Reacties voor: Praat mee: wat vind jij de beste manier om je iPhone te ontgrendelen?

Touch ID of Face ID?
Er zijn verschillende manieren om je iPhone te ontgrendelen, oftewel te unlocken. De ene persoon gebruikt het liefst een pincode, de ander zweert bij Touch ID en zou voor geen goud willen overstappen naar Face ID. Hoe denk jij erover, welke methode vind jij het beste?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 71 reacties

  1. Tot nu toe touch id. Omdat ik zelf nog geen ervaring heb met face id. Maar daar komt dit jaar verandering in met de XS🤤

  2. Mijn voorkeur gaat uit naar TouchID, maar dit heeft er voornamelijk mee te maken dat ik geen iPhone X heb. Ik denk dat wanneer ik een iPhone X zou hebben of straks bijv. de nieuwe 6,1 inch iPhone ik FaceID zou kiezen. Ik ben wat dat betreft niet heel moeilijk en ik zou makkelijker overstappen denk ik.

  3. TouchID op mijn 8 Plus doet er een enkele keer langer over om te ontgrendelen, maar over het algemeen vind ik deze waarschijnlijk laatste versie van TouchID een zeer veilige, consistente en handzame beveiliging.

  4. Touch id is super handig. Face id zit niet op iphone 7. Meest veilig is en blijft een pincode🙏

  5. Als je eenmaal gewend bent aan Face-id dan wil je niks anders meer

  6. Tja ik ken face unlock niet omdat m’n 8 plus dat uiteraard niet heeft maar gebruik al vanaf de 6 touch id en dat bevalt super!!

  7. Touch is lekker snel en vanuit allerlei posities maar heb geen ervaring nog met face id

  8. Ik was zelf erg fan van Touch ID vanwege de snelheid. Ik irriteerde me wel aan het feit dat als je vinger nat was de scanner het niet deed.
    Wel was ik erg sceptisch over Face ID toen het werd aangekondigd.

    Hoewel, dit veranderde vrij snel nadat ik mijn iPhone X had ontvangen. Het is heel slim gedaan, je kijkt namelijk toch al naar je toestel als je het wilt ontgrendelen.

    Face ID is misschien niet zo snel als Touch ID, maar de snelheid daarvan was ook pas na een tweede generatie. Ik ben daarom ook erg benieuwd wat Face ID 2 zal brengen.

    Voorlopig kies ik Face ID boven Touch ID puur vanwege het gebruiksgemak.

    • @Milan: Ik kijk ook vaak genoeg naar m’n telefoon zónder dat ik wil dat ie unlockt..bv als ie op m’n bureau ligt en er een berichtje binnenkomt…heb ik genoeg aan de preview en wil ik ‘m zeker niet meteen unlocken. Absolute voorkeur voor TouchID dus…!!

  9. Ik denk dat mensen die de beide systemen kennen vanuit dagelijks gebruik het beste kunnen beoordelen. Ik zeg FaceID ben sinds dag 1 verkocht. En met de verbeteringen in iOS12 wordt het alleen maar beter en gebruiksvriendelijker (meerdere gezichten).

  10. Als face id in alle standen te ontgrendelen is, dan is het nog beter. Nu moet je toestel recht voor je gezicht zijn om te ontgrendelen

  11. Gebruik geen enkele beveiliging. Gewoon omhoog swipen zonder code of iets.

  12. Ik heb nu een iPhone 8 Plus, dus weet niet hoe goed Face ID werkt. Touch ID werkt tot nu toe uitstekend.

  13. Origineel geplaatst door jeroen
    Als face id in alle standen te ontgrendelen is, dan is het nog beter. Nu moet je toestel recht voor je gezicht zijn om te ontgrendelen

    Dat vind ik ook een nadeel. Moet touch ID (wat de iphone X niet heeft) hoef je er niet echt voor te zitten.

  14. Origineel geplaatst door jeroen
    Als face id in alle standen te ontgrendelen is, dan is het nog beter. Nu moet je toestel recht voor je gezicht zijn om te ontgrendelen

    Of Touch ID als je er naar wijst of een alphanumerieke code waaraan je alleen hoeft te denken… als als.. we zullen wel zien waar de toekomst ons brengt 😉

  15. Face id werkt super!

  16. Nee, meest veilig is een face id😜👍😉🤫

  17. Hoe t ook zei, de banken vertrouwen alleen de pincode , met touch id kan ik alleen de bank app openen, overmaken moet met pin code……

  18. @Iphonefan123: Absoluut niet, het is erg makkelijk om iemands wachtwoord af te kijken. Zelfs zichtbaar in de vingerafdrukken op het scherm.
    Het enige probleem met biometrische ontgrendeling is dat het niet dezelfde legale bescherming heeft.

  19. Origineel geplaatst door Rudra
    Als je eenmaal gewend bent aan Face-id dan wil je niks anders meer

    Helemaal mee eens

  20. Zou graag beide mogelijkheden zien op iPhone.

  21. FaceID. Zonder twijfel.

  22. Ik vind het jammer dat het Appeltje op de achterkant van de iPhone niet ingezet is als scanner voor Touch ID. Dat was een mooie elegante manier geweest de vingerscanner op de voorkant te verwijderen. Ik kom hierop doordat ik sinds kort een Pixel 2 heb en de vingerscanner op de achterkant me onverwacht goed bevalt. Ik grijp nu al steeds naar achterkant op m’n iPhone 6 plus om de telefoon te ontgrendelen. Face id, heb ik het idee, heeft geen toegevoegde waarde boven Touch id. Heb Face id overigens nog niet gebruikt.

  23. Sowieso neig ik de laatste maanden weer richting android vanwege het compleet onnodige complexe bestandssysteem.. Filmpje bewerken on the go met diverse bestanden en bestandstypen is en blijft een complete nachtmerrie op de iphone. Android werkt wat dat betreft zo veel makkelijker. Maar als ze dan ook nog touchID gaan schrappen ben ik weg.

  24. @Tommie: Dat is niet echt slim, want als je telefoon word gestolen kan al jouw data en gegevens worden gezien.

  25. Origineel geplaatst door Iphonefan123
    Touch id is super handig. Face id zit niet op iphone 7. Meest veilig is en blijft een pincode🙏

    Pincode het veiligst? De vingerafdrukken op een scherm zeggen al genoeg om een code te raden.. buiten dat feitje… als kwaadwillende je telefoon hebben.. kraken ze dan je touch id of je pincode? Hmm?🤔

    Touch id vond ik een vreselijke ervaring. Het werkte geweldig…. als het werkte… 🙄 ik werd er gek van.. het moment dat ik het meest wilde dat hij werkte(met mn handen vol of iets dergelijks) was de sensor vies en werkte het niet meer… dan moet je eerst die sensor schoonmaken…. en dan werkt het weer. Herkenbaar?

    FaceID is voor mij de winnaar, maar zeker nog niet perfect. Zo kan ik niet in elke oriëntatie de telefoon unlocken…. en het voelt nog steeds als een vreemde dans move als hij op tafel ligt.

    Het verticale bereik van de dots zouden ze ook net zo ver moeten laten reiken als de horizontale dots. Soms verbaas ik me over het horizontale bereik.

    Voor zover mijn mening:)

  26. Face ID is in de meeste gevallen het handigste. Maar ik gebruik m’n iPhone ook vaak voor muziek als hij naast me ligt. En dan is Face ID niet te gebruiken. Of als je Siri wil gebruiken en je moet eerst je iPhone ontgrendelen als hij in je broekzak zit. Met Touch ID kon dat gewoon in je broekzak.

  27. De geschrapte functie: slide to unlock

  28. Zodra je de Face IS hebt gebruikt wil je geen Touch ID meer. Daarom zeg ik zonder twijfel ogen dicht: Face ID ^.^

  29. Zonder twijfel : face id. Het is gewoon makkelijk

  30. Face ID voorkeur maar in versie 2 graag ook mijn gezegd herkennen als ik er liggend naar kijk (vanuit BRD bijv.) met de IPhone recht op. Daar heeft TouchID geen last van. In auto is Touch ook prettiger, maar dat mag toch niet onder tijden. Is dus een prima veiligheidsvoorziening.
    (Of met code ontgrendelen natuurlijk, kan altijd).

  31. Zonder twijfel touch id. Ik heb beide (werk en privé telefoon) en ik kan m’n 7+ pakken en unlocken voordat ik hem zie (blindelings). Face id moet eerst naar m’n iPhone kijken voordat ie het doet. Beide werken maar touch id is gewoon net wat sneller.

  32. Face id icm “raise to wake” is imo de perfecte oplossing.
    Face id zou nog iets verbeterd kunnen worden wat betreft snelheid/hoek/afstand, maar ik zie niet meer de meerwaarde van de discussie over vingerafdruk scanners verwerkt in beeldschermen.

    Kan zelf niet wachten op “inbouw-achtige” iPads die herkennen wie er voor het scherm staan en dan pas aan springen. Lijkt mij geweldig voor Home-control dingen.

  33. …Face ID ‘by far’ !! Behoeft alleen enig ‘fine adjustment’ maar dat komt goed met iOS 12. Coming up next week(?!)

  34. Zou mooi zijn als je je iPhone net zoals je mac met je apple watch kan ontgrendelen.

  35. Touch ID op mn iPad voelt ineens prehistorisch vwb bediening en de enorme ruimte die het vergt op het scherm. Face id werkt ook met handschoenen aan. Erg fijn

  36. Waarom niet beiden?
    Een plek op het scherm waar de touch-id zit, of face-id.
    Kan je kiezen.

  37. Origineel geplaatst door Tim
    Zou mooi zijn als je je iPhone net zoals je mac met je apple watch kan ontgrendelen.

    Eens!

  38. Ik gebruik beide systemen voor werk en privé. Dus het liefst een dual Sim. Hahaha…

    Zolang face ID alleen rechtop te gebruiken is. Vind ik touch ID veel fijner. In bed bij het wakker worden. In de auto en in veel meer situaties werkt Touch ID voor mij nog steeds beter.

    Steeds met grote ogen staren naar mijn phone om te unlocken vind ik maar niets.

    Verder ben ik het niet eens met de verklaring die Apple geeft over de veiligheid van Face ID. Die zou vele malen veiliger zijn. Maar de afdruk op je vinger die zie je niet. En weet je niet wie in jouw omgeving een lijkende vingerafdruk heeft. Terwijl je wel kan zien of iemands uiterlijk lijkt op die van iemand anders. We hebben gezien dat lijkende familie leden elkaar phone kunnen openen. Dus zo goed vind ik Face ID eigelijk niet.

  39. Kan me niets anders meer voorstellen dan Face-ID. Jammer dat er nog een extra stap nodig is om het scherm te openen.

  40. Face id en Touch id zou prettiger zijn! Kun je gewoon kiezen

  41. Ik vind dat deze ‘peiling’ een scheef beeld geeft. Hoe kan iemand die geen Face-ID gebruikt aangeven dat hij/zij dat een beter/slechter unlock systeem vind ?
    BTW ik gebruik Face-ID met de iPhone X en vind het erg handig en betrouwbaar.

  42. Origineel geplaatst door Ben
    Hoe t ook zei, de banken vertrouwen alleen de pincode , met touch id kan ik alleen de bank app openen, overmaken moet met pin code……

    Niet waar, met ING app en met Face ID betalen ook via websites/scan functie. Alleen Met ABN/AMRO moet ik na openen met Face ID alsnog een pincode invoeren voor een overmaking.

  43. Leuk die 45% die TouchID stemt, maar zodra je FaceID hebt gebruikt wil je niet meer terug.

  44. Origineel geplaatst door Ben
    Hoe t ook zei, de banken vertrouwen alleen de pincode , met touch id kan ik alleen de bank app openen, overmaken moet met pin code……

    Nee hoor, de Rabobank app werkt al met touchID en nu ook met FaceID, ik hoef nergens handmatig een code in te voeren. Je moet het wel zelf activeren in de instellingen 😉

    Overigens was ik voorheen tamelijk sceptisch over FaceID maar ik was na enkele dagen compleet om. Voor mij is dat eigenlijk de enige reden om mijn iPad pro in te wisselen voor nieuwe, het is zo irritant om telkens op de homeknop te moeten drukken als je ergens in wilt loggen o.i.d.

  45. “Iets anders”, namelijk ik heb geen Face ID dus ik weet het niet.

    Deze poll gaat heel erg gebiased worden door mensen die TouchID kiezen omdat ze geen FaceID kennen.

  46. Touch-ID! Omdat die van alle standen te ontgrendelen is. En wat gebeurt er met face-Id! Iedere keer je foto naar een Apple server?

  47. Ik vind FaceID fijner, maar heb vooralsnog TouchID gestemd. Ik heb zo enorm vaak dat mijn iPhone X onnodig ontgrendelt (lees: opent naar startscherm) wanneer ik ‘m enkel oppak. Vaak wil ik enkel de notificaties lezen, maar registreert ie mijn oppakking als een veeg omhoog..

  48. Heb een X met FaceID en een iPad met TouchID. Wat is FaceID dan geweldig. Je hoeft alleen maar te kijken…als je FID gewent bent wil je niet meer terug.

  49. @Michel: Voor alleen berichten lezen is het wel handig dat je niet meteen doorschiet.

  50. Ik vind touchID het meest ideaal. Helemaal wanneer de IPhone bijv. op de draadloze oplader ligt of op mijn nachtkastje.

  51. Heb nu faceID maar voorheen altijd vingerscan gebruikt. Vind het eigenlijk beiden even makkelijk, ipc heb ik dus geen voorkeur.

  52. Ik heb een iphone X gehad maar ben toch terug gegaan naar een 8 plus. De voornaamste redenen waren het formaat scherm en touch ID. Dus ben niet zo’n voorstander van Face ID. Het is traag en werkt niet altijd… en dan heb ik het over ongeveer 20 keer per week. Zal er helaas toch aan moeten gaan wennen want het zal niet verdwijnen ben ik bang. Als touch id (hele scherm) in een toekomstige iphone zou komen ben ik geneigd er 100 euro meer voor te betalen…

  53. Persoonlijk gaat mijn voorkeur nog altijd uit naar Touch ID. Al die verschillende veegbewegingen die zijn ingetreden na het verdwijnen van de homeknop, is ook niet alles. Ik denk ook dat de enige reden dat de homeknop verdwenen is, het feit is dat het een sta-in-de-weg is voor een randloos display. Niet omdat het weglaten van de homeknop een bevordering van de bediening van de iPhone oplevert: integendeel. De visuele aspecten hebben geprevaleerd boven de praktische aspecten.

  54. Origineel geplaatst door Gert
    “Iets anders”, namelijk ik heb geen Face ID dus ik weet het niet.

    Deze poll gaat heel erg gebiased worden door mensen die TouchID kiezen omdat ze geen FaceID kennen.

    Van Touch ID hadden er inderdaad twee opties moeten zijn. Eentje voor mensen met en eentje voor zonder ervaring met Face ID.

  55. Jammer, had gehoopt dat dit een artikel was om je Iphone te jailbraken. Dat was namelijk wel nuttig geweest.

  56. Face-ID omdat ik het prima vind werken op mijn X, ik hoef geen vingerafdruk scanner meer.

  57. Touch id. Mis het elke dag op de X

  58. @Tim: Of met nieuwe slimme AirPods

  59. Ook al heb ik geen ervaring mit Face-ID, vind ik de touch-id voor mij persoonlijk een betere oplossing, daar ik de gewoonte heb, de iPhone te ontgrendelen zonder er naar te kijken (wat in verschillende situaties erg handig kan zijn).
    Ik vind het spijtig dat men niet beide mogelijkheden houdt en de keuze aan de gebruiker laat.

  60. Op mijn iPhone 5s en 7 werkt touch ID erg matig, moet vaak mn homeknop/ vinger afvegen voordat het werkt (zweterige vingers?!) al met al is het de helft van de tijd zo dat ik mn vinger neerleg, hij het niet doet en dan pas de code intyp waardoor het 3x zo lang duurt dan als ik meteen de code invoer. Face ID lijkt me dan fijner…

  61. Ik kon afgelopen december kiezen tussen de X of 8 en heb bewust voor de 8 gekozen.
    Naast het kostenaspect is Face-ID nog te nieuw en dat gaat (nu nog) ten kostte van de snelheid. En dat je -als het niet werkt- ook je pin in moet voeren, nee dan wacht ik wel even.

    Dan Touch-ID: dat werkt en is veilig genoeg. Je iPhone unlocken terwijl je m pakt, uit je broekzak of op een tafel ligt…. supersnel en ik vond het doorslaggevend in mijn keuze voor een nieuwe iPhone.

  62. Nadat ik de iPhone X in mijn handen heb gekregen en gebruik maak van Face-ID, heb ik echt zoiets zo hoort één iPhone te werken ik heb wel vanaf Beta 2 iOS 12 op mijn X staan en duidelijk merkbaar dat er heel veel aandacht aan het optimaliseren van Face-ID is besteed het werkt echt perfect

  63. Ik heb gekozen voor “iets anders”, want beste manier kan je op twee manieren interpreteren.

    Wat gemak betreft gaat de voorkeur uit naar FaceID, omdat er geen extra handeling meer nodig is (gewoon telefoon optillen en hij ontgrendelt). Bij TouchID had ik vaak het probleem dat mijn handen nat waren (regen, net gewassen na badkamerbezoek, etc).
    Dit probleem doet zich bij FaceID niet voor. Nadeel is wel dat je je telefoon in portretmodus moet houden om te ontgrendelen, landscape zou handig zijn wanneer je op de bank / je bed ligt.

    Echter, je kan “beste manier” ook interpreteren als “wat is de beste manier om je mobiel te ontgrendelen zonder in te boeten op veiligheid”, en dan vind ik biometrisch geen goed idee. Een lange, moeilijk te raden passphrase (of zoals in mijn geval een 14 letters/cijfers/leestekens lange combinatie is naar mijn gevoel veel beter / veiliger om te gebruiken, al dan niet in combinatie met Face ID eenmaal voorbij het ontgrendelscherm voor andere acties (aankopen via Apple Pay, instellingen wijzigen, een bankoverschrijving authoriseren).

  64. Origineel geplaatst door Wyando
    Ook al heb ik geen ervaring mit Face-ID, vind ik de touch-id voor mij persoonlijk een betere oplossing, daar ik de gewoonte heb, de iPhone te ontgrendelen zonder er naar te kijken (wat in verschillende situaties erg handig kan zijn).

    Ik vind het spijtig dat men niet beide mogelijkheden houdt en de keuze aan de gebruiker laat.

    Keuze aan de gebruiker bij Apple? Dan zit je bij het verkeerde merk😄

  65. Kan iemand me vertellen hoe ze FaceID gebruiken als ze onopvallend iet willen nakijken op hun iPhone, bijvoorbeeld in een vergadering? Ik lees hier nooit wat over.

  66. Nog geen ervaring met Face ID, daarom Touch ID ingevuld, hoewel dat ook niet ideaal is. Op zich werkt het goed, maar als je na handen wassen (of in de regen) natte vingers hebt, werkt het niet. Ik ga ben van plan straks over te stappen van mijn iPhone 7s, die ik twee jaar met veel plezier gebruikt heb, naar de grootste iPhone X. Dus ik ga merken hoe Face ID bevalt. Ik vind het wél jammer dat de aluminium achterkant van de iPhone dan verdwenen is. Ik vind dat mooier én steviger.

  67. Pol kan je nog niks van op aan. Aangezien FaceID alleen nog maar op een X beschikbaar is…🤔

  68. Coor blinden is touch id een veilige manier om met hun iphone buiten om te gaan, de touch id kan gebruikt worden onder dat de iphone in het zicht van anderen gehouden moet worden.
    Oplossing, Biedt de touch id en face id aan, dan kan de gebruiker zelf uitmaken welke de veiligste id is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.