Reacties voor: Praat mee: hoe lang moet Apple iOS-updates uitbrengen voor oudere iPhones?

Hoe lang moet Apple doorgaan met het uitbrengen van updates met nieuwe functies? Zeker bij oudere iPhones is het vaak een lastige afweging: nieuwe functies zijn leuk om te hebben, maar ze maken je oudere toestel vaak ook een stuk trager. Wij zijn benieuwd hoe jij erover denkt in deze aflevering van 'Praat mee'.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 32 reacties

  1. Ik vind dat Apple de apparaten en apps gewoon werkbaar moet houden zolang een apparaat het doet, er worden te veel goede spullen weggegooid en dat is zonde.

  2. Vooral lange updates maar niet met alle functies. Maar vooral veiligheid door laten lopen

  3. Zolang als mogelijk.. dus ook langer dan 5 jaar desnoods..

  4. Wat het belangrijkste is, is dat er geen functies komen te vervallen op mijn iPhone. Prima als ik na verkoop van jaren geen nieuwe functies erbij krijg, maar het is wel slecht als er functies na verloop van tijd komen te vervallen. Dus als FaceTime op mijn huidige iPhone werkt, dan wil ik dat het over 8 jaar nog steeds werkt.

    Voorbeeld: Op mijn iPhone 3G had in MobileMe met allerlei handige functies. Apple stopte met MobileMe en veel van de functies gingen over naar iCloud. iCloud werkte echter alleen op devices die iOS 5 ondersteunde en dus niet op mijn iPhone 3G. Slechte zaak.

  5. Ik vind dat Apple moet blijven door gaan met updates en zeker de beveiliging updates moeten blijven komen want ik wil niet dat me iPhone straks onveilig is en de nieuwe functies ja mag van mij best wel alleen moet me iPhone wel goed blijven functioneren dan vind ik het goed en dat die af en toe raar doet bij een nieuwe update geef niet maar het moet wel opgelost worden dat die bijvoorbeeld een week raar doet en na de week weer goed is

  6. Zo lang mogelijk. Bij oudere toestellen die problemen kunnen krijgen bij een nieuwe update dit duidelijk vermelden. Zodat mensen zelf kunnen beslissen hoe erg die problemen zij vinden.

  7. Na 5 jaar iPhone 5 en iPad 4 dagelijks gebruik zijn de accu’s al redelijk op. Dus was het wel tijd voor een nieuwe iPhone en iPad. Aangezien Apple nu volledig is over gegaan naar 64 bit (behalve Apple Watch) is het ook niet meer haalbaar om voor de 32 bit apparaten aparte iOS uit te brengen. Ik denk dat einde van dit jaar de iPhone 5s ook wel zal stoppen aangezien nieuwe functies van iOS 11 zoals AR Kit ook al niet hierop werken. Dus 5 jaar is volgens mij maximaal technisch haalbaar.

  8. Origineel geplaatst door Dapaool
    Na 5 jaar iPhone 5 en iPad 4 dagelijks gebruik zijn de accu’s al redelijk op. Dus was het wel tijd voor een nieuwe iPhone en iPad. Aangezien Apple nu volledig is over gegaan naar 64 bit (behalve Apple Watch) is het ook niet meer haalbaar om voor de 32 bit apparaten aparte iOS uit te brengen. Ik denk dat einde van dit jaar de iPhone 5s ook wel zal stoppen aangezien nieuwe functies van iOS 11 zoals AR Kit ook al niet hierop werken. Dus 5 jaar is volgens mij maximaal technisch haalbaar.

    Gewoon 1x extra compileren voor 32 bit.
    Het lijkt mij redelijk dat ze apparatuur blijven ondersteunen door geen vertragende updates meer te introduceren.
    Of oorspronkelijke iOS revisies beschikbaar maken.

  9. Functies zoals ARkit zijn simpelweg te hoog gegrepen voor iPhone 6 en lager. En als het al zou kunnen werken dan zal het heel slecht geoptimaliseerd zijn. Beveiligingsupdates moeten gewoon door blijven maar op een gegeven moment haalt de technologie de eisen van de nieuwe functies niet.

  10. Zo lang mogelijk, maar wel zo ontwerpen dat het niet ten koste gaat van performance van oudere toestellen (lees: trager wordt)

  11. Ik vind dat er een verschil gemaakt dient te worden tussen functionsliteitupdates en security updates.
    Functionaliteitsupdates 3 jaar na stop van verkoop van het apparaat en beveiligingsupdates 5 jaar na stop van verkoop van het apparaat.

    Noot: het gaat er niet om wanneer de introductie van een apparaat was, maar tot wanneer het apparaat verkocht is.

  12. Functionele updates: 5 jaar
    Beveiligings updates: 10 jaar

    Ik laat na 3 of 4 jaar een nieuwe accu in mijn iPhone zetten en koop daarna de nieuwste iPhone. Mijn oude iPhone krijgt een nieuw leven bij familie, maar dan moet de beveiliging nog wel een aantal jaren in orde zijn.

  13. Nieuwe (softwarematige) functies minimaal 3 jaar. Beveilingsupdates minimaal 5 jaar maar liefst zo lang mogelijk.

  14. Zolang mogelijk , laat die nieuwe functies er dan uit voor oudere toestellen !

  15. Het zou tof zijn als je diverse keuzes zou kunnen aanvinken wat je wel of niet geïnstalleerd wil hebben. Er zitten voldoende functies op een telefoon die ik bijvoorbeeld zelden tot nooit gebruik, maar er wel op staan.

  16. Ik vind dat een iPhone niet langer dan 2 à 3 jaar updates met vernieuwingen zou moeten ontvangen, omdat verreweg de meeste mensen (in mijn omgeving) na afloop van hun (tweejarig) abonnement een nieuw abonnement met het op dat moment nieuwste toestel aanschaffen. Nieuwe updates zullen minder bugs bevatten, omdat Apple zich alleen op de recentste 4 à 6 toestellen hoeft te richten.

  17. Zolang men er niet in slaagt om updates (na langere of kortere tijd) niet ten koste van performance te laten komen: maximaal 1 jaar.

  18. Twee iOS versies uitbrengen en dan mensen zelf laten kiezen welken ze installeren. 1 met alle nieuwe functies, en 1 uitgeklede versie die lekker snel werkt.

  19. Denken jullie dat de iPad mini 2 iOS 12 gaat krijgen?

  20. @Yo: Als de geruchten over iOS 12 waar zijn, ja. Apple zou namelijk alle (of in ieder geval de meeste) bugs gaan oplossen in iOS 12 en de grote vernieuwingen zouden worden doorgeschoven naar iOS 13.

  21. @Job: Wil je in de toekomst € 1.500+ voor een nieuwe iPhone betalen dan?

  22. Ik vind dat Apple moet stoppen om zoveel en een hoge frequentie updates uit te brengen.
    Sierra is hier een goed voorbeeld van. Goed draaiend en betrouwbaar, nee er moet High Sierra komen, met weer veel meer buggs en beginnen van voor af aan. M’n iMac Pro kan niet op Sierra draaien, anders gooide ik 10.13 er vanavond nog af.

  23. @N.: Dat hoeft ook niet. Neem gewoon het standaard model.

  24. Ik vind dat Apple het update-systeem van de Mac moet overbrengen naar iOS. Wanneer er een nieuwe versie (vb: iOS 12) is kan je die downloaden in de App Store. Wanneer je dat niet wilt blijf je beveiligingsupdates ontvangen voor iOS 11.

  25. Hoe langer een fabrikant updates uitbrengt, hoe langer je plezier hebt van je toestel.

    Want met een verouderde iOS-versie kun je geen plezier meer hebben van je toestel…?

  26. Ik vind dat een device 5 jaar mee moet kunnen gaan. Niet per se met het laatste ios, als dat betekend dat het device daar enorm traag van word. Misschien moeten ze de laatste 2 ios supporten waarbij het nieuwste ios alleen voor nieuwere modellen is en oudere modellen goed werken op het vorige ios.

  27. Apple maakt goede producten, maar niet heel goedkoop. Mijn eigen ervaring is dat ik mijn eigen iPhones weer doorgeef aan andere (bijv. kinderen). Dat daar geen nieuwe snufje bijkomen is op den duur (5 jaar of zo) prima. Als ze maar wel zorgen dat de het toestel naar behoren blijft werken en de beveiliging up to date blijft!

  28. Altijd als ze er maar advies bijgeven wanneer je het beste kan stoppen

  29. Zelf vind ik een jaar of zes wel de meest ideale nette en logische oplossing. Misschien een tikkeltje lang maar aangezien Apple ook telefoonmodellen verkoopt die al drie jaar ‘oud’ zijn als ze nieuw door de consument gekocht worden mogen die mensen ook nog minimaal drie jaar ondersteuning verwachten op iOS gebied. Dan kom je dus op zes jaar uit. Het scheelt niet veel dat Apple dit ook werkelijk biedt. Wat dat betreft loopt Apple echt voorop en alleen daarom al zou ik nooit overstappen op Android.

  30. Ik zou zeggen: 5 jaar voor de nieuwste modellen. Je moet je realiseren dag oudere modellen ook nog jarenlang nieuw in de winkel verkocht worden. Volgens mij kan je nu nog steeds iPhone 6 kopen. Die is van bijna 3,5 jaar geleden.

    Als je die koopt mag je toch wel verwachten dat je je iOS nog twee keer kunt updaten. Dus in totaal 5 jaar voor get nieuwste model.

  31. Voorbeeld iOS 10’ is top voor mijn ouders en oma enz die vinden dat het top werkt en soepel. Dan heb ik zoiets van ja dan maar 2-3 jaar mee updaten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.