Reacties voor: Praat mee: moet Apple stoppen met vroegtijdige aankonding van producten?

Het is meer dan 200 dagen geleden dat de AirPower werd aangekondigd. Hetzelfde geldt voor het draadloze oplaaddoosje voor de AirPods. Op de Mac Pro zullen we nog langer moeten wachten. Wat vind jij: moet Apple stoppen met die vroege aankondigingen?

Reacties: 24 reacties

  1. Ik vind dat het vooral de tech sites ( gelijk jullie 😉 ) en allerlei analisten zijn die maanden op voorhand vanalles speculeren. En soms ook opleggen. Ik lees toch regelmatig: “dit verwachten we van de nieuwe …” of “dit of dat product gaat er deze keer bij zijn…” Net gelijk “fake news” wordt er te gemakkelijk iets over genomen van anderen zonder dat er daar al bewijzen van zijn. Hoeveel is er niet geschreven over de nieuwe iPhone SE “2” ? Voor mij is het pas “echt” als het in de winkel ligt 😉

  2. Zo vroeg mogelijk vind niet nodig, maar aankondigen voordat het klaar is geeft me iets nieuws naar uit te kijken.
    Vertragingen vind ik helemaal niet erg en als “last-minute” blijkt iets niet af is en vertraagd moet worden, dan juich ik dat alleen maar toe.

    Ofwel: Slow and steady wins the race.

  3. Die speculaties van de media / techsites mogen wel ophouden van mij. Die zijn veel irritanter dan een echte aankondiging van iets dat wel reëel is

  4. Origineel geplaatst door Michael

    Ik vind dat het vooral de tech sites ( gelijk jullie 😉 ) en allerlei analisten zijn die maanden op voorhand vanalles speculeren.

    Toch is dat voor veel mensen reden om sites zoals iCulture te bezoeken. We brengen dagelijks een mix van tips, nieuws, apps en ja, ook geruchten. Steevast zijn het de geruchten die het meest gelezen worden, dus dat laat zien dat het in een behoefte voorziet. Zelf had ik graag gezien dat (langere) eigen appreviews meer gelezen worden. Maar ja, mensen ‘stemmen’ met hun (klik)vinger 😉

    We houden het zo transparant mogelijk door bij elk gerucht te noemen welke bron het is en hoe geloofwaardig we dat vinden. Van sommige bronnen weten we dat ze insider-info hebben, andere hebben nauwelijks een track record. Ik vind zelf dat we daar heel netjes mee omgaan. Steeds blijkt ook dat die verwachtingen vaak vrij goed kloppen (bijv. bij het maart-event).

    Verder hebben we ook artikelen in de trant van ‘dit is ons wensenlijstje‘ wat ik zelf leuker vind om te schrijven, omdat we dan echt zelf creatief kunnen zijn in het bedenken van wat Apple nog zou moeten doen. Maar da’s natuurlijk geen speculatie.

  5. Is gewoon slim van Apple. Zodra mensen weet hebben van de aankondiging zullen ze minder geneigd zijn het product van een ander merk te kopen, en dus de aankoop uitstellen.

  6. Inderdaad veel lezers willen graag op tijd weten wat er op de markt komt en feiten zijn interessanter dan speculaties. En wat zou geloofwaardiger kunnen zijn dan wat Apple zelf aankondigt?
    Maar gevoelsmatig duurt het soms echt absurd lang voor iets echt op de markt komt: een oplaaddoosje voor de AirPods , een snelle draadloze oplader, AirPlay 2,… het lijstje kan wel doorgaan. Voor een leek is het onbegrijpelijk dat een bedrijf als Apple zolang nodig heeft om zelfs zulke schijnbaar eenvoudige dingen te ontwikkelen.
    Druk leggen op app ontwikkelaars op je apps aan te passen aan de iPhone X maar je eigen apps pas maanden na introductie aanpassen. Als Apple fan beginnen deze dingen steeds moeilijker te worden om te aanvaarden.
    Ik stap nog niet over maar ondertussen staat er thuis wel al een Echo Dot die de dingen aanstuurt en ja daar zit ook al iets tussen dat niet HomeKit compatibel is…

  7. Ze moeten gewoon harder doorwerken als ze iets aankondigen. Dan hoeven we er ook niet zo lang op te wachten 😁

  8. Vind persoonlijk dat Apple best ‘vroeg’ mag aankondigen waar ze op termijn mee komen, alleen maken ze het zichzelf zo moeilijk (geeft reden tot de kritieken) door er vervolgens een termijn aan te koppelen waarop het product verkrijgbaar is die ze vervolgens niet halen. Noem dan geen termijn..?

  9. @Michael: dit!

    Ik kocht laatst airpods. Ik dacht dat ik ze al qi draadloos kon laden. Helaas.
    Komt door al die geruchten, ik-moet-toch-iets-schrijven artikelen en clickbait op sites als deze.
    En aan de andere kant: wat The Fuck is Apple nu toch aan het doen?

  10. @Gonny van der Zwaag: Dat is waar, jullie gaan daar goed mee om, wat ook de reden is dat jullie 1 van de weinigen zijn die ik volg. En we lezen wat we willen lezen natuurlijk 😉 Goed artikel over de nieuwe iPad trouwens…

  11. Ik zoek een tussenweg, enerzijds bedrijven willen sommige aankondigingen vroeg horen zodat ze hierop kunnen inspelen. Anderszijds wil je als consument ook snel iets weten maar niet al te lang hoeven wachten voor het moment daar is.

  12. Origineel geplaatst door Marc
    Is gewoon slim van Apple. Zodra mensen weet hebben van de aankondiging zullen ze minder geneigd zijn het product van een ander merk te kopen, en dus de aankoop uitstellen.

    Niks slims aan… hoe eerder Apple wat aankondigt, hoe sneller reeds verkrijgbare producten in de schappen blijven liggen. In het kader van… nou dan wacht ik wel op de nieuwste versie. Als nu door Apple zelf de specs van de nieuwe Apple watch worden gepubliceerd zen het design daadwerkelijk op de schop gaat, zakt de verkoop van het huidige model per direct in.

    Ben het overigens eens met de poster hierboven. Media kloppen vooral bij Apple alles op. Mac goes ARM .. in 2020 … iPhone SE … ding is er nog steeds niet… kritische statements over missende functionaliteiten in Nederland mis ik, officiële vragen richting Apple door de media over deze politiek dito. Geen word suggestion voor NL is en blijft bijvoorbeeld bizar. Geen tv app, geen lte watch, … , ….

  13. Vooraankondiging helemaal prima, domme geruchten worden hier mee voorkomen. Net Iphone uit en alweer gerucht van opvolger. Dus beter langer wachten op ‘echt’ product dan jaar speculaties lezen.

  14. @Michael: Geruchten horen er ook bij.

  15. @Gonny van der Zwaag: Beste Gonny,

    Verhaaltjes in de trend van ‘dit wens ik…’ vind ik prima. Deze vind ik veel te ver gaan en zie ik regelmatig: https://www.iculture.nl/nieuws/apple-watch-series-4-wensenlijst/
    De titel is: Dit willen we zien in de Apple Watch Series 4

  16. @Marc: Ik wilde 12 mac pro’s op het kantoor. Is uiteindelijk high Tech Windows desktops geworden…. 255 duurt toch veelste lang.

  17. Lekker vroeg melden!
    Maar je dan wel aan de afgesproken release datum houden. En als je me wilt verrassen (altijd leuk) dan liever nog iets eerder releasen.
    Vertragingen vind ik irritant en toont dat je als bedrijf eigenlijk geen idee hebt wanneer je een goed (lees: af) product kunt verkopen.

  18. @Gonny van der Zwaag: Wij zijn fan van deze site doe zo verder!!

  19. De speculaties van “de tech sites” vind ik wel amusant. Maar van Apple verwacht ik toch wel meer. Ik kan me enorm ergeren aan de radiostilte rond AirPort en Mac Mini. Maar het is natuurlijk ook een kwestie van balans: Bij nieuwe producten vond ik de wachtijd tussen aankondiging en beschikbaarheid bij de Watch erg lang; maar bij de Home Pod vind ik het wel handig dat ik eerst wat ervaringen in de VS kan afwachten voordat ik beslis. Bij upgrades zit ik niet te wachten op aankondigingen waar ik nog maanden op moet wachten.

  20. @Michael: Helemaal mee eens. Had een kapotte iPhone en wachtte op de SE 2 want ja, die zou komen. Nou niet dus, terwijl Apple alle geruchten niet eens tegenspreekt. Dat irriteert mij nog het meest. Dan analisten en nieuwssites speculeren dat is nog daar aan toe, maar Apple kan deze geruchten toch tegenspreken?! Lijkt mij wel zo netjes. Ik knap steeds meer op Apple af…..

  21. Ik denk dat ze voor de Mac Pro niet echt een keuze hadden, dit was de manier om echte pro gebruikers nog even te laten wachten. Als ze die gewoon tijdig hadden geupdate was dat helemaal niet nodig geweest.

    Bij de Homepod hadden ze beter kunnen wachten bijvoorbeeld.

  22. Prima dat het nieuws gebracht wordt, alleen die vroege aankondigingen van Apple zelf slaan nergens op. Neem de SE2, HomePod en wat dacht je van de AirPods?? Of die oplaadmat…
    Niet gek dat mensen dan maar een ander merk kopen.

  23. Met pro producten mag het wel wat vroeg zijn, maar bijv voor accessoires hoeft het idd niet zo vroeg te zijn en kunnen ze beter wachten wanneer het klaar is

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.