Reacties voor: Praktijkervaringen: iPad 3G bestellen en workshop simkaart knippen

Ervaringen met het bijknippen van micro-simkaarten en het bestellen van een iPad 3G vanuit Nederland. iCreate maakte een workshop simkaart knippen, Harm-Willem vertelt over zijn ervaringen met de iPad bestellen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 63 reacties

  1. als ik die gewone simkaart afknip kan die dan nog wel in men iphone

  2. Ik heb ook een 64GB 3G besteld maar bij die 829 dollar komt nog wel een percentage tax.

    Verzendkosten heb ik niet want mijn zwager uit Houston neemt hem begin Juni mee. Ik heb er al één zonder 3G dus heb ook niet zoveel haast.

  3. @nick v:

    Als je hem weer aan elkaar plakt wel maar anders niet. En je kunt gewoon een duo sim aanvragen..

  4. Zonet mijn iPad 3G 64 gekregen. Lekker aan het knippen geslagen met de SIM en het werkt perfect met alle Belgische netwerken. Ik haal maximaal zo’n 3 Mbit down en gemiddeld zo’n 2 Mbit. (Proximus en Mobistar) Op Base (Edge) uiteraard veel minder.

  5. Allemaal leuk en wel, maar werkt die gekortwiekte simkaart daarna nog wel in je iPhone?

  6. Ik heb gisteren mijn 3GS zonder problemen geJBed en tether nu met myfi zonder problemen draadloos naar mijn iPad. Geen gedoe met 2 aktieve duosims (lost calls of sms als je je beide simkaarten allebei aan hebt staan). Voor mij een prima oplossing en ook een stuk goedkoper.

  7. hoeveel gebruikersduur haal je via het tetheren? ik kan me voorstellen dat je iphone binnen 45 minuten is leeggetrokken als je een beetje aan het surfen bent.. @iPieter:

  8. Het is bij o.a. T-Mobile trouwens mogelijk voor (ik geloof 11 euro) een dual-simkaart aan te vragen, dan heb je dus 2 simkaarten met hetzelfde telefoonnummer.

    Op deze manier is het niet nodig de simkaart van je telefoon stuk te knippen 🙂

  9. ja alleen is dan het probleem dat maar 1 van deze 2 kaarten tegelijk actief kan zijn.. dus mis je oproepen als je internet…

    @Martien de Kleijn:

  10. Ik moet dan toch eigenlijk een iPad 3G hebben, want ik heb nog een abonnement liggen dat weg aan het rotten is. Zonde, tenzij ik hem voor mijn iPad gebruik.

  11. Je hoeft over de iPad toch geen invoerrechten te betalen omdat het een computer is, of staat er iets anders onder het kopje invoer?

  12. Wat zijn de INVOER-kosten?
    Douanerechten zijn 0 %.

  13. Origineel geplaatst door jp
    ja alleen is dan het probleem dat maar 1 van deze 2 kaarten tegelijk actief kan zijn.. dus mis je oproepen als je internet…@Martien de Kleijn:

    Je mist sowieso oproepen als je je huidige simkaart in je ipad stopt, want daarmee kan je geen gesprekken aannemen 😉

  14. Origineel geplaatst door Martien de Kleijn
    Je mist sowieso oproepen als je je huidige simkaart in je ipad stopt, want daarmee kan je geen gesprekken aannemen

    Korom, een iPad met alleen wifi is meer dan voldoende. Er zijn genoeg hotspots en je hoeft je oproepen niet te missen.

  15. @Dutch_Razor: @Willem:

    19% btw betaal je. Geen douanerecht.
    Per post is dit het geval voor elke iPad. Neem je hem zelf mee in je koffer dan kan je een 16GB WiFi belastingvrij invoeren, omdat deze onder de grens van 430 euro valt.

  16. Hoe kan hij via Myus komen als Apple niet meer naar dit soort services Ipads stuurt en je een US creditcard nodig hebt om hem te kopen.. Beetje erg makkelijk verhaal..

  17. Origineel geplaatst door Spsx
    Hoe kan hij via Myus komen als Apple niet meer naar dit soort services Ipads stuurt en je een US creditcard nodig hebt om hem te kopen.. Beetje erg makkelijk verhaal..

    Heb m’n 3G via MyUS besteld met een Europese credit card. Werkte perfect.

  18. Jullie zijn de Florida Tax vergeten mee te rekenen…! Want MYUS zit in FL

  19. @Flo:

    Douanerechten moet je betalen:
    BTW 19%,
    Invoerrechten 0 %.

    Dus wat zijn nou die € 82,- ???????

  20. Origineel geplaatst door Joep M.
    Jullie zijn de Florida Tax vergeten mee te rekenen…! Want MYUS zit in FL

    Klopt het bedrag voor de 64 GB 3G is in totaal $ 882,89.

  21. Me welke post bedrijf is de ipad verstuurd ? Als je UPS OF FedEx ben je rond de 100 – 120 dollar kwijt om naar nederland je ipad zenden ?

  22. Ik hèb een duo simkaart.een in m’n iPhone en een in de auto.
    la de auto uitzet moet ik altijd m’n iPhone uit en aanzetten anders is ie buiten dienst. Als km m’n duokaart in m’n ipD stop zal het ook wel zo zijn? Of de een of de ander.

  23. Weet Harm-Willem wel wat hij precies betaald heeft.
    Volgens mij klopt ( zoals ook al door andere posters gemeld) het overzicht niet helemaal. Inderdaad invoerrechten hoeven over de ipad NIET betaald te worden.

    Beste Harm-Willem help ons uit de dollar droom

  24. Origineel geplaatst door Fred
    Origineel geplaatst door SpsxHoe kan hij via Myus komen als Apple niet meer naar dit soort services Ipads stuurt en je een US creditcard nodig hebt om hem te kopen.. Beetje erg makkelijk verhaal..Heb m’n 3G via MyUS besteld met een Europese credit card. Werkte perfect.

    Nou ik heb dat ook gedaan met mijn Rabocard (mastercard) op de US Apple store site en deze word niet geaccepteerd omdat het adres niet klopt met die van de creditcard houder (ik)..

  25. Ze zullen vast later bij t-mobile wel een duosim combi maken met die kleine simkaart mag ik hopen? Een voor je iPhone en de andere voor de iPad. 😛

  26. @Spsx:

    ik heb gewoon met de Rabocard bestelt met het adres van mijn zwager in Houston.

    Het overzicht met de kosten klopt helemaal niet. Tax had ik al aangegeven en invoerrechten moeten 0 zijn…

  27. @Constant:

    Ik weet niet wat je plannen zijn. Maar indien je de wifi-only gaat verkopen om plaats te maken voor de 3g zou ik wel geïnteresseerd zijn.

  28. ik heb wifi ipad via myus probleemloos gekregen (begin april al) maar er werden naast BTW ok invoerrechten in rekening gebracht. Begrijp ik uit bovenstaande reacties dat dat niet klopt?? En zo ja kan ik dat dan weer terugvragen?

  29. Even een reactie nav bovenstaande reacties 🙂

    Het overzicht zoals door Gonny is overgenomen is gelijk aan de kosten die door mij daadwerkelijk gemaakt zijn. Ik had wel een nota van Apple met daarin inderdaad “estimated taxes” USD 53,89 maar deze zijn niet in rekening gebracht?!?! Waardoor mijn totale order op mijn Nederlandse creditcard, voor de iPad, uitgekomen zijn op 829 USD (640 EUR). Wat betreft invoer in Nederland heb ik een fout gemaakt door het niet aan te laten merken als “computer” daardoor heb ik 10% invoer moeten betalen. Mijn iPad is als “Multimedia Player” aangemerkt waardoor ik alsnog 82 EUR invoer moest betalen (zie artikel “iPad Koopgids”, onder invoer voor uitleg). Verder is het vervoer door MyUS uitbesteed aan DHL (in mijn geval) en is het afgelopen vrijdag verzonden en maandag op mijn huisadres aangeboden. Let wel… de BTW (eventueel invoerkosten) dien je of CASH of met je CREDITCARD aan de chauffeur te betalen. Je kunt niet bij de chauffeur pinnen! Dit heeft de extra dag voor mij gekost. Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn… dan lees ik ze hier wel 🙂

    Ben en elk geval super blij met de iPad 🙂

  30. @HarmWillem: Precies, dat is bij mijn iPad ook gebeurd (ook via MyUS). Zij hadden op de verpakking gezet ‘MP3 Player’ waardoor ik ook aan 10% douanekosten vast zat. En inderdaad, dat van ‘Computer’ erop zetten staat in de koopgids. Helaas heb je daar bij MyUS niet altijd invloed op.

    De opgewonden reacties van sommige mensen… Het gaat erom wat Harm-Willem daadwerkelijk betaald heeft, niet wat hij eventueel had kunnen betalen als alles anders was gelopen.

  31. Hallo even een vraagje.. Een kennis van me is nu in Amerika.. Als zij me een Ipad meebrengt en deze in Amerika in gebruik neemt moet ik dan ook invoerkosten en dergelijke betalen? Of enkel de aankoop prijs van 599$ (wifi 32gb)..
    Mvg Wim

  32. Damn. Mijn MyUS bestelling is nog niet in florida aangekomen……

  33. Als zij me een Ipad meebrengt en deze in Amerika in gebruik neemt moet ik dan ook invoerkosten en dergelijke betalen?

    Da’s een goeie, nog helemaal niet aan gedacht! Adviseer wel om een case er om heen te doen of andere gebruikssporen toe te voegen.

  34. @Appelflap:
    zet er contacten in en liedjes op e.d. wil ook nog wel is helpen.

  35. Origineel geplaatst door P5ycH0
    Damn. Mijn MyUS bestelling is nog niet in florida aangekomen……

    Heb jij de Ipad ook besteld via een NL credit card?

  36. Ik zou graag weten of er mensen zijn die hun iPad via ebay besteld hebben en of dat allemaal goed is gegaan. Je ziet voor de iPad 16GB Wifi prijzen rond de 400/450 euro bij verkopers met alleen maar positieve reviews.

    Mensen die de 16GB al hebben laten opsturen? Op welk bedrag kwamen jullie uit?

  37. Origineel geplaatst door spsx
    Origineel geplaatst door P5ycH0Damn. Mijn MyUS bestelling is nog niet in florida aangekomen……Heb jij de Ipad ook besteld via een NL credit card?

    Ik heb gebruik gemaakt van mijn NL credit card ja.
    Bij MyUS heb ik gebruik gemaakt van hun personal shopper service. D.w.z. MyUS besteld het product. Hierbij geven zij dan ook niet je suite address door (deze herkend apple namelijk direct als een freight forwarder), maar een ander adres.

    M’n iPad dock heb ik al wel ontvangen. Nu de iPad zelf nog.

  38. Origineel geplaatst door P5ycH0
    Bij MyUS heb ik gebruik gemaakt van hun personal shopper service. D.w.z. MyUS besteld het product. Hierbij geven zij dan ook niet je suite address door (deze herkend apple namelijk direct als een freight forwarder)

    Ik gebruik gewoon mijn Europese credit card op de Apple Store US, met afleveradres bij MyUS met mijn Suite-number. Geeft nooit problemen, al meerdere iPads e.d. besteld, werkt gewoon. En je hoeft niet extra te betalen voor hun Personal Shopper Service.

  39. Origineel geplaatst door fred
    Origineel geplaatst door P5ycH0Bij MyUS heb ik gebruik gemaakt van hun personal shopper service. D.w.z. MyUS besteld het product. Hierbij geven zij dan ook niet je suite address door (deze herkend apple namelijk direct als een freight forwarder)Ik gebruik gewoon mijn Europese credit card op de Apple Store US, met afleveradres bij MyUS met mijn Suite-number. Geeft nooit problemen, al meerdere iPads e.d. besteld, werkt gewoon. En je hoeft niet extra te betalen voor hun Personal Shopper Service.

    Yep, maar dat werkt nu dus niet meer.

  40. Origineel geplaatst door P5ycH0
    .Yep, maar dat werkt nu dus niet meer.

    Jawel hoor, vandaag heeft Apple me op die manier nog een iPad verstuurd.

  41. Origineel geplaatst door fred
    Jawel hoor, vandaag heeft Apple me op die manier nog een iPad verstuurd.

    Gefeliciteerd dan maar.

  42. @Fred,
    Welke heb je besteld en wat zijn je totale kosten?

  43. Vandaag mijn iPad 16gb 3G via usUnlocked binnen gekregen. Ben er nu mee aan het spelen. Duo-sim bij T-mobile aangevraagd en net op maat geknipt, werkt super.

  44. Origineel geplaatst door Emiel
    Vandaag mijn iPad 16gb 3G via usUnlocked binnen gekregen. Ben er nu mee aan het spelen. Duo-sim bij T-mobile aangevraagd en net op maat geknipt, werkt super.

    was is je totaalprijs geworden als ik vragen mag.

  45. net 3g s ipad binnen schaar in de simcard(kpn) en werkt perfect

  46. Totaalprijs kwam op €720′- inclusief Incase iPad-case en Dock. @Nilles:

  47. Ik snap het niet want mijn rabocard word niet geaccepteerd omdat het niet een US creditcard is.

    Wat vul je dan precies in aan gegevens op de US Apple store?
    Ik geeft het myus adres als shipping adres op en voor het billing en creditcard houder adres vul ik in me Nederlandse adres gegevens.

  48. Origineel geplaatst door spsx
    Wat vul je dan precies in aan gegevens op de US Apple store?
    Ik geeft het myus adres als shipping adres op en voor het billing en creditcard houder adres vul ik in me Nederlandse adres gegevens.

    Neen, je moet tweemaal je US adres opgeven. In de meeste gevallen werkt dat, zelfs met een niet-US credit card. Niet altijd, bijvoorbeeld niet met Amex, maar met sommige Europese Visakaarten wel.

  49. @fred:

    Fred ik heb geen Visakaart maar een Mastercard van de Rabobank. Misschien is dathet probleem wel dat Mastercards niet worden geaccepteerd.

  50. Ik heb deze week nog een iPad 3G besteld met een Rabo MasterCard. Inderdaad wel beide keren het adres in Houston ingevuld. Hij is gisteren verzonden en 10 mei in Houston.

  51. zo, heb mijn iPad 3g nu sinds maandag. had nog een tmobile internet simmetje liggen. Heb die even in stukken geknipt en in de ipad gedaan. Maar helaas geen 3G for on the way.

    ik heb gedaan:

    sim geknipt
    in ipad gedaan/apn settings
    simcode ingevoerd op ipad
    ipad in flightmode gezet en weer terug
    ipad rebooted
    apn settings nogmaals gedaan: internet/tmobile/tmobile
    nogmaals rebooten
    in settings bij carrier tmobile geselecteerd, toen kreeg ik de melding: RESTRICTED NETWORK, your selected cellular network is restricted. You can choose a different network in Settings.

    vervlgens een grote zucht gelaten….

    iemand een idee?

  52. @Constant:

    Oke thanks, straks nog een keer proberen..

    Wat zit er in Houston dan voor freight forwarder?

  53. @spsx:

    Familie….

  54. @Constant: waarom heb je in hemels naam dan 2 ipads???

  55. @daan:

    Ik weet nog niet of ik ze beide houd. De bedoeling is één voor privé gebruik en de andere zakelijk. Zakelijk gebruik ben ik nog niet helemaal van overtuigd maar met de jailbreak kom ik een heel eind. Os4 lost de meeste problemen op maar dat duurt nog zo lang…

  56. Via een vriend die in Amerika woont en binnenkort hier komt

  57. @emiel

    Origineel geplaatst door Emiel
    Vandaag mijn iPad 16gb 3G via usUnlocked binnen gekregen. Ben er nu mee aan het spelen. Duo-sim bij T-mobile aangevraagd en net op maat geknipt, werkt super.

    Die constuctie wil ik ook gaan doen met T-Mobile mijn iPad komt eind deze maand. Heb jij een data-only sim van T-Mobile? Ik heb Laptop Business. Nog andere tips om rekening mee te houden met T-Mobile?

  58. Ik heb een duokaart. Eén voor de auto en één voor de Iphone. Een web’n walk abonnement bij T-Mobile. Gaat dit werken?

  59. ik heb net mijn nieuwe Ipad 3g voor me en sta op het punt mijn sim bij te knippen.
    Nu zie ik alleen dat er standaard al een micorsim inzit van AT&T. Maar daarbij zie ik toch dat de sim (het goude gedeelte) aanzienlijk kleiner is dan bij mijn T-mobile sim. klopt het dan toch dat je hem bij kan knippen?

  60. Origineel geplaatst door Kuno
    ik heb net mijn nieuwe Ipad 3g voor me en sta op het punt mijn sim bij te knippen. Nu zie ik alleen dat er standaard al een micorsim inzit van AT&T. Maar daarbij zie ik toch dat de sim (het goude gedeelte) aanzienlijk kleiner is dan bij mijn T-mobile sim. klopt het dan toch dat je hem bij kan knippen?

    @kuno: Ik krijg me pas einde van de maand maar ik heb alvast een prepaid sim gekocht (kost maar 6 a 7 euro) die ga ik eerst proberen te verknippen dan weet ik t zeker voor ik mn “echte”verknip. Tipje misschien voor je. Laat je nog even weten of het is gelukt? Welke provider heb je?

  61. Ik heb een oude simkaart van een dongel van KPN, deze heb ik eerst geknipt om te testen.. Wat denk je die eerste lukte goed, dus daarna mijn andere sim knippen, mislukt het. Nu ga ik vragen of ze mijn abonnement kunnen omzetten naar mijn oude mobiele internet simkaart..

  62. Origineel geplaatst door Kuno
    ik heb net mijn nieuwe Ipad 3g voor me en sta op het punt mijn sim bij te knippen. Nu zie ik alleen dat er standaard al een micorsim inzit van AT&T. Maar daarbij zie ik toch dat de sim (het goude gedeelte) aanzienlijk kleiner is dan bij mijn T-mobile sim. klopt het dan toch dat je hem bij kan knippen?

    ja maar volg wel deze instructie: http://www.johnbenson.net/How_to_Convert_a_SIM_to_a_MicroSIM_with_a_Meat_Cleaver/How_to_Convert_a_SIM_to_a_MicroSIM_with_a_Meat_Cleaver.html

    Dan werkt het prima !

  63. Ik heb m’n iPad gisteren gekregen, direct m’n geknipte Tmobile sim er in gedaan en….. Werkt prima!!!

    Alleen jammer dat Tmobile nu landelijk 3G netwerk problemen heeft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.