Reacties voor: iOS 9 uitgelicht: slimme, proactieve Siri- en Spotlight-functies

Siri wordt steeds slimmer. Vanaf iOS 9 is de virtuele assistent proactief en krijg je zelfs hulp als je er niet om vraagt. Hoe gaat dat je iPhone veranderen? Je leest het in dit artikel.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 15 reacties

  1. Siri was in het begin leuk om ff mee te spelen, daarna heb ik haar het zwijgen opgelegd 😉 (ging dat bij elke vrouw maar zo gemakkelijk 🙂 )

    Voor mij geen toegevoegde waarde.

  2. @vuurvreter: Ja, is denk ik een mening ik vind het geweldig om te gebruiken doe het echt heel vaak, even app openen wekker zetten herinneringen maken imessage sturen iemand bellen. vind het persoonlijk heel erg handig, maar ja is ervaring.

  3. Ik heb IOS 9 op mijn iPhone 4s gezet maar ik heb geen Proactive.

  4. @Hidde Collee ik ook niet op een iPad 3, moet het geactiveerd worden?

  5. @Hidde Collee: Onee! Komt die proactive niet voor iPhone 4s? Ik heb namelijk er zelf een. Dan maar duimen op een positief antwoordt

  6. Proactive werkt op mijn iPhone 6 plus (ik weet niet van een menuutje voor het aan of af te zetten) MAAR… waar is de sectie met die kaarten/maps zoals in de Keynote getoond werd? Ik zie alleen bij mij mijn contacten en apps en nieuws! Meer niet ?!

  7. Ik weet het ook niet. Iemand anders?

  8. In het algemeen mag apple wel eens wat meer gebruikersvrijheid geven. Voor Siri zou dit betekenen dat je via instellingen het volgende zou moeten kunnen aanpassen:

    – de naam siri, dus vrije keuze hoe je de assistent aanroept. Bijvoorbeeld, hey james, hey telefoontje of helemaal geen hey ervoor. Het is nogal sneu om de hele tijd hey siri te roepen.
    – Optie om siri op “altijd aan” te zetten. Vergt batterij duur, maar vrije keuze van de gebruiker. Nu moet je altijd aan de lading aangesloten zijn, waardoor siri eigenlijk niet praktisch te gebruiken is.
    – Siri, moet voor alles te gebruiken zijn, wat zich op de telefoon bevindt. Dus open/sluiten, wijzigen van apps, koffie zetten, bij wijze van spreken. Geen beperkingen zoals nu. De telefoon is jouw eigendom en heeft maar te doen, wat de gebruiker wil, en niet andersom.
    – En een gehoorapparaat voor Siri, want ik zal wel een spraakgebrek hebben, maar de keren dat siri in 1 keer doet, wat ik vraag, is ongeveer 1 op 25. Wat een volgend gebruik ernstig ontmoedigd.

  9. Als in de auto zit en vraag aan Siri; Vertel mij lang hoe lang de file is? Antwoord; Zo ziet de verkeerssituatie er uit.

    Ik zou graag willen dat het ‘vertelt’ wordt, kijken op je scherm tijdens het rijden is niet zo handig. Het verschil tussen ‘vertellen’ en ‘zien’ is blijkbaar toch lastig.
    Hopelijk wordt dat handiger.

  10. Hier ook geen mogelijkheid om an het spotlightscherm links van de homescreen te komen… iPod touch 5th gen hier 🙂

  11. Het zou inderdaad kunnen dat Proactive niet beschikbaar is op oudere toestellen. Apple waarschuwt ontwikkelaars al dat ze spaarzaam met de API moeten omgaan, omdat het toestel anders teveel gaat indexeren. Ik vermoed dat de iPhone 4S en laatste iPod Touch dat gewoon niet aankunnen als er constant in de achtergrond dingen worden geïndexeerd. Apple probeert immers om het toestel zo soepel mogelijk te houden.

  12. Wat ik me afvraag, is spotlight nog wel op te roepen met een swipe naar beneden? Ik doe dat zo vaak, hoop niet dat ze zijn teruggekeerd naar alleen maar een swipe naar links bij het eerste scherm.

  13. Werkt dat melden van files voor je agenda afspraak ook als je afspraak NIET in de iCloud agenda staat? Want ik heb het ooit wel (reistijd) gezien bij iCloud afspraken maar nooit bij Exchange meetings

  14. Ook hier geen Siri Proactive op de iPhone 4s ik vermoed dat het te maken heeft met oudere hardware.

    Weet iemand of de iPad 4th gen wel Siri Proactive heeft?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.