Reacties voor: Prijsverhogingen: AppleCare+, Lightning-kabels, EarPods en hoesjes flink duurder

Apple heeft de prijzen van diverse producten verhoogd, waaronder AppleCare+, EarPods, Lightning-kabels en hoesjes. Ook de iPhone, Apple TV en dock worden duurder.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 67 reacties

  1. Poeh wat een prijzen! Apple was al niet de goedkoopste… Maar ben nog steeds van plan om de iPhone 6S 64gb aan te schaffen! Moet gewoon wat harder sparen nu 😉

    PS: Kan iemand AppleCare adviseren?

  2. @iFajar: ik kan het je afraden en wel om de reden dat een losse telefoon verzekering goedkoper is en vaak hetzelfde dekt. Sterker nog je inboedel dekt het vaak ook. Ook buiten de deur. Informeer maar eens.

  3. Het irritante aan het geheel is dat als de Euro weer gaat stijgen, de prijzen niet zullen dalen. Toen de Euro heel sterk was, waren Apple producten ook al duurder hier dan in de VS. Eind oktober op vakantie in de VS, denk dat ik maar even ga inslaan (alleen AppleCare kan daar natuurlijk niet).

  4. Origineel geplaatst door Justin w
    @iFajar: ik kan het je afraden en wel om de reden dat een losse telefoon verzekering goedkoper is en vaak hetzelfde dekt. Sterker nog je inboedel dekt het vaak ook. Ook buiten de deur. Informeer maar eens.

    Nu je het erover hebt, dankjewel voor de tip! Ik ga zeker even rondvragen of mijn verzekering het dekt!

  5. @MLVC: Applecare is wereldwijd, dus jawel.

  6. Het prijsbeleid van Apple begint me wel steeds meer dwars te zitten. In 2008 kocht ik nog een 16 GB iPhone 3G voor € 599,-. Nu wordt het instapmodel dus misschien al € 749,-. Dat is +25 procent! Ook het prijsverschil tussen de 16 GB, 64 GB en 128 GB is gewoon niet meer te verdedigen. Bij de nieuwe OnePlus 2 is het verschil tussen de 16 GB basisversie en de uitgebreidere 64 GB versie ‘slechts’ € 60,- en dan krijg je ook nog 1 GB extra RAM geheugen. Hoe kan het dat een 128 GB SSD in de winkel zo’n € 60,- a € 70,- kost (Samsung 840 EVO) en dat Apple daar bijna € 200,- meer voor wil hebben? Volgens mij rekent Apple zich echt rijk want op basis van de de prijs van de 3G en 6S ($50 goedkoper geworden!) en de toen geldende koersen zou de 16 GB iPhone 6S nu echt niet meer dan € 699,- mogen kosten (eerder € 675,-).

  7. @eMilty: de prijzen zijn zeker onzin ik ga ook gewoon de oneplus 2 aanschaffen. 64 gb natuurlijk

  8. @eMilty: Ja en in 2007 kostte een iPhone 2G nog $600 mét abo.

  9. Origineel geplaatst door Wouter
    @MLVC:
    Applecare is wereldwijd, dus jawel.

    Dus ik kan een Apple Store in de VS binnen lopen en daar dan AppleCare voor mijn in Duitsland gekochte iPhone 6s Plus afsluiten? Hmmmm, interessant

  10. Nou met deze prijzen ga ik maar overstappen naar een normaal geprijsde telefoon. Het is mooi spul maar ze zijn op weg om een elite toestel te worden. Jammer ik was een echte apple fan. Dag Apple!

  11. Nou heeft iedereen het over de telefoons, maar kom op zeg. 25 euro voor een usb kabeltje . . . . . . dat is toch echt te zot voor woorden. 19 euro was al belachelijk.
    Als het nou echt een goede stecige kabel zou zijn, dan nog . . .misschien.
    Maar het is gewoon een simpele plastic kabel die echt op geen enkele manier 25 euro waard is.
    Echt ronduit belachelijk.

  12. Apple werkt echt super maar… Stiekem hoop ik toch dat ze zich een keer gigantisch in de vingers snijden en weer wat normaler gaan doen… En zoals een reactie boven mij toen de euro sterker was dan de dollar kostte alles van Apple hier al meer. Alles word nu echt wel heel duur, 25 voor een kabeltje… 1200 voor een horloge 900€ voor een normale telefoon (je gaat mij niet vertellen dat 16gb nu nog als normaal wordt gezien)

  13. Overdreven is ook het feit dat de Amerikaanse iPhones doorgaans honderd dollar minder kost (!). Kijk maar even naar de prijzen van de 6S op de Amerikaanse en Franse website (649 dollar voor het goedkoopste model vs 749 euro in Frankrijk voor exact hetzelfde model). Dit is te gek voor woorden.

  14. Ik vond de producten toch al vrij goedkoop….
    Het begint qua prijzen wel een beetje uit de hand te lopen. Even los van wat je voor een iPhone betaald waren de prijzen voor de accessoires al aan de hoge kant en nu worden ze nog duurder. Beetje absurd allemaal. Ook de prijsverhoging van de iPhone is toch een beetje zot?…

  15. Iphone laadkabels naar 25€ te belachelijk voor de slechte kwaliteid….

  16. Zijn de hoesjes van de iPhone 6 ook geschikt voor de nieuwe iPhone 6s?

  17. Een prijsverhoging van 25 tot 50 procent is niet te rechtvaardigen ten opzichte van de dollar/euro koers. En als het nu ging om unieke producten die in heel kleine oplages gemaakt werden, dan was er nog wat voor te zeggen. Maar het is gewoon geproduceerd in China met dezelfde productie en transportkosten als merk Foekie-Yoekie.

    Het zet me nu heel hard aan het denken of ik wel een nieuwe iPhone wil. Er zal toch een leuke aanbieding via een provider voorbij moeten komen wil de keuze op Apple vallen. Jammer…

  18. Origineel geplaatst door Quido
    Zijn de hoesjes van de iPhone 6 ook geschikt voor de nieuwe iPhone 6s?

    Zou ik ook wel willen weten. Kan nu een Apple hoesje kopen voor 10 euro minder t.o.v. de prijs die Apple vraagt voor de 6s+.

  19. Heb nu inmiddels een jaar de iPhone 6 en ben er erg tevreden mee. Maar zoals iedereen hier al aangeeft beginnen de prijzen echt te hoog te worden. Toen ik het basismodel van de iPhone 6 kocht voor 699 euro moest ik al even twee keer nadenken. Zo te zien blijft Apple meer en meer vragen. Aan de ene kant hebben ze natuurlijk groot gelijk, de mainstream blijft het toch wel kopen. Sommigen zijn zelfs zo naïef dat ze de originele iPhone zien als de iPhone 6s (bron: Jimmy Kimmel). Maargoed, ik moet nog even afwachten wat de prijzen gaan doen voor de komende iPhone toestellen en dan besluiten. Maar de kans zit er dik in dat ik toch na vele jaren uiteindelijk over ga stappen naar een Android toestel (Honor 6, OnePlus 2, Samsung Galaxy S6 – die is ook niet goedkoop, klopt).

  20. @iFajar: Dit kan je beter via je inboedel verzekeren, veel goedkoper.

  21. Voor mijn verlenging of koop van een nieuwe mobiel wacht ik even tot MS de nieuwe Windows telefoons heeft gepresenteerd. Apple maakt mooie producten (vooral Mac, werkt top), maar qua prijzen begint het uit de hand te lopen.

  22. Apple heeft het slim bekeken: Microsoft is qua hardware geen serieuze concurrent en dus kan Apple vragen wat het wil. In de cloud wil Microsoft groeien (stabiele abo-inkomsten) en dat wordt bij Apple goedkoper (en geldt het wisselkoerssmoesje even niet.)

  23. De ( verhoogde ) prijzen: je hebt het ervoor over of niet.
    Waar ik me aan stoor is dat  met veel tamtam zaken aankondigt die ze vervolgens niet waarmaken. Itunes radio ,  pay , de ipad mini 3, nog geen jaar op de markt en alweer verdwenen. Siri op atv 4 zal voor Nederland ook wel dezelfde kant opgaan.
    Ook bij iculture lees ik hier niet bijster veel over. Af en toe een kritische noot zou best mogen. Ik heb vorige week de ” incredible’s en amazing’s ” tijdens de keynote voor kennisgeving aangenomen, niet meer dan dat.

  24. Alsof de lightning kabels nog niet duur genoeg waren. Shame in you Apple!!!!

  25. Zoals ik een paar artikels geleden al zei… een schande! Dat Apple mooie producten levert kan denk ik vrijwel niemand ontkennen… Zelf ben ik altijd meegestapt in het verhaal van Apple, gewoon omdat me dit aanstond. Tegenwoordig is het net zoals elk bedrijf meer en meer een geldmachine geworden. Voor die simpele zielen die blijven beweren dat dit allemaal te danken is aan de koers, open jullie ogen…. Dit is het niet. Apple is een geldmachine die blijft hopen op records. Hopelijk keldert hun verkoop eens en beseffen ze dat dit niet de manier is. Mensen zijn bereid om geld neer te leggen voor mooie producten, zeker wanneer ze fan zijn van een merk. Ik denk dat ze dit jaar een brug te ver gaan en mensen apple vaarwel zullen zeggen. Met 1/3 van het budget wat je neerlegt voor een Iphone heb je een veel completer toestel zoals een one+…. Ook de diensten die ze aanbieden… enkel voor Amerika en nog wat andere landen. De hele ondersteuning bieden ze niet over de hele wereld. Ze maken dus niet waar wat ze zeggen…Neen Apple, het gaat te ver. Ik ben zwaar ontgoocheld en stap volgend jaar ook mss wel over naar Android.

  26. Als je een beetje op hebt gelet is de prijs van de 6s in de vs gewoon hetzelfde als van de 6. Het verschil in prijs is dus enkel en alleen te wijten aan de dramatische koers van de euro, kan Apple niets aan doen.

  27. Ik heb ooit een leren hoesje voor m’n 5s gekocht. Wat een slechte kwaliteit. Na een week zag je al behoorlijke slijtage. Zou het hoesje van een 6s van zulke goede kwaliteit zijn dat nieuwe prijs is te rechtvaardigen?? 55 ipv 45? Ik vond 45 euro al belachelijk duur.

  28. Ik vind de iPhone wel meevallen qua prijsverhoging. De iPhone 4s 32 GB was al 699,00 euro bij de introductie. Na het vervallen van de 32 GB optie, kreeg je voor hetzelfde geld 64 GB. Nu betaal je 50 euro meer.

    Kijk ik daarentegen naar de MacBook Pro dan is het veel erger. Heb je zoals ik een MacBook Pro late 2011 15 inch (zelfde periode als de iPhone 4s) waar ik het geheugen van uitgebreid heb naar 8 GB (mac memory) en een EVO SDD 500 GB in heb gezet, dan heeft dat mij zo’n 2100 euro bij elkaar gekost.

    Wil ik nu een nieuwe MacBook Pro 15 inch kopen, die ook een 500 gb ssd heeft, ook een ati video chip, dan kom ik uit bij de MacBook Pro 15 inch retina die maar liefst 2799,00 euro kost. Ja, er zit wel allerlei nieuwe hardware in, maar dat is bij de iPhones ook het geval.

  29. @Gideon: Dat ligt aan de kleur. Lichte kleuren worden snel vies en is dus ook niet een heel goed idee om te kopen.

    Een zwarte geeft geen problemen.

  30. Origineel geplaatst door Pieter
    Het verschil in prijs is dus enkel en alleen te wijten aan de dramatische koers van de euro, kan Apple niets aan doen.

    Dat zou een verschil van circa 20% verklaren. Afhankelijk van het product klopt dit wel ongeveer maar vooral accessoires zijn toch echt een stuk duurder geworden.

  31. Ik begin apple wat door te krijgen. verhoog je prijzen nu met ongeveer 50€ en volgend jaar nog eens, dan zit je dus aan een prijsverschil van 100€. Laat ons er dan vanuitgaan dat volgend jaar het “basismodel” een 32gb zal zijn. dan kost die evenveel als je vroeger betaalde voor een 32gb model, namelijk 100€ meer dan het 16 gb model. probleem van apple opgelost en ze krijgen minimum 100€ meer voor een iphone dan voorheen…

  32. Volgens mij voelen we nu (meer dan voorheen) dat het dure toestellen zijn omdat we de toestellen niet meer “gratis” of tegen geringe bijbetaling bij abo’s “kado” krijgen… Kort door de bocht zijn de iPhones altijd dure toestellen geweest, van begin af aan… om allerlei redenen.

  33. Duurder en duurder en toch zoveel mensen die hem kopen
    Mijn volgende toestel zal ik toch een keer een hauwei testen

  34. @Pieter: Helaas maar waar: USD 649 (in the USA altijd zonder tax), kost na de koers correctie en met de 20% BTW (bij ons altijd inclusief) op ongeveer EUR 737,–

  35. Heeft iemand enig idee wanneer de prijzen van de iphone 6 gaan dalen? Is dat altijd tegelijk met de release van de nieuwe iphone of is dat daarvoor al?

  36. Vermeld voor de volledigheid dan ook even het volgende.
    Koers EUR/USD:
    12-09-14: 1,2936
    14-09-15: 1,1318

    Als ik botweg de standaard iPhone van USD 699 omrekenen naar EUR, dan wordt dat:
    12-09-14: 540 euro
    14-09-15: 617 euro
    Het verschil is 77 euro. Niet vreemd dus, dat een iPhone in Europa 50 euro duurder is geworden. Dat koersverschil neemt Apple niet voor zijn rekening. Dat betalen wij.

    En het is heel simpel: de dollarprijzen voor de iPhone zijn hetzelfde gebleven. Is dus een kwestie van pech door de voor ons slechte eur/usd koers.
    En zonder garanties: hier op mijn werk, het hoofdkantoor van een grote bank, zeggen de geleerden dat koers eerder naar pariteit gaat (voor 1 eur krijg je 1 dollar), dan dat die terug gaat naar de 1,30. Dus ik zou er niet op rekenen dat de iPhones over een jaar (in euro’s) weer goedkoper zijn.

    En ja, ook ik vind dat Apple te hoge prijzen hanteert…..

  37. Dit jaartje overslaan 🙂

  38. De Lightning kabel was al belachelijk duur, maar deze prijs is helemaal belachelijk voor de belabberde kwaliteit van de kabel.

  39. Ik vind het nog meevallen,

    Als je het vergelijkt met de 499,- die je betaalt voor een BANDJE voor je watch

  40. Zolang ‘wij’ t kopen, kan Apple t vragen.

    Ik wacht nog een jaartje met m’n 5s 32gb die toen ook nog €100,- duurder was dan de 16gb

  41. Krankzinnig, deze prijzen. Er komt een moment dat de consument afhaakt. iPhones, MacBooks, kabeltjes, docks, hoesjes, etc., het wordt onbetaalbaar.
    Voor die prijs krijg je slechts het instapmodel met 16GB,
    NFC-chip alleen beschikbaar voor betalen en dan nog alleen in de VS,
    Achterlopen van Siri mogelijkheden (in NL al jarenlang),
    Jarenlang strijd over slechts 1 jaar garantie,
    Etc.
    Ik zal er nog eens serieus over na moeten denken.

  42. Vorig jaar een uitstapje gemaakt naar Android met de Oneplus One.
    Lekker goedkoop en goeie specs.

    Nu gelukkig weer een iPhone.

    Wanneer je een telefoon zoekt die gewoon doet wat ie moet doen…..neem een iPhone.
    Wanneer je specgeil bent en dagelijks, na de laatste nightly, je phone wilt benchmarken om te patsen op de fora: koop een goedkope android chinees en root het ding en blijf er lekker aan prutsen.

    Been there, done that….never got a t-shirt.

  43. Yay voor de USD.

  44. Zijn er nog mensen die de originele Lightning kabels kopen? 19 euro is al belachelijk, laat staan 25 eur. Met de kabeltjes die ik bij Dealextreme of dergelijke sites haal, heb ik nooit problemen. 0,79 eur, het huis ligt er vol mee. En als er dan een keer kabelbreuk optreedt ( wat een keer kan, ook bij normaal gebruik) dan is er niets aan de hand.

    Ik zie geen toegevoegde waarde van de Apple-kabels.

  45. Had gerekend om de 6 voor €599 te kopen nu de 6s komt maar valt me toch een beetje tegen dat ook de oude modellen een verhoging hebben gekregen! Toch weer €40 duurder!

  46. Origineel geplaatst door MLVC
    Het irritante aan het geheel is dat als de Euro weer gaat stijgen, de prijzen niet zullen dalen. Toen de Euro heel sterk was, waren Apple producten ook al duurder hier dan in de VS. Eind oktober op vakantie in de VS, denk dat ik maar even ga inslaan (alleen AppleCare kan daar natuurlijk niet).

    De euro gaat voorlopig niet meer stijgen hoor. echt niet

  47. En in plaats van hier te “mekkeren” hoop ik dat vooral iedereen het ook op Twitter zet. Negatieve publiciteit werkt meestal nog het beste.

  48. Dit doet voor mij de deur dicht! Ik kap ermee, handdoek in de ring enzo. Ga de Huawei Mate S halen, heeft intern al 128GB en kan nog eens verder uitgebreid worden met 128GB microSD, heeft FM Radio, etc. Bye bye Apple…..

  49. Zucht hele diepe zucht….. Ben geen Tata om het zo te zeggen maar het was al zo F…. Duur en nu meer en waarom ????😔😔😔😔

  50. Vorige week 2 lightningkabels van €1.29 grscoord bij de de Action
    Verstevigd met nylon
    Doei Apple

  51. Lightning-kabels zijn maar liefst 25€. Voor de slechte kwaliteit die Apple levert op accessoires was ik toch al niet van plan 19€ te betalen. Mijn kabeltje ging ook stuk maar ben gegaan voor de Apple certified kabel en lader van Belkin. Echt een top ding!! Ik had bovendien verwacht dat Apple kosteloos ( binnen een jaar)! een nieuwe zou leveren wat niet het geval was. En uiteraard haal ik ook mijn hoezen niet bij Apple. Het bedrijf was al arrogant maar nu stijgt het ze echt volledig naar de bol.

  52. Origineel geplaatst door Yannick
    Overdreven is ook het feit dat de Amerikaanse iPhones doorgaans honderd dollar minder kost (!). Kijk maar even naar de prijzen van de 6S op de Amerikaanse en Franse website (649 dollar voor het goedkoopste model vs 749 euro in Frankrijk voor exact hetzelfde model). Dit is te gek voor woorden.

    Daar ben je wél iets vergeten: de Amerikaanse prijzen zijn exclusief BTW, aangezien dat verschilt per staat. Desondanks komt het dan nog geregeld onder onze prijs te liggen.

    @Watcher: Veel plezier. Pas op voor backdoors.

    @Eric: Als je kabels van derden koopt heb je de kans dat Apple ze met een update laat weigeren. Nou is veiligheid m.b.t. kabels minder relevant, maar zorg dat je ten minste een officiële of anderszins fatsoenlijke oplader hebt, want je wilt niet dat je muur in de fik vliegt en/of je iPhone beschadigd raakt. Apple zal dan vragen om de kabel en oplader en als je met een Chinees prulletje komt aanzetten, dan zullen ze je uitleggen waarom je je garantie verliest als je je iPhone in gevaar brengt met goedkope onveilige troep. Zij ‘garanderen’ namelijk veiligheid (en dunne kabels die binnen een jaar overlijden).

    Origineel geplaatst door Red67
    Vorige week 2 lightningkabels van €1.29 grscoord bij de de Action
    Verstevigd met nylon
    Doei Apple

    Maar geen officiële partner. De kans bestaat dus dat je die kabels niet kunt gebruiken vanaf iOS 9.

  53. @perry:

    Een verhoging? er is juist zestig euro vanaf!

  54. Als 40 euro al een dealbreaker is dan is de iPhone niet voor jou bedoeld.

  55. Deze kritische reacties doen deugd:) Ik hoop dat Apple zich dit maal vergaloppeerd heeft.

  56. Origineel geplaatst door Yannick
    Overdreven is ook het feit dat de Amerikaanse iPhones doorgaans honderd dollar minder kost (!). Kijk maar even naar de prijzen van de 6S op de Amerikaanse en Franse website (649 dollar voor het goedkoopste model vs 749 euro in Frankrijk voor exact hetzelfde model). Dit is te gek voor woorden.

    Prijzen in dollars zijn excl. Tax dus per staat verschillend. Weliswaar alsnog goedkoper, maar geen 100.

  57. ‘Als je weet wat vraag en aanbod en wat hun verband is, begrijp je wat economie is.’ Zo naïef ben ik niet om dat te geloven, maar toch moet ik hier steeds aan denken. Wanneer ik nog maar één kostprijs in een artikel op iculture zie staan, weet ik al welke reacties ik te zien zal krijgen. ‘Apple is te duur’, ‘waarom vraagt Apple zo veel’, ‘zucht, goedkoop kunnen we dat ook niet noemen’…. Om een antwoord te geven op die tweede: omdat ze het kunnen. Ik vind die reacties altijd schitterend. Gewoon nog maar met de gedachte dat die mensen zagen over de kostprijs, terwijl ze sowieso zelf minstens één Appleproduct hebben -er bestaan natuurlijk ook andere, maar die vind je hier niet op iculture. Waarom zou Apple minder vragen als ze nu eenmaal het dubbele kunnen vragen? Waarom zou Apple de prijzen constant houden terwijl ze maar goed weten dat ze meer kunnen vragen? Het is allemaal zo logisch, volgens mij toch. Apple is fascinerend. Ik zou heel graag een studie doen rond de impact van Apple en hun producten in ons dagelijks leven. Niet enkel op sociaal vlak, maar ook cultureel en psychologisch.
    Groetjes van een 17-jarige Belgische Applefanboy die graag wat meer betaalt voor kwaliteit (maar ook niet te veel).

  58. Origineel geplaatst door dietrich: Deze kritische reacties doen deugd:) Ik hoop dat Apple zich dit maal vergaloppeerd heeft.

    Waarom hoop je dat? Als je geen 40 euro op een jaar bijeen gespaard krijgt dan ben je het toch zelf die zich vergalopeert.

  59. Andere fabrikanten zouden dit “euro” probleem ook moeten hebben toch? Daar zie je geen of een geringe verhoging.

    Apple is gewoon op een hooghartige manier bezig. De consument begint dat nu wel door te krijgen.

    16GB voor€ 759 😱😱😱

  60. @Bubbly: Ja, maar die prijs bleek ook veel te hoog. Later dat jaar heeft Apple de prijs sterk verlaagd en klanten zelfs geld teruggegeven.

  61. Origineel geplaatst door Radar
    Vorig jaar een uitstapje gemaakt naar Android met de Oneplus One.
    Lekker goedkoop en goeie specs.
    Nu gelukkig weer een iPhone.
    Wanneer je een telefoon zoekt die gewoon doet wat ie moet doen…..neem een iPhone.
    Wanneer je specgeil bent en dagelijks, na de laatste nightly, je phone wilt benchmarken om te patsen op de fora: koop een goedkope android chinees en root het ding en blijf er lekker aan prutsen.
    Been there, done that….never got a t-shirt.

    Inderdaar, de ervaring leert dat bijna IEDEREEN die de overstap maakte, terugkeert… Android gaat enkel over ‘eye candy’ nooit over prestaties… Denken de mensen nu echt dat het snelste SD kaartje even snel kan zijn als het intern geheugen? NO WAY… Het maakt het hele systeem onstabiel, net als een verwisselbare batterij, funest als het maar een paar microseconden slecht contact maakt… Sommige merken halen die ‘fouten’ nu uit hun toestellen, maar, onoverkomelijk zijn de virussen en malware apps op Android… Het heeft zijn eigen dood getekend door zo ‘open’ te zijn… Lang leve Apple, kwaliteit voorop, want dat is het ALTIJD…

  62. Origineel geplaatst door Watcher
    Dit doet voor mij de deur dicht! Ik kap ermee, handdoek in de ring enzo. Ga de Huawei Mate S halen, heeft intern al 128GB en kan nog eens verder uitgebreid worden met 128GB microSD, heeft FM Radio, etc. Bye bye Apple…..

    Succes, je staat hier echt na enkele maand terug, heel ontevreden met de degradatie die je maakte… Vooral van die microSD, geloof me vrij… Mensen die microSD vergelijken met Apple’s intern geheugen komen van een kale reis terug, niet vergelijkbaar, dat rechtvaardigt de prijs.

  63. Origineel geplaatst door Pieter
    Als je een beetje op hebt gelet is de prijs van de 6s in de vs gewoon hetzelfde als van de 6. Het verschil in prijs is dus enkel en alleen te wijten aan de dramatische koers van de euro, kan Apple niets aan doen.

    In de VS kost de iPhone 6S zonder abonnement $649,-, dat is € 594,- met de huidige wisselkoers. Tel daar 21% BTW bij op (in de VS komt er ook nog sales tax bij) en dan zit je op +/- € 695,-.

  64. Origineel geplaatst door Radar
    Vorig jaar een uitstapje gemaakt naar Android met de Oneplus One.
    Lekker goedkoop en goeie specs.
    Nu gelukkig weer een iPhone.
    Wanneer je een telefoon zoekt die gewoon doet wat ie moet doen…..neem een iPhone.
    Wanneer je specgeil bent en dagelijks, na de laatste nightly, je phone wilt benchmarken om te patsen op de fora: koop een goedkope android chinees en root het ding en blijf er lekker aan prutsen.
    Been there, done that….never got a t-shirt.

    Origineel geplaatst door Guido
    Inderdaar, de ervaring leert dat bijna IEDEREEN die de overstap maakte, terugkeert… Android gaat enkel over ‘eye candy’ nooit over prestaties… Denken de mensen nu echt dat het snelste SD kaartje even snel kan zijn als het intern geheugen? NO WAY… Het maakt het hele systeem onstabiel, net als een verwisselbare batterij, funest als het maar een paar microseconden slecht contact maakt… Sommige merken halen die ‘fouten’ nu uit hun toestellen, maar, onoverkomelijk zijn de virussen en malware apps op Android… Het heeft zijn eigen dood getekend door zo ‘open’ te zijn… Lang leve Apple, kwaliteit voorop, want dat is het ALTIJD…

    Guido, jij bent echt een Apple fanboy. Doe je Apple bril eens af en kijk is goed wat er nog meer op de markt is.
    Heb je zelf in de afgelopen 3 jaar een Android telefoon gehad?
    Tegenwoordig maakt het niet uit wat voor telefoon je aanschaft. Het werkt allemaal even goed. Het enige is het besturingsysteem waar mensen zich prettiger bij voelen. Als je kijkt bij de huidige Android telefoons, zit er standaard ook al intern geheugen ingebouwd waardoor je dezelfde snelheid kan behalen als een iPhone. Voordeel bij Android is dat je evt nog extra opslag er in kan prikken.

    Heel lang heb ik ook iPhones gehad. Een Note 4 gehad en nu werk ik met de LG G4. Het zijn allen hele goede telefoons. Maar zoals ik net al zei is het aan de gebruiker welk besturingsysteem hij/zij prettiger vind werken.
    Als je al een long time Apple gebruiker bent en je dus een Mac, iPad enz bezit, is een iPhone dus ook een logische keus.
    Mensen die meer van het tweaken zijn kunnen zich goed voelen bij Android.

  65. Ach, ik weet nog de uitspraak van een Mercedes-verkoper tegen mijn vader, toen die durfde te zeggen dat het toch wel een dure auto was die hij had uitgekozen: “Meneer, als u het niet kunt betalen, dan is een Mercedes niks voor U.”
    Apple wordt een merk voor de happy-few !
    En dat de happy-few groep steeds groter wordt (of men denkt daarbij te moeten horen), maakt dat Apple het nog wel een tijdje kan uithouden.
    Die Oneplus 2 ziet er goed uit, maar als ik dan bedenk dat ik zou moeten overstappen op een Android toestel, nee, bedankt !
    Ik hoop nog een tijdje bij de happy-few te kunnen blijven.

  66. @iFajar: Maak even snel een rekensommetje, als je een losse verzekering neemt ben je al snel €8 – €10 euro per maand kwijt. En dat voor 2 jaar telt op tot €240. Eenmalig €149 is nog steeds aantrekkelijker. Een ander voordeel is dat je gegarandeerd binnen 42 uur een vervangend toestel heb. Geen 3 weken lange reparaties en gegarandeerd een nieuw (refurbished, nieuwe casing batterij display) toestel hebt. Ik vind het een goeie deal..

  67. @eMilty:
    Klopt, maar dat werd toen al als een Early Bird-prijs aangekondigd. (Desalniettemin verkocht het zeer aardig, terwijl die prijs dus beduidend hoger lag dan de prijs nu ligt.) Desondanks vind ik het veelzeggend dat de prijs eerst een val maakte en toch relatief stabiel ligt.

    Begrijp me niet verkeerd, ik zou erg blij zijn als het € 100 goedkoper werd. De valuta-fix op dollar vind ik ook zoiets bizars anno 2015. Brazilië flikte ‘t ze wel even met hun extreme protectionisme om een lokale fabriek te laten bouwen door Apple.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.