Reacties voor: President Obama vindt iPods en iPads nutteloze afleiding

President Obama heeft in een inaugurele rede laten weten dat hij geen idee heeft hoe iPods en iPads werken. Maar hij heeft er wel een mening over.

Reacties: 24 reacties

  1. Haha wedden dat zn kindjes een xbox en een ipod hebben.

  2. hij heeft een punt, maar het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker vind ik.
    Je kiest als gebruiker toch zelf hoe je media als internet, apps,video, audio … gebruikt.

  3. Tuurlijk weet hij wel hoe je die apparaten moet bedienen, hij maakt duidelijk een grapje (mensen lachen ook). Hij wil alleen een statement maken dat zaken als spelcomputers, iPads, iPods etc. ook negatieve zijdes kunnen hebben en hun eigenlijke doel voorbij gaan. We dreigen te worden opgeslokt door de stortvloed van informatie vanaf voornamelijk het internet. Ik denk dat Obama een beetje overbezorgd is maar tegelijkertijd loert er wel degelijk een gevaar. Zo’n beetje alles wat op internet op een serieuze manier gepresenteerd wordt zien mensen als de waarheid. En ik twijfel er niet aan dat iets simpels als Twitter mensen in een soort van massa-hysterie kan onderdompelen zoals War of the World dat ooit deed in het toen nieuwe medium radio. Als je ziet hoe de bijna-revolutie in Iran te werk ging was dit voornamelijk met sociale netwerken als Twitter. Ook mensen met slechte bedoelingen kunnen deze netwerken ge(mis)bruiken.

  4. @Flo:
    Ja en waarschijnlijk al 3 auto’s en 2 huizen.. Natuurlijk hebben die kinderen alles, maar ik kan me voorstellen dat hij(via zichzelf of via de nanny) er voor zorgt dat de kinderen niet te lang spelen. Dat ze regelmatig iets anders moeten doen, knikkeren of zo..

  5. @dannyy:
    Hij komt met statements dat xboxen en ipods een waist of time is, maar argumenten ho maar. ipod is bedoelt voor muziek en internet, wat samen cultuur en educatie/informatie is. Xbox is entertainment ja, maar mogen we geen plezier meer hebben dan?
    Daarbij heeft hij zelf een iphone app uitgebracht…

  6. en toen wis Steven dat niet HEEL de wereld hem aanbad

  7. het zou leuk zijn als die het zelfte over alkohol zou zeggen :/

  8. Zegt de man die per se z’n Blackberry wilde houden toen hij president werd….

  9. Je moet zo’n toespraak in veel groter verband zien. Dit is ook maar 1:30 min van een veel langere toespraak. Dit is precies wat Obama dus bedoelde: een paar blogjes pakken een kort stukje toespraak, plakken een sensatie kopje boven en zie daar; iedereen die iPadclub leest denkt dat Obama een digibeet is en de iPad haat. Hoge school journalistiek en de ‘waarheid’ van het internet.

  10. Goh waar hebben we dat eerder gehoord, de koningin heeft toch ook al zoiets gezegd.

  11. Geen nieuws

  12. @Flo:

    ik zie die kinderen van hem eerder een wii hebben ….

  13. Vreemdgaan is dan zeker wel een nuttige afleiding….

  14. Origineel geplaatst door WvB22
    Je moet zo’n toespraak in veel groter verband zien. Dit is ook maar 1:30 min van een veel langere toespraak. Dit is precies wat Obama dus bedoelde: een paar blogjes pakken een kort stukje toespraak, plakken een sensatie kopje boven en zie daar; iedereen die iPadclub leest denkt dat Obama een digibeet is en de iPad haat. Hoge school journalistiek en de ‘waarheid’ van het internet.

    Inderdaad, ik heb sterk idee dat we dit anders moeten opvatten. Maar de context ontbreekt.

  15. @Rik
    Haha inderdaad.. Mr Obama weet hoofd en bijzaken niet zo goed te scheiden.
    Toch jammer in crisistijd af te geven op een bedrijf welke super presteert. Een Amerikaans voorbeeldbedrijf lijkt mij.
    Hij zou de wereld juist moeten aanmoedigen om Apple (of RIM) artikelen te kopen.
    Anyway.. Had liever Hilary daar gezien 🙂

  16. Het is inderdaad slechts een deel van zijn toespraak maar hij komt toch behoorlijk serieus over (ik zie en hoor niemand lachen). Beetje moralistisch en kortzichtig. En kennelijk heeft hij een medewerker in dienst die in zijn naam twittert. Is ook dat al niet echt, jammer.

  17. tihi, hij zei “epantsipation” ipv “emancipation”

    anywaaaay.. Ik lees nu meer nieuws via mijn iPhone op me werk / in de trein / zo tussendoor dan dat ik ooit gewoon uit de krant deed.

  18. Ehm hebben de schrijvers van dit artikel ook de video gekeken? Waar zegt hij dat het een nutteloze afleiding is? Of is dat interpretatie van connie?

  19. Dat mensen niet weten hoe dingen werken heeft ook deels te maken met gemakzucht en ook met interesse. Ten eerste zijn “we” tegenwoordig veel te veel verwend met apparaten die zichzelf wijzen en blijven veel handleidingen ongelezen. Als je “vroeger” een video-recorder kocht was het bijna onmogelijk het ding te programmeren zonder eerst in de handleiding te duiken. Vandaag de dag eisen we gewoon dat alles bijna vanzelf gaat of minstens vanzelf 100% duidelijk wordt.

    Daarnaast moet hetgeen je wilt gebruiken denk ik ook wel je interesse hebben. Ik kan met bijna iedere telefoon wel direct prima overweg, maar zet me niet voor een wasmachine of combi-oven, want daar begrijp ik echt geen hol van ook al zitten daar minder knoppen op. 😛

  20. Zo gek is het niet wat ie zegt.

    Als ik mijn aantekeningen maak op een laptop of pc ben ik sneller genijgd andere dingen te gaan doen dan wanneer ik alleen een potlood en papier voor mijn neus heb liggen. Gewoon omdat het kan.

  21. Ik weet één ding vrij zeker. Iemand die er op stond dat hij zijn Blackberry mocht blijven gebruiken weet vast wel hoe hij een iPhone of een iPad moet bedienen. Daarnaast moet je ook niet vergeten dat 90% van die toespraken geschreven wordt door andere mensen.

  22. Volgens mij heeft Steve Jobs zelf gezegd dat de iPad voornamelijk gecreëerd is om te consumeren, niet om de te produceren… Daar dien je dan weer een MacBook (ik noem maar wat) voor te kopen…
    Ik vind dat Obama een goed punt heeft: ikzelf maak me schuldig aan bijna ieder kwartier een keertje mijn Nu-app op te starten, om weer iets te lezen over bijvoorbeeld LaPaay.. Voor het iPhone en iPad tijdperk keek ik ‘s avonds het nieuws, was meer dan voldoende… (Dat bedoelt hij volgens mij met onnodige afleiding)

  23. Ik onderschrijf de interpretatie dat Obama wil zeggen dat deze tijd nieuwe eisen aan kritisch en verstandig mediagebruik stelt – en dat dit artikel op iPad planet precies laat zien hoe het verkeerd kan gaan (klein stukje uit zijn context halen en voorzien van hysterische kop).

  24. Origineel geplaatst door WvB22
    Tuurlijk weet hij wel hoe je die apparaten moet bedienen. Hij wil alleen een statement maken dat zaken als spelcomputers, iPads, iPods etc. ook negatieve zijdes kunnen hebben en hun eigenlijke doel voorbij gaan. We dreigen te worden opgeslokt door de stortvloed van informatie vanaf voornamelijk het internet. Ik denk dat Obama een beetje overbezorgd is maar tegelijkertijd loert er wel degelijk een gevaar. Zo’n beetje alles wat op internet op een serieuze manier gepresenteerd wordt zien mensen als de waarheid. En ik twijfel er niet aan dat iets simpels als Twitter mensen in een soort van massa-hysterie kan onderdompelen zoals War of the World dat ooit deed in het toen nieuwe medium radio. Als je ziet hoe de bijna-revolutie in Iran te werk ging was dit voornamelijk met sociale netwerken als Twitter. Ook mensen met slechte bedoelingen kunnen deze netwerken ge(mis)bruiken.

    Ok, je beschrijft een heel goed punt. Maar hoe zit het dan met de officieele (ware??) informatie? De informatie die de US overheid ons vertelt over Afganistan en Irak? Ga maar eens in gesprek met een NL-soldaat die er geweest is.
    En de informatie over het olielek? Daar horen we ook e.e.a. NIET van.
    Toevallig was het wel Twitter die met de correctie informatie kwam van het incident op Koninginnedag.

    Ik bedoel maar: Je hebt waarheid en waarheid en dat is afhankelijk van degene die deze informatie brengt.
    Internet is zo slecht nog niet….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.