Reacties voor: Primeur: extern toetsenbord voor de iPhone, zonder jailbreak

Voor het eerst is het gelukt om de iPhone met een extern toetsenbord te laten werken, zonder daarbij een jailbreak uit te voeren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Als dit zou werken dan is er maar 1 mogelijkheid in dit geval: hij heeft de infrarood signalen afkomstig van het keyboard omgezet naar audio signalen, en deze worden via de microfooningang van de iPhone aangeboden.

    Van de software heb ik weinig kaas gegeten, maar er is vast iemand hier om te bevestigen of dit mogelijk is om hiervoor een programma te schrijven.

  2. ziet er leuk uit, nu nog een beetje afwerken en zorgen dat het er leuk uitziet en ik koop er wel 1tje:D

  3. Spraak herkenning? Hij zegt de letters

  4. Hij heeft het over een FSK Phase Shift Keyboard dus inderdaad via Audio => Digitaal conversie

  5. Met slechts $20 aan onderdelen en de iPhone SDK 2.0 lukte het om een adapter voor de koptelefoonaansluiting te maken

    Als je dat zo leest zou je er vanuit kunnen gaan dat de iPhone via audio signalen iets doorgeeft aan het toetsenbord.

    Het artikel zegt alleen niks over hoe er vanuit het toetsenbord gecommuniceerd wordt met de iPhone. Wat toch veel interessanter is om te weten lijkt me.

  6. ik hoop dat er ooit een adapter komt waardoor je een apple wireless keyboard kan gebruiken om gegevens in te voeren…

  7. @Niels:

    de hoodtelefoonaansluiting heeft een microfoon kanaal. (headphones hebben ook gewoon een mic toch? :P)Daar gaat de toetsaanslag dan waarschijnlijk overheen.

  8. Wat weerhoudt iemand om nu met 3.0 een keyboard aan te maken die via de dock werkt? Ze kunnen dan gewoon een tekst programma maken die ermee werkt. Met copy paste kan je dan gewoon knippen en plakken waar je de tekst eigenlijk nodig had.

  9. Origineel geplaatst door Whacko
    @Niels: de hoodtelefoonaansluiting heeft een microfoon kanaal. (headphones hebben ook gewoon een mic toch? :P)Daar gaat de toetsaanslag dan waarschijnlijk overheen.

    Jah natuurlijk, had daar helemaal niet aangedacht omdat ik mijn oortjes nooit gebruik om te bellen, maar dan is audio inderdaad een goed bedachte oplossing.

  10. Origineel geplaatst door albir
    ik hoop dat er ooit een adapter komt waardoor je een apple wireless keyboard kan gebruiken om gegevens in te voeren…

    dat zou ik direct aanschaffen! lijkt mij echt zo’n prachtige uitkomst! ik doe te weinig met mijn iphone, omdat er geen normaal toetsenbord beschikbaar is. ik hoop dat ze met 3.0 een normaal toetsenbord kunnen gaan laten koppelen.

    ik had echt verwacht dat dit met een van de eerste updates van apple al geregeld zou zijn. zo’n draadloos toetsenbord is volgens mij klein genoeg om in mijn tas te doen, naast mijn laptop, en kan dan met de iphone en met de macbook overweg. echt ideaal lijkt mij dat.

  11. De iPhone zet niet automatisch geluidjes om in toetsaanslagen, wat voor geluidjes je ook gebruikt. Ik neem aan dat het dus alleen werkt met een speciaal hiervoor ontwikkelde applicatie.

    Oftewel: leuke hack, maar je hebt er niets aan aangezien de software die de toetsaanslagen omzet in iets waar het OS wat mee kan nooit resident kan blijven op een iPhone zonder jailbreak. Je kunt het toetsenbord alleen gebruiken binnen de hiervoor ontwikkelde applicatie.

    In het stukje is sprake van een filmpje, zonder link naar betreffend filmpje.

  12. zijn we niet tevreden met het huidige toetsenbord dan? 😉

  13. Origineel geplaatst door Henkz
    zijn we niet tevreden met het huidige toetsenbord dan?

    maak eens een flinke blogpost in de trein als je je macbook van 3 kilo plus je adapter van een kilo (of weet ik veel hoe zwaar, nooit gewogen, maar het weegt heel wat) niet mee wilt nemen. op zo’n klein scherm gaat dat best, maar niet als het scherm maar voor de helft gebruikt word voor de applicatie, en de andere helft voor het toetsenbord, en het toetsenbord met de vingers bediend moet worden. je kan dan niet net zoals normaal met 10 vingers typen. ik word dus kwa postings erg beperkt door het toetsenbord.

  14. Wel cool en slim bedacht
    Hij stuurt natuurlijk audio signalen over het Audio-In aka Microfoon kanaal van de iphone en die applicatie zet die audio signalen weer om een letters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.