Reacties voor: Praat mee over WWDC 2020: bespreek hier alle aankondigingen!

In dit artikel kun je meepraten over alle aankondigingen van WWDC 2020. Waar kijk jij naar uit? Wat vind je van alle onthullingen? We zijn natuurlijk erg benieuwd wat je van de nieuwe aanpak vindt. Je bent hier op de juiste plek om je mening te laten weten - of om onze poll in te vullen!
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 42 reacties

  1. Nergens in de apple-tv-app een livestream te vinden op dit moment…

  2. Origineel geplaatst door Jan
    Nergens in de apple-tv-app een livestream te vinden op dit moment…

    Er is developer app te downloaden in de appstore en daar kan je volgen

  3. Ik moest mijn AppleTV rebooten voordat ik de stream zag. Nadat het al begonnen was :-/

  4. Wow 80% van de verbeteringen van iOS 14 heb je wederom niks aan in NL. Wie gebruikt er nu Messages..

  5. Wow, iOS 14 werdt toch minder groot, vind dit al groot

  6. Ik sta best wel versteld van de hoeveelheid interessante en mooie features die zijn toegevoegd. Sterke updates en mooi design! Ook de presentatie is erg gelikt en professioneel (ik had ook niet anders verwacht).

  7. Volgens een andere site heeft Apple gezegd dat iOS 14 komt op iPhone 6s en nieuwer!

    Hier ( op iCulture)staat nu nog van we weten t niet, beetje apart lijkt mij iets wat specifiek nu ook duidelijk moet zijn.

    Alleen al de andere toestellen staan in t bericht hier maar dat is onnodig, van die toestellen weet iedereen dat ze mee gaan.

    Iedereen met de 6s/SE is nu nieuwsgierig en wil juist dat weten. Heb een watch 3 en anders kan dat horloge ⌚️ ook niet op de nieuwste software wat opzich dan wel jammer is, ik doe namelijk sowieso nog 1 a 2 jaar met mijn SE dus dan werd het met speciale updates werken.

  8. Ziet er allemaal mooi uit. Was ook benieuwd of de mail app en de agenda app een update hebben gehad qua design en mogelijkheden. Heb er niks van gezien of gehoord. Mail app loopt volgens mij een beetje achter als hij in dark mode staat. Hele witte vlakken in je mail. Ga je naar een andere mail app dan is dat niet.

  9. Wat een updates zeg. Daar zit dit keer echt heel veel moois tussen. Lang geleden dat de software (op meerdere devices) zulke mooie updates hebben gekregen. Tof!

  10. Ik zag in de livestream in het overzicht van tvOS dat de Homepod open wordt gesteld voor 3rd party music apps😁. Iemand ook gezien?

  11. Hebben we toevallig al een glim van de AR Brill van Apple gezien tijdens het WWDC? Ik zag geloof ik 4x een zelfde look montuur voorbijkomen bij verschillende werknemers.

  12. Heel veel mooie kleine en verbeteringen op alle gebieden. Ik heb heel veel zin om dit straks allemaal te gaan gebruiken. Echt aankondigingen waarmee ze weer duidelijk voorop lopen op gebied van zowel iOS als MacOS.

  13. HOLD ON…kan iemand misschien iets meer vertellen over die homekit samenwerking met Amazon en Google…ik durf bijna geen conclusies te trekken met als dit is wat ik denk dat het is 🥳🥳🥳🥳🥳….maar zal wel niet…

  14. Er vallen best veel Mac modellen af voor de nieuwe MacOS 11 als ik de minimale systeemeisen zie:

    • MacBook 2015 and later
    • MacBook Air 2013 and later
    • MacBook Pro Late 2013 and later
    • Mac mini 2014 and later
    • iMac 2014 and later
    • iMac Pro 2017 and later
    • Mac Pro 2013 and later

  15. Ik weet niet of ik heel blij wordt van MacOS het lijkt er op dat ik voor meerdere handelingen nu een extra handeling moet uitvoeren.

    Ik had liever gehad dat ze zich volledig gingen richten op stabiliteit.

    Btw gaan ze nou iets wat op parrallels lijkt integreren

  16. @Jensen: alleen maar

  17. Eindelijk YouTube in 4K op de Apple TV volgens Apple’s website!

  18. Een hoop nieuwe feature zijn alleen beschikbaar in de VS. Ik vind het prachtig hoe maps geïntegreerd is, dat SIRI mij vanalles kan vertellen maar in NL werkt de helft gewoon niet.

  19. Lijkt mooi! En bekend ik zie overeenkomsten met Windows phone scherm, daar was ik destijds wel over te spreken!

  20. Geen update meer voor  watch series 2 😔

  21. @Mike: ik hoop dat ik hiermee afscheid van homebridge kan nemen 🤞🏻🤞🏻

  22. Ik vind de hele Keynote eigenlijk te zielig voor woorden. Slaapapp zit niéts nieuws in : Autosleep heeft zo te zien meer mogelijkheden.

    iOS 14: ik heb niéts echt boeiends gezien. De ideeën zijn op. Allemaal gerommel in de marge. Of zoals mijn zoon het zegt: elk jaar pakken ze een paar kleine ideetjes die al jaren in de jailbreaks kunnen en dat is het dan.

    Hoe dúrft Apple te zeggen dat Apple Maps een goede concurrent is voor Google Maps. Groot aankondigen dat je in een PAAR steden in Amerika en één stad in China fiets routes hebt. Het is te zielig voor woorden. Met Google Maps kan je volgens mij overal fietsroutes instellen.

    Apple Watch GROTE teleurstelling. Géén bloedzuurstofmeting?? Het énige waarvoor ik zat te kijken?! Komt er ook helemaal geen Apple Watch 6 dit jaar?! Of is er nog een kans dat ze alleen die lullig kleine dingetjes over de Watch nu hebben gezegd en dat toch in september nog komt? Ik heb er weinig vertrouwen in.

    Ok ben altijd positief geweest over Apple, maar ik heb nog nooit een Keynote gezien die zó leeg was en zó zonder ideeén. Ook die nieuwe iMac komt er niet. Dat verhaal over die nieuwe processor kan ik niet beoordelen wat daar de reikwijdte van was. Een lang, opgezwollen en onduidelijk verhaal. Het geld stroomt binnen, maar de ideeën zijn op. Jammer!!

  23. Mooie iOS update alleen dat “automatisch ” indelen van apps ben ik huiverig over.
    Ik maak liever zelf uit hoe ik dingen indeel op mijn iPhone.
    Al die “machine learning” klinkt leuk maar we zullen het zien.

  24. Origineel geplaatst door Mike
    HOLD ON…kan iemand misschien iets meer vertellen over die homekit samenwerking met Amazon en Google…ik durf bijna geen conclusies te trekken met als dit is wat ik denk dat het is 🥳🥳🥳🥳🥳….maar zal wel niet…

    Wat ik ervan begrepen heb is dat ze samen met meerdere partijen een nieuwe gezamenlijke open source standaard aan het maken zijn.

    Het voordeel is voor bedrijven (bijvoorbeeld Phillips Hue) dat ze dan voor maar 1 smart platform compatibiliteit hoeven te schrijven en jij als klant dit apparaat dan kan gebruiken op zowel iOS (Homekit) Android (Google Home) en andere genoemde platformen. Nu moeten bedrijven voor elk willekeurig platform aparte code schrijven om het compatible te maken, en daar hebben sommige bedrijven vaak geen resources voor en kiezen ze voor 1 platform.

  25. Ik was onder de indruk van de opening.
    Verder tevreden met de vernieuwingen.
    Kijk uit naar het installeren morgen.

  26. Origineel geplaatst door Gil
    @Mike: ik hoop dat ik hiermee afscheid van homebridge kan nemen 🤞🏻🤞🏻

    Dat zal helaas niet gaan. Wat ze aangekondigd hebben is een gezamenlijke platform voor Smart Home voor bijv (HomeKit, Google Home). De bridge is voornamelijk bedoeld om de vertaalslag te maken tussen het netwerk en het smarthome platform en je apparaten. Deze werken met andere draadloze protocollen zoals zigbee. Deze protocollen worden niet ondersteund door Apple en Google en andere bedrijven omdat je dan een nieuwe draadloze hardwarematige chip in je iphone of android apparaat moet maken, en dit is ook totaal niet handig.

    Je wil namelijk dat deze apparaten centraal aangestuurd worden. En elke fabrikant heeft zijn eigen oplossingen en functies. Dus een bridge voor verschillende merken zal de komende jaren nog een must zijn voor smart home. Totdat hier een ander gezamenlijke alternatief voor komt.

  27. Ik had gehoopt op een losse icloud keychain wachtwoorden app (iOS/ipadOS/macOS). Liefst ook met 2FA Authenticator ingebouwd, syncend naar alle devices gekoppeld aan je icloud account.

    En ik had gehoopt dat AppleTV4k kon switchen tussen icloud photo accounts

    Verder hoop ik dat macOS Big Sur een stuk stabieler is dan Catalina. Mail is gewoon om te janken nadat je macbook pro ontwaakt uit slaapstand.

    Uiteraard waren er wel mooie aankondigingen. Benieuwd naar de echte prestaties van macOS op hun eigen CPU architectuur. Klinkt veelbelovend. En het einde van hackintosh.

  28. Origineel geplaatst door Jensen
    Wow 80% van de verbeteringen van iOS 14 heb je wederom niks aan in NL. Wie gebruikt er nu Messages..

    Ik, voor denk ik 75% van m’n tekst. De rest op Signal

  29. Even stuk gekeken, lijkt echt mooi, komen echt leuke dingen meer dan ik verwachtte, fijn dat t nog op t SE tje komt dingetje gaat weer veel moderner voelen!

  30. Ik vrees voor een hoop teleurstellingen als blijkt dat veel functies van MacOS Big Sur alleen op een arm processor werken. Zeker als je net een Mac van boven de € 3000 hebt gekocht.

    Net zoals in juni 2013 die mooie presentatie van Metal. Vervolgens bleek in september dat het alleen werkten op een 64 bit (iPhone 5s iPad Air) apparaat, die nog op de markt moest komen. Had ik nou net de iPhone 5 en iPad 4 een half jaar

  31. Origineel geplaatst door Jensen
    Wow 80% van de verbeteringen van iOS 14 heb je wederom niks aan in NL. Wie gebruikt er nu Messages..

    Als iemand een iPhone heeft gebruik ik ALTIJD iMessage, beste message app die er is ook qua privacy en encryptie. Wordt tijd dat Whatsapp omvalt en iedereen massaal overstapt op Telegram samen met iMessage.

  32. @Hans: Het is ook niet dat je dat moet gebruiken hoor. Aan het eind van je homescreens zit deze lijst, maar je kan het ook gewoon doen zoals je het zelf wil. Als je niet wil hoef je dit nooit te zien.

  33. Origineel geplaatst door Jensen
    Wow 80% van de verbeteringen van iOS 14 heb je wederom niks aan in NL. Wie gebruikt er nu Messages..

    Ik

  34. Naar mijn idee word iOS nu eigenlijk meer volwassen worden. Zit wel veel jat werk in. Groups in messages en icoontjes aanpassen, dat kan al een eeuwigheid in Whatsapp. Overal een search balk, lijkt wel veel op Android.

  35. Origineel geplaatst door Jensen
    Wow 80% van de verbeteringen van iOS 14 heb je wederom niks aan in NL. Wie gebruikt er nu Messages..

    Ik! Behalve voor die vreselijke Whatsapp groepjes van school, hockey. Maar de meesten mensen in mijn omgeving hebben een iPhone en gebruiken iMessage.

  36. @Flieps: Ik sta wat solitair met Apple om mij heen iedereen droid dus messenger nog nooit gebruikt, is dus de achilleshiel v messenger iets wat maar op 1 platform werkt is beetje jammer.
    En telegram gaat ook niemand gebruiken omdat WhatsApp er wel is dus stapt niemand over keer geprobeerd, vond maar twee bekenden daar en ook die zetten niet door was ff wat proberen en terug naar WhatsApp. Wel gebruik ik ook de berichten mogelijkheid v Wordfeud met enkelen

  37. MacOS: alle iconen op je dock 1 vorm zoals in presentatie. Let’s hope. Vind mijn dock nog steeds een rommel met de diverse vormen.

  38. @Macaanzee: Heel vaak ben ik met je eens, maar dit keer toch niet. Wat een mooie (corona)-presentatie. Ook met die ‘zwevende’ drones. En al die enthousiast mensen die vertellen wat er zoal nieuw is. Kers op de taart was toch de switch vanuit Intel naar ARM technologie en wat er dan gaat volgen op vlak van software. Geweldig toch! Ik hoopte alleen wel op een ‘one more thing‘ voor een gloednieuwe 27″ iMac met ARM, maar ze zijn daar natuurlijk nog niet klaar voor.

    En de pencil + iPad OS, mooi, erg mooi, ik wil iPad Pro 12″ met pencil 😀 Daarom kon ik hierboven eventjes niet kiezen tussen macOS Big Sur en iPadOS 14. Ze groeien duidelijk naar elkaar toe, in plaats van dat iPad eeuwige opgeblazen iOS blijft, super.

    Op gebied van Privacy staan ze ook niet stil, hulde! Dat werd ook eventjes gauw vergeten…

  39. Gaat Apple wel innoveren met ARM?

  40. @Matt: Wat bedoel je?

    @Dapaool: Waar baseer je dat op? De enige specifieke toepassing op Apple Silicon is de mogelijkheid om iOS of iPad OS apps te draaien…

  41. Origineel geplaatst door Caz
    @Matt: Wat bedoel je?

    Apple heeft er een handje van om de A12X bij iPad Pro 2018 een herbenoeming te geven bij de iPad Pro 2020: A12Z en is nauwelijks sneller, dit trucje kunnen ze bij de Mac ook doen.
    Waarom dan nog zoveel geld spenderen?

    Het idee van Apple Silicon is top!

  42. @Matt: Hou toch op man. De iPad Pro heeft de veruit beste chip van alle tablets op de markt, en de meeste laptops kunnen er ook niet aan tippen. Dat het dan een keer een versie niet 10x keer zo snel gaat is niet zo erg hè.
    Verder zie je bij Apple in de chips eigenlijk altijd een dikke vooruitgang.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.