WWDC 2021 praat mee

Reacties voor: Praat mee: bespreek hier de aankondigingen van de WWDC 2021 keynote!

Vanavond onthult Apple alle belangrijke softwarefuncties van 2021 tijdens de WWDC keynote. In dit artikel kun je meepraten over alle verwachte aankondigingen en discussiëren wat je ervan vindt zodra de aankondigingen worden gedaan tijdens de keynote van WWDC 2021!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 49 reacties

  1. Allemaal leuk maar die is leuk als je in Amerika bent…

  2. Keynote tot nu toe zeer interessant met name de verbeteringen in facetime, jammer alleen dat je mirroring naar je atv nog steeds niet beeld vullen overkomt.

    Off topic: ga nu wel stoppen met kijken want door al die quasi blije apple medewerkers die in mijn beleving allemaal zo voor prediker door kunnen gaan en het verblinden van de pure white tandjes, heeft toch wel invloed op mijn avond eten.

    Rest lees ik wel morgen op ic. Jullie bedankt ic voor de verslaggeving.

  3. EDIT:
    QuickPath in Dutch 😱

    Wel gaaf om te zien welke functies over een jaar 3-4 heel misschien ook hier te gebruiken zijn….

  4. Quick path toetsenbord in Dutch!

  5. Tekstherkenning in foto’s 😃👍🏼👍🏼💖

  6. @Karst: Nou inderdaad leuk al die dingen van FaceTime enzo, dat wordt in Nederland amper gebruikt.
    Ook weer nieuwe maps functies wat trouwens prachtig uit ziet, ook weer geen Nederland.

    Tot nu 19:40 denk van wauw was dit het, had beter een uur in de zon kunnen liggen 😂

  7. Geen spatial audio op de Apple TV…..of heb ik het verkeerd?

  8. Geen aanpassingen voor de Agenda- en Mail-app? Hopeloos verouderd inmiddels en ik snap niet dat ze die apps wat moderner maken.

  9. Dit is de meest teleurstellende ooit. Alleen in Amerika, alleen in Engels, alleen als iedereen ALLES van Apple gebruikt inclusief ALLE Appleapps.

  10. @Jensen: Dit is in Amerika heel normaal. Helaas hebben wij er hier niet heel veel aan. Misschien stellen ze dit nog open voor andere diensten zodat die er ook gebruik van kunnen maken, dit was mij niet helemaal duidelijk.

  11. ID in de Wallet zou mooi zijn, maar dat moet de politiek eerst ook willen

  12. iCloud +
    Dat bevalt me wel! Kom maar op, nu nog de vraag, voor welke prijs? Hij zei wel dat de prijs hetzelfde blijft, maar is dit dan voor alle iCloud abonnementen?

  13. Valt een beetje heel veel behoorlijk tegen qua nieuwe features…

  14. Origineel geplaatst door Karst
    Allemaal leuk maar die is leuk als je in Amerika bent…

    Translate zou ik nu toch graag in het Nederlands willen hebben. Net zoals Siri voor je HomePod. Maar ja, weer niet, volgens mij.

  15. Origineel geplaatst door N1mber
    Geen spatial audio op de Apple TV…..of heb ik het verkeerd?

    Ja, dat heb je verkeerd. Spatial audio komt wel naar de  tv.

  16. Zoals een aantal mensen hierboven al aangeven: prioriteit lijkt nog steeds niet te liggen bij het breed uitrollen van functies die al tijden in een handjevol landen/grote steden te gebruiken zijn.

    De kaarten app bijvoorbeeld wordt aardig op doorontwikkeld terwijl veel al bestaande functies überhaupt alleen in Amerika te gebruiken zijn. Zo ben ik ook benieuwd welke functies wij hier allemaal krijgen van de nieuwe weer app. Hoop niet dat dit weer een uitgeklede versie is.

  17. @Jensen: Mee eens en meeste is allemaal multi tasking alleen of met andere, via facetime een film of iets samen kijken nou jeeeh.
    Een muziekje bij je herinneringen van je foto’s jeeeh, jeetje dit is allemaal zo waardeloos weet effe niet anders te zeggen.

    Echt nieuwe functies valt echt mee, alleen maar dingen om samen te doen eigenlijk.
    Ja wat meer dingen in de privacy functies, maar over algemeen is van doe dit samen met die of die of zet dit makkelijk naast elkaar op een iPad.

  18. Wat worden de eisen aan Montgomery, ios15?

  19. Anndd no New Macbook Pro… erg teleurgesteld weer😔

  20. Één woord teleurstellend

  21. Geen nieuwe hardware jammergenoeg… Zaten er toch wel een heleboel influencers en reviewers naast.

  22. Noooo…. Enorm uitgekeken naar de nieuwe 14” MacBook Pro. Niks, noppes, nada…… teleurstellend

  23. Zoveel hints over de auto. Die auto van Apple gaat er wel komen.

  24. Bijzonder dat er zowel bij iOS, iPadOS en MacOS niet is verteld welke types geschikt zijn voor de nieuwe update. Ik ben bang dat hier nog een addertje onder het gras zit.

  25. De enige functie waar ik echt enthousiast over ben is Universal Control, maar pas beschikbaar dit najaar, als we allemaal weer lekker naar school/kantoor kunnen! Nee, die functie hebben we NU nodig! ☹️

  26. Misschien en rare vraag, heb zojuist de onthulling gekeken van apple, vond het niet echt geweldig maar ik heb niets gezien van tvOS 15 of heb ik iets gemist…

  27. Weet er iemand waar we het Apple Music event kunnen bekijken?

  28. iPhone 6S krijgt iOS 15!! En Apple Watch 3 krijgt WatchOS8!! Gelukkig kloppen de geruchten mbt compatibiliteit van MacOS ook niet, 2015 MacBook Pro krijgt Mac OS Monterey! ❤️

  29. Erg teleurstellend event, maar niet onverwachts.

  30. @01Dejan: Niks nee, ze hebben ook niks veranderd dus vandaar…

  31. Viel echt tegen 🙁

  32. Meer een evolutie update dan een grote update is deze.
    Ben ook wel een klein beetje teleurgesteld. Weinig nieuwe features. Focus op widgets en notificaties. Gebruik beide niet of nauwelijks. Vraag me überhaupt af hoeveel mensen heel veel doen met dat soort dingen…
    Wat ik wel leuk vond was die mogelijkheid om tekst op foto’s om te zetten naar digitale tekst. Das wel cool.
    Hardware had ik niet verwacht. Is het event ook niet voor.

  33. Origineel geplaatst door Knoezelbos
    Wat ik wel leuk vond was die mogelijkheid om tekst op foto’s om te zetten naar digitale tekst. Das wel cool.

    Maar niet in het Nederlands

  34. Hoezo geen Nieuwe Hardware aankondiging?
    Waren zoveel Speculaties daarover. Pffff
    Wachtte echt op de nieuwe MacBook Pro
    Jammer! Echt Teleurstellend weer

  35. Wat een drama van een keynote. Veeeel te veel , overdadig, chaotisch en versplinterd. Mis de keynotes van Steve steeds meer.to the point en highlights.

  36. Nog steeds geen aankondiging over Bitcoin via Apple Pay

  37. Pff wat een marathon. Hoeveel presentators hebben we nu gehad? Veel features (berichten en FaceTime) die ik niet gebruik. Notificaties kan wel een voordeel zijn. Wordt het allemaal niet te ingewikkeld?

  38. Een klepper van een iPad maken maar dan toch nog zijn volledig kunnen afremmen met het OS. Was aan het overwegen een 12,9” te nemen ter vervanging van mijn Macbook Pro 2015. Nu ik zie dat Monterey ook op mijn huidige Mac zal draaien wacht ik nog even met de upgrade.

  39. @Mike: Met een Logitech mx master 3 muis en toetsenbord kan universal control al enige tijd.

  40. Jammer, helemaal niets over hardware. Terwijl wel nieuwe MacBook Pro’s verwacht werden. Dan zullen we wellicht na de zomer daar meer over horen.

  41. Origineel geplaatst door Dapaool
    Nog steeds geen aankondiging over Bitcoin via Apple Pay

    Denk dat Apple voorlopig zich zeker nog niet zijn vingers gaat branden aan Bitcoin. Zie ook niet de meerwaarde om dat toe te voegen voor Apple zelf

  42. Qua hardware een grote desillusie. Had zo gehoopt op een krachtige Mx macbook, helemaal nu de mijne smc issues heeft en op zn laatste lootjes loopt.

    Verder vond ik het een leuke show maar miste de afwisseling met iets van hardware.
    Qua features ben ik wel verrast door functionaliteit én…. “Dutch” stond bij de Livetekst feature!!!

  43. Beetje een mixed bag. Op zich zie ik wel waar Apple heen wil en het bevalt me op zich best wat ik zie. Dit is niet een hele kleine update (zeker wat iPadOS betreft niet) en er wordt aardig geschaafd maar het was ook niet dat ik totaal achter over viel van de aankondigingen. Wat echt irritant begint te worden (of eigenlijk al jaren was) hoe lang het duurt voor alles beetje fatsoenlijk naar Europa en al helemaal Nederland komt. Duurt allemaal veel te lang. Waar blijven die HomePods, Apple Fitness, Apple News, Apple Card etc

  44. @Victor: Het spijt me, maar de WWDC is toch écht een software-event. Dat er in het verleden misschien iets van hardware is aangekondigd tijdens de WWDC wil niet zeggen dat het nu ook weer zo is. Want ja, het blijft een software event.

    Verder, er stond “Dutch” bij QuickPath. Dat is iets anders dan wat jij bedoelt maar desalniettemin een zeer welkome aanvulling in Nederland, eindelijk.

  45. Niet heel veel nieuws.

    ‘t Lijkt meer op een “tussen” iOS voor de grote changes die met iOS 16 gaan komen. Welke dat ook mogen zijn….

    Beetje “vergelijkbaa”r met iOS 13 destijds na de rampzalige 12….

  46. Ik hoorde inderdaad heel veel zaken die enkel op Amerikaanse markt terug te vinden zijn. Snap ook niet waarom Siri vb nog steeds niets werkt op AppleTv of de beschikbaarheid van HomePod maar dan ook weer Nederlands als Siri taal noodzakelijk.

    Verder vond ik de ondersteuning van Matter wel zeer interessant.
    Matter is de standaard in de jungle van protocollen in draadloze smart home systemen zoals er nu Zigbee, Bluetooth, WiFi, Z-Wave, … en dan er nu eindelijk een standaard is in combinatie met Thread wat door de nieuwste AppleTv ondersteund wordt hoop ik zo om die jungle allemaal op 1 protocol te krijgen zodat dit 1 protocol dan kan communiceren met de moeder van de domotica namelijk KNX. Dit kan nu al via GTW’s maar dan spreek je van een GTW naar Hue, GTW naar Sonos, GTW naar HomeKit, …

    Tot slot vond ik de nieuwe weer app ook wel de moeite met de mogelijkheid om het weer op een kaart te zien.

    Wat ik minder vond was de Wallet. Ik dacht eindelijk aanpassingen zoals zelf winkelpassen te kunnen scannen en invoegen in plaats digitaal via website. Of een beter systeem van sorteren in plaats van alles achter elkaar, neen er komt je ID bij. Iets wat toch niet zonder politieke regelgeving zomaar zal kunnen. Dus meer pasjes maar telkens een hoop achter elkaar. Ik heb nu ook pasje van Nespresso digitaal via de site erin staan, dan wat pasjes van de supermarkt die dan via een 3the party app zijn toegevoegd, verder nog wat inkomkaarten van cinema of voorstelling, … allemaal achter elkaar. Ik vind dit een rommeltje.

  47. @Theo van Dijk: Volgens geruchten van mensen buiten de keten…. Apple heeft nooit iets laten weten over eventuele Hardware dus was dit in de lijn van de verwachtingen.

  48. Ik ben vooral blij dat eindelijk QuickPath veegtoetsenbord nu ook in Nederlands beschikbaar komt waardoor ik GBoard niet langer hoef te gebruiken.

    Daarnaast er goed;
    – vergrootglas tekst cursor en selectie (terugkeer)
    – Siri offline
    – widgets op homescreen van iPad
    – veel makkelijker gebruiker Slide Over / Split Screen op iPad
    – voor software updates aangeven wel security updates te ontvangen, maar niet naar nieuwe iOS versie te updaten
    – terugkeer Contacts widget
    – Quick Note op iPad
    – Privacy
    Safari: nieuwe privacy bescherming
    App: app privacy rapport, veilig knippen en plakken tussen apps
    Mail: privacy bescherming
    Foto’s: beperktere Foto bibliotheek toegang

  49. Waarom is er niet een uitknop bij Foto voor jou. Een robot bepaald dat ik iets terug wil zien tja zal ook naar niet meer na gaan denken……

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.