsverdrijf:
    Op BMW-forums gaan claimen dat Mercedes beter is en vice versa, website van Dixan bestoken met berichten dat Ariel toch witter dan wit wast en omgekeerd, Puma is voor pummels bij de dragers van deze schoenen gaan verkondigen and “I kill you in the night with a blikske Sprite…”

    Hoe meer mogelijkheden een toestel gaat bieden (“verpersoonlijking”), hoe moeilijker het wordt aan te tonen dat product A beter is dan product B. Persoonlijk hangen zo’n reclame’s mij de strot uit, ook al wordt dit verkondigd door een psycholoog of iemand met een gezandstraalde glimlach.

    Als een opensourceplatform, zoals Android, dan toch dé garantie is voor succes, waarom is Berkeley Software Distribution het dan nooit geworden, tot Apple Inc. er zich ging mee bemoeien en het deels closed source gemaakt heeft? (check OS X, iOS, Next, Darwin etc…)

    Dé psychologische vraag is wat je denkt te bereiken met alsmaar je doos waspoeder je android-toestel-systeem op ‘n Iphone-website te willen aanprijzen?

    Frankly my dear I don’t give a damn, of ‘t nu beter of slechter is. Ik, en vele bezoekers/gebruikers van de Iphone hier met mij, vinden het blijkbaar gewoon een goed (maar inderdaad duur) toestel, dat -helaas en net zoals ik zelf persoonlijk- af en toe een steek laat vallen.

    Maar euhm, het Nieuwe jaar is ondertussen begonnen, laat ons -o cliché- toch maar het beste ervan maken en ik hoop dat beide fabrikanten zich blijven inspannen het de consument naar de zin te maken… daar varen zowel jij, als ik en de andere Iphone-Androidgebruikers bij…

  81. Origineel geplaatst door Amigo
    @HenkS.: Je vergist je vriend. Ik heb me net rot geamuseerd dankzij de “successen” van Apple. Ik ben geïnteresseerd in psychologie en probeer uit te zoeken waarom het iVolk de fouten, visie en prijzen van Apple blijven verdedigen. In hun onderbewustzijn moeten ze weten dat ze hun telkens laten vangen door de marketing van Apple. Maar ik denk dat ik al een antwoord op mijn vragen heb. Volgens mij blijven ze hun iDing verdedigen omdat ze altijd al zo trots waren op hun iDing (en dit ook luidkeels verkondigden) en als ze zouden toegeven dat hun iDing toch niet zo perfect is als ze altijd geschreeuwd hebben zou dat een serieuze afgang zijn.Wat betreft die scheetapps. Ik denk dat er in vergelijking meer scheetapps in uw appstore staan, dan in de market van Android. In de Android market zijn ook niet-scheetapps gratis.Maar ik denk dat we een beetje OT gaan. Dit topic ging over de zoveelste blunder op de iphone.

    Een beetje hypocriet om als Android-gebruiker Apple te bekritiseren op de wekker. Was het niet de wekker van de HTC Hero die 9 van de 10 keer niet afging op firmware 1.x…?

    Overigens is mijn HTC Legend het meest buggy toestel wat ik ooit gehad heb. Ik heb zes maanden (!) met een zeer slecht functionerende SMS-applicatie (zodra ik een SMS verstuurde scrollde hij elke keer meteen helemaal naar boven, ongelofelijk irritant als je een beetje een lange SMS-conversatie hetb) gezeten voordat HTC eens aan een bugfix dacht. Ook waren er genoeg andere kleine bugs die heel irritant waren.

    Origineel geplaatst door Amigo
    Origineel geplaatst door Jeroen@amigo, het is een feit dat niks zo smooth werkt als bij iOS. Bij android hapert de boel zelfs al als je gaat scrollen. Persoonlijk vind ik dat belangrijker dan of de wekker werkt of niet. Beide OS’en hebben hun voor en nadelen. Uiteindelijk heeft niet het OS, maar de grootte van de interne opslag me over de streep getrokken. Dat gehannes met die MicroSD-kaartjes, bah.Check de ontelbare Youtube filmpjes over het “smooth”-zijn. Je moet wel vergelijken met een Android van tussen de 400 en 500 euro he. Jou iPhone kost ook zoveel. En dat jij het “smooth”-zijn belangrijker vind tegenover op tijd gewekt worden… Daar heb ik zelfs geen woorden voor.

    Dat lijkt me toch logisch? Een prettige gebruikservaring is iets waar je elke milliseconde dat je je telefoon gebruikt mee geconfronteerd wordt. Een wekker die niet werkt heb je maar 2 dagen per jaar last van.

    Qua soepelheid en eenvoud van het OS is iOS ongeëvenaard. Net zomin als ik toegeef dat dit een domme fout van Apple is kan je hier ook niet omheen als Android-gebruiker. Het is namelijk een feit aangezien de UI niet hardwarematig geaccelereerd wordt. Hierdoor heb je altijd haperingen als de CPU even met iets anders bezig is. Dat kan gewoon niet anders.

  82. Wekker gezet om 9.00 uur ‘s morgens om te testen of het zou lukken om dan al op te staan.

    Wakker geworden om 16.05… Feit is dat mijn iphone niet is afgegaan, maar er zal ook wel een andere reden geweest zijn dat ik zo laat wakker was.

  83. Ik was dus slachtoffer can dit grapje. Het is dat mijn collega belde…

  84. Origineel geplaatst door Robot
    Ik denk dat de hele Android vs iOS-discussie hier nergens op slaat. Het gaat om een alarm-app die standaard wordt meegeleverd, niet het OS erachter.iPhone heeft nu problemen met z’n alarmpjes. Android-apparaten met de standaard sms-app van Google hebben problemen met sms versturen naar de juiste persoon.Zo heeft iedere smartphone wel wat. Ik vind het voor beiden niet kunnen dat zulke basic functionaliteit zo verschrikkelijk buggy blijkt te zijn.

    Kan u mij een link geven naar die sms problemen van Android? Want ik heb daar nog niets van ondervonden en nog minder over gelezen.
    Ik kan u wel bijtreden in uw mening dat elke smartphone wel iets mankeert.

  85. @Luc: Ben je dan om 08:00u naar bed gegaan?

  86. Hoe tevreden ik ook met m’n iphone ben, dit is gewoon een slordige fout die niet goed te lullen is. En dan maakt t niet uit of het een dag is waarop niemand hoeft te werken, of niet.

  87. Origineel geplaatst door amsanten
    Mensen denken echt Apple te kunnen beoordelen. Als zij der niet was zaten we nog opgescheept met beperkte samsungs zonder internet, LG’s die uit pleuren en nokia’s zonder design…

    Ik kon anders al surfen op mijn phones toen er van de i’s nog geen sprake was.

  88. Amigo, omdat ik ICT’er ben van opleiding en wil meegaan met de technologische evolutie koop ik inderdaad regelmatig een nieuwe gsm. Voor de iPhone kocht ik maandelijks een nieuwe gsm, telkens weer teleurgesteld over de vertraging die na verloop van tijd merkbaar was op de gsm/os. Dat ik elk jaar een nieuwe iPhone koop is puur omdat ik weet dat er elk jaar eentje uitkomt. Dat deze mij dan 150€ opleg kost na verkopen van mijn vorig toestel, vind ik de iPhone volledig zijn geld waard.

    Daar zeg je het zelf, wat iPhone zo mooi maakt, is dat je zelf niet meer hoeft bezig te zijn met alles zelf in te stellen. En dat alles gewoon zijn werk doet zoals het hoort. Dat ik bij een pc zelf moet zitten processen killen en performantie verbeteren tot daar aan toe. Maar op een gsm heb ik geen zin om zelf een task killer te moeten installeren. Af en toe tasken te zitten killen en me zorgen hoef te maken over memory tekort etc. Dat vind ik gewoon overkill op een gsm.

    Ik ben heus niet het type dat zegt dat Apple het beste is in alles. Mijn desktop bv zal altijd Windows blijven, puur om het feit dat ik zelf wil kiezen welke hardware er in steekt en ik gelijk wat kan tweaken/vervangen/upgraden. Maar bij een laptop en gsm heb Ik er echt geen nood aan om mij bezig te houden met dergelijke zaken. Dus wat mij betreft is iPhone de beste gsm op de markt. Dat steve jobs het denkwerk voor mij doet (wat betreft gsm) maakt de iPhone nou net zo prachtig. Eenvoud siert.

    Wat me opvalt is dat mensen die klagen over iPhone, zelf nog nooit een actief gebruikt hebben. 🙂

  89. Och… ik lees dit nu.
    Ik heb vannacht niet thuis geslapen en wekker gezet.
    Ik moest om 7:45 werken (werd wakker gebeld door collega).
    Dus te laat op werk verschenen hierdoor.!

  90. @iedere iBezitter met oogkleppen op: Ik kom hier geen reklame maken voor Android, BMW of wat dan ook. Ik probeer enkel het gedrag van sommige iBezitters te doorgronden. En ja… toevallig heb ik een Android. Daarom ook dat ik vergelijk met Android en niet met bijvoorbeeld WinMo. (Ik (ver)oordeel niets waar ik niet met gewerkt heb)

    Alsook ga ik niet meer in op beschuldigingen richting Android, Google of HTC zonder links.
    Iedereen kan alles en iedereen beschuldigen zonder bewijzen.

    Aan iedereen (jaja, ook aan iBezitters) een tof 2011 gewenst!!

  91. Ok. Geen drama, maar voor dergelijk duur spul zou het gewoon correct moeten werken, ik was dus ook te laat vanochtend…. 🙁
    En voor er weer reactie komt, ik werk al bijna 3 j met een iphone en heb ook een ipad.
    ‘t is en blijft een fout, hoe je het ook draait of keert.

  92. Amigo is gewoon jaloers en baalt gewoon dat android zoveel meer shit is.

  93. Origineel geplaatst door Amigo
    @ Ik probeer enkel het gedrag van sommige iBezitters te doorgronden.

    Nou… dan mogen we eigenlijk wel blij zijn met een gratis psychloog.

  94. Origineel geplaatst door Lars
    Origineel geplaatst door Amigo@ Ik probeer enkel het gedrag van sommige iBezitters te doorgronden.Nou… dan mogen we eigenlijk wel blij zijn met een gratis psychloog.

    Eigenlijk wel ja 😉 (grapje)
    Enkel spijtig dat het zo’n moeilijke klanten zijn en niet willen luisteren (naar mij, enkel naar S. Jobs) 😉

  95. Dat jij jouzelf psycholoog durft noemen, vind ik wel lachwekkend. Zelf ben je het meest stereotiep denker van heel iphoneclub. Aangezien je alle ‘iBezitters’ over dezelfde kam scheert. Mocht ik jou zijn, zou ik de ‘iBezitters’ eerst in verschillende categorieën onderverdelen.

    Ik bevind me onder de categorie die beste prijs/kwaliteit koopt. Dat de iPhone op termijn goedkoper is en voor mij persoonlijk beter is.. Zo kocht ik mijzelf ook een degelijke Japanse Honda. En zal ik geen geld uitgeven aan iets dat het voor mij niet waard is.

    Je hebt bv ook de categorie die alleen Apple materiaal koopt. En ook hen begrijp ik, mocht ik een gemiddeld pc gebruiker zijn die zich niets aantrekt van hardware en zo smooth en eenvoudig mogelijk met een computer wil werken..dan is Apple ideaal. Hetzelfde geldt als je van design houdt.

  96. Tip van mij aan iedereen om niet meer te reageren op Amigo. Hij is van de psychologie en hij weet als geen ander wanneer je iemand geen aandacht geeft gaat de lol eraf, dus svp niet meer reageren maar ontopic blijven.

    Hij heeft het vast druk genoeg met het nieuw gesignaleerde virus die Android gebruikers het leven zuur maakt. Tja dan maar liever een wekker die een keer niet afgaat.

  97. Bij mij deed alles het gewoon

  98. Ja, dit is een blunder van Apple, maar wat een discussie:

    Origineel geplaatst door Amigo
    @Agieja: Er zijn verschillende reden dat ik hier kom kijken. – Ik lach graag – Ik ben benieuwd wanneer Apple iets echt revolutionair én werkend op de markt brengt. – Ik probeer de iKudde duidelijk te maken dat er betere/goedkopere alternatieven zijn. (Maar dat is vechten tegen windmolens dankzij de brainwash app van Apple) – ….Nogmaals, koop zoveel iDingen als jullie willen. Maar blijf niet verkondigen dat jullie de heilige graal in handen hebben. Want dat is het niet! Durf toegeven dat Apple fouten maakt. Sta open voor andere dingen die niet met een i beginnen. Het is voor jullie eigen bestwil

    – Oh ik hou ook van lachen. Gezellig!

    – Waar ben jij de afgelopen 10 jaar geweest? (iPod, iPhone, iPad…)

    – Ja je hebt het al duidelijk gemaakt, zo’n 5x, maar je begint telkens weer opnieuw.

  99. Beetje kinderachtig geleuter onderhand bij deze topic, maar punt blijft: die wekker zit niet goed in elkaar. Apple, go fix it!

  100. Oeh, jammer dit maar ach gelukkig dat me wekker wel afging op 31 december! dat is de belangrijkste dag in mijn leven haha. 😛

  101. Origineel geplaatst door Amigo
    Origineel geplaatst door RobotIk denk dat de hele Android vs iOS-discussie hier nergens op slaat. Het gaat om een alarm-app die standaard wordt meegeleverd, niet het OS erachter.iPhone heeft nu problemen met z’n alarmpjes. Android-apparaten met de standaard sms-app van Google hebben problemen met sms versturen naar de juiste persoon.Zo heeft iedere smartphone wel wat. Ik vind het voor beiden niet kunnen dat zulke basic functionaliteit zo verschrikkelijk buggy blijkt te zijn.Kan u mij een link geven naar die sms problemen van Android? Want ik heb daar nog niets van ondervonden en nog minder over gelezen. Ik kan u wel bijtreden in uw mening dat elke smartphone wel iets mankeert.

    Je citeert de verkeerde persoon, maar als je denkt dat ik dingen aan het verzinnen ben heeft het weinig zin om de discussie voort te zetten.

    Het probleem ontstond door een update van HTC voor de HTC Legend. Deze werd vervolgens na enkele dagne teruggetrokken, en vervolgens duurde het een half jaar (!) voordat er een nieuwe update kwam. De mensen die de update dus gedownload hadden hebben een half jaar met een telefoon gezeten waarvan de SMS-applicatie zeer slecht functioneerde. Ik zeg niet dat dit een probleem van Android is, maar wel een probleem van een Android-telefoon. HTC is dramatisch qua software, het zit vol met bugs. Ik hoop voor je dat je een Samsung Galaxy S hebt.

  102. Hmmm, hier nergens last van gehad… 🙂

  103. Origineel geplaatst door Marcooo
    Tip van mij aan iedereen om niet meer te reageren op Amigo. Hij is van de psychologie en hij weet als geen ander wanneer je iemand geen aandacht geeft gaat de lol eraf, dus svp niet meer reageren maar ontopic blijven.Hij heeft het vast druk genoeg met het nieuw gesignaleerde virus die Android gebruikers het leven zuur maakt. Tja dan maar liever een wekker die een keer niet afgaat.

    Pffff…. nogmaals: Liever een “virus” dat je kan krijgen als je niet via de officiele Android Market download, dan een mobiel waarop je niet kan vertrouwen. (Zomer/winteruur al vergeten? Misschien tijd om een iRemenber app te downloaden kopen in de Appstore.)

    Ik ben het overigens volledig met je tip eens. Het begint namelijk vermoeiend te worden om alles 5x te moeten herhalen. En inderdaad, deze discusie moet gaan over de zoveelste flater van de iWekker, en niet over iOS Vs. Android.

  104. Zo te lezen hier is iedereen in ieder geval wel heerlijk uitgeslapen! Dat soort niet-wekker dagen moet Apple meer inbouwen… 😉

  105. Intussen wens ik alle Androïd gebruikers (tot de bug opgelost is) een gelukkig 2010 toe 

  106. @Marco:
    Ik wil je best geloven hoor. Je verhaal klinkt geloofwaardig. Maar zonder link heb ik problemen om het te geloven. (sorry) HTC is altijd de eerste om updates te versturen via OTA.
    Ik heb een Nexus One (HTC), Hero (HTC) gehad en heb nu een Desire (HTC).
    Ik ben de eerste om toe te geven dat ik het iets anders zou aangepakt hebben als ik Google was. Zo zouden fabrikanten enkel high end toestellen met Android op de markt mogen brengen van mij. Sommige gebruikers vergelijken namelijk een iPhone van 5 a 600 Euro met een Android toestel van 200 Euro. Dus ja, ook Google maakt fouten in mijn ogen. (En ik durf dat toe te geven in tegenstelling tot sommige iPhone gebruikers.)

  107. Ochja nu kunnen ze weer stoer doen op een keynote dat het is opgelost, dit is een FOUT mensen dat is dus SLECHT hoe klein die ook is. Je zou ‘m maar nodig hebben

  108. Gelukkig nieuw jaar allemaal.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.