Reacties voor: Praat mee: wat was jouw eerste Apple-product?

Wat was jouw eerste Apple-product? Kocht je als eerste een iPod, een iPhone, of ging je meteen voor een Mac? Praat mee en vertel hoe jij kennismaakte met Apple.
Lees het complete artikel → Praat mee: wat was jouw eerste Apple-product?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 121 reacties

  1. Mijn eerste product was een iPhone 4 derdehands en nu heb ik mijn iphone 7 en ik ben er heel tevreden over

  2. Mijn eerste Apple product was een iPod Touch (1st Gen.).
    Ondertussen heb ik die niet meer, maar met de iPhone is dat ook niet meer nodig.

  3. Mijn eerste Apple was een powerbook 2005. Super ding toen!

  4. Mijn eersts Apple product was een iPod 60 GB met clickwheel.

  5. Mijn eerste Apple apparaat was een iPod touch (2e gen.). Ik kreeg deze van mijn moeder.

  6. Mijn eerste Apple product was een MacBook pro 13 inch mid 2010. Een echt top product.

  7. De allereerste iPod!!

  8. Al vroeg in de grafische industrie begonnen en daarin was de macintosh de norm. Vond het altijd wel prettig werken, maar heel lang kon je niet goed multitasken. (os 8, 9). Pas bij osx ging het de goede kant op, maar het duurde eigenlijk tot 10.5 (Leopard) voor het echt goed in elkaar zat. Op dat moment ben ik ook privé overgestapt op de mac.

  9. iPhone 3G

  10. Omdat ik me realiseerde dat mensen hier waarschijnlijk een iPod touch hadden, heb ik die optie nog apart toegevoegd.
    Je kunt je stem veranderen door onder de poll op ‘Stem veranderen’ te klikken. Excuses voor het ongemak!

    (Gelukkig staat de poll nog zo kort online dat die extra optie uiteindelijk niet echt invloed zal hebben op de uitslag).

  11. Ik voel me opeens oud, mijn eerste echte kennismaking met Mac was middels de iconische blauwe G3. Wat een prachtig apparaat.

  12. Mijn eerste product van Apple was een iPod touch, veel beluisterd, deze heb ik nu niet meer. Nu zijn we helemaal overgestapt met IMac, MacBook pro, iPad en IPhone. Nooit problemen gehad met deze topproducten!

  13. Heb met een Macintosh omstreeks 1993 al gewerkt, we hadden er een meetprogramma op lopen. Het zag er al grafisch fantastisch uit ten opzichte van een Windows machine

  14. Een Apple Macintosh LCII. 4MB Ram en 40 MB opslag.
    Hij kostte 3500 gulden. Ik heb hem van mijn eigenste verdiende geld gekocht toen ik 17 was. =)

  15. De Apple ][ in 1979 gevolgd door de Apple //e in 1983. De Apple //e was “quatroboot”. Apple DOS en ProDOS op de 65C02. CP/M op de Z80 en Flex (MInix) op de MC6809.

  16. O ja. Mijn eerste apparaat was een 512 mb iPod shuffle. Eerste generatie dacht ik. Zo een witte langwerpige stick. Gewonnen bij een telefoonspelletje van Veronica 🙂
    Nooit echt aan kunnen wennen aan het shuffle principe (nooit echt volop gebruikt). Na een aantal andere Apple producten wilde ik deze stick voor m’n dochter gebruiken om wat muziek te luisteren. Nadat hij jaren in een la had gelegen was het simpelweg een kwestie van in de computer prikken en werken.
    Onverwoestbaar dus.

  17. Mijn eerste Apple product was een iPhone 3GS in het zwart 😍

  18. Mijn eerste Apple product was een ibook g3 clamshell tangerine

  19. @Edwin: Ik heb die van mij ook pas gevonden. Echt een super apparaat. Ik heb alleen de 128mb variant

  20. In ’83 een Apple II. Hij was gebruikt. Had 2 floppydisk. 😂 Gebruikte het alleen om te programmeren. Daarna Apple vaarwel gezegd en pas weer teruggekomen bij de iPhone 4.

  21. Mijn eerste Apple product was een MacBook pro Late 2012 model, daarna kwamen de andere producten pas zoals iPhone, iPad etc.

  22. Weet het niet meer 100% zeker welk van de 2 er eerder was, óf een MacBook 13″, óf een iPod 5th-gen 80G.
    De MacBook was iig van begin 2008, eerst nog met Leopard. Update naar SnowLeopard moest je vervolgens nog voor betalen, maar dat was het (meer dan) waard. Waarschijnlijk de beste OS X versie aller tijden 😃
    Er zijn nadien wel gratis major updates geweest die hun prijs minder waard waren 😉

  23. Als eerste een IPhone 3G, van m’n dochter gekregen, man wat was dat ding traag.
    De 3GS daarna was een enorme verbetering.
    Wel een klassieker qua design met die ronde metalen rand, echt heel mooi.

  24. de Apple II plus, in 1980. sweet memories…

  25. iPhone 3Gs 32GB
    Meerdere jaren gehad en ondertussen 1x accu en 2x achterkant moeten wisselen.
    Daarna 1,5 jaar de 4S gehad (2de hands) en nu nog steeds in gebruik door een goede kennis van mij.
    Nu alweer ruim 2 jaar de 6+ in bezit.
    Ondertussen ook overgestapt van Windows bak naar
    Mac Mini (2de hands) en nog zeer tevreden over.
    Ook router vervangen door 2 AirPorts.
    En meerdere iPads in huis waaronder een iPad 2
    En 2x de air2

  26. Mijn eerste apple product was een iphone 3g

  27. Mijn eerste was iPad 2, toevallig vorige week vervangen door een iPad 2017 want hij was niet meer vooruit te branden.
    Later iPhone, Apple TV en Macbook.

  28. Een iPhone 4 🙂 wat was ik toen intens gelukkig haha. Het eerste Apple apparaat in huis was een iPad 2.

  29. iPod Nano 4e generatie, gekocht in 2008.

  30. Apple //e va 1983 en daarna nog gevarieerde Apple producten. Yep. Fijn merk. Idd fijn als partner ook om is sinds aanvang relatie.

  31. Mac Plus ergens in 1984. Wat een exciement.
    Het kostte met LaserWriter iets van 22.000 gulden en dat heb ik in 10 jaar moeten afbetalen.
    Maar het was het waard.
    Vervolgens 15 jaar bij diverse werkgevers geprobeerd de Mac naar binnen te praten, wat in de helft van de keren lukte. Maar dan moesten ze wel (in de Windows wereld gangbare) monitors ondersteunen, gangbare USB A/2/3 poorten hebben, enz.
    Dus met de laatste generatie: laat maar !
    (partnership met IBM heeft ook veel opgeleverd. NOT)

  32. Paar jaar geleden in 2012 de iPhone 4s en de iPad 2 gekocht en dat waren de eersten 😃 (heb ze nu niet meer hoor)

  33. Een tweedehands PowerMac 8100/110mhz AV. Die laatste toevoeging maakte het echt een beest met z’n opgevoerde videokaart! Daarna volgde er nog velen, iMac G3 DV+ 450 mhz (Strawberry), iMac G5 en vanaf de Intels weet ik het niet meer. eMate, eerste iPod 5gb (!), iPhones vanaf de eerste generatie, verschillende servers. En inderdaad, ik heb geen idee hoe een Windows pc werkt.

  34. Ik kocht mijn eerste Macintosh in de zomer van 1984. Met een los numeriek keyboard en een extra diskdrive. Het apparaat draaide op 110 V, maar enkele maanden later kon ik hem laten ombouwen naar 220 V. Daarvoor moest ik wel vanuit Zuid-Limburg naar Zeist rijden. Tijdelijk sloot ik de Mac aan op een oude TV-transformator om de vereiste 110 V te verkrijgen. Maar een paard van 7500 gulden moet je niet in de bek kijken. 😉 Ik kon mijn geluk niet op, al moest je de software met een lantaarntje zoeken.

  35. Eerste iPad!! Loved it and got addicted to Apple because of it

  36. iPod met clickwheel 30gb. Nog heel lang gebruikt in auto

  37. Iphone 4

  38. Mijn 1e Apple product was de iPhone 2G. Als ik me goed herinner betaalde ik er €300 voor; dat waren toch wel andere prijzen dan de huidige “legale” modellen in Nederland.

  39. Ipod 8 gb was toen Wow!

  40. Een Macintosh was mijn eerste “Apple” product, ergens in 1996 geloof ik en toen was het woord Apple nog nieteens echt bekend. Daarvoor had ik een pc met een floppy disk maar een vriend vertelde me over een pc met een harde schijf. Ik kon die van hem overkopen. Dat heb ik gedaan maar was er niet kapot van. Toen de IBM 286 uitkwam heb ik die meteen gekocht en de Macintosh weggegeven. Bij de komst van de iPod ben ik echt voor het Apple-product gevallen hoewel het tot 2012 heeft geduurd voordat ik de PC omruilde voor een iMac.
    Wel heb ik nog steeds een Windows (Vista!) laptop, die ik nog maar sporadisch gebruik, omdat in Windows nou eenmaal veel meer dingen mogelijk zijn zonder dat je op je vingers getikt wordt. 🙂 Voor de rest, iPods groot en klein, iPads in diverse maten, Apple Watch en iPhones zijn allemaal in huis geweest of zijn nog aanwezig.

  41. De iPod Classic

  42. Macintosh SE 1986 met 20 mb hd en 1 mb ram 🙏🏻

  43. iPhone 3G, bijna een HTC gekocht totdat een vriend mij overhaalde.
    Sindsdien is de apple familie flink gegroeid hier in huis.

  44. Witte MacBook 2007.
    Was ook mijn eerste kennismaking met laptops, internet en alles wat erbij komt kijken.

  45. iPod 3e gen. 64 GB, werkt nog als een tierelier, alleen hoofdtelefoon aansluiting gaar, dus wordt alleen nog maar gebruikt in combinatie met JBL speaker/dock. Daarna om, nu iPhone SE, iPad Air 2, macbook Pro mid 2012, iPod 5 gen. En de vrouw een iPhone 5S.

  46. De iPhone 4 was mijn eerste Apple product sindsdien elke 2 jaar een nieuwe. Kort na aanschaf van de iPhone een MacBook Pro 15’ 2012 en iPad 2 gekocht. Nu up-to-date met de iPhone 7 Plus jet black, Apple Watch stainless steel en geüpgrade MacBook Pro 2016 15’ space grey + iPad 4.

  47. Mijn eerste  product was de iPod Nano 1st gen.

  48. Mijn allereerste apple product was een iPod Touch 64gb! En kort daarna, naar altijd Nokia telefoons te hebben gehad, en mede door(of eigenlijk dankzij) de iPod touch! Heb ik daarna alle iPhone’s vanaf de 3g versie(alleen de 5c niet) gehad en ook ieder opvolgend jaar de “s” versie ervan. En dat dito voor de iPad’s maar dan vanaf de iPad 2

  49. Mijn eerste Apple product was de iPhone 5. Gevolgd door de 5s, toen de 6 en nu in het bezit van (design getrouw) de SE en ipad 2017.

  50. Mijn eerste Apple product was de iPod touch 5de generatie

  51. Een Apple III in 1983, gevolgd door een tweede III en later door een IIGS.

  52. De eerste iBook, clamshell oranje.

  53. Het zal een iPod nog met een clickwheel zijn geweest, maar ik had toen ook een creative labs zen en die was beter. Dat ik echt de wow experience had was met de iPod touch 1st gen.
    Daarna ging het hard.

  54. Mijn eerste Apple product was een iPod touch 2e generatie. Inmiddels een iPhone 5 en 6s, iPad 1 en iPad pro 9,7 verder. Topproducten!!!

  55. Mijn 1e Apple product was een iPhone 3GS in het zwart

  56. Mijn 1e Apple product was een iPod Touch 2e gen op iOS 3.1.3. Nog altijd het meest ‘magische’ moment 🙂

  57. 1e product; iPod touch 2G 8GB zwart.
    Daarna heb ik deze producten van Apple.
    MacBook Pro touch bar, iPhone 5, iPhone 7, iPad 2, iPad Air 2, iPad mini, iPod touch 4g, Apple TV 3 en 4, Apple Watch 1e generatie en Series 2.

  58. Een 3e generatie iPod (Classic) in 2003. Bij iPhone pas ingestapt bij de 3GS.

  59. Mijn eerste mac was in 1984! Magisch die muis. Sindsdien trouw gebleven vanwege die steeds nieuwe en altijd weer functioneel geweldige innovaties. Binnen ons bedrijf was destijds een fanatiek mac-pc dispuut. De conservatieven ICT afd is het nooit gelukt de mac uit te bannen.

  60. Wat dacht je van een PowerBook? Zoals Apple’s laptops heetten in de pre-MacBook periode. Staat niet in de lijst! Mijn eerste kennismaking met Apple was een grijs kunststof PowerBookje. Op mijn werk. 1993. Ik had altijd geweigerd op een computer te werken. Had geen zin in het intikken van al die idiote codes en commando’s die je vroeger op Microsoft computers moest intypen. Totdat het moest. En ik een Apple PowerBook kreeg, waar me met een interactief stripverhaaltje op het scherm werd uitgelegd hoe het werkte. Dat wist ik dus in 5 minuten. Prima ding. Met een trackball, zwart-wit schermpje, een werkgeheugen van 4Mb en harde schijf van 40 Mb. Er is dus veel veranderd! 😆

    Daarna: jaarlijks de nieuwste PowerBook/MacBook. 1e zelf gekocht: een iMac G3, zo’n gekleurd bolletje. Prachtig ding. En vanaf de tweede iPod: iPods, iPod Stereo, iPhones, etc! Bijna 25 jaar Apple plezier 😉

  61. Mijn eerste Apple product was een iPhone SE (2016)

  62. Mijn eerste Apple product was een iPad mini. Ongeveer 3 jaar geleden werden er 3 iPads door het activiteitencentrum aangeschaft. Om zomaar op de bonnefooi een iPad te kopen vond ik geen goed idee. Dankzij de iPads die er op het activiteitencentrum waren kon ik rustig kennis maken met het systeem van deze prachtmachines. Aangezien ik volledig blind ben, was dit voor mij een nieuwe uitdaging. Voorheen wekrte ik altijd met Windows en dat is niet zo gebruiksvriendelijk als het iOS systeem. Drie maanden spelen en dubben, want €800 is nogal een hoop geld.

    Uiteindelijk ging ik dan toch overstag. Dat heb ik geweten. Er ging een heel nieuwe wereld voor mij open. Op mijn laptop deed ik alleen surfen op internet, mailen, tekst verwerken en muzie, luisterboeken en hoorspelen beluisteren. Met mijn kleine zwarte vriend, zoals ik mijn iPad liefkozend noem kan ik dankzij VoiceOver veel meer. Zo kan ik horen wat er op tv komt. Mijn ideale tv-avond programeren door alerts aan te tikken. Het nieuws laten voorlezen, waaronder ook het nieuws van iCulture. Het volgen van video, of audiocolleges. Door middel van het draadloos aansluiten van mijn braille leesregel hele dikke iboeken lezen. Als ik niet goed weet wat ik aan moet trekken vanwege het weer vraag ik dit aan Siri. Met dank aan VoiceOver en braille ben ik ook al actief op Facebook en Twitter.

    Alleen jammer dat de iPad zo groot is dat hij niet in mijn broekzak past. Ik had wel een mobieltje, maar ik kon zelf geen nummers invoeren of bellen. Sinds de Iphone kan ik dit weer. Begin dit jaar zou ik de iPad inruilen, maar gelukkig toch niet gedaan. Eerst waren ik en mijn iPad onafscheidelijk. Nu is dit mijn iPhone geworden. Ik moet eerlijk toegeven de producten van Apple zijn duur, maar haast onverwoestbaar bij normaal gebruik.
    (Red.) Prachtig verhaal!!! Aangepast voor leesbaarheid.

  63. Mijn eerste was een iPhone 3G één maand nadat hij hier verkrijgbaar was😎

  64. Mijn eerste Apple-product was de Macintosh Plus, in 1986.

  65. Mijn eerste Apple product was de eerste iPhone. Toen nog via het forum op het toenmalig iPhoneclub gekocht. Koste 2 keer zo veel als menig mobieltje hier in Nederland, maar tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad.

  66. Ik begon met mijn – als 14 jarige zelf gekochte – iPod touch 2e generatie. Dat was in eind 2009. Ik zal nooit vergeten dat ik voor het eerst de Apple winkel (iFactors) binnen liep om er naar te kijken of het wat voor me was. En nou en of! Ik vond het toen zo gaaf om muziek te kunnen luisteren, films te kijken, te internetten en spelletjes te kunnen spelen op zo’n klein dingetje. Wat is het daarna toch allemaal hard gegaan zeg!

    … maar ergens mis ik die tijd ook wel weer een beetje. Apps waren toen veel simpeler en bevatten bijna alleen maar functies die je ook echt gebruikte. Veel apps zitten tegenwoordig zo vol met dingen die je toch bijna nooit gebruikt, dat het overzicht er – naar mijn mening – niet altijd beter op wordt…

  67. Mijn eerste apple product is of was een iPod classic 5 generatie 80 gb en deze werkt en doet het nog altijd perfect

  68. Newton Message Pad 1994

  69. Mijn eerste Apple-product: de Macintosh Performa 630 (uit 1994). Draaide hooguit nog Mac OS 7.6.1 :’)

  70. Een iPod Classic met 120Gb schijfje. Een jaar of vier geleden een nieuw schijfje laten inbouwen. De iPod heb ik nog steeds en hij doet het nog prima. Ik gebruik de iPod nu vrijwel niet meer omdat ik nu Apple Music via de iPhone heb.

  71. De Apple-producten die ik heb met datum (Jaar-maand).
    2009-06: Mijn eerste Apple-product was een Mac Mini (Early 2009), gekregen ter vervanging van mijn oude Pentium III-bak, die het begeven had. Een hele nieuwe ervaring om van Windows (XP) naar Mac OS X (Leopard) over te gaan.
    2009-12: Een iPod Touch (2g – 8GB), ter vervanging van mijn oude MP3-speler.
    2010-09: Een iPhone 4 (32GB – Black), mijn eerste mobieltje na drie jaar telefoonloos te zijn geweest.
    2012-08: Macbook Pro Retina, ter vervanging van mijn oude Vista-laptop.
    2013-12: Een iPhone 5S (32GB – Space Gray), ter vervanging van mijn oude iPhone 4.
    2015-06: Macbook Pro Retina (2015-AMD), ter vervanging van mijn Macbook Pro Retina (2012).
    2017-07: iPad Pro 9,7″ (32GB – Space Gray).

  72. Mijn eerste Apple-product was de iPhone 3G 8 GB. Destijds kon ik me nog niet veel veroorloven, laat staan de allernieuwste iPhone (op het moment dat ik de 3G had was de 3GS net uit).

    Inmiddels heb ik ‘het hele Apple-pakket’ in huis: een iPhone 7, een roestvrijstalen Apple Watch (origineel model), Apple TV 4, 13-inch MacBook Pro uit 2015 en een 10,5-inch iPad Pro. Prachtproducten zijn het.

    Ik vind het enerzijds wel jammer dat ik mijn iPhone 3G op een gegeven moment weg gedaan heb. Achteraf gezien had ik die liever willen houden. 😛

  73. iPhone 5C in 2015 om kennis te maken met Apple, is me goed bevallen maar de 8 GB was toch echt te weinig. Toen terug gegaan naar Samsung omdat Apple niet goedkoop is. Helaas heel veel spijt van gekregen en toen kreeg ik een iPhone 6S van m’n ouders.

    Inmiddels eigenaar van een iPad Air, iPhone 6S en een MacBook Pro 13″ 2017.

  74. Een prachtige 4e gen. iPod met 20GB opslag. Heerlijk apparaat. Ook nog een poosje gebruikt met alternatieve software, Rockbox dacht ik – maar pin me niet me vast op die naam

  75. Mijn eerste Apple item was een blauwe iBook clamshell uit 1999. Daarna volgde een witte iMac en de witte MacBook (mooi model was dat).

    En daarna nog een paar iMac , powerbooks, MacBooks pro’s en heeeeeel veel iPhones. Denk dat ik bijna elk model wel heb gehad.

    Oja en natuurlijk een paar iPads. Twee weken geleden de nieuwe 12.9 pro gekocht.

  76. Mijn eerste Apple product was een iPod Touch 4de generatie. Daar deed ik echt alles mee destijds.

  77. Begonnen met een iPod,al viel mij dat in het begin wel erg tegen wat betreft gebruiks gemak.

    Moest nu plots gaan Converteren voordat er wat afgespeeld kon worden, ik was simpel knippen en plakken gewend met mijn simpele budget mp3 speler.

    Mijn 2 Apple product was de iPhone 3G, gekocht via marktplaats om te “proberen”. Want zou ik kunnen wennen na jaren Nokia en Windows phones.
    Dit beviel zo dat het heeft geresulteerd in een nieuw 3GS zodra deze beschikbaar kwam, deze heb ik toen simlockvrij in Antwerpen gekocht omdat dezemin NL niet los simlockvrij te koop waren .

    Vanaf data moment alle opvolgers gehad (uitgezonderd de SE). Ook een iPad mocht niet ontbreken, en heb deze vanaf de eerste generatie in gebruik. MacBooks kunnen mij minder bekoren en zijn in mijn ogen te duur voor wat ik er mee doe. Dan heb ik voldoende aan een simpele Windows pc of laptop.

    Inmiddels hebben wij 2 iPhones 4 iPads en een Apple tv in huis 🙂

  78. iPod Shuffle 2e generatie. Sweet sweet memories😊

  79. Een Apple ][, oorspronkelijk met 16K geheugen. Ja, ik word oud…

  80. Mijn eerste apparaat was een Apple Watch.

  81. Met een Apple ][ begonnen eind 1977 nog met een cassetterecorder als opslag medium. Pas na een half jaar genoeg gespaard om een floppy drive te kopen in België.
    Heel veel geprogrammeerd in Applesoft.
    Daarna nog veel Apple producten en nu een Macbook Air.

    In kennissenkring zijn er Windows gebruikers. Wat mij opvalt is dat ik, ondanks hoge aanschaf, vele malen goedkoper uit ben met Apple.
    Apples gaan veel langer mee en de kosten voor software die ik gebruik is veel lager dan bij Windows.

  82. Eerste product was een iPod Shuffle (1st gen) met 512mb aan opslag. Jarenlang gebruik van gemaakt, tot ik over ging op een iPod Touch, en later een iPhone.

  83. iBook 12 inch

  84. Mijn eerste aanraking met Apple was een iPod met dockconnector als het goed is de 2e generatie, had een 20GB harde schijf erin. Was toen iets van €500,- kan ik me nog herinneren, iTunes kreeg ik op een cd erbij.

    De oordoppen heb ik nog, de iPod heb ik na de derde reputatie in mogen ruilen voor een iPod 30GB.

    Daarna kwam de eerste generatie iMac met een Intel processor, een witte model eind 2006 als het goed is.

  85. Ik denk een iPod nano, maar weet het niet zeker. Weet iig zeker de iPhone in begin 2008 (uit Amerika) en een iMac ook begin 2008.

  86. Mijn eerste hardware product van Apple was een iPod 4de generatie. Nu zie ik het niet meer zitten om naar een ander merk te gaan.

    -iPod 4de
    -iPod nano
    -macbook 2007
    -iPod touch
    -iPhone 4 (gestolen van mij bij een overval in Parijs)
    -Macbook pro 2011 (die het nog goed doet)
    -Iphone 4s (ligt in de kast)
    -apple tv 3 (nu alleen maar voor netflix)
    -Ipad 3 (gebruik ik nog maar af en toe)
    -iPhone 6
    -Airpods (geweldig product)

  87. Apple IIe meer dan 35 jaar geleden

  88. Een ITT 2020… dat was een Apple II kloon van ITT (gericht op de Europese markt: er zat een PAL aansluiting op). Die mocht met een licentie van Apple Computer gemaakt worden. Andere tijden… ik heb ‘m nog staan… samen met andere museum stukken.

  89. Bij mij was het de allereerste generatie ipod nano. Top toestel achteraf gezien. Heel wat meegemaakt en altijd blijven werken 🙂

  90. Ons eerste Apple product was een Macintosh ED (education) met een 5 1/4 diskdrive zonder harddisk in 1986 via de UvA gekocht. Hij staat nog steeds op onze kast en doet het nog steeds, pinggggg.

  91. Newton Messagepad!

  92. De iPhone 4 was mijn eerste. Die was toen net uit en ik heb nog even getwijfeld tussen de iPhone en de HTC.
    Het werd de iPhone en dat was de beste keuze ooit😄👍🏼

  93. Mijn eerste Apple apparaat was een iPod Shuffle, product RED. Ik heb deze gekocht op 10-jarige leeftijd. Al snel volgde de iPhone 3G, iPad 2 en enkele jaren later uiteindelijk de iMac.
    Ondertussen ben ik student software ontwikkelaar en heb ik zowat alle apparaten. Vorig jaar won ik van Apple nog een scholarship voor het WWDC.

  94. De iPhone 3GS was mijn “gatewaydrug”, daarna volledig overgestapt op Apple producten

  95. Mijn eerste Apple product was een iPhone 3.

  96. Een LC II in 1993. Met m’n 40 Mb harde schijf was ik helemaal het mannetje. Photoshop paste nog op 2 floppy’s, en m’n huisgenoten keken jaloers naar m’n scherm als ik ze screensavers liet zien met katjes die over het scherm liepen, of eendjes die in een fabriek werkten en luid kwakend over het scherm marcheerden terwijl ze ‘on strike’ waren.

    O, en dan dat 256 kleurenscherm. ik keek m’n ogen uit!

  97. 2006 iPod special U2 edition 5th gen (2006 geloof ik)
    daarna volge snel een iMac, de iPhone 3Gs, inmiddels vervangen voor een iPhone 6 een iPad 1 en als laatste een Macbook

  98. Macintosh. Geen idee meer welk type. was in 1995. Super apparaat, maar helaas onvoldoende compatible met windows klonen. Dus altijd gezeik op de universiteit met printen en papers. In 1999 overgestapt op een Dell.

    In 2006 een iPod gekregen (Nano 2GB) en toen was het gevoel weer terug. Windows ging exit en ik kocht kort erna een iMac.

  99. Mijn Apple historie:
    2007: iPod Classic 120GB;
    2008: iPhone 3G (2x);
    2009: Mac mini;
    2010: iPad en Magic Mouse;
    2011: iPhone 4G (2x);
    2012: iPad 3 en Apple TV3;
    2013: MacBook Air 13″;
    2014: iPhone 6 (2x);
    2015/2016: niets.
    2017: iPhone 7S of 8?

  100. Mijn eerste Apple, in sept 2007 was de eerste generatie iPhone. Ik was in de states en had tijd over op een vliegveld. Voor ongeveer 200 usd kocht ik die toen en onderweg naar huis had ik hem met behulp van macintosh.org gehackt. Thuis aangekomen kon ik meteen bellen en met wie ik het ook deelde, iedereen wilde zo’n ding. Dus met de volgende tripjes vele mensen blij gemaakt. Daarna iedere eerste versie van de nieuwe phones gehad tot aan de iPhone 5, deze heb ik overgeslagen en daarna de 5s genomen. Ook de 6 en de 7 overgeslagen. Nu heb ik een SE. Jobs had wmb gelijk een iPhone moet je met één hand comfortabel kunnen bedienen! Ik sta aan de forefront van nieuwe innovaties zolang het maar praktisch blijft. Gebruik daarnaast een iPad mini 4 en alles over de cloud. Top ecosysteem. Zie uit naar iOS 11!

  101. Mijn eerste Apple product was een iPhone 4

  102. Powerbook 540c uit 1995.

    2e hands gekocht ergens in 1999

  103. Mijn eerste Apple product was een iPhone 4s, gevolgd door een iPad mini 2, iPhone 6s & iPad (2017)

  104. iMac G3 (blauwe achterkant), iBook ook in het blauw

  105. Macintosh Classic – begin 90ger jaren (ja; vorige eeuw)

  106. Apple ][

  107. @Kim: sprakeloos!

  108. @Kim: Een prachtig verhaal, hoe jij dankzij je Apple iPad zoveel kunt doen, terwijl je niks kunt zien. Geweldig!

  109. iPod Mini

  110. Er mist trouwens nog een voor de hand liggende mogelijkheid in de poll, die door Apple juist bedoeld was om overstappers van Windoosjes te lokken: de Mac Mini.

    Was voor mij weliswaar niet mijn eerste Apple, zelfs niet mijn eerste Mac (dat was die MacBook) maar zodra die MB me eenmaal (in no time) voor OS X had gewonnen volgde er héél snel een Mini. Dankzij (toen nog) FrontRow en de DVD drive een ideaal multimediacentrumpje voor bij TV en hifi-set, en dankzij bluetooth keyboard en trackpad nog steeds gewoon vanaf de bank te gebruiken. Véél veelzijdiger dan de TV…

  111. Macintosh SE fdhd
    Toen had Apple al een SE he? 😉

  112. Macintosh Classic.

    Vanwege prijs en compatibiliteit eind nineties op Windows overgestapt die in het begin lekker snel en soepel was maar die al snel vooral tijd voor het oplossen van problemen kostte. En ook waren bestanden in die tijd ook tussen Windows computers vaak slecht uit te wisselen.

    Na twee jaar heb ik een tweedehands Powerbook 180 gekocht.

    Was al hartstikke oud, zwart-wit en op alle fronten slechtere specs dan mijn PC maar enorme verademing.

    De PC kon de deur uit.

    Apple producten hebben ook problemen. Groot ook, soms.

    Maar een belangrijk verschil met concurrenten vind ik dat dat kinderziekten zijn en slechts heel zelden ouderdomskwalen.

    Meestal lost Apple ze in een jaar fundamenteel op.

    Ik vind de manier waarop ze chipsets, operating systems vervangen sensationeel.
    Als een goochelaar die zonder problemen het laken onder een gedekte tafel uit trekt.
    Niemand merkt het maar op dit moment is Apple aan het overstappen op een nieuw filesysteem voor alle Apple producten waardoor onze data sneller veiliger en efficiënter worden bewaard. Bij iOS is het al gebeurd, voor de Mac komt het dit jaar.

  113. Mijn eerste product staat er zelfs niet bij! 🙂 In 2001 was ik denk ik de gelukkigste student van mijn jaar! Ik kreeg een iBook G3 van mijn ouders! Tot op de dag heb ik dat computertje nog altijd en ik zal het ook nooit weg doen (het werkt ook nog steeds!).

    Ik heb het ook altijd met heel veel respect behandeld omdat ik wist hoe hard mijn ouders ervoor hebben gewerkt! Pas een paar jaar later heb ik een PowerBook gekocht van de centjes die ik verdiend had tijdens mijn vakantiejob, en ook daar was ik heel trots op: zelf voor iets werken gaf enorm veel voldoening!

    De iBook is dan nog een tijdje door mijn pa gebruikt, hij had een lichtgewicht computertje nodig en daarvoor was de iBook G3 ideaal!

  114. Mijn eerste appel was een Cox of een Elstar, ik weet het niet meer zeker 😉
    Mijn eerste Apple was een Macintosch

  115. @Kim: geweldig kim!

  116. iPhone 3G
    Daarna is de rest vanzelf gevolgd…
    Nu de 7 en nog geen dag spijt!

  117. iPod tweede generatie. 10Gig. Werkt nog steeds, net als alle andere Appleproducten die ik daarna kocht.

  118. iPod touch 1G en dan iPhone 4, 4s, 5s, 6 en nu de 6s, iWatch 1G en sinds kort AirPods. Heb ook een macbook pro uit 2009 gehad die sinds kort de geest gegeven heeft.

  119. Heb ‘m al voorbij zien komen maar voor mij was de Apple Macintosh LC II met systeem 7 ook de eerste aanraking met Apple. Zal omstreeks 1992 / 1993 geweest zijn.

  120. Mijn eerste was de allereerste iPhone met edge. Laten overkomen van Groot Brittannië en 1500€ betaald. Lijkt veel maar ik heb hem nog. In perfecte staat met doos en toebehoren. Is nu al duizenden euro’s waard. Verder heb ik elke iPhone en iPad gehad en enkele iPods. Momenteel de iPad Pro 12,9 met 512Gb.

  121. apple macintosch plus, direct gevolgd met een LC en dan een color classic …

    Reden, de toen zeker superieur bestuursysteem tov DOS en NT …
    Was ook maar 12 of 13 jaar … en gebruikte het om een soort schoolbladje van te maken, wat (tekstuele) posters, …

    Vandaag is OS niet beter of slechter dan windows – maar de integratie OS / hardware maakt nog wel een groot verschil.
    (ben tevreden gebruiker van windows en van OSX en van IOS … )

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.