Reacties voor: Praat mee: welke iPhone SE 2020 heb jij gekozen?

De nieuwe iPhone SE 2020 is nu te bestellen. Het heeft een paar jaar geduurd, maar er is eindelijk een opvolger van de zo geliefde iPhone SE verschenen, al is er wel gekozen voor een ander uiterlijk. Praat hier mee over dit toestel en laat weten welke jij besteld hebt!
Lees het complete artikel → Praat mee: welke iPhone SE 2020 heb jij gekozen?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 90 reacties

  1. Mooi ding, fijn on nog lekker een thuisknop en Touch ID te hebben, maar helaas… Veel te groot voor mijn handen. Kan er echt niet mee werken.

  2. Ik vind het zelf echt onnodig. Vroeger zat er een structuur erin met max 3 modellen/varianten. Apple producten zijn premium producten en ik ben van mening dat je best ervoor mag dockken. Ik kan het enigszins ook begrijpen sinds Steve Jobs dood is dat er niet echt innovaties in de producten terug te zien is, maar dat is allemaal niet ten kosten geweest van het kwaliteit.

    iPhone SE had niet hoeven komen van mij. Ik spaar wel.

  3. Weinig vernieuwend. Apple blijft een beetje hangen. Jammer

  4. Geen vier inch 😱

  5. Mooi toestel met goede specs voor de prijs maar ik baal wel dat de witte uitvoering een zwarte voorkant heeft en niet een witte zoals de iPhone 8.. Ik had zo graag een nieuwe volledig witte iPhone willen kopen…

  6. Dit is de telefoon waarop ik wachtte. Vanaf wanneer kan je hem bestellen? Ik ben alvast enthousiast.

  7. @Martin: Dat is het idee van de SE maar oke.

  8. @Martin: Dit is ook niet het toestel voor om vernieuwd te wezen.

  9. Wat zijn de verschillen met de iPhone X?

  10. ja leuk alleen denk niet dat ik hem zal gebruiken.
    heb liever een goeie iphone die alles doet ook kwa camera je gebruikt hem toch elke dag daar moet je niet op bezuinigen vind ik

  11. De prijs is weer aan de hoge kant voor dergelijke specs in een oud jasje. Overweeg toch om mijn SE in te ruilen voor deze.

  12. @Karel: Veel tov de X, oa kort gezegd:
    – SE touch id ipv Face ID X
    – SE kleiner scherm
    – SE Lcd tov X oled
    – SE kleiner ‘enkel’ camera systeem
    – SE Betere processor
    – formaat optisch ong gelijk ad X (scherm formaat niet meegerekend)
    – SE Haptic Touch ipv 3D
    – SE ‘oudere’ look
    – SE WiFi
    – sim en e-sim
    – lagere prijs. Maar dat ligt er Misschien ook aan welk opslagformaat je kiest

  13. Wifi6?

    Komend vanaf een 5 SE is het een upgrade. Alles wat al Face-ID heeft niet…

  14. Had Jon P. Toch weer gelijk hè?

  15. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  16. Jammer dat er geen Face ID op zit. Dus dan toch maar een refurbished iPhone XS.

  17. Ik heb nog een oude iPhone 8, de accu begint nu een stuk minder te worden. En ik wil niet naar een iPhone met een inkeping en al helemaal niet voor 1000+ euro.

    Dus een iPhone van net geen 500 euro – inruil. Ik zie het wel zitten.

  18. Ik twijfel tussen refurbished X en SE2

    De X lijkt mij toch nog betere specs te hebben ???

  19. Dit is een perfecte iPhone voor mensen die een telefoon willen die het gewoon doet. Geen behoefte hebben aan al die (dure) extra’s.

    Denk dat met name senioren hier blij mee zullen zijn. Die raken alleen maar in de war van al die opties. Ik zie het letterlijk gebeuren😄

  20. De vervanger van de 8 dus. Maar hoe zit het met de 8 Plus? Ik zou die graag willen vervangen voor een SE Plus, maar die bestaat dus niet?

  21. Top toestel voor zijn doelgroep! €523 voor 128GB. Met de A13 ook zeker van toekomstige updates. Ik vind het persoonlijk een geslaagde opvolger voor de oude SE.

  22. @Karst: het is budget niet de nieuwste technieken dus.
    Snap wel dat witte voorkant geschrapt is, bij wit vallen de balken meer op dan bij zwart , zeker als scherm uit is heb je 1 zwart geheel.
    Dat iCulture dit betaalbaar noemt vind ik wat apart, wat de 1 betaalbaar vind vind de ander nog steeds duur.
    Je ziet wel s wat goedkopers dan dit in de droid wereld…..

  23. heeft ie dualsim?

  24. Origineel geplaatst door Joachim
    Dit is de telefoon waarop ik wachtte. Vanaf wanneer kan je hem bestellen? Ik ben alvast enthousiast.

    De nieuwe iPhone SE kan je pre-orderen vanaf vrijdag 17 april 2020 om 14.00 uur en ligt bij de Apple-resellers vanaf vrijdag 24 april 2020.

  25. Origineel geplaatst door Karel
    Wat zijn de verschillen met de iPhone X?

    De prijs is het belangrijkste verschil, maar ook het vertrouwde design met een thuisknop is een belangrijk verschil. De iPhone X heeft bijvoorbeeld Face ID en een dubbele camera, de nieuwe iPhone SE heeft Touch ID en een enkele camera. De nieuwe iPhone SE heeft een betere processor dan de iPhone X (A13 Bionic chip i.p.v. A11 Bionic chip). Verder zijn er nog enkele kleine verschillen zoals bijvoorbeeld de beschikbare kleuren en het schermformaat.

  26. Geweldig, de homeknop terug. Helemaal blij

  27. Origineel geplaatst door Rudra
    Had Jon P. Toch weer gelijk hè?

    Ja inderdaad terwijl vele zeide dat het veel eerder kwam.

    Ik zelf ga niet voor deze maar IPhone 12 pro, deze spreekt mij meer aan.

  28. Origineel geplaatst door SandereVERS
    Ik heb nog een oude iPhone 8, de accu begint nu een stuk minder te worden. En ik wil niet naar een iPhone met een inkeping en al helemaal niet voor 1000+ euro.

    Dus een iPhone van net geen 500 euro – inruil. Ik zie het wel zitten.

    Als je echt een iPhone met Face ID wil, kan je voor de iPhone XR gaan. De iPhone XR is beschikbaar bij Apple vanaf €709,00.

  29. Ik zit er toch wel over te denken om deze te nemen. Mijn 8 begint qua batterij te slijten en je hebt wel de nieuwste specs voor redelijk betaalbare prijs.

  30. Beetje idioot om zo aan dat oude design vast te houden wanneer op Android er voor datzelfde geld ook fullscreen devices zijn. Apple had wat innovatiever kunnen zijn. Nu is het een heel oud design met wat nieuwe componenten. SE stond toch voor Special Edition? Niks speciaals aan.

    Ik kan dit niemand aanraden. Weggegooid geld, want voor ietsje meer, een XR bijv, heb je wel nieuwe technologie in handen en een telefoon die modern aanvoelt. Dit is toch terug naar 2015.

  31. Jammer dat deze geen rechte zijkanten heeft. Deze is mij te glad waardoor te snel uit mijn handen glijd. Ik hou mijn huidige SE nog maar wat langer dus.

  32. Zou echt niet meer terug willen naar de homeknop dus deze telefoon zou ik nooit kopen…. Te omslachtig en het beeld dat niet mooi doorloopt. Nee niet voor mij. Maar wel mooie prijs, toch weer een doelgroep die Apple erbij pakt.

  33. @Bastiaan Nota: De nieuwe iPhone SE heeft dual SIM (nano- SIM en eSIM).

  34. Mooie upgrade voor mensen die van een huidige SE of 6 reeks komen! Onder de 500€, betaalbaar en ze geld waard voor stabiele software tegenover Android…

    Al twijfel ik nu nog harder… Een XS, 11 of SE 2020? Hmmm…

  35. Serieus, elke keer als ik mijn 2,5 jaar oude ‘8’ oppak en gebruik, ben ik er nog steeds super tevreden mee. Oké, geen full screen en de cameratechniek is achterhaald, maar het ding functioneert nog steeds alsof hij net uit de doos is… Dat doet geen enkele Android ‘m na en ook Apple heeft mij nog niet kunnen motiveren het ding te vervangen. Ook niet met deze nieuwe SE2020…. Prima!!!

  36. Hier zat mijn vriendin al een paar maanden op te wachten. Eindelijk een betaalbare opvolger voor haar 5S.

  37. Ik ga denk ik overstappen. Mijn iPhone 6 is inmiddels wel aan vervanging toe. Ik vind dit formaat echt het maximum dus keek al met een schuin oog naar de s10e van Samsung. Ik wacht nog even de reviews en tests af maar het zal wel of de SE of de Samsung worden.

  38. Super specs!
    Gaat zeker een hardloper worden
    👌👍👌🥂

  39. Prima telefoon, oogt alleen erg ouderwets. 👎 Maar hij is betaalbaar👍

  40. Jammer van de timing; op mijn werk zijn we bezig met nieuwe telefoons, waarbij de WG tot €500 betaalt, maar er waren geen iPhones die voldoen aan de veiligheidseisen van onze organisatie voor dat geld…
    Dus kiezen mensen nu noodgedwongen een Samsung of een iPhone XS met bijbetaling. Die zullen nu wel balen. Als deze aankondiging 2 weken eerder was geweest had ‘ie op de lijst gekund…

  41. Ik heb ook een SE ben benieuwd wanneer de support verloopt.
    Als het nog door gaat tot in 2021.

    Dan wacht ik op de SE 2021

  42. Jammer dat de voorkant/bezel bij alle telefoons zwart is, ook bij de witte en rode variant. Met name bij de witte vind ik een zwarte voorkant niet mooi. Zal wel uit kostenbesparing zijn gedaan door Apple, mooi is het niet. Laat mensen dan de keuze, een zware of witte voorkant.

  43. @Leo: se2020 heeft wel wifi6…

  44. Gewoon een goede opvolger voor de iPhone 8. Verder is dit een prima telefoon voor de meeste gebruikers zoals bedrijven. Deze is nog redelijk betaalbaar. De alternatieven zijn sowieso over-prized voor wat je ervoor krijgt als extra tov de SE. Overigens staat er een mooi artikel over de prijzen van de topmodellen vanuit een technisch oogpunt.
    Deze SE is gewoon de bang-for-the-buck telefoon als je een nieuwe Apple wilt.

  45. Een aanname als zou het hier gaan om een opvolger van de SE raakt kant noch wal. Totaal geen vergelijk qua toestel. Misschien wel een ‘opvolger’ van de 8, maar dat betwijfel ik ook.
    Ik vermoed eerder dat Apple zich drie slagen in de rondte is geschrokken van de (zeer terechte) kritiek op het absurde prijsniveau van de laatste toestellen.
    Daardoor is een behoorlijk stuk markt weggevallen. Denk dat Apple het met dit toestel goed aanpakt met een iets minder absurd prijsniveau en een stukje markt terug zal winnen.

  46. Lijkt me een goede deal!
    Ik zie GEEN belachelijk groot scherm. Top dus, ik wil met één hand m’n phone kunnen bedienen.
    Ik zie een home button, lekker duidelijk.
    Wifi6!…?
    Een 13 chip, kan dus langer mee dan de X denk ik dan.
    Ik heb nu de 6 en doet t nog!
    Met deze SE ben ik dus zeker tot 2026 klaar, voor dit geld eigenlijk een nobrainer.

  47. Prima toestel. Toch heb ik vorige maand een iPhone 11 gekocht. De camera features en Face ID wilde ik toch in investeren omdat ik net als mijn vorige 6s verwacht 4-5 jaar mee doen. Maar de iPhone SE ga ik veel mensen in mijn omgeving aanraden. Met de A13 chip en geüpgraded componenten kan ook die SE een flinke tijd mee!

  48. Perfect voor mijn vader, die is een beetje digibeet en het hele gesture navigatie van de Face ID iPhones is veel te verwarrend voor hem. Ook doet hij meer dan 4 jaar met zijn telefoon dus dit toestel is perfect voor hem, simpel, goedkoop en krijgt lang ondersteuning! Er is nog zeker een markt voor de SE

  49. Origineel geplaatst door PJ
    De vervanger van de 8 dus. Maar hoe zit het met de 8 Plus? Ik zou die graag willen vervangen voor een SE Plus, maar die bestaat dus niet?

    Is prijstechnisch niet interessant natuurlijk. De prijs van een SE Plus zou te dicht bij die van de Xr komen te liggen. Dan ga je je eigen assortiment beconcurreren.

  50. Aan de ene kant is dit natuurlijk een slimme zet, commercieel gezien. Veel potentiële Android-kopers gaan denk ik nu toch overstag: “Voor dat geld heb ik ook een nieuwe iPhone!” Aan de andere kant denk ik: Apple, waarom begeef je je nu op het Samsung-pad? Samsung heeft er ook een handje van om de markt te overspoelen met tig modellen. Ik mis een beetje een duidelijke koers van Apple. Alsof ze zelf op zoek zijn.

  51. @Martin: Dit soort opmerkingen zijn anders ook “niet vernieuwend”.
    Wel vermoeiend.

  52. Origineel geplaatst door Bastiaan Nota
    heeft ie dualsim?

    Deze nieuwe iPhone SE ondersteunt daarnaast ook dualsim. Dat betekent dat je de ingebouwde eSIM kunt gebruiken naast de normale fysieke simkaart van je provider. Het is daarmee voor het eerst dat de dualsim-functie van de iPhone beschikbaar is op een compacter Touch ID-toestel.

  53. Ik heb nu een iPhone 8. Aangezien ik een aantal jaar met een iPhone wil doen wacht ik nu op 5G ondersteuning zodat ik niet over 1 of 2 jaar alweer een nieuwe iPhone hoef te kopen.
    Na de Corona ellende ff batterij laten vervangen en ik kan weer ff vooruit.

  54. Ik heb nu de oude SE. Qua formaat ideaal, qua performance doet ie nog goed mee. Voor vervanging heb ik een paar wensen:

    1. Zo klein mogelijk. Mwoah, ik vond de 8 eigenlijk al te groot.
    2. Rechte randen a la SE (en iPad Pro). Helaas
    3. Zeer recente processor. Check
    4. Genoeg RAM. Vermoedelijk zit hier 3 GB in, dus check
    5. Home button met touch-ID, geen face-ID. Check
    6. NFC. Check

    De afgerondde randen van deze SE-2020 zijn voor mij de grootste min. En ook het formaat van de 8 is me eigenlijk te groot. Maar goed, de iPhone 12 5,4″ zal vermoedelijk vrijwel even groot zijn met als grote verschil dat die iPhone 12 amper of geen bezels zal hebben. En vast geen home-button.

    Kortom, deze SE is de enige telefoon die nu voor mij kandidaat vervanging is. De ‘budget’-prijs is een mooie bijkomstigheid. Maar vooralsnog doet mijn SE het nog.

  55. Vreemd zeg een witte achterkant en zwarte voorkant. Zal toch een hoesje om moeten vanwege glazen achterkant. Waarom hebben ze het niet andersom gedaan?

  56. Een perfecte opvolger van mijn huidige iPhone 8. Specs goed genoeg, camera met portretmodus voldoende, 4,7 inch ideaal formaat! Prijs/inruil uitstekend!
    Laat maar komen!

  57. Mijn 6s doet het nog goed. Ik wacht wel tot September als de nieuwe 5 inch uitkomt. Ik denk dat dit een interessanter model gaat zijn. Anders wordt het (met tegenzin) een Xr.

  58. Wanneer weten we zeker of er 3GB RAM in zit en niet 2GB zoals in de iPhone8?

  59. @[Ivo Koops](#comment-852208): die komt niet, deze se 2020 blijft jaar of drie-vier in de store en dan is t afwachten of er ooit weer een se komt.

    Sowieso lijkt mij dat dit prijs niveau nooit weer gehaald wordt.
    Waarom denkt u eigenlijk dat er jaarlijks een nieuwe SE komt? De huidige is al van 2016 en ook die is enkele jaren verkocht.

  60. Mooi toestel, voor m’n vriendin een mooie opvolger van haar huidige se waar de batterij nagenoeg dood van is.

    Off-topic: wat ik niet snap zijn alle reacties over ‘yes touch ID’. Face ID werkt zo belachelijk snel en goed. Ik wil nooit meer terug. Zelf in de carkit pakt m’n iPhone m’n gezicht van achter het stuur. In bed geen enkel probleem en met natte vingers ook geen gezeik meer. 🙌🏻

  61. Origineel geplaatst door Martin
    Weinig vernieuwend. Apple blijft een beetje hangen. Jammer

    Nu praten we over een iPhone SE het “budget” toestel van Apple. Had jij hier echt veel nieuwe innovatie van verwacht?

  62. Origineel geplaatst door PJ
    De vervanger van de 8 dus. Maar hoe zit het met de 8 Plus? Ik zou die graag willen vervangen voor een SE Plus, maar die bestaat dus niet?

    Origineel geplaatst door Pascal
    Is prijstechnisch niet interessant natuurlijk. De prijs van een SE Plus zou te dicht bij die van de Xr komen te liggen. Dan ga je je eigen assortiment beconcurreren.

    Er is geen SE plus

  63. Origineel geplaatst door Test
    Vreemd zeg een witte achterkant en zwarte voorkant. Zal toch een hoesje om moeten vanwege glazen achterkant. Waarom hebben ze het niet andersom gedaan?

    Dat was bij de iPhone X / XS serie al zo, en is bij 11 serie ook zo.

  64. Jammer dat het geen kleine telefoon geworden is. Had graag een 4″ gezien… Om als TELEFOON te gebruiken.

  65. @Jitse Vanhoutte: ga dan voor een Iphone XS, die krijg je voor € 670,00 en is beter dan de iphone XR. Heb je in iedergeval een oled scherm. Wel grappig dat SE gebruikers jarenlang hebben gewacht op een opvolger en dat ze nu gewoon een geupgrade iphone 7/8 krijgen.

  66. Ik vind het eigenlijk Apple onwaardig!!
    Ieder jaar hebben ze ons steeds positief weten te verrassen, maar ik vind dit een slap aftreksel. Lijkt een beetje uit angst tov Samsung met zijn nieuwe toestellen.
    Niet goed. Jammer. Gr Tom

  67. @Rembert: Hier sluit ik mij helemaal bij aan.

  68. Ik snap alleen niet waarom mensen dit een telefoon vinden voor ouderen/digibeten etc. Voor welke handelingen op de andere telefoon(s) moet je professor zijn?

  69.  gaat hiermee 6 stappen achteruit in de tijd. Jammer apple had niet verwacht dat dit ooit zou gebeuren maar echte vernieuwing zien we al tijden niet meer helaas.

  70. Mooi toestel, alleen twijfel ik over de upgrade. Ik heb momenteel een iPhone 6+ die het nog prima doet (op de batterij na dan), denken jullie dat het het waard is om de upgrade naar de SE te doen? Of kan ik beter oriënteren naar bijv. telefoons van een ander merk? Ik zag bijv. dat andere telefoons een grotere accucapaciteit hebben dan de SE, vandaar de twijfel.

  71. Over Touch ID vs Face ID. Sinds mijn iPhone 11 ben ik daar echt wel fan van geworden. Het werkt sneller en beter dan Touch ID in vrijwel alle gevallen. Dus ik ga liever niet meer terug!

  72. Ik heb contact gehad met Vodafone daar kan je het pas maandag bestellen.

  73. Had hem absoluut gekocht met volledig vullend scherm, maar anno 2020 echt niet meer met die lelijke cm onder en boven, zo jammer!

  74. @Rv: Dat is toch ook wat je kan verwachten van de SE? Ik denk niet dat iemand een gloednieuw super hip design had verwacht.

  75. (Red.) Artikel bijgewerkt na de start van de pre-order.

  76. Mooi alternatief voor mijn 1e generatie SE. Vandaag de zwarte 128 Mb besteld.

  77. @Maria: Persoonlijk ga ik nooit meer terug naar Android zolang ik het me kan veroorloven. Pas zakelijk een Android gehad maar ik kan er niet meer aan wennen

  78. Origineel geplaatst door Applefan_kjeld01
    Ik zelf ga niet voor deze maar IPhone 12 pro, deze spreekt mij meer aan.

    Das toch knap, wanneer er nog niets bekend is.

    Met betrekking tot de SE, een zeer geschikt toestel voor als ik kijk naar hoe mijn vriendin haar telefoon gebruikt.
    Dit is ongetwijfeld de opvolger na haar iPhone 7 welke ze al drie jaar heeft omdat ze niet naar faceID wilt en alles nog prima werkt.
    Ik zit persoonlijk te wachten op de Pro opvolger in 2020. En dat zal een upgrade zijn tegenover mijn huidige X.

  79. Origineel geplaatst door SandereVERS
    Ik heb nog een oude iPhone 8, de accu begint nu een stuk minder te worden. En ik wil niet naar een iPhone met een inkeping en al helemaal niet voor 1000+ euro.

    Dus een iPhone van net geen 500 euro – inruil. Ik zie het wel zitten.

    De xs is er voor heel wat minder dan 1.000+ hoor. Beter alternatief dan dit ding.

  80. Ik zie nergens staan hoeveel ram deze iPhone SE heeft . Zoveel artikels over deze nieuwe iPhone op deze site maar nergens staat de hoeveelheid ram vermeld

  81. Origineel geplaatst door Ed
     gaat hiermee 6 stappen achteruit in de tijd. Jammer apple had niet verwacht dat dit ooit zou gebeuren maar echte vernieuwing zien we al tijden niet meer helaas.

    Ik zou als ik Apple was ook mijn R&D afdeling ook niet aan een budget phone laten werken. Die zijn druk bezig om vlaggenschepen te ontwikkelen.
    Die hebben gewoon gezegd, bestaand model. Recente chip erin en mooie prijs eraan hangen. Marketing technisch perfect uitgevoerd. En nog lopen mensen te zeuren erover.

  82. Ik hou m voor de toekomst in de gaten.
    De eerste se heb ik ook gekocht als 11 maand oude occasie.
    Heb nu een iPhone 8 als 2e toestel en een eerste generatie SE van de 2e lichting met 32 Gb en deze bevalt nog prima, heb nog 92% accu en ik verwacht nog wel even wat ondersteuning op zijn minst nog beveiligingsupdates gedurende 1 jaar en gezien je beslist niet de nieuwste iOS nodig hebt, meeste apps draaien niet op 13 maar op een eerdere iOS versie. En ook mag je vaak door met een oudere versie als je gebruikt.
    En wij hebben mooi nog darkmode en de kleine volume aanduiding gekregen!
    Ik combineer met een Watch 3 en die krijgt wel een aangepaste update mocht ik geen iOS 14 meer krijgen.
    Daarbij ik zie nu nog volop iPhone s 5-5s-5c….
    Kan op zijn minst dus de eerste 2e hands toestellen en de eerste prijsdaling afwachten.
    Ook wil ik t nieuwe kleinere iPhone 12 model zien hoe deze zich verhoudt qua formaat tot deze opgepoetste 8.
    Uiteraard zal ook dat geen 4 inch zijn, maar mocht dit iPhone 8 formaat beeldvullend zijn dan is dat wel mooier
    . Hopelijk doen ze dat wel want anders zitten we later aan nog grotere toestellen vast, want dit is wel de laatste versie van t 6 t/m 8 model, en tevens de laatste met deze prijs een volgend zogenaamd goedkoop model zal zeker duurder zijn omdat ze vanuit een duurder model moeten met oled en met notch, misschien kan touch nog een keer anders zitten ze ook aan t duurdere Face ID.
    Indien kleine 12 ga ik zeker op een gebruikte wachten want dat wordt aanmerkelijk duurder.

  83. @Jürgen: Volgens Coolblue zou hij 3 GB Ram geheugen hebben. Op andere sites vind ik het inderdaad ook niet terug. Zelfs niet op Apple site.

  84. Wat een gemopper in de reacties over gebrek aan vernieuwing. Dit is toch precies de update die nodig was voor dit type toestel? Ik ben blij dat de essentiële componenten geüpgraded zijn zodat deze weer jaren mee kan. En het prijspunt maakt dit een heel aantrekkelijk toestel die marktaandeel goed kan opkrikken. Dus ik snap dit wel. En iets grotere vernieuwingen en technieken zien we dan in de iPhone 12 wel weer.

  85. Toch maar voor 624 nieuwe iphone XS gekocht, oled scherm, 5,8 inch, dubbele camera, alleen chip 12 ipv 13

  86. Ik ben voor de iPhone XR gegaan, ik zat te twijfelen tussen deze en de iPhone SE. De XR ziet er toch moderne uit, ik weet dat de specs van de SE iets beter zijn. Het is net waar je voorkeur ligt.

  87. Jammer dat hij geen SE design heeft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.